Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çiflerin kendi arasında İmam nihahı kıydırmak zorunda olmasının,
cinselliğe kılıf uydurmaktan başka bir açıklaması olamaz.
bir de konuyu açıp hemen fromdan çıkan insanlara sinir oluyorum...
bende konuyu acip sonra silenlere sinir oluyorum ALLAHTAN alintilayanlar oluyor...![]()
imam nikahı- resmi nikah diye bir ayrım yok aslında. nikah nikahtır. bir erkek ve bir kadının, "biz artık evli çiftiz" demelerinin başta aileleri olmak üzere, şahitler varken duyurmalarıdır.
gizliden kıyılanimam nikahı nikah değil yalnızca kişilerin kendilerini kandırmasıdır. nikahta esas herkesin evliliği duyması ve öğrenmesidir.
Evet dogru soyluyorsun arkadasim,universitede kapali bir arkadasimiz vardi ,surekli giydigim v yaka bluzlara laf soyler, ama kimseleride begenmez herkeside yargilayan tiplerdendi. Erkek arkadasinin evinde kalirdi , iliskiye girdigini soylerdi sonrada kocam o benim imam nikahimiz var derdi. Oysaki evlilik sadece iliskiye girmekten mi ibaret? Ailesinin haberi yok... ayni evde yasanmiyor, gizli oldugundan cocuk yapilamiyor... e madem sirf geceleri gidip iliskiye girmek ise amac insan niye nikah kiydirir? Normal sartlarda suren evlilik boyle olmayacagina gore bu kandirmadan baska birsey degildir. En cokta insanin kendini kandirmasi.
evet nişanlandığımız gün babam tutmuş bir imam getirmiş,
imam nikahımız kıyıldı, 1 ay sonrada resmi nikahımız olmuştu,
1 ay sonrada düğün yapmıştık:)
canım insanlar şimdi pek çok şey gibi nikah kavramını da işlerine geldiği gibi uyguluyorlar. benim de üniversitede sırf birlikte kalabilmek için imam nikahı yaptıran arkadaşlarım vardı. bizim haberimiz var ama ailelerinin hiçbirşeyden haberi yok![]()
ya cehaletten ya da işlerine gelmesinden oluyor işte. ama kıyan kişi de kalkıp, "yavrum sizin aileleriniz hani nerde? kim biliyor bu işi" demiyor. tabi onun da kolayı var. birine duayı okutup kıydırıyorlar:) herşeyin bir kolayı var işte. işi bilecen işe gitmeyecen gibi![]()
Evet dogru soyluyorsun arkadasim,universitede kapali bir arkadasimiz vardi ,surekli giydigim v yaka bluzlara laf soyler, ama kimseleride begenmez herkeside yargilayan tiplerdendi. Erkek arkadasinin evinde kalirdi , iliskiye girdigini soylerdi sonrada kocam o benim imam nikahimiz var derdi. Oysaki evlilik sadece iliskiye girmekten mi ibaret? Ailesinin haberi yok... ayni evde yasanmiyor, gizli oldugundan cocuk yapilamiyor... e madem sirf geceleri gidip iliskiye girmek ise amac insan niye nikah kiydirir? Normal sartlarda suren evlilik boyle olmayacagina gore bu kandirmadan baska birsey degildir. En cokta insanin kendini kandirmasi.
baban kendine ciddi bir günah çerçevesi çzmiş, bizim anadolu da da bu yapılır biliyorum ama ne denli bir günah olduğunun kimse farkına varmaz..
şimdi aileler nişan olunca nikah yaptırıyorlarki, rahat görüşsünler vs...
İslamiyete göre ; bir kadın nikahının kıyıldığı andan itibaren yeri eşinin yanıdır ve buna kimse ama hiç kimse karışamaz...
ama aileler kızı düğün gerçekleşene değin evinde tutuyorlar. Yine islamiyete göre bir kadın koca evinden sağlık, anne baba hastalığı veya cenaze sorunlar olmaksızın ayrı kalıyorsa bu nikah düşüyor.. ciddiyim buna bunu bütün islamiyet kurrallarını araştıranlar görebilir.
ayrıca nikahı olmuş bir kadını anne veya babası dahi olsa eşinden 15 gün uzak tutuyorsa bunun ciddi bir günahı ve cezası var.. çünkü yine islamiyete göre karı-kocayı ayrı tutmak ciddi günahtır... daha da derinlere inersek dini akdi olmuş (dini nikahı) bir kadın kendini 15 gün kocasından ayrı evden ve ayrı yataktan tutması da asla caiz değildir. bu böyle sürüp gidiyor.. yani kısacası nişan sonrası yapılan nikah düğüne değin zaten sakatlanıyor... tekrar etmek içinde birçok formalitesi olması gerekiyor. vs...
bende evliyim ve ben evlenmeden 3 gün evvel dini nikahımız oldu, resmi nikahımız da düğün günü oldu... çok eleştirenler olsa da ben buna inanıyorum. ayrıca dini nikahın çok da bir anlamı yok aslında... nikahın amacı iki insanın birbirine söz vermesi ve bunu etrfaın duyması için varolan şahitler...olay budur...
Ele verir talkımı kendi yutar salkımı.
Yalnız senin arkadaşın bütün üzüm bağını götürmüş.
Önce devlet nikahi, sonra imam nikahi diyenlerdenim ve imam nikahi adi altinda
kadinlarin cinselliginin ,duygularinin kullanmasina karsiyim.
Bundan 1400 yil önce imam nikahi simdiki devlet nikahi hükmündeydi,
ortada bir islam devleti vardi ve kadinin haklari koruma altindaydi.
Bugün ise, imam nikahini rahatca cinsellik yasamak veya ellerinin altindaki kadin sayisini
artirmak icin kullaniyor insanlar. Sonrasinda ayrilacak olsalar bile kadina (eski adiyla mehir) modern
ismiyle nafaka hakkini vermiyorlar, böylece kadin tüm haklarindan mahrum birakilmis oluyor + madur ediliyor.
Dolayisiyla devlet nikahi yaptirmadan imam nikahi yaptirilmamali.
Aslinda devlet nikahi yapildiktan sonra imam nikahi yaptirmak gerekli bile degil.
Tamamiyle kisisel tercih meselesi.