nekadar süre oldu pekı biteli.o süreci nasıl atlattınız??sizin tarafınızdanmı karşı taraftanmı gelmişti ayrılık önerisi??
canım ilk zamanlardan beri sorun var diyosunda neyi paylaşamıyosunuz bu önemli daha çok. eften püften şeylermi yoksa ciddi mevzularmı.
ailesinee karşımı savunmuyo, hakkınımı yiyo, başka kadınlaramı bakıyo yoksa seni yokmu sayıyıo
yada sen neden bunu dedin şunu dedin diyemi kavga ediyosunuz.
erkekler nişanlılık evresine bizim kadar çabuk alışamayabilirler. stres olabilir maddi durumu nasıl bilmiyorum ama oda sıkabilir.
son tartışmanızda konu neydi sen ne dedinde ayrılalım dedi.
çok soru oldu ama iyi ölçüp tartmak için bunların cvplarını bilmek lazım
bende 8 ay önce attim nisani, toplam 3 bucuk sene birlikteydik, 2 sene nisanli kaldik, dügünden 3 ay önce bitti, iyikide bitmis diyorum. herkes farkli atlatir bu süreci, ben cok sans vermistim annesi istemiyordu zaten birlikte olmamizi, sonra oda cok degisti, nisanliligimizin son 8 ayi falan cok kötü gecti, ki zaten zor bir iliskiydi annesi sagolsun.
ama sevmek yetmiyor, evlenecegine sevinemiyorsan, korkuyorsan emin degilsen, bosver gitsin, bir gün aglarsin iki gün aglarsin sonra gecer... oyalan cik gez arkadaslarina cok zaman gecir, kurslara falan git, zamanini bosa harcama sonra hersey yoluna giriyor zaten.
Ben yaklasik 1 ay once nisani attim :))
Detaylarini daha sonra anlatabilirim istersen.
Benim bundan cikardigim sey birbirini sevmenin yeterli olmadigi.
Sevgi, saygi, her zaman yetmiyor iste.
Yurekte gerek, cesarette gerek.
çok güzel sorular sormuşsu gerçekten kendı kendımıede sordugum sorular bunlar şuan..
aile olayını düşünürsek ailesiyle en ufacık bır olay yaşamadım hatta bıkaç kavgamızda annesını aradım yada kaynımı aradım.onlar bana hak verıp onun adına özür dilediler.
başka kadın dersek,bildigim kadarıyla yada hıssettıgım kadaryla bı yanlışı olmadı.zaten 7 gün görüşüp her işimizi birlikte yapıyorduk.şüphelenecegim bişey yaşamadımmm ki kendısı bu konuda çok hassas bak şu kıza bakıyosun dedıgım zamanlarda bıle yemın edıyorum bakmadım bakanın allah cezasını versın benım için senden güzeli yok derdi..
bizim sorunumuz hep afedersiniz it dalaşı..sen onu dedın yok ben bunu dedım aklı olan bunu demez yok nıye aglıyosun sen nıye aglatıyosun,vay efendım nıye orda öyle dedın bunu düşünmen gerekırdı vs vs..elle tutulur bi konumuz olmadı hiç..sebep olarak..ama şuda var bana göre o dururp dururken daha çok olay çıkardı.bişeylere takılma ve çenesini tutamama huyu var ve gereksiz bir özgüveni..
son konuda şu,zaten geçen perşembeden atışmalıyken pazar sabahı barışmışken benım bı arkadasımın dogumgününüe gittik orda cok eglendık dosta düşmana bakın bız mutluyuz harıkayız gibi bi duruşumuz oldu.sonrasında dönerken arkadasımın ettıgı bı lafa takıldı.şöyleki:kız arkadasım bana sen akşamları evde de rahat sıgara içebıldıgın için bırakman daha zor olur demıstı.bu lafı ettı arabada durduk yerde ve bak arkadasın sana iradesız dedi bu senın gururuna dokunmuyomu biri bana böyle diycek varya anında bırakırım ben dayanamam böyle iradesiz gözükmeye falan diye basladı bende o bana hakaret etmedı kendınce bı yorum yaptı hem bız daha sabah barıstık lutfen konu açıp büyütüp olay çıkmasın susalım dedım.sonra işte her dedıgımı yanlıs anlıyosun ben senle konuşamayacakmıyım,ben bagırdım o bagırdı evın önüne geldık yokk ya olmuyo ayrılalım bız dedı bende evet ayrılalım dedım ındım arabadan.ozamandan buzamana konuşmuyoruz işte..
çok güzel sorular sormuşsu gerçekten kendı kendımıede sordugum sorular bunlar şuan..
aile olayını düşünürsek ailesiyle en ufacık bır olay yaşamadım hatta bıkaç kavgamızda annesını aradım yada kaynımı aradım.onlar bana hak verıp onun adına özür dilediler.
başka kadın dersek,bildigim kadarıyla yada hıssettıgım kadaryla bı yanlışı olmadı.zaten 7 gün görüşüp her işimizi birlikte yapıyorduk.şüphelenecegim bişey yaşamadımmm ki kendısı bu konuda çok hassas bak şu kıza bakıyosun dedıgım zamanlarda bıle yemın edıyorum bakmadım bakanın allah cezasını versın benım için senden güzeli yok derdi..
bizim sorunumuz hep afedersiniz it dalaşı..sen onu dedın yok ben bunu dedım aklı olan bunu demez yok nıye aglıyosun sen nıye aglatıyosun,vay efendım nıye orda öyle dedın bunu düşünmen gerekırdı vs vs..elle tutulur bi konumuz olmadı hiç..sebep olarak..ama şuda var bana göre o dururp dururken daha çok olay çıkardı.bişeylere takılma ve çenesini tutamama huyu var ve gereksiz bir özgüveni..
son konuda şu,zaten geçen perşembeden atışmalıyken pazar sabahı barışmışken benım bı arkadasımın dogumgününüe gittik orda cok eglendık dosta düşmana bakın bız mutluyuz harıkayız gibi bi duruşumuz oldu.sonrasında dönerken arkadasımın ettıgı bı lafa takıldı.şöyleki:kız arkadasım bana sen akşamları evde de rahat sıgara içebıldıgın için bırakman daha zor olur demıstı.bu lafı ettı arabada durduk yerde ve bak arkadasın sana iradesız dedi bu senın gururuna dokunmuyomu biri bana böyle diycek varya anında bırakırım ben dayanamam böyle iradesiz gözükmeye falan diye basladı bende o bana hakaret etmedı kendınce bı yorum yaptı hem bız daha sabah barıstık lutfen konu açıp büyütüp olay çıkmasın susalım dedım.sonra işte her dedıgımı yanlıs anlıyosun ben senle konuşamayacakmıyım,ben bagırdım o bagırdı evın önüne geldık yokk ya olmuyo ayrılalım bız dedı bende evet ayrılalım dedım ındım arabadan.ozamandan buzamana konuşmuyoruz işte..
bu konuşmalara benzer olanları herkes yaşar bence. herşeyiyle dört dörtlük anlaşabileceğimiz insan nerde?
önemli olan bu tartıştığınız durumları çözümleme biçiminiz. nişanlınız kendi fikri konusunda baskı yapıyor mu yoksa görüşlerini söyleyip sizi de dinliyor mu? eleştiri her erkekte, insanda olan durum. sizi eleştirirken siz kendinizi savunun. zamanla sizin özgüveninizdn dolayı bu eleştirilerini azaltacaktır. ha söylerseniz beni eleştirme falan filan ama bence bu sözler pek etki etmez. siz güçlenin, ona durması gereken sınırı bildirin ve o da buna göre ayağını denk alacaktır.
velhasıl anlattığınız konular bana nişan atacak konular kadar ciddi gelmedi. tartışırken belli ki yolunuzu kaybediyor, birbirinizi suçluyor ve geçmişe dönüyorsunuz. aslında bu engellense herşey çözülecek de...bunun da olması için uzun ve zorlu bir çabaya ihtiyaç var. her iki tarafın da göstermesi gereken bir çaba.... eğer yapabileceksiniz çabalayın yoksa da nişanı atın....
ben kendi adıma çok çabaladım dahada çabalardım ama tek taraflı olunca olmuyor işte..bizaman sonra hem tüm enerjinizi hemde tüm gücünüzü tüketiyosunuz ilişkiye karşı..
çözümleme biçimini sormuşsunuz,baskı yapar aksini söyledıgımde benım dogrum bu benım yanımdaysan uyarsın gibi bi tavrı oluştu..
yoksa bi konuda fikrini söyleyipte sonra benım fıkrımı dınlese ben kendımı degersız hıssetmezdım bukadar,yoksa gerçekten ıyı nıyetle yapılan eleştiriler kişiye artı katar,ama sen şöylesin böylesin yapamıyosun iradesızsın şusun busun olunca olmuyo ters tepiyo..
aslında iyi niyetle yaklaşılsa eleştiriler yıkıcı olmasa,saygı sınırı aşılmasa,sevgimizde hiçbir sorun yoktu çok mutlu bir çift olabılırdık.ama olmadı..
anladım...
haklısınız bu ilişkiler tek taraflı olamaz. öyle olursa bir taraf vere vere tükendiğini hisseder. sonra da ilişki biter zaten.
baskı yapması, kendinde kusur bulmayıp hep sizi eleştirmesi...bunlar aşılması zor konular. ve sadece sizin çabanızla olacak şeyler değil. aslında akıllı adam odur ki ilişkisini korur düzeltmeye ve iyileştirmeye çalışır. fakat maalesef bu erkeklerin çoğunluğunun kısa vadeli görüşleri, yetişme tarzından dolayı biraz da bu herşeyi ben bilirim edaları önce kendilerini yıkıyor da farkında değiller.
''nerde durmamız gerek, ne zaman daha fazlası için çabalamaya değmez?'' bunu çözsek belki bu kadar kendimizi de zorluğa sokmayız yok yere. işte bu noktada bence eğer ne yapacağına tam olarak karar veremiyorsan ve hayatını etkileyecek bir konu ise durumu tarafsız bir şekilde değerlendirecek evlilik geçirmiş tecrübeli insanlara danışmak gerek. tek başınıza bu kararı almak yerine farklı gözlerin bakış açılarını da bir dinlemek lazım...
son olarak nişanı atmak, özgür bir hayat...yeniden sıkıntısız bir yaşam gibi görünsede aslında bazı şeyler bizimle beraber hep aynı devam eder. bu yüzden önce kendimizi ve yanlışlarımızı, istemediğimiz durumlarn oluşmasına katkımızın olup olmadığını bunu nasıl engelleyeceğimizi anlamamız gerek...yoksa hep aynı döngü devam eder.
hakkınızda hayırlısı olsun
canım sen eğer nişanı, "aklı başına gelir" diye atacaksan ve gelip "özür dilerim haklısın vb" dediğinde barışacaksan sakın nişan atma. siz barışsanız aileler kötü olacak. onun ailesi sana takacak... nişanlın ise "nasılsa ne yapsam ayrılamıyor" diye düşünüp evliyken daha çok üzecek seni. erkek, aşkından ölse de evlenince tuhaf oluyor. nasılsa çantada keklik gibi görüyor seni ve yayıyor kendini.
ayrılmak istiyorsan ayrıl ama asla barışma. ayrılamayacağına inanıyorsan şimdiden konuş. eleştirici olmadan, terapiyi deneyebilirsiniz. sevdiğin hürmet ettiğin bir çiftle sık görüşebilirsiniz. bunlar sizin için güzel örnekler olur.
Öncelikle çok üzüldüm,tabiiki br yuva kurmak için yola çıkılıyor,hayaller kuruluyor.. ama inanın önemli olan sonunu iyi getirmek,yani baktınız ki sonu iyi görünmüyor, ne olursa olsun sizden kıymetli değil. Bugün kurulan sağlıksız yuvalar yüzünden koskoca aileler felaketin eşiğine geliyor.
Nişanlınız en azından çabalıyorsa,durup bir daha düşünmeye değer. Ama o hep senden bekliyor veya boşveriyorsa tercih etmeniz gereken yol belli.
Allah yardımcınız olsun. Zaman ve Allah.a sığınmak herşeyin ilacı.
canım geçenlerde hafıfe alınacak sorunlar değilki sizinki diye bi yorum yapmıştım şimdi okudumda ben karstırmısım baska uyenin konusuyla senin konularını..herneyse yazdıklarını okudum...elle tutulan bı konu yok bence ikinizdede sorun var şöylekı alttan alamama ve hep üstte kalma sorunu var her tatrışmada...belkıde nişanlılıgın vermiş oldgu gerginlikten bunları yasıyorsunuzdur...
ailesiylede sorun yasamamışsın ne biliyim biraz bekle hemen bitecek gözoyle bakma...bu zamanda aılesı duzgun kendisi düzgün insan bulmak artık çok zorlaştı arkadaşım...
merak edıyorum bugun sevgililer günüydü bişeyler yaptımı?
Nişanlılık evliliğin sinyali oluyor ve nişanlıyken yasanan sorunlar evlenınce dahada katlanıyor bunu en ıyı sen ölçüp biçeceksin canım.acaba katlanabılırmıyım yoksa katlanamazmıyım..
bu kadar catismanin yasandigi iliskiden iyi bir evlilik cikmayabilir...
yani tartistiginiz konular neler aslinda bu onemli bence...ottan seyler mi yoksa ciddi konular mi?
tartisma sonrasi barismalariniz nasil, adim atan kim? nisanlinizin tavri nasil?
ben olmuyorsa zorlama diyenlerdenim...
günaydın hanımlar öncelıkle cok tesekkur ederım zaman ayırıp yorumlarınızı esirgemediğiniz için,bugün 3,gün ve biz hiç konuşmadık öncelerı yapamam onsuz diyodum ama gördümki çokta zor degilmiş en azından düşünmek için zamana ihtiyacım oldugunu anladım bu süre bana şimdilik iyi geliyor düşünmek için.ve kendımce birzaman koydum 3 hafta içinde kendısınden yada ailesınden bi çaba görmezsem ozaman resmı olarak bitiricem bu süre zarfında da hem düşünüp hem kendımı hazırlıycam.
dün sevgililer günü olmasına ragmen bişey yapmadık.ben onun aramamasına aslında şaşırdım ama emınım oda şaşırmıştır.çünükü sen bensız dayanamazsın bende sensız derdi hep,ama dayandık demekkı oluyomuş..
çok kötü degilim kendımı işime verdim,duygularımı bi kenara bırakıp mantgımla düşünmeye çallışıyorum,mutsuz bir evlılık yaşayıp boşanmaktansa nişan atmanın mantıgını kavratıyorum beynıme..
herşeyı zaman çözecek.bide şu var diger konularımı okuyanlar bilir bana psıkolojık baskı yapıp dengen bozuk ruh hastasısın tarzı konusmaları vardı,görüyorum ki onunla problem yaşadıkça o üstüme geldıkce ben bunalıyor aglama krızlerı geçiriyordum,şimdi yoklugunda evet içim bi yandan cız edıyor ama bı yandan da çevremde ailemde benı üzen sıkan birileri olmadıgı için gücüm tekrar yerine gelıyor..
onun karşısında aglamadan daha güçlü durabılecegımi biliyorum artık..
bu aşk meşk işleri nekadar tehlıkelı ve zormuş yahuuuu
günaydınnnöyle cok akıllı baslı yorum yapmıyacagım
dün eskı konularına goz attım
ılk actıgın konuda yazdıkların neredeyse ısın buraya geldıgını bellı edecek seylermıs
sadece nısanlında degıl sızdede bı takım uyusmazlıklar var
kımse orta yolu bulmaya calısmamıs aslında konusu dahı edılmeyecek seyler konu edılmıs
ee bızdede oluyor ben aldırıs etmıyorum cunku bu sefer olmuyo ıkı tarafta ayaklanınca
mesela sıze kusur bulması cok ıncıtıcı kılolusun demesı hatta cok garıp sız yazmıssınız o oyle dedıkce kılo alıyorum neyapayım stres oluyorum demıssınız
tek duze gıtmeyen tek kısının halledemeyecegı basıt ama derın sorunlar
boylelıkle neyı ısteyıp ıstemedıgınızı gormus oldugunuz belkıde ama nısanlıykende cok heveslı degılmıssınız keske daha beklenseydı neyse olan oldu
arkadaslar yazmıslar zaten
ben sadece bı gelısme vvarmı dıye yazıcaktım dırdırlandım
canım güçlü olmana sevindim. sabah gelir gelmez konuna baktım bi gelişme oldumu dün diye ama maalesef olmamış.
ama seni güçlü görmekte beni bir taraftan sevindirdi açıkçası. artık daha mantıklı düşündüğünü görebiliyorum. hakkında hayırlısı olsun canım güçlü olmaya devam et sakın salma kendini olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?