Aranızda böyle hisseden var mı?

Skyline10

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mart 2020
695
675
23
Aranızda kendını sevmeyen, çirkin bulan. Gecmişte yaptığı hataları affedemeyen var mı benim gıbı. Bu durumu aşamıyorum. Geçmis aklımdan cıkıyor yaptıgım hatalar. Karsılastıgım kotu insanlar, özgüvensızlıgım, kimlik bunalimim cok yoruldum artık.

Galıba en buyuk sorun o doğru
Evet. Ozguvenı yuksek insan kendini guzel bulur, guzel olduguna inanan insan aynı zamanda kendını de sever ve gecmısle ısı olmaz.
Gelecege konsantre olmus veya an'ı yasayan insanda, kendine iyi gelecek huzur veren insanlarla olur yani secici davranır. Ne cıkarsa bahtıma durumunda olmaz.

Hatalara gelecek olursak, hata zaten hepimiz ıcın. Benım de var hatalarım ve yapacagim da omrum oldukca, mukemmel degılım. Kimse mukemmel degıl ki.
Marifet olan bir daha tekrara dusmemek.
Yenı hatalar yapacağız, dogruyu bulacağız.

Hata dedıgınız seyler nedir?

Hatalarınız olabilir herkesin vardır , büyük küçük herkes hata yapmıştır korkmuştur ama ders alıp devam ederler yada bazıları sürekli kafayı geçmişine takıp devam edemezler. Siz geçmişinize bağlı olmak zorunda değilsiniz dün dünde kaldı bugün değiştirebildiklerinize bakın pişman olduysanız birdaha yapmayın ve yolunuza devam edin neden kendinize eziyet ediyorsunuz ki geçmişinizle ? Özgüven sorununuz nedeniylede yüzünüzde kusur saydığınız noktaları büyütüp kendinize nefretle bakıyorsunuz ama insanlar sizin kendinizde bulduğunuz noktaları sizin gibi büyük görmez aynı şekilde hatalarınızıda büyük görmez kendinize güvenin ılımlı düşünün mantıklı olun zihninize zaman verin umursamayın insanların düşüncelerini çevrenizde size böyle düşündüren varsa onlardan uzaklaşın yeni arkadaşlıklar edinin hayat böyle geçmez stresiniz kaygılarınız normal inanın herkes zaman zaman bu düşüncelere giriyor ama bir zaman sonra çıkıyorda :) lütfen siz hatalarınızı farkettiğiniz için güzel birisiniz sadece biraz zaman tanıyın iyimser olun herşey güzel olacak :)

Evet. Ozguvenı yuksek insan kendini guzel bulur, guzel olduguna inanan insan aynı zamanda kendını de sever ve gecmısle ısı olmaz.
Gelecege konsantre olmus veya an'ı yasayan insanda, kendine iyi gelecek huzur veren insanlarla olur yani secici davranır. Ne cıkarsa bahtıma durumunda olmaz.

Hatalara gelecek olursak, hata zaten hepimiz ıcın. Benım de var hatalarım ve yapacagim da omrum oldukca, mukemmel degılım. Kimse mukemmel degıl ki.
Marifet olan bir daha tekrara dusmemek.
Yenı hatalar yapacağız, dogruyu bulacağız.

Hata dedıgınız seyler nedir?
Tıpatıp beni anlattınız. Nasıl gelıstırılır ozguven fikriniz var mı. Hatalarım cok uzun ama soyle ozetleyım eskiden cok guzel bulun bir kızdım cok isteyen teklif eden olurdu cok secıcıydım Malesef 19 yasında ailemin yuzunden sevmedıgın biriyle evlendim 1 sene anca dayanabildim. Cocugum yoktu Allah tan ondan sonra bende ozguven bitti. Cok secici olan ben insanların pesınde kısmaya basladım. Sacma sapan seyler yaptım tek ıstegım sevdıgım bırıyle evlenmektı resmen evlilik manyagı oldum hatırladıkça kendimden cok utanıyorum. Agırbaslılıgımı kaybettim. Cevremden dışlandım. Nasıl bu hale geldim bılmıyorum😔

Hatalarınız olabilir herkesin vardır , büyük küçük herkes hata yapmıştır korkmuştur ama ders alıp devam ederler yada bazıları sürekli kafayı geçmişine takıp devam edemezler. Siz geçmişinize bağlı olmak zorunda değilsiniz dün dünde kaldı bugün değiştirebildiklerinize bakın pişman olduysanız birdaha yapmayın ve yolunuza devam edin neden kendinize eziyet ediyorsunuz ki geçmişinizle ? Özgüven sorununuz nedeniylede yüzünüzde kusur saydığınız noktaları büyütüp kendinize nefretle bakıyorsunuz ama insanlar sizin kendinizde bulduğunuz noktaları sizin gibi büyük görmez aynı şekilde hatalarınızıda büyük görmez kendinize güvenin ılımlı düşünün mantıklı olun zihninize zaman verin umursamayın insanların düşüncelerini çevrenizde size böyle düşündüren varsa onlardan uzaklaşın yeni arkadaşlıklar edinin hayat böyle geçmez stresiniz kaygılarınız normal inanın herkes zaman zaman bu düşüncelere giriyor ama bir zaman sonra çıkıyorda :) lütfen siz hatalarınızı farkettiğiniz için güzel birisiniz sadece biraz zaman tanıyın iyimser olun herşey güzel olacak :)
COk tesekkur ederım bir Bucuk yıl sonra bulunduğumuz yerden tadınıcaz Allah izin verirse yepyeni bir sayfa acmak ıstıyorum. Kendımı sevmek ıstıyorum

Aranızda kendını sevmeyen, çirkin bulan. Gecmişte yaptığı hataları affedemeyen var mı benim gıbı. Bu durumu aşamıyorum. Geçmis aklımdan cıkıyor yaptıgım hatalar. Karsılastıgım kotu insanlar, özgüvensızlıgım, kimlik bunalimim cok yoruldum artık.
Enerjim yükselmek istiyor ama ben olumsuzluklara takılıyorum diyorsunuz. Ozaman şöyle yapalım , geçmişi bugüne alamayız elbette ama yaşınız hala kendiniz için birşeyler yapmaya müsaittir diye düşünüyorum.
Bu sebeple size önerilerim şu yönde olacak ;
1- böyle hissediyorsunuz çünkü artık kimsenin sizi beğenmeyeceğini ve önemsemeyeceğini düşünüyorsunuz. Fiziksel görüntünüzden rahatsızlığınız var ise önce işe bununla başlayın.
2- Okulum istediğim gibi olmadı diyorsunuz ama burada kişisel gelişiminize katkı da sağlayacak eğitimleri araştırmadığını için olabilir. Ülkemizde ilk okul lise düzeyinde binlerce başarılı yöneticilerin olduğunu unutmayın.kendinze bu sebeple haksızlık etmeyin.
3-Geçmişte yaptığınız hatalarınız bugünün tecrübesiydi , evet ağır bir tecrübe oldu ama artık nerede durmanız gerekiyor bunu iyi öğrendiniz , şanslı olduğunuzu düşünün çünkü sizi üzenler bugün sizinle olsalardı sizi daha çook üzeceklerdi.
4- Ne yaparsam yapayım geçmişi af edemiyorum , psikolojik destek mi almam gerekiyor bilemiyorum veya ben farkında değilim diyorsanız ozaman işe yönlendirmeli meditasyonlarla başlayın geçmişi af etme meditasyonları yapın 41 gün aralıksız vazgeçmeden düzenli uygulayın ruhunuza şifa olacaktır.oda olmazsa mutlaka bir psikoloji uzmanı ile görüşün sonuçta ruhta hasta olabilir sadece organlarımız değil çekinmeyin.
5-kimlik bulamıyorum diyorsunuz, bunun sebebi
Yarın İçin artık kendinize hedefler koyamadığınız veya koymaya istekli olmadığınız İçin olabilir burada yarın İçin hedefleriniz olsun sizi mutlu edebilecek amaçlar belirlemelisiniz. Başta küçük amaçlar ama sonra büyük hedefler olsun ben başaracağınıza inanıyorum.
6- Başarısız , çirkin , kötü, sevilmeyen kadın yoktur!! Onu taşıyamayan bir erkek vardır bunu unutmayın aşkta böyledir. Siz içinizdeki gücü kendinizi keşif ettiğiniz takdirde eminim yönünüzü yeniden bulacak ve bugün hayatınızda yer almayan insanlara teşekkür edeceksiniz. Sadece kendinize güvenin ,inanın , amaçlarınızı belirleyin ozaman herşey çok daha iyi yolunda gidecektir.

çooook sevgiler 🌺

Geçmiş bırak geçmişte kalsın olmuş bitmiş unut onu reis...
Güzellik ise göreceli kavram zaten kime.gore neye gore cirkinsin?
Yeni ve umursamaz bi sayfa ac zamanla güzel şeyler yazacagina eminim

Tıpatıp beni anlattınız. Nasıl gelıstırılır ozguven fikriniz var mı. Hatalarım cok uzun ama soyle ozetleyım eskiden cok guzel bulun bir kızdım cok isteyen teklif eden olurdu cok secıcıydım Malesef 19 yasında ailemin yuzunden sevmedıgın biriyle evlendim 1 sene anca dayanabildim. Cocugum yoktu Allah tan ondan sonra bende ozguven bitti. Cok secici olan ben insanların pesınde kısmaya basladım. Sacma sapan seyler yaptım tek ıstegım sevdıgım bırıyle evlenmektı resmen evlilik manyagı oldum hatırladıkça kendimden cok utanıyorum. Agırbaslılıgımı kaybettim. Cevremden dışlandım. Nasıl bu hale geldim bılmıyorum😔
Sevgi aclıgı deger görme ıstegı.
Deger bilmeyen inci mercanın ziyan olması durumu sızın ki.
Emınım hala cok gencsın.

İse kendını sevmekle basla.kendını affet.
İnsan en zor kendını affediyor. Bunu yap.
Kucuktum de, cahildim de yapmam lazımmıs de yaptım de, kabullen. Kurtuldum de mutlu ol sonra.
Igrenc bir adamla yaslanabılırdın, cocukların olabılırdı omrun koca bir hıc gıbı gecebılırdı.
Bak sen kurtulmussun
Sukret bu kurtuluş yuzunden bile kendını sev
Kactım babam kızar annem aglar diye bahaneler bulup bu bosandıgın adamın kuklası olabilirdin. Degılsın bak?

Pesınde birilerinin kosması degerine deger katmaz. Degerını kendin belirlersin. Haliyle birilerinin pesınde kosmaması da seni degersiz yapmaz. Veya cırkın yapmaz. Ya da ise yaramaz? Hıcbırı degılsın.

Etrafımızdakı kalabalıklar bizi önemli veya özel yapmiyor.
Yapayalnız ama cok degerlı sonsuz saygı gören milyonlarca insan var, unutma.
Sırf birileri seni sevsin diye kendinden gururundan asla ödün verme. Su hayatta herkes gider bi gururun kalır. Gururunu ayak altına serersen ozaman kendını affedemezsın iste.

Kaybetmekten korkma, korkup egılıp bukulme sırf kaybetmemek ıcın. Gitmek isteyen zaten gidiyor. Gidenın ekime gitmeyenın kasıma kadar yolu var de.
Yenilikler yap hayatında, calısmıyorsan ise gir. Sac modelini degıstır. Canın sıkılınca acıklı sarkılar dinleyıp gecmıse gidecegine, saclarına maşa yap ayna da kendını sev otur omzundan op kendını yahu🥰
Gencecik oldugunu kendine hatırlat.

Kitap oku. Film izle. Arkadaslarınla bulus dedikodu yap. Oturup kendını dinleme.
Ailene ıyı davran, sinirini seni seven insanlardan cıkarma.

En cokta Genclıgının kıymetini bil, geri gelmiyor cunku.
Onunde upuzun yol var, kimbılır ne guzellık ler bekliyor seni...
Onları mutlu saglıklı yalnız ama kıymetli sekılde bekle.
İlla bir adam lazım degıl sana.
Tek basına da mutlu olabilirsin, bunu asla unutma.

Sana bunları yazarken ferdi Tayfur un sevgiler cıcek gibi soldurmayalım'ı dinlemem de ne bileyim... 😂😂😂😂♥️♥️♥️♥️♥️

Kendine bu kadar yüklenme herkes neler yaşıyorda yine başı dik dolanıyor
Kötü şeyler yaşamışsın psikolojin bozulmuş, hata olarak gördüğün şeyleri bir daha yapmaman önemli olan. Gençlik çok güzel şey; kendini geliştir, çalış, oku yeniden ayağa kalk o zaman özgüveninde yerine gelir

Her ne olduysa gecmiste oldu bitti canim. Hepimizin hataları var. Kim diyebilir ben hic hata yapmadım diye? Ki yapmaya da devam edeceğiz hayat bu düşmez kalkmaz bir Allah demisler, beşer şaşar demişler bak atalarımızdan beri devam eden bisey demekki :)) Önemli olan aynı hatayı tekrar yapmamak. Hersey bizim icin.
Kendini de affet gecmiste kırıldıgın insanları da. Affetmek hafiflik veriyor insana.
Hepimizin geçmişte çok kötü zamanları olmustur. Benimde oldu. Ama sonra baktım hayat gerçekten güzel bi yer ve devam ediyor bi şekilde ❤️ Klise olacak belki ama hersey geçiyor. Sen yeterki kendini sev,kendine küsme. Eminim cokta güzel birisindir😘

Sevgi aclıgı deger görme ıstegı.
Deger bilmeyen inci mercanın ziyan olması durumu sızın ki.
Emınım hala cok gencsın.

İse kendını sevmekle basla.kendını affet.
İnsan en zor kendını affediyor. Bunu yap.
Kucuktum de, cahildim de yapmam lazımmıs de yaptım de, kabullen. Kurtuldum de mutlu ol sonra.
Igrenc bir adamla yaslanabılırdın, cocukların olabılırdı omrun koca bir hıc gıbı gecebılırdı.
Bak sen kurtulmussun
Sukret bu kurtuluş yuzunden bile kendını sev
Kactım babam kızar annem aglar diye bahaneler bulup bu bosandıgın adamın kuklası olabilirdin. Degılsın bak?

Pesınde birilerinin kosması degerine deger katmaz. Degerını kendin belirlersin. Haliyle birilerinin pesınde kosmaması da seni degersiz yapmaz. Veya cırkın yapmaz. Ya da ise yaramaz? Hıcbırı degılsın.

Etrafımızdakı kalabalıklar bizi önemli veya özel yapmiyor.
Yapayalnız ama cok degerlı sonsuz saygı gören milyonlarca insan var, unutma.
Sırf birileri seni sevsin diye kendinden gururundan asla ödün verme. Su hayatta herkes gider bi gururun kalır. Gururunu ayak altına serersen ozaman kendını affedemezsın iste.

Kaybetmekten korkma, korkup egılıp bukulme sırf kaybetmemek ıcın. Gitmek isteyen zaten gidiyor. Gidenın ekime gitmeyenın kasıma kadar yolu var de.
Yenilikler yap hayatında, calısmıyorsan ise gir. Sac modelini degıstır. Canın sıkılınca acıklı sarkılar dinleyıp gecmıse gidecegine, saclarına maşa yap ayna da kendını sev otur omzundan op kendını yahu🥰
Gencecik oldugunu kendine hatırlat.

Kitap oku. Film izle. Arkadaslarınla bulus dedikodu yap. Oturup kendını dinleme.
Ailene ıyı davran, sinirini seni seven insanlardan cıkarma.

En cokta Genclıgının kıymetini bil, geri gelmiyor cunku.
Onunde upuzun yol var, kimbılır ne guzellık ler bekliyor seni...
Onları mutlu saglıklı yalnız ama kıymetli sekılde bekle.
İlla bir adam lazım degıl sana.
Tek basına da mutlu olabilirsin, bunu asla unutma.

Sana bunları yazarken ferdi Tayfur un sevgiler cıcek gibi soldurmayalım'ı dinlemem de ne bileyim... 😂😂😂😂♥️♥️♥️♥️♥️
Emek verip upuzun yazmıs siniz cok tesekkur ederım. Ailenle gorusmuyoruz 4 yıl oldu zaten cok ta birlik Icınde duzgun bir aile. Yoktu. Tekrar evlendim 2 yasında kızım var aslında hayatım eskiye Gore cok cok ıyı cok sukur sadece olanlar olmasaydı daha iyi yerlerde olurdum dusuncesi ve kendimi affedememe var asmak istiyorum artık ama yazdıklarınız bile Icımde bırseyler canlandırdı cok tesekkur ederım

Her ne olduysa gecmiste oldu bitti canim. Hepimizin hataları var. Kim diyebilir ben hic hata yapmadım diye? Ki yapmaya da devam edeceğiz hayat bu düşmez kalkmaz bir Allah demisler, beşer şaşar demişler bak atalarımızdan beri devam eden bisey demekki :)) Önemli olan aynı hatayı tekrar yapmamak. Hersey bizim icin.
Kendini de affet gecmiste kırıldıgın insanları da. Affetmek hafiflik veriyor insana.
Hepimizin geçmişte çok kötü zamanları olmustur. Benimde oldu. Ama sonra baktım hayat gerçekten güzel bi yer ve devam ediyor bi şekilde ❤️ Klise olacak belki ama hersey geçiyor. Sen yeterki kendini sev,kendine küsme. Eminim cokta güzel birisindir😘
COk tesekkur ederım sonuna kadar haklısınız💖

Kendine bu kadar yüklenme herkes neler yaşıyorda yine başı dik dolanıyor
Kötü şeyler yaşamışsın psikolojin bozulmuş, hata olarak gördüğün şeyleri bir daha yapmaman önemli olan. Gençlik çok güzel şey; kendini geliştir, çalış, oku yeniden ayağa kalk o zaman özgüveninde yerine gelir
Bu olaylardan sonra okumaya gittim okul bitti tekrar evlendim cocugum oldu ama bunlar olmasaydı cok daha ıyı yerlerde olabilirdim. Dusuncesi veni cok yoruyor. Kendime cok kızıyorum😔

Back
X