aranizda gelininden rahatsiz olan kayinvalide varmi

Sonunu okuyana kadar agzim acikta kalmisti ama sonunda cok guldurdun beni harikasin

var tabii ki fesat kaynana olurda fesat gelin neden olmasın. Bizde var sadece saygı, sevgi, güleryüz bekledık ama o bunları bıze cok goruyor.

Yaş itibari ile genelde kvler internet kullanmıyor. Olsaydı onlar da konu açardı.

Sizler kayınvalide yaşı denince ne anlıyorsunuz çok merak ettim, ya da bu yaşları hayatın neresine koyuyorsunuz. 40 yaşında kv olan bile var, genelleme yapmayın.
Ben de internette bir yazı okurken yaş gurubunu nasıl anlıyorum biliyormusunuz. Ergen yaşta olanlar abuk sabuk bir Türkçe ve imlayla yazarlar daha doğrusu özenti bir amerikan Türkçesiyle allam yarappim yaa.

Son düzenleme:

burada okuduğum konulardan sonra gerçekten gitmeyi düşünmüyorum,gelinler doğum yapınca.çünkü ben kendimce iyilik yaptığımı düşünürken,belki de karşımdakiler her hareketimden bir anlam çıkarıp sinirlenecek,sonrada kaynanam yüzünden sütüm kesildi diyecek.o nedenle gelinin huzurunu ve sütünü kaçırmamak için gitmeyeceğim
gelinlerimi de anlaşrsak karşıdan seveceğim.bayramdan bayrama görüşürsek görüşürüz.olmazsa o da olmasın önemli değil.ben oğullarımla görüşsem yeter

benim annem kaynana ama bilgisayar kullanamıyor,ben kullanıyorum ama henüz kaynana değilim.bu gibi yaştan bahsediyoruz

benim annem kaynana ama bilgisayar kullanamıyor,ben kullanıyorum ama henüz kaynana değilim.bu gibi yaştan bahsediyoruz

48 yaşımı doldurdum gayet güzel int. kullanıyorum. Üstelik kayınvalide olacak yaştayım 23 yaşında kızım var. Genelleme yapmayın, sanırım bahsettiğimi anladınız.

benim annem 2 gelininden de memnun değil.bu kadar talihsizlik olabilir ki böyleleri annemi buldu.yazık onlara çünkü kaybediyorlar.hayır duasından mahrum kalıyorlar.iç huzurları da yok.Allah bildiği gibi yapsın ne diyelim çolukları çocukları var Allah onları korusun

bizde böyle diyoduk abım mutlu olsun yeter. abımın telını aldı kendı telını ortak kullandılar yok benımle az konusuyosun oglunla cok konusuyosun benım dedıkodumu yapıyosun oluyor. Ayrıca dogumuna gıtmezsenızde oglunuzun hıcmı hatrı yok hıcmı torun sevgısınız yok dıye suc olur. Gelınınızın sıze nıyetıne gore ıyı ya da kotu olursunuz.

egemin dediği gibi kaynana görünce millet üstüne gitti onlarda sessiz sakin burada konuları okuyorlar sanırım....

ben kendimden ve çevreden gördüğüm kadarıyla; aslında tüm sorunların kaynağı; ön yargı.

gelin k.validesine ön yargıyla yaklaşıyor: benim kaynanamda diğerleri gibi birşey söylerse hemen kendimi korumam lazım... laf söyliyeyim... yada tavır alayım... oğluna şikayet edeyim. hiç birşey olmasada anlam çıkartıp içimde biriktireyim...

k.validelerde öle: gelinin beni hiç anne gibi görmeyecek. oğlumu alacak göstermeyecek vs...

ön yargıyla başlıyan ilişikilerde temelden sallanıyor aslında... temel doğru değil... oda bir insan değip hatalarıyla sevaplarıyla yaklaşılsa baştan bu kadar sıkıntı çekmiyeceğiz. ne gelinler... nede kaynanalar... ama karşılıklı olacak tabi...

benim k.validemlede ilişkimiz başta ön yargıydı.. o bana ben ona... hatta bazen çok tuhaf bir bakışlar attığımı hissediyordum... napıyordum ki ben ben kötü biri değildim... birazdaha ılımlı davranmaya çalıştım... oda tanıdıkça tavırlarını değiştirdi... zamanında çok şey yaşamış. benden çok şey görmüş. çok haksızlığa uğramış. ön yargılı olmasını artık normal karşılıyorum. eğerki yanlış birşey derse takmamaya çalışıyorum. eğer ben dersem gidip özür diliyorum. bazen elimde olmayan nedenlerden dolayı sinirlerime yenik düşebiliyorum (işte canım sıkıldıysa, yada adet öncesi gibi nedenlerden dolayı). ozamanda özür dileyip sarılıyorum... şükür şimdi daha iyi bir ilişkimiz var.

sevde :))) şaşırttın beni. Ben seni çokk genç henüz evli olmayan bir kardeşimiz sanıyordum. Ne kadar aklı başında diyordum. Meğer tecrübe konuşuyormuş :))

48 yaşımı doldurdum gayet güzel int. kullanıyorum. Üstelik kayınvalide olacak yaştayım 23 yaşında kızım var. Genelleme yapmayın, sanırım bahsettiğimi anladınız.

Birde tersinden bakın bende kaynana olacak yaştayım. Ama biri kucağımda, bir karnımda. O yüzden direk kaynana modu takılıyorum

valla bnm kaynanam 50 yaşında ama gayet iyi kullanıyor:)hatta burayı keşfetmesinden bile korkmuyor değilim heheh:)

Zaten evli degilim, 24 yasindayim. Sadece burada gorduklerimin tecrubesi bu.

On yargi demekle cok dogru bisey soyluyorsun iki tarafta birbirini rakip ocu gibi goruyorlar bi taneside bensem bende sutten cikma ak kasik degilim gozunun ustunde kasin var dese alindim ama simdi kendi kendime oz elestiri yapinca hatalarimi fatkettim yavas yavas toparlanmaya tavrima bakislarima ceki duzen vermeye calisiyirum cunku ben kotu biri degilim bunlar bana yakismiyor kendi tavrimdan kendim rahatsiz oluyorum ah oda biraz guleryuzlu olsa basimda tac edicem susuyorum saygimdan gecim baska turlu olmuyo ayni evde olunca eger haksizlik edip ahini aldiysamda Allah affetsin beni

aynen işte ben de 46 yaşımdayım.kaynana olacak yaştayım ama daha kaynana değilim

gelinden bir adım gelmezse gelini arayıp konuşmayı düşünmüyorum.ama oğullarımı her gün arayacağım.
geldi de huzurumu kaçırdı diye forumlarda yazmasındansa gelmedi diye yazsın

valla bnm kaynanam 50 yaşında ama gayet iyi kullanıyor:)hatta burayı keşfetmesinden bile korkmuyor değilim heheh:)

dikkat et canım,bugün keşfetmediyse de yakında keşfedecektir

ben burada 2 tanıdık keşfettim.biri senelerdir girmiyor artık.biri de olayları biraz değiştirerek anlatıyordu ama olanları bildiğim için konu tanıdık geldi.biraz da araştırınca emin oldum.ama kendimi deşifre etmedim.ara ara girip atıp tutuyor.sonu ne olacak diye bekliyorum

he he egem abla zaten çok meraklı böyle şeylere keşfetse başından ayrılmaz geçenlerde hatta tablette açık unutmuşum sayfayı Allah tan giriş yapmamışım üye girişi:) sabahları bana geliyor oğlumu almaya o uyanana kadar internette haberlere falan bakıyor ama görmedi sanırım:)

Ya aslında konuya gelecek olursak sever beni kaynanam yani şikayetçi olacağı hiç birşey yapmadım bu güne kadar kırılsam da istemesem de yaptım istediklerini seviyorum da bazen gidip durup dururken ben sizi çok seviyorum diyip boynuna sarılmışılığım da vardır bazen de beni çileden çıkartıyor ama gene de Allah başımızdan eksik etmesin biraz çenesini tutabilmeyi öğrense :)

bu arada pocoyom seni çok azimli görüyorum arkadaşım kesinlikle kaynananla orta yolu bulacağına inanıyorum..

Bende buna dikkat ettim. Herkes bulunduğu konumdan değerlendiriyor.
Gelin ise not; bütün kayınvalideler genelde kötüdür.
Gelin kayınvalide birşey demeden, yapmadan neden kötü olsun ki? Kesin dikkat etmeden kırmışlardır gelini..
Ne tuhaftır ki bende henüz kaynana olacak yaşta değilim ama empati yapınca çoğunlukla sizinle aynı fikir de olduğumu düşünüyorum.
Bazen çok ama çok gereksiz, küçük şeyleri büyütüp iplerin kopma noktsına bile getirebiliyoruz.
Ha kayınvalideler de suç yok mu? Var, olmaz mı?
Aslında büyük bir kısmı oğul düşkünlüğünden, bir diğer kısmı ise herkesin kendi olduğu konumdan işine geldiği gibi değerlendirmesinden kaynaklandığını düşünüyorum..
Yoksa kayınvalideler de bir gün gelindi, onların da kayınvaliderinden çektiği vardır içlerinde, ama bir çoğu şikayet edilen kayınvalide aynı zamanda?
Eşim ana kuzusu, kayınvalidem oğluna çok düşkün, her hareketim batıyor, kıskanıyor diye bundan şikayet ediyoruz. Bazen de herkesten, annesinden bile kıskanan gelin olabiliyorken, her koşulda kayınvalide suçlanırken, kendi evladı olduğunda da herkesten kıskanıp, öpülmesine bile dayanamazken nasıl o şikayet edilen kayınvalide gibi olunmayacak bende çok merak ediyorum..

Son düzenleme:
bu arada pocoyom seni çok azimli görüyorum arkadaşım kesinlikle kaynananla orta yolu bulacağına inanıyorum..

Aynen su an cok azimliyim bakalim sonunda kazanacakmiyim yoksa bir onceki konumda actigimi yapip psikiyatr yolunu tutacakmiyim insallah yilmam yada saf yerine konulup iyi niyetim suistimal edilmez suan muallaktayim bide ben balik burcuyum miyil miyil biseyimdir aslinda herkes anlasir benimle ama niye boyle oluyor anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…