aranizda gelininden rahatsiz olan kayinvalide varmi

ilk defa konu açan kv de görüyorum o yüzden çook şaşkınım
ama gelininden şikayet etmeyen ya da kv den şikayet etmeyen gelin görmedim ben varsada çok azdır sanırım

pardon yaa gelin sizmişsiniz...
bende sizi kv de sanmıştımiyi okumadan dalmışım konuya

Burada konu açan k.valide olmayabilir, ama gerçek hayatta burada k.validesinden yakınan gelin kadar, gelininden yakınan k.valide dolu ortalık. Mesela biri de benim sevgili k.valideciğim olabilir

Gelin-k.valide sorunlarının en çok kuşak çatışmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

En çok "onlar eskilerde kalmış" diye takılan gelin adaylarının, çeyiz düğün mevzularında gelenek görenek diye tutturması ve değerlerinin maddiyatla ölçüldüğünü düşünen konularına hastayım... Bayramda bana kıyafet almadı, şu kadar altın alınmadı vs. gibi konular. Gelin adaylarının adet-gelenekler konularındaki hassasiyetleri gözlerimi yaşartıyor

Bir de bana ufak tefek sorunlar gayet normal geliyor. Sonuçta hayatınıza yeni bir insan giriyor ve siz seçmiyorsunuz hem gelin hem k.valide açısından böyle. Beklentiler farklı olabilir, gelin-kaynana çatışması diye bir durum da olunca insanlar birbirine ön yargı ile yaklaşabilir. Tarafların niyeti ile alakalı ya zamanla büyütmeden aşarsınız ya da büyütür kaybeden olursunuz...

Bir de ben oğulları ile evlendim ailesi ile değil diyen genç arkadaşlara sesleniyorum. İşin o kısmı hiç öyle değil. Eğer ailesini benimseyemiyor anlaşamıyorsanız evliliğe kalkışmayın...

Son düzenleme:

olması gereken sizinki zaten sorun yok iki taraf da birbirlerine karşı saygılı olmalı.

Ondan sonra kv'de gelinden hizmet beklediginde "biz hangi devirde yasiyoruz, asla hizmet etmem" oluyor ki bende öyle hizmete karsiyim ama o zamanda dügün zamani yok çeyizim böyle olsun, yok bu kadar altin olsun demiyeceksin.

En çok neye kiziyorum biliyor musunuz? Hemen ilk basta gelin kv'deye kicik kapiyor (sirf kv'de oluyor diye) ama ayni zamanda birçok beklenti içine giriyor. Insan demezmi madem sevmiyorsun insani, neden ondan birçok sey istiyorsun?

Vay kaynanaya cektiren gelinlerde varmis

olmaz mı?Ben de bir gelinim ama aramızda hiç gelin kaynana ilişkisi yok çok şükür iyiyiz ancak çevremde saygı göstermeyen gelinlerde görüyorum,göz açtırmayan kv lerde..

olmaz mı?Ben de bir gelinim ama aramızda hiç gelin kaynana ilişkisi yok çok şükür iyiyiz ancak çevremde saygı göstermeyen gelinlerde görüyorum,göz açtırmayan kv lerde..

Bizler gelin onlarda kayinvalide moduna girmeseler sorun olmayacak aslinda bir arkadadin dedigi gibi en bastan on yargi yapiliyor ve ne hikmetse gicik kapiliyor

pardon yaa gelin sizmişsiniz...
bende sizi kv de sanmıştımiyi okumadan dalmışım konuya

Bende gelinim allahtan oglan anasi degilim yoksa kaynana kategorisine bende girecektim amma velakin bendedi kiz var insallah kaynana gelin iyi anlasirlar incitmezler incinmezlet simdiden gozum korktu su anda kv istemeyen birsuru gelin var benim kizin zamanindada kayinvalideyi 5 senefen 5 seneye gorur heralde kizim evde kalsin en iyisi bu arada kizim 2 yasinda:))))

Benimki benden şikayet etmiş bi kere eşime. Bana ne derse eşime anlatırım. Hiç gizli saklı olmasın isterim. Birbirimizi severiz kv ile saygılıyız farklı şehirlerdeyiz zaten. Bana gizli bişey söylese direk eşime anlatırım. Eşim de kızar beni aile meselelerine karıştırmalarını benim böyle şeylerle uğraşmamı istemez. Geçen gün eşime benim için ne söylesem sana ispiyonluyo, ağzı durmuyo bilmem ne demiş. Eşim de sağolsun sen onunla dedikodu yapamazsın git öteki gelinle çene çal demiş de kurtarmış beni :))) Bilmiyorum daha başka şikayetleri de vardır belki ama mesafeli durdugumuz için duymuyoruz bile :)

O zaman senin kv senden korkup esine gizli bisey soyleyemez seni cekistiremez

Off seninkide fenaymis ama

ay gelip gitmiyoduk kv ile. bu konu sayesinde ana ana getirdim kadını. daha doğrusu yine oğluna işi düşmüş. hatta eşime dedim nasıl olduda annen bize geliyor. e dedi işi düştü yine.

defalarca söyledim ben çocuğumu allah korsun astalık falan olmadığı sürece hiç biyerde yatılı bırakmam diye 50 kere götiriyim ben emmesede olur zaten 2 yaşında diyip duruyo. sen bunu bana bırak 2 hafta ama hiç arama memeyi bırakır ozaman diyo. cevapta vermedi söyledi söyledi gitti. daha önce konuştuğumuz şey olmasa amenna. eltim ve kaynım ayrı çocuklar ortada kaldı torunun birine 9 ay baktı sadece sonra valiziyle beraber görümceye bırakıp döndü. şimdi diyo ver torunumuda sarılıp uyuyayım. insanın diyesi geliyor diğeri gibi evi barkı yurdu olmasaydı yinede sarılıp uyurmuydun. onu evne sığdıramadın o torun değilmiydi diye. evi barkı ailesi var ya tatlı geliyor kadına. eltim zaten böyle alıştırdı 4 yaşında bi kere kızı bzile geldi 1 hafta ne aradı ne sordu kadın. kaç kerede söyledim bakın ilk torunlada alıştınız bu duruma ma ben böyle bir anne değilim dedim. diğer torunlarla bunu arasındaki tek fark onlar muhtaç bu değil. onlara daha çok şefkat göztermesi gerek.

arkadaşlar bu topik konu başlığıyla uyumsuz olmuş ,ne zaman konuya rastladıysam yine gelinler şikayetçi:) valla gelin şikayetleri bitmez konu başlığındaki gibi varsa kv lütfen yazsın ...........

Kv lerin gelinlerden ne gibi sikayetleri oldugunu merak ediyorsun anladim kadariyla. Benim kv interneti bilmiyor. Halbuki bilmesini ve burada yazdiklarimi okumasini isterdim. Nickime kadar soyledim bu siteyi.

Konumuza geri donersem kv eger buraya uye olsaydi su basligi acardi ve sunlari yazardi.

k...pekten oglumu nasil ayiririm?

Oglumu kendine asik etti. Halbuki kapima baglasalar almazdim o k.pegi.
Oglumun kafasini celiyorum bosan diyorum ama cocuk var bosanmaz. Keske cocuk olmasaydi diye ogluma da dedim. Gecenlerde sitem etti. Allah tan yemin billah ederek aglayarak yalanladim.

Anasi ne ki gelinden ne bekliyorum.
O s...fsiz babasi oglumun parasini yiyemez.
Gidip kalamazlar oglumun evinde!!! Ne yapayim oglum yurtdisina gidiyorsa. Koca kadin kalsin tek basina.!!!

Sonradan gorme bir gelinim var. herseyi var daha ne istiyor anlamiyorum. Bize hic saygi gostermiyor. Size soruyorum arkadaslar ne olmus gelinimin altin bilezigini digunden once sakladiysam ve sorduklarinda da senin annengil takmamistir biz tam taktik dediysem. Ne olmus yani. Cenem durmuyor eltim annanesi olur. Eltiyle kim anlasmis ki. Eltimi orda burda atiyorum ne var yani. Gerci ucu dogal olarak annesine dikonuyor. Kuduruyor o zaman resmen.

Ne olmus yani gelinim arkasindan kotu sozler soylediysem. Yalan mi soylemisim. Oglumun aklini celmeseymis. Arkadaslar oglumun kardesleriyle de arasini acti. Benim oglum saftir oyle tavir filan bilmezdi. Soguttu iyiyce bizden.

Ben sinirli ve yasli bir kadinim. Ne olmus hamileyken gelinin ustune yuruduysem? Ne olmus yani? O da gercekleri oglumun yaninda pat pat soylemesydi ama de mi? Seker hastasiyim ben.tahrik etti beni.

Hacca gittim yine pesimi birakmadi bu gelinin ettikleri. Hep aklima geldi. Neyseki ordaki arkadaslara anlattim gelinin cirkefligini de rahatladim biraz. Gerci o annanesi de hacda hep duydu soylediklerimi ama olsun. Aglarim bayilirim bir sey olmaz.

Uzun lafin kisasi. Ben bunlari nasil ayiririm. Yardimci olun Allah rizasi icin.

Hepsi gercek sozleridir. Bu arada. Alin size kv konusu.

Son düzenleme:

Kız Allah iyiliğini versin çok güldüm Aynı zamanda trajikomik..
Kv'in düşüncelerini buraya yazman ilginç olmuş...
Kv'niz gerçekten oğlundan ayrılmanızı istermi?

Kız Allah iyiliğini versin çok güldüm Aynı zamanda trajikomik..
Kv'in düşüncelerini buraya yazman ilginç olmuş...
Kv'niz gerçekten oğlundan ayrılmanızı istermi?

Cok ister hem de. Der ki benim oglum daha iyisini bulur. O dul kaldigina yansin.
Iftirayla da cocugunu da aliriz.

bende anneannem adına yazayım bari..sorun yengem tabı.ananemı kelımelerle anlatamam melekten öte iyilkte, kmseye karısmayan bı zararı dokunmayan cok ılerı goruslu modern dusuncelı bı kadındır.ıkı maas alır ananem durumu ıyıdır ama cok mutevazı hayat yasar.yengem dayımla evlenıp ananemn yanına yerlesmısler ben ozmnlar hayatta deıldım tabı.ananem en basndan berı ıstemedı ayrı eve cıksalardı daha ıyıydı dıye ama hıc sorun etmedı neyse.bızler cocuktuk kuzenler oldu hersey guzel bı sorun yoktu annem babam sık sık ananeme gıderdık dayım cok merhametlı ve anneme cok duskun bı adamdı(!) sonra ne oldu anlayamadık yengem bızden ve bızım akrabalardan elını etegını tamamen cektı dayımı herkesten soguttu evımıze hıc gelmemeye basladılar.annem cok konusmaya calıstı dayımla bı hatamızmı oldu bılmeden kırdıkmı dıye her sefernde yok yok dıyp gonderdı annem cok aglıyodu.ananem ewın suyuna ekmegıne kadar alırdı bunlar bı kurus para yardımı yapmazlardı.dusunsenıze kaynananın evındesın kıra zaten yok ne fatura odedıler yırmı yıl ne alısverıs yaptılar bır su bıle almadılar.yengemde hastalık derecesınde cımrılık,yalan,sinsilk vardı.ananemı evde hızmetcı gıbı kullandılar yemegı zaten hep ananem yapardı.temızlık yaparken yengem surat bı karıs asık yaparmıs ananemde gordummu onu hemen arkasından supurdugu yerlerı sılermıs.anamen korkaktı yanı kendını savunamazdı hıc.kadın 60küsür yasında ve hıper tansıyon var.kadın kac kere hastanelık oldu yuzune bakmadılar annem koşturdu acillik oldu.evdede dayım üstüne yürümüş heralde ananem bize pek anlatmıyo annem cıldırmasın dıye.velhasıl o melek gibi kadına yapmadıkları ezıyet kalmadı bu söledıklerım 100de 1idir yasananların.mahallede ananemn yalan ıftıra ıle dedıkodusunu yapmıs dayımı yalanla ıftırayla doldurmus hep.kadın ıstyoki maaşını bize versın.oldu canım.. sımdı kuzenlerın okulu dolayısıyla defolup gıttılerde baska sehıre.kadın yenıden doğmusa döndu.sımdıde kadın nasıl gerı donebılırım onun planlarını yapıo rahatı bitti tabı.ama ananem asla istemıyor..

hacıya gitmişte orda ibadet etmek yerine senin dedikodunumu yapmış bide marifetmiş gibi anlatıyomu

kizlar biz 3 kiz 1 erkek kardesimizi elin kizina verdik ahhhh ahhhhhh saka bir yana kizlar bizim gelini dogururken anasi bal kaymak katmis cok seker birsey hepimizin gozbebegi daha anneme babama kotu tek kelime etmemistir anneme geldimi yikar paklar annem otur dedigi halde oturmaz mis annemle kardesim dedi ustelik kardesimle yaslari ayni kardes gibiler akrabalar ara sira fitnelik sokmaya kalkmis aralarina annem pusturmus milleti birkeresinde yengemle konusuyorum internetten bana dediki sizin gelin kuruttu sizin soyunuzu ustelik siskonunda teki ne buluyor kardesin bosasin gitsin aman allahimyenge sen ne ictin dedim onlar ne kadar kirici sozler ustelik sen benim kardesim hakkinda boyle konusamazsin o bizim gozbebegimiz yengem bozuldu tek kelime etmedi bir daha yok kizlar eger kv kpder geline laf soyletmezse gelinler iyi oluyor cidden ablam birkeresinde geline demiski ohhh masallah ne zaman gelsem burdasiniz annemde babamda hemen tepkilerini vermisler senin nasil hakkinsa onunda hakki oda bizim kizimiz ve asla ablama bana kardesime laf soylettirmiyor annem dilinizi koparirim diyor asla elestirmez ablam birkere surat yapti gelin bardak yikarken dusurdu ablam once bana bakti sevimsiz sevimsiz sonra anneme ufffffledi annem ne oldu kizim sende evlendiginde 4&4lukde simdi kizimimi begenmiyon dedi ablam kosss kossssss oturdu bes karis suratla birkeresinde tatile gittigimde turkiyeye ablam anlatti gelin soyle boyle diye herkes gitti bende annemle basbasa kaldim dedimki anne gelin neler yapmis ablama yuz verme bu kadar diye heeee dedi annem ablan hic gelin olmadi kizzz gelin ablanin yuzune bakiyorya ablan kalsin yatsin dua etsin niye dedim niye olsun zirt pirttt gider yer icer kahvesini bile yapar kizcagiz birgun abla sana gelicez desin ablan hep dolu tamam hafta ici calisiyor hafta sonu bos hicmi bir gunu yok vallahi o aglanirken ben utaniyorum gelinden dedi birak su deliyi sende onun gazina gelme dedi takkkk takkkk diye masaya vurdu bende kapi caldi zannettimmasallah benim gelinime dort dortluk su hayatta biri catlak biri kiskanc digeride dunya yansa umrunda olmaz 3 gorumceyle kim anlasmiski ama bak benim kizim hepinizle iyi anlasiyor nerde gorulmus onun gibisi dedibence gorumce falan iyi olmasi kv kpderin elinde annem asla cekistirmiyor laf soyletmiyor ablam ve kardesim ilk zamanlar gorumce moduna girmisler ama azari yiyince annem ve babamdan hizaya gelmislerbutun is kvlerde bitiyor baska imi cimi yokkkkk

bunun gibiside dusman basina yaaa yazik anneanne iyi olmusda gitmis benimde amcamin hanimi acayip yalancidir aksamdan dedigi sabahkini tutmaz babaannem cok pintidir hic birseyini paylasmazdi bir odasi var orda kilitler yemekler kokusur orda yinede vermezdi buda calmis anahtari aynisindan kopyalatmis lop lop yiyor annemde dediki ya xxxx sen cok sanslisin biz diger yengem icin ne cekdik hadi beni bosver ben 2 yil kaldim yaninda o kadincagiz ne cekdi bebekleri bile ac ac bos annelerinin sutunu emerdi simdi sen varlik icindesin eeee beni cok seviyor kaynanam yemezsem kusuyor vallahi dariliyor gunlerce konusmuyor yeee yavrum kurban olurum diyor dedi sonra babaannem krizzzz gecirmis gibi bagiriyor bir sabah benim odadakileri kim yedi haram zikkkimmm olsun bizde bagirtiya kosduk yengem anne gunah almis gibi olmayim ama yengemin cocuklari yemesin salakkkk bizi gormedi arkasinda oldugumuzu annem bir bagirdi sen boyle boyle dedin aksam diye allahim o sirkefe lafmi yetisir ne yeminler neyseki babaannem biliyormus zaten annem kimsenin malini ellemezde temize cikdik tam bir bas belasi boyle tipler aman evlerden irakkkkk

bizim gelinden çektiklerimizi de ben yazayım bari
annemin dedikodusunu bana yapmaya kalkan bi gelinimiz var neymiş efendim bize geldiklerinde annem onlara hizmet etmiyormuş. Milletin kaynanası pastalar börekler yapıyormuş bizimki yapmıyormuş. (üstelik annem hasta ve geldiklerinde en azından çayları önlerine gelir)
kendisi abimle gezerken abilerine yakalanmış biraz da dayak yemiş sanırım biraz apar topar evlendiler. benim erkek arkdşımın babası öldüğünde daha 7si çıkmadan abimi fitneleyerek isteme+söz yaptırmaya kalktı. o süre içerisinde çok yıprandım ama tabili böyle bişey yaptırmadım.
babam 19 yaşında evlenmelerine karşı çıkmıştı eğer kaynımda da baban karşı çıkmazsa ortalığı ayağa kaldırırım diye bana söyleniyor ki diğer abim 30 yaşına girdi onun neyine karşı çıksın?
onlara gittğimizde biz salonda otururuz aramızdan abimi çağırır yemek yicez diye kalkarlar kendileri yerler bizi davet eden olmaz
olurda abim davet ederse ve zoraki o masaya oturursak da örneğin meyve varsa kendileri yer biz almadan hemen önce kaldırır cocuk okula goturuyo bıtmesın der :) yani bişey yicez diye ödü kopar. bizde zaten onlarda bişey yemeyiz bi kere abimi fitnelemiş beni dövdürmeye çalışmıştı abim üzerime yürürken sofrayı kurmuş bizi izleyerek yiyordu...
kpss ye çalıştığım zamanlar bana bi dünya nasip bulup hemen başımı bağlamaya da kalktı. sınava çalıştığım zamanlar inadına ya çocuk baktırdı ya abimi bana karşı doldurarak huzursuzluk yaptı.. çok engel olmaya çalıştı kısaca :)
daha neler neler vardaaaa Allahından bulsun. Görüşmeyerek çözdüm bu işi

Bacım aramayacaksında ne demek arayacağım.

Bu seferde konu başlığı. KV ile kocam hergün konuşuyor delireceğim.

amannnnnn istedikleri kadar sorun etsinler.oğullarımı arama konusunda kimseye taviz vermeyeceğim.
kadesa ben de senin bu taktiği gelinlere uygulayacağım.hani olur da tel de kon uşursak
siz şimdden amışsınız tavrınızı tabi ciddiyseniz. bu ön yargıyla başlarsanız olaya nasıl bir kv gelin ilişkisi olacağı görünüyo ufukta uamarım şakadır.
tabii ki ciddiyim.gelinler ön yargılı oluyor da kaynanalar neden olamıyor

bak canım kaynanan seni seviyor.oğluna bile senin için posta koyabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…