Aranızda kedisi olan ve doğum yapmış var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi şeker kız kendi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ş

şeker kız kendi

Ziyaretçi
Annişler, ben de 35. haftamdayım, inşallah yakında doğuracağım, ama benim bir de herşeyden çok çok sevdiğim kedim var evde. Biliyorum bebeğim büyüyünce çok çok keyifli birşey olacak beraber oynamalrı da, daha küçücükken, ne gibi zorluklarla karşılaşılıyor, aranızda tecrübeli varsa, paylaşabilir mi...
ha bu arada, kedimi kesinlikle kimseye vermeyi düşünmem, o da bizim aileden biri...

kedileri bende cok severim ama korkmuyomusun cnm bebegin agzına kedi tüy gider diye malum emeklemeye başlayınca ne buluyolarsa direk agızlarına

kedileri bende cok severim ama korkmuyomusun cnm bebegin agzına kedi tüy gider diye malum emeklemeye başlayınca ne buluyolarsa direk agızlarına
işte bu yüzden açtım bu başlığı sırnaşık şey
yok şaka bir yana, orada zaten bana çok büyük iş düşüyor ve de eşime. Kedimiz zaten çok zararlı bir hayvan değil, yani sabahları fırçaladıktan sonra tüy falan çok fazla ortalığa saçmıyor. Ayrıca kendi battaniyesi var, o konuda sorunum yok da. Kediyle bebişi hep göz haspinde tutmalıyız, ortalığı da fazlasıyla temiz tutmalıyız. Bir de kedinin aşılarını aksatmıyoruz zaten hiç, sonuçta aşılar onun için değil, bizim sağlığımız için yapılıyor.
Ama kedişim kıskançlık yapar da, bize küserse....diye korkuyorum.
Ayrıca bebişin yatağı üstüne file almayı istiyorum, ne olur nolmaz, o konuyu zaten daha doktora sormam lazım... ne bileyim kafam karışık.:sm_confused:
Ama beraber büyümelerine de çok heyecanlanıyorum, evde hayvanın olması gibi güzel birşey olamaz, bu tarif edilemez birşey :dance:

kedi bişe yapmaz bebişe bak bizimde vardı annem dogum yaptı kardeşime 1 ay falan öyle yaşadık kediler o kadar akıllıkı kardeşim aglıyodu kedi hemen annemin yanına haber vermeye inan hic dokunmadı kardeşime zaten hayvanlar kücüklere bişe yapmıyolar köpekler falan. işte tek sorun tüy giderse agzına tehlikeliymiş ama bu sorunu hallettinizse bence başka sorun yok.. ama ilerde mutlakaki ellicek bebiş kediyi

canım benim de tatlı bir kızım var adı çakıl oğlum doğmadan önce benim de kaygılarım vardı elbette ama şu an herşey yoluna girdi bi kere herşeyden önce kedili bir evde bebek bakmak kedisiz evde bakmaktan daha zor yani burada iş sana düşüyor örneğin ben normalde evi 2 günde 1 süpürürken şimdi sabah ilk iş evi süpürüyorum bebeğimin odasına kedinin girmesi yasak kedin dışarı çıkmıyorsa ve veya aşıları tamsa zaten problem olmaz kedinin tavırlarına gelince benim kedim aşırı huysuz ve hareketli bir kedi yani çok oyuncu durup dururken gelim ayaklara falan atlıyor ben biraz da ondan çekinmiştim ya bebeğime de oyun yapıyorum diye atlarsa falan diye , başlarda çok merak etti sürekli oğlumun yanına gelip onu kokluyordu usul usul yanaşıyordu falan ama ben hiç kızmadan onu keşfetmesine izin verdim kediler zaten yeni bir canlıya temkinli yaklaşırlar yani bebeğin onun için bir tehdit oluşturup oluşturmadığıyla ilgilenirler sonra onun kendisine bir zarar vermediğini ve bizim onu hala çok sevdiğimizi anlayınca onunla ilgilenmekten vazgeçti tabi ki hala bebekle kediyi aynı odada yalnız bırakmıyorum şunu unutmamanı tavsiye ederim bir çocuk (kuzen olur yeğen olur kardeşi olur )bebeğin için ne kadar tehlikeliyse kedi de o kadar tehlikelidir ve hayvanlarla büyüyen çocukların alerjiye astıma bağışıklık ve sosyalleşme açısından da artıları olduğu bilimsel olarak kanıtanmıştır.bebeğin şimdiden hayırlı olsun canım bebeğine ve kedine iyi bak muck..

bilmem ben evde durdurmasdım saten evde öle tüylü hayvanalrı sevmem orda burda tüylerii kalır die bence bebek olunca sende bırakma..

emekleme konusunda da benimkinin emekleme çağları kışa geliyor kışın da kedim tüy dökmüyor bi de tabi kendi odasında ve benim odamda emekleyecek başka yerde değil nasıl olacak ben de bilmiyorum ama bi de benim oğlum yüz üstü yatmayı hiç sevmiyor bu gidişle emeklemeyecek galiba görümcemin de evinde 2 kedi 1 köpek vardı onun kızları kocaman oldular ve sanırım emeklemediler şans işte benimki de emeklemeden yürür inşallah..evden uzaklaştır diyenlere de anlayış göstermeye çalış canım çünkü onlar evde bir hayvan beslemenin ve ona bağlanmanın ne olduğunu bilmiyorlar

tecrubeyi bilmem ama ben dogdugumdan beri evde kedi- kopek yani mutlaka evde hayvan vardi bir cocuga olan faydalarini anlatmakla bitmez amaaa cocukluk hali onlarin cok canini yakabiliyordum ama son noktaya kadar sabrediyorlar sonra olmadiysa kizip hemen kaciyorlar. ileride cocugum oldugunda onun odasina girmemesi kaydiyla mutlaka hayvan beslerim diye dusunuyorum

canım benim de tatlı bir kızım var adı çakıl oğlum doğmadan önce benim de kaygılarım vardı elbette ama şu an herşey yoluna girdi bi kere herşeyden önce kedili bir evde bebek bakmak kedisiz evde bakmaktan daha zor yani burada iş sana düşüyor örneğin ben normalde evi 2 günde 1 süpürürken şimdi sabah ilk iş evi süpürüyorum bebeğimin odasına kedinin girmesi yasak kedin dışarı çıkmıyorsa ve veya aşıları tamsa zaten problem olmaz kedinin tavırlarına gelince benim kedim aşırı huysuz ve hareketli bir kedi yani çok oyuncu durup dururken gelim ayaklara falan atlıyor ben biraz da ondan çekinmiştim ya bebeğime de oyun yapıyorum diye atlarsa falan diye , başlarda çok merak etti sürekli oğlumun yanına gelip onu kokluyordu usul usul yanaşıyordu falan ama ben hiç kızmadan onu keşfetmesine izin verdim kediler zaten yeni bir canlıya temkinli yaklaşırlar yani bebeğin onun için bir tehdit oluşturup oluşturmadığıyla ilgilenirler sonra onun kendisine bir zarar vermediğini ve bizim onu hala çok sevdiğimizi anlayınca onunla ilgilenmekten vazgeçti tabi ki hala bebekle kediyi aynı odada yalnız bırakmıyorum şunu unutmamanı tavsiye ederim bir çocuk (kuzen olur yeğen olur kardeşi olur )bebeğin için ne kadar tehlikeliyse kedi de o kadar tehlikelidir ve hayvanlarla büyüyen çocukların alerjiye astıma bağışıklık ve sosyalleşme açısından da artıları olduğu bilimsel olarak kanıtanmıştır.bebeğin şimdiden hayırlı olsun canım bebeğine ve kedine iyi bak muck..

Sevgili inciboncuk, çok güzel yazmışsın, çok teşekkür ederim...iyi dileklerin için de.Bizim kız da pek çekingendir aslında, öyle olur olmaz zamanda atlamaz oyun için, Ama dediğin gibi benim de kuzenimin 4 yaşında kızı varken tekrar doğurdu, o 4 yaşındakı kız var ya boğuyordu neredeyse yeni bebeği, onları da tek başına bırakamıyorlar.
Neyse konu bu değil, ben de ikisini yalnız bırakmam aynı odada, evet bir de dediğin gibi temizlik daha sık yapılmalı, doğru diyorsun.
Çok sağol...a.s.

emekleme konusunda da benimkinin emekleme çağları kışa geliyor kışın da kedim tüy dökmüyor bi de tabi kendi odasında ve benim odamda emekleyecek başka yerde değil nasıl olacak ben de bilmiyorum ama bi de benim oğlum yüz üstü yatmayı hiç sevmiyor bu gidişle emeklemeyecek galiba görümcemin de evinde 2 kedi 1 köpek vardı onun kızları kocaman oldular ve sanırım emeklemediler şans işte benimki de emeklemeden yürür inşallah..evden uzaklaştır diyenlere de anlayış göstermeye çalış canım çünkü onlar evde bir hayvan beslemenin ve ona bağlanmanın ne olduğunu bilmiyorlar
ayyyy çok imreniyorum öyle hayvanlarla beraber büyüyen bebeklere, çok güzel, bakalım, biz de herhalde emeklemeye başlayınca sabah akşam evi süpüreceğiz :)))
Ama zaten benim kedinin tüyleri çok dökülmüyor, bana temizliğe gelen yardımcım da çok memnun :))

ama evden uzaklaştır diyenleri anlayamıyorum, ama açıklaman mantıklı, insan bilmeyince farklı düşünebiliyor, oysa çok şey kaçırıyorlar....yazıkkk

benim de bir kedi oğlum ve kızım var:1rolleyes: bir iki haftaya kadar da doğum yapacağım.aşıları tam,toxoplazma testi yaptırmıştım ve negatifti.aşılı kedilerin tüyünü yutsan bile zaten hiçbir zararı yok ki.bu konuda bilgisi olmayan insanlar çok tuhaf karşılıyor o yüzden evde kedi olmasını.
en azından tvde yayınlanan şu komik video görüntülerine ya da animal planete baksalar yurt dışındaki birçok evde en az bir kedi ya da köpeğin olduğunu görürler ve o evlerin bazılarında küçük çocuklar ve bebekler de vardır.köpekleri ve kedileri onların yüzlerini yalarken ya da onlarla oynarken görmek de muhtemeldir:1rolleyes:
bizde de bu ön yargı yavaş yavaş yıkılacak zamanla ve biz hayvanseverler de çevremizdekilere bu konuda herkese açıklama yapmaktan muhaf olacağız:1rolleyes:

hepiniz ayni fikirdesiniz ne desem bos ama siz bence bebek yapmayin eve hayvan doldurun onlari besleyin daha onemli gibime geldi sizin icin hayvan beslemek bebeginizden , ne kadar cokj insan var bebek isteyen ama olmayan 20 yil bekleyenler var bi bebegi ,en sagliklisi evde sadece bebek olmasidir gerisi bos benim icin .,,fikirlerinizede saygi duyuyorum tabiki

hepiniz ayni fikirdesiniz ne desem bos ama siz bence bebek yapmayin eve hayvan doldurun onlari besleyin daha onemli gibime geldi sizin icin hayvan beslemek bebeginizden

diyerek saygı duyuyorsanız fikrimize ilginçmiş saygı anlayışınız.tabii ki herkes bildiği gibi yapacak.
ben doktoruma çok güveniyorum.annemle doktoruma gittiğimde annem şakayla karışık evlerinde de kedi var demişti.doktorum da a,ne güzel benim de bir kedim var,diye karşılık vereek,aslında korkulacak hiçbir şey olmadığını gayet hoş bir şekilde anlatmıştı.size bilimsel makaleler de sunmak isterdim ama türk halkının bu konudaki sabit fikrini bilimsel yazıların bile değiştirebileceğini düşünmüyorum.

hepiniz ayni fikirdesiniz ne desem bos ama siz bence bebek yapmayin eve hayvan doldurun onlari besleyin daha onemli gibime geldi sizin icin hayvan beslemek bebeginizden , ne kadar cokj insan var bebek isteyen ama olmayan 20 yil bekleyenler var bi bebegi ,en sagliklisi evde sadece bebek olmasidir gerisi bos benim icin .,,fikirlerinizede saygi duyuyorum tabiki

kedim bebeğimden önemli değil canım ama önemli benim için tüm canlılar önemli ...sizi tanımıyorum ama siz bile önemlisiniz...siz hayvam beslemeyin size bişey olmasın canım

bu konu çok iyi oldu benim içinde
benim evimde değil ama annemlerde kedimiz var,kardeşim yavruyken sokakta bulup getirmişti,annem önce hiiçç istemedi ama ablamla kardeşim çok istiyor diye kıyamadı,kabul etti.Önceleri elleyemiyordu bile minnoşu,ama mecburdu,bütün gün kendisi yalnız kalıyordu minnoşla ve hayvanın biberonla beslenmesi gerekiyordu, eline bez alıp bezle tutuyordu ve inanın herkezden çok karşıydı annem evde hayvan beslenmesine
şimdiii..
şimdi evin bir ferdi oldu minnoş,en çok da anneme düşkün, ve annemde ona
benim kızım haftaya dünyaya gelecek ve ben işe başlayınca annem bakacak kızıma,evlerimiz uzak olduğu için babası kızımı sabahları anneme bırakacak akşamlarıda alacak,yani minnoşla aynı evde büyüyecek kızım
anneminde benimde tereddütlerimiz vardı,işte tüyü falan, üstüne atlarmı falan diye
bizim minnoş hanım feci sevgi manyağı şımarık bir kedi oldu,evde kapalı kapılara hiç tahammülü yok,afedersiniz annem wc ye bile girse çıkana kadar kapıda nöbet tutuyor,resmen aç kapıyı der gibi ağlıyor:))
anlattıklarınız biraz olsun içimi rahatlattı sağolun kızlar,annemede anlatayım da oda rahatlasın,bakalım iyişallah bir sıkıntı olmadan beraberce büyürler:))

cimg1704vz5.jpg

w240.png

cimg2260cz0.jpg

w320.png

pict0064xp0.jpg

w320.png

tabi onu küvete koymadan önce kontrol etmek gerek ya da uyuduğunda kedi odaya gizlice sızıp yatağın altına girmiş mi diye bir daha bakmak gerek ben hep söylüyorum evinizdeki bir sehpanın kenarı, elektrik prizleri ya da merdiven hatta ve hatta bebeğinizin kardeşi ya da kuzenleri bebek için ne kadar tehlikeliyse evcil hayvanlar da o kadar tehlikeliler ...

cimg1699kr4.jpg

w240.png

ne kadar güzel fotolar bunlar böylehihoyyyt bebeğiniz de kediniz de çoook güzel,maşallah onlara.:nazar:ikisini de öpün benim için
benim haşmetim(kedimiz) ve birkaç haftaya kadar doğacak kızımız da(kızımıza hala bir isim seçebilmiş değiliz malesef,çoook zor işmiş) böyle pozlar verecekler bize inşallah:1rolleyes:

ne alaka yaaa.. kedi beslemek ile çocuk sahibi olmak birarada olamaz mı yani ne alaka ikisinden birini mi seçmek lazım :oklava: sizin adınıza çok üzüldüm çünkü hayvan sevgisini öğrenememişsiniz, onlarla bir paylaşımınız olmamış ve malesef çocuklarınıza da öğretemeyeceksiniz.. büyük ihtimal yetiştirdiğiniz çocuklar da sokakta kedileri köpekleri tekmeleyen çocuklardan olacak..

benim 2 kedim var, ayrıca da şuan 32 haftalık hamileyim.. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki hem annelik duygusunu hem de hayvan sevgisini yaşamama izin verdi.. Bebişimin de çok şanslı olduğunu düşünüyorum, biraz büyüdüğünde çok eğleneceğiz inşallah lülülülülülü

Hem siz nasıl bir mercisiniz ki en sağlıklı olanın evde bebek olmasıdır gibi bi cümle kurabiliyosunuz? hangi üniversitenin hangi tıp fakültesinde görevlisiniz merak ettim :uhm: çünkü hiç bi doktor böyle bi açıklamada bulunmazken siz bol keseden sallayın bakalım.. :oklava: yazıkkk

benim kedim yok ama kocaman bi papağanım var.ikisini aynı odada yalnız bırakmamak kaydıyla ve temizliği daha sık yapmak kaydıyla bi sakıncası olmaz hatta çocuğuna arkadaş bile olur. ama kişisel olarak şunu söyleyeyim. çok yorucu oluyor valla.

Benimde dogum yapmadan önce evde bir dişi golden retriwer köpeğim vardı doğum yapınca bir süreliğine ondan ayrılmak zorunda kaldım bebeğim henüz 23 günlük.ama kızım biraz büyüyünce köpeği ewe alıcam ben ewde hayvan beslemenin sağlıksız oldugunu düşünmüyorum temizliğini yaparsan aşılarını yaptırırsan sorun yok bence..hem doktorlar hayvanları evde beslemeyi tavsiye ediyorlar.hayvanlarla büyüyen bebekler bir kere daha az alerji oluyorlarmıs paylaşmasını bilen ve herkezle barışık birey olarak yetişiyorlarmıss...hayvan sevgisi çok başka ewde beslemeyen kolay kolay bizimle aynı fikirde olmaz canım ne desek boş..tabi herkezin kendi seçimi

Back
X