ic anadolunun bir koyune atanmistim 3 yil once. O koyu o ilin halki bile bilmiyordu.

Neyse biz bulduk gittik allah tan tek ogretmen degildim. Koyde lojman vardi 6 daireli. Mudur mudur yardimcilari ve ogretmenler oturuyordu. Biz bir gittik oturacagim daireye, afedersiniz kopek baglasan durmaz. Cok bakimsiz. Banyo akiyor, tuvalet akiyor.
Ben nerden geldim buraya dedim. Bir de tek basima kalicam oyle mi dedim? Hic hayallerimdeki gibi degildi.
Ailem yanimdaydi. Gunduzleri ben okuldayken onlar evin bakimini yapiyorlar aksam da merkeze polisevine kalmaya gidiyorduk. Mudur beni apar topar goreve baslatmisti. Aday ogretmensin bir sey bilmiyorsun tabi. Okulda ogrenci yok daha tatildeler. Mudur evle ilgilenmeme izin vermiyordu bos bos okulda bekletiyordu.
Neyse eve yerlestim. Okulda bekar bir ogretmen vardi. Bekar bir kiz gelecegini duyup beni gozune kestirmis

Tabi ben safim o zamanlar anlamiyorum. Yuz vermedigimi gorunce bana taraf olmaya basladi o ve arkadasi.
Yanima ucretli ogretmen yerlestireceklerdi. Ben evi temizlemisim, esyalarimi almisim hop gokden duser gibi yanima yabanci birisi gelecek. Ilk basta sevinmistim. Cunku yanliz kalmaktan vs herseyden korkan biriyim.
Bu kiz bana para hesabi yapmaya basladi. Tv alacakmis eve bir de uydu cihazi. Parayi bolusuruz dedi.

Zaten hersey benim esyam. Ben ondan para istemiyorum ama o isteme hakkini kendinde goruyor
Mudurum cok dedikoducu bir insandi. Yanar doner bir adamdi. Esi annemle arkadas olmustu. Mudur mudur yardimcisi birbirine dusmandi resmen. Konusmuyorlardi gerekmedikce. Ogretmenler de mudur yandasi ve digerleri diye ayrilmislardi.
Tabi annemden dolayi beni de mudurun adami sandilar. O kiz da mudur yardimcisinin esinin arkadasiydi. Arada biz kaynadik yani. Onlarin da kiskirtmalari nedeniyle anlasamadik. Ayni evde kusluk vardi.
Mudur de kizi istememe hakkin var deyip beni dolduruyor,ostemiyorum deyince de kiza iyi gorunmek icin mecbursun diyordu.
Ha bu arada bekar ogretmen arkadas bu kiza da goz koymustu ama kiz hem onu istemedigini soyluyor hem de o arkadasa yuz veriyordu. Neyse bu kiz nedeniyle de bana iki kat cephe aldilar.
Bir tane arkadasim vardi. O da benim gibi yeni atanmisti, evliydi. O yuzden tek dairede kaliyordu. Cok destek olduk birbirimize. Hala da gorusuruz. Ankara dayiz simdi.
En sonunda kiz ve mudur yardimcisi tartisti cok kotu kavga ettiler. Bekar ogretmen bu kizin kendisine bakmayacagini anlayinca o da kizi yerden yere vurdu.
Ben de esimle tanistim evlendim ve es durumuyla ankara ya geldim.
Sana diyecegim ailemden uzaga atanmak isteme. Sonra pisman olursun. Bir de aday ogretmeni cok fazla ezmek istiyorlar, haklarini ogren ezdirme kendini. Bir de politik davranan kazaniyor.