Aranızda veteriner var mı?çok üzgünüm.Çok acil yardım gerekli.

cokguzelolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
3.456
11.589
158
Ya da hayvanlardan anlıyorsanız da olur.
kedimizin gözbebeklerinin ikisi de çok büyük siyah 5-6 gündür, zor nefes alıyor ve şu 5 günde sadece bir kere kaka yaptı, şişman 7-8 kiloluk, 7 yaşında kısır dişi kedi,
veterinere götürdük bugün o kadar test yaptı röntgen çekti kan testi yaptı hiçbirşey demedi pazartesi getirinden başka.
o veterinere tekrar götürmek istemiyorum olayı ticaret sanki, pazartesi başkasına götürücem ama,
şu belirtiler neden olabilir, aydınlatabilecek olan yok mu.

Alerjisi olabilir.kediler hakkinda bilgim yok fakat.hafif hırıltısı olan muhabbet kuşlarının burnuna vicks sürülünce iyi geliyordu.

Çok anlamam ama hayvanlarda da kabızlık oluyordur heralde, acaba kaka yapmaması mı zorluyor nefesini filan. Bebeklerde de zorluyor ya bazen. İnsan olsa lavman önerirdim de, hayvan için ilaç bilmiyorum :(
Eski konularda veteriner, kedi diye aratsana, belki daha önce bu tarz açılmış konular vardır

kedimizin gözbebeklerinin ikisi de çok büyük siyah 5-6 gündür, zor nefes alıyor ve şu 5 günde sadece bir kere kaka yaptı, şişman 7-8 kiloluk, 7 yaşında kısır dişi kedi,
veterinere götürdük bugün o kadar test yaptı röntgen çekti kan testi yaptı hiçbirşey demedi pazartesi getirinden başka.
o veterinere tekrar götürmek istemiyorum olayı ticaret sanki, pazartesi başkasına götürücem ama,
Kediniz son zamanlarda başka bir kediyle kavga etti mi? Yüksek bir yerden düşmüş olabilir mi? Veterineriniz kan tahlili ve röntgen dışında beyin, omurilik vb taraması yaptı mı?
Veteriner değilim, kesim şudur budur deyip hatalı bir şekilde yönlendirmek istemem ama göz bebeklerinin büyümesi, nefes almakta güçlük çekmek bir tümör belirtisi de olabilir, yüksekten düşüp boyun ve göğüs kısmında bir travma da olabilir. kulakta veya vücudun başka bir yerinde enfeksiyon, iltihapta olabilir ya da aslında sağlıklıdır ama birşeyden korkmuştur endişelendiği korktuğu için göz bebekleri büyümüştür, sıcaktan da nefes almakta zorlanıyordur, birçok sebep olabilir anlayacağınız, kesin nedenini öğrenmek için başka bir veterinere gidin, veterinerlik fakültesine ait hayvan hastanesine de gidebilirsiniz.

Kediniz son zamanlarda başka bir kediyle kavga etti mi? Yüksek bir yerden düşmüş olabilir mi? Veterineriniz kan tahlili ve röntgen dışında beyin, omurilik vb taraması yaptı mı?
Veteriner değilim, kesim şudur budur deyip hatalı bir şekilde yönlendirmek istemem ama göz bebeklerinin büyümesi, nefes almakta güçlük çekmek bir tümör belirtisi de olabilir, yüksekten düşüp boyun ve göğüs kısmında bir travma da olabilir. kulakta veya vücudun başka bir yerinde enfeksiyon, iltihapta olabilir ya da aslında sağlıklıdır ama birşeyden korkmuştur endişelendiği korktuğu için göz bebekleri büyümüştür, sıcaktan da nefes almakta zorlanıyordur, birçok sebep olabilir anlayacağınız, kesin nedenini öğrenmek için başka bir veterinere gidin, veterinerlik fakültesine ait hayvan hastanesine de gidebilirsiniz.

kavga etmedi, düşebileceği yer yok evde, veteriner sadece bunları yaptı, prednol ve forsef iğne vurdu... göz bebekleri sanırım prednolden dolayı küçüldü, artık ne etkisi için verdi bilmiyorum. omurilik beyin taraması yapmadı, pazartesi günü başka kliniğe götürücem.

kavga etmedi, düşebileceği yer yok evde, veteriner sadece bunları yaptı, prednol ve forsef iğne vurdu... göz bebekleri sanırım prednolden dolayı küçüldü, artık ne etkisi için verdi bilmiyorum. omurilik beyin taraması yapmadı, pazartesi günü başka kliniğe götürücem.

Dışkılama yapamadığı içinde olabilir, tahmin etmek zor, en güzeli dediğiniz gibi farklı bir veterinere götürmek, hiçbirşeyi yoktur umarım ama en azından içiniz rahat eder, çok geçmiş olsun.

Dışkılama yapamadığı içinde olabilir, tahmin etmek zor, en güzeli dediğiniz gibi farklı bir veterinere götürmek, hiçbirşeyi yoktur umarım ama en azından içiniz rahat eder, çok geçmiş olsun.

Ay inşallah güzel haberini alırım pazartesi kedimin, çok teşekkür ederim Mune, umarım dışkılama ya da gaz gibi basit bir problemdir.çok teşekkürler uzun cevabın ve özel ilgin için.

İnşallah bir gün bizim ülkemizde de hayvanlara sevgi istenen mertebeye ulaşır, tam teşekküllü hayvan hastaneleri ve evcillerimiz için tam sağlık sigortası olur da veterinerlerin bazılarına muhtaç kaldığımızda yolunacak kaz gibi görünmeyiz, hayvanın sıkıntısının ne olduğunu söylemek için bile para ister tavırlara giriyorlar bazı veterinerler. her mesleğin iyisi kötüsü var ama evcil hayvan besleyenler genelde orta ya da orta üstü gelirdekiler olunca gerçekten gereksiz bir kazanç kapısı olarak görülüyoruz.

Zehirlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Ilaçlama yapıldı mı yenilikte? Ya da neden dolayı zehirlenmiş olabilir?
Bol su içirin. Içmiyorsa şırıngayla ağzının yanından siz verin suyu..

Zehirlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Ilaçlama yapıldı mı yenilikte? Ya da neden dolayı zehirlenmiş olabilir?

ilaçlama 2 ay önce yaptırdık evet, daha sonraları da chrysamed diye bi sıvı ilaç kullandık evde ilaçlamadan sonra...1 aydır ilaç yok.1 ay sonrasında olabilir mi bu problemler? zehirlenme belirtileri nelerdir sıralarsanız var ya da yok derim.
çok teşekkür ederim cevabınız için. hiç aklımıza gelmedi zehirlenme...

Bol su içirin. Içmiyorsa şırıngayla ağzının yanından siz verin suyu..

nasıl teşekkür etsem bilmiyorum, cidden zehirlenmeyse eğer inşallah sadece kortizonla ve vitaminle çözülecek problemdir değil mi, basit bir şey olsun nolur, mamasını değiştireyim iğnelerini vurdurayım iyileşsin.

Bizim lupomuz tansiyon hastasıymış biz bilemedik geç anlaşıldı ne olduğu. Kör oldu.
Tek gözünü aldılar :mad:

Zehirlenme olabilir diye düşünmüşlerdi bu arada

iki gözü de mi büyümüştü :KK43: çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim onu tam olarak hatırlamıyorum biraz zaman geçti ama zehirlenmede olurmuş o genelde. Sizinki inş en kötü ihtimal olarak zehirlenme cikar. Bizim lupomuz gibi olmaz inş :( yanına yaklasilmiyor artık herşeyden korkar oldu anı hareketler falan yapıyor çok ürkek birsey oldu :(

Back
X