Arap saçından karışık. Evli ve bebekli olanlar yardım rica ederim.

zombimilena

kb
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
157
121
18
GAZİANTEP
Merhabalar,

Ben 24 yaşındayım, annem babam ayrı ve 2. evliliklerini yaptıkları için zamanla uzaklaştık derken hiç görüşmüyoruz. Geçen sene bu zamanlar evlendim. Hala çalışıyorum ve hamileyim. Hamileliğimi öğrendiğimden bu yana aklımda bir sürü soru var ama burada yaşayanlardan yada bilenlerden öneri almak istedim.
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum. Aslında ev hanımı olup sadece çocuğumla ilgileneyim dedim ama sanki maddiyatta zorlanırız gibi geldi. Zorlanmasakta birikim yapamayacağız. Velhasılkelam;
Bebeğime bakıcı tutmak istemiyorum özelde çalıştığım için 2 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak şimdiden zor hatta imkansız geldi.
İkinci seçenek olarak kayınvalidem istiyor. Kendisini severim fakat tek torunu benim bebeğim olmayacak. Diğerlerine davranışlarını gözlemledim ve şok etkisi yaratan şeylere tanık oldum. Şöyle ki; kızının oğlu 3 yaşında ve hala emziriliyor. annesi olmadığı zaman çocuğu kendi göğsü ile oynatıyor. Bunu hem oğlunun oğlunda hemde kızının oğlunda yaptığını gördüm. Bir kaç defa da uzak akrabaların yeni doğmuş daha 30 günlük bebeklerini hoyratça tutmasını gördüm. Bana da bi kaç defa doğsunda daha kırkında hemen yumurta yediririm ben ona dedi. İster istemez korktum arkadaşlar. Size göre ne yapılmalı?

Cok zorlanmazsaniz kendiniz buyutun en guzel birikim cocugunuzla gecirdiginiz zamanlar ve onun icin en dogrusunu siz bilirsiniz akli ermeye derdini anlatmaya basladiginda okula verip calisabilirsiniz cag farki donem farki var benim kaynanama kalsa bebegime ne yerseniz verin diyo hatta yemegin suyuna ekmegini batirip kendi agziyla kontrol ettikten sonra kizima uzatmaya calisiyo tabiki benden uzanan bir el buna asla musade etmiyor demem o ki gozumun onunde boyleyse onlari yalniz birakamam

Ne evliyim ne bebeğim var...ama 2 yaşına kadar baksanız, sonra yine iş bulamaz mısınız? Zor da kalmıyormuşsunuz. 2 yıl da birikim olmasa ne olur ki?

Kayınvalidenize asla bırakmayın. Sonra bir ömür vicdan yaparsınız.

Haklısınız. Patronum işyerinde bakabileceğimi söyledi sizce 2 aylık bebek için nasıl olur peki. Hem kv ile aynı binadayız. böyle de uzak tutmuş olurum diyorum ama acaba bebeğime istemeden zarar verir miyim git gel olayından

Ne is yapiyosun?

3 ay çok erken değil mi daha yavrum kokunuzu bile bilmez
Ayrıca ben bakıcıya bırakmadım çalışmadım
Hiç de pişman değilim onun her haline şahit olmak yetiyor bana

ne işle meşgulsün? 2 ay sonra başlayacaksan ve baktın bebeğin uyumlu öyle ağlayan bir bebek değilse, işyerin de buna müsaitse bence 6 aylık olup bakıcıya bırakılacak duruma gelene kadar yanında götürebilirsin.
yoksa 2 aylık bebeği bakıcı eline bırakma derim. ben de oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm ama benim kv baktı ve benden güzel baktı o sebeple. bakacak kimsem olmasaydı 6 aylık olana kadar bırakmazdım.

İşyerinizde nerde uyuyacak? Çalışma saatleriniz nedir? Bunlar uygunsa olabilir. Ama kışın giydiririm sabah sabah üstesinden gelirim derseniz...

içimden geçeni hiç söylemim ben sinirim bozduldu kayınvalidenden başka çözüm bul yoksa lohusalığın tam bir kaosa dönüşür.

Kayınvalidenizle ilgili anlattıklarınız olmasaydı da bırakmayın. Bebeğinizin yanında olun. İki aylık bebekle çalışılmaz. Bebeği geçtim kendinize yazık. Daha uykusu, uyanması oturmamış olur ve çok yorulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…