Arap saçından karışık. Evli ve bebekli olanlar yardım rica ederim.

Kendi bebeğimi düşününce iki saat bile emmemesi mucize gibi. Biz yapışık geçirdik neredeyse ilk bebeklik dönemini

2 aylık bebeğe nasıl kıyıp işe gideceksiniz ?!2 sene birikim yapmasanız hayatınızdan ne eksilir ki?Ama bebeğinizin size en çok ihtiyacı olduğu zaman geçmiş olacak sonra pişmanlasanızda telafisi olmayacak.Ben 2 aylık bebeği ne anneme, ne kv ne de bakıcıya bırakamam.En azından 6-8 ay emzirin evde oturup bebeğinize bakın lüksünüzden harcamalarınızdan biraz ödün verin.

kritik cümle burada kv ile aynı bina

sonuçta bakıcı tutsan da bu sıkıntı olacak yine kv gelecek karışacak

işiniz ya da iş yeriniz nasıl bir yer

2 aylık bebek ofis olan küçük iş yerinde olmaz ya da hadi bebekken oldu da ayaklanınca olmaz

patron biraz idare etsin en azından 4 aylık olsun gerekirse bir süre işlere home ofis destek atın 6 aylık olsun bebek

kv ye de çok yorulursun çalışma saatleri çok seni tüm gün eve bağlar sen sıkılma yorulma diye bakıcı ayarladık deyip yumuşakça o da ekarte edilir

patron anlayışlı ise ilk yıl süt izni vs erken gelmeye çalışılır

Merhaba
Eviniz de bir bakıcı ile devam etmenizi öneririm . Bakıcıya maaşınızın %80nini verseniz bile işinizi bırakmamanızda tavsiyemdir.

Göğsüyle oynatmak mi ?
Şoktayım.
Ben öyle bir kadina degil 2 aylik bebegimi yetiskin cocugumu birakmam. Gerekirse kuru ekmek yerim çalışmam.

Ben işyerine götürme kısmını şimdi gördüm.Bebekle işe gidilirmi yahu hele 2 aylık bebekle?Siz onu oyuncak gibi bişey hayal ediyorsunuz herhalde.Bebeğim 4 aylık oldu gündüz uyku düzeni hiç yok şuan.Mesela şu saat oldu sabahtan beri uyumadı.Memede duruyor,kucakta duruyor vs.Siz işyerinde bebeği kucağınızdan bırakıp nasıl çalışacaksınız ki?Hadi iyi ihtimal uyuyacağını varsayalım taş çatlasa 4 saat uyur.Geri kalan sürede kucak ister sevilmek ister sizden ilgi bekler.Uykuyu geçtim gazı olur,huysuz olur ağlar işyerinde ağladığında diğer kişiler çok rahatsız olur.Bebeğin ağlamsı normal sonuçta.

Merhaba
Eviniz de bir bakıcı ile devam etmenizi öneririm . Bakıcıya maaşınızın %80nini verseniz bile işinizi bırakmamanızda tavsiyemdir.
Tavsiyenizin gerekçesini sorabilir miyim? Bebegim 1 yaşında. Hala birakip gidemem. Birakilmamasi gerektigini düşünüyorum. Hele ki bakıcıya. Konu sahibinde anneanne babaanne problemi var malesef. Olmasaydi, belki kandan candan biri daha iyi bakabilirdi. Ama bakıcıya nasil guvenilir, nasil icine siner cok ama cok zor.
Üstelik 2 aylik bir bebekten bahsediyoruz. Ve calismanin tek sebebi birikim yapmak.
Yuzde 80 bakiciya verdikten sonra, 2 aylik bebegi birakmanin vicdan azabi nasil yuklenilir?

Ücretsiz izin kullansanız 6 ay? Epey büyümüş olur o zamana kadar, süt iznini birleştirirsiniz? Yıllık izin kullanırsınız, hemen hemen 1 yaşına gelmiş olur.

2 aylik bebegin ofislerde surunurken hasta olma ihtimali, gaz sancisi, emme ihtiyaci, uyku ihtiyaci vs sizi korkutmuyor mu?
Ozellikle pis ofiste hasta olmasi kuvvetle muhtemel.
Oturun cocugunuza bakin Allah askina.
10 aylik filan olsun yavastan bakiciya birakmaya baslarsiniz.
O kv ye bebegi birak corabimi bile emanet etmezdim ayrica.

Hayir sorun sizde degil cok da guzel yapiyorsunuz...

Ben olsam kendi annem bakamıyor ise bakıcı tutmak en mantiklisi yarın öbür gün çocuğumu da emzirmeye çalişir mazallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…