- Konu Sahibi zombimilena
-
Kendi bebeğimi düşününce iki saat bile emmemesi mucize gibi. Biz yapışık geçirdik neredeyse ilk bebeklik dönemini2 aylik bebek ne is yerine götürülür, ne bakiciya ne kayinvalideye bakilir. Ilk bebeginiz oldugu icin su an bilmiyorsunuz. 2 aylik bebek agzindan memeyi hic çıkarmadan emer 45 dk. En fazla 2 daat durur, yine 45 dk emer.
Sartlariniz çalışmaya uygun değil. Lütfen birikim yapacagiz diye, bebegizin size en cok ihtiyacı olan zamanlarda onu bırakmayın
Ben takilmiyorum canim, sadece o konunun uzerine dikkatimi cektiA tabiki "bazi" bi ara bağzi seklinde soyleniordu ya sosyal medyada ondan oyle yazdim :))
Turkcemizi dogru kullanalim kullanmayanlari uyaralim :))
Haklısınız. Patronum işyerinde bakabileceğimi söyledi sizce 2 aylık bebek için nasıl olur peki. Hem kv ile aynı binadayız. böyle de uzak tutmuş olurum diyorum ama acaba bebeğime istemeden zarar verir miyim git gel olayından
MerhabaMerhabalar,
Ben 24 yaşındayım, annem babam ayrı ve 2. evliliklerini yaptıkları için zamanla uzaklaştık derken hiç görüşmüyoruz. Geçen sene bu zamanlar evlendim. Hala çalışıyorum ve hamileyim. Hamileliğimi öğrendiğimden bu yana aklımda bir sürü soru var ama burada yaşayanlardan yada bilenlerden öneri almak istedim.
Doğumdan sonra çalışmak istiyorum. Aslında ev hanımı olup sadece çocuğumla ilgileneyim dedim ama sanki maddiyatta zorlanırız gibi geldi. Zorlanmasakta birikim yapamayacağız. Velhasılkelam;
Bebeğime bakıcı tutmak istemiyorum özelde çalıştığım için 2 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak şimdiden zor hatta imkansız geldi.
İkinci seçenek olarak kayınvalidem istiyor. Kendisini severim fakat tek torunu benim bebeğim olmayacak. Diğerlerine davranışlarını gözlemledim ve şok etkisi yaratan şeylere tanık oldum. Şöyle ki; kızının oğlu 3 yaşında ve hala emziriliyor. annesi olmadığı zaman çocuğu kendi göğsü ile oynatıyor. Bunu hem oğlunun oğlunda hemde kızının oğlunda yaptığını gördüm. Bir kaç defa da uzak akrabaların yeni doğmuş daha 30 günlük bebeklerini hoyratça tutmasını gördüm. Bana da bi kaç defa doğsunda daha kırkında hemen yumurta yediririm ben ona dedi. İster istemez korktum arkadaşlar. Size göre ne yapılmalı?
Normali o zaten. Dogum yapan her kadin, 2 aylik bebegin birakilip gidilemeyecegini bilir. Konu sahibi henüz bilmedigi icin oyle düşünüyor ama imkansız.Kendi bebeğimi düşününce iki saat bile emmemesi mucize gibi. Biz yapışık geçirdik neredeyse ilk bebeklik dönemini
Tavsiyenizin gerekçesini sorabilir miyim? Bebegim 1 yaşında. Hala birakip gidemem. Birakilmamasi gerektigini düşünüyorum. Hele ki bakıcıya. Konu sahibinde anneanne babaanne problemi var malesef. Olmasaydi, belki kandan candan biri daha iyi bakabilirdi. Ama bakıcıya nasil guvenilir, nasil icine siner cok ama cok zor.Merhaba
Eviniz de bir bakıcı ile devam etmenizi öneririm . Bakıcıya maaşınızın %80nini verseniz bile işinizi bırakmamanızda tavsiyemdir.
Hayir sorun sizde degil cok da guzel yapiyorsunuz...Sorun bende mi yaben ise dondugumde bebek 10 ayini bitirmis olacak ve ben nasil bakiciya birakirim diye dertlendim simdiden. Hatta bu sabah baktirmak istedigim kisinin seneye burda olamayacagini ogrendim. Ve bu yuzden seneye de ise baslamayi dusunmuyorum. Ondan sonraki seneye de Allah kerim en kotu ihtimal okula yanimda gotururum. Anasinifina erkenden baslamis olur :) Kimseye guvenilmez ki bu devirde. Ben mi cok abartiyorum acaba korkularimi.
:) ğ siz bazıBağzı mı? Bazı mı? Demin bi topic vardi ya ordan etkilendim:))
Oh rahatladim:)) bari onu duzgun yaziyomusum:)):) ğ siz bazı
:) yazıyomuşum değil yazıyormuşum :)))) şaka şakaOh rahatladim:)) bari onu duzgun yaziyomusum:))
Haklisin ama:)) valla tam adamini buldun:)):) yazıyomuşum değil yazıyormuşum :)))) şaka şaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?