ARASIRA GELEN BABA EVİNE DÖNME İSTEĞİ

Asli Miraz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
1.239
1.282
63
34
Merhabalar ,
Konuya nasıl başlasam bilemedim uzun olursa şimdiden kusura bakmayın. Öncelikle eşimle 7 yıllık bir sevgililik geçmişimiz var ve çok iyi birisidir , eğlenceli beni seviyor sevdiğini hissettiriyor ama ara sıra gereksiz bağırmaları var ve bu beni yıpratıyor. Ben çok neşeli bir aileden gelmeyim kimse kimseye bağırmaz küsmez tartışma olmaz herkes birbirine destek olur ama eşimin ailesi öyle değil bana çok tuhaf geliyor. Bu durumla başa çıkmadığım zamanlar oluyor. Eşimin annesinin evine yakınız bazı akşamlar gidiyoruz. Eşimin tüm kardeşleri evli hep beraber toplanıyoruz ama ailece güzel vakit geçirmek yerine sürekli birbirlerine laf sokuyorlar ve işin içine bizi yani eşleri de karıştırıyorlar o öyle dedi bu böyle dedi biz ailenin gelinleri ve damatları da rahatsız yani durumdan. Bazı günler bu durum hat saffa da oluyor diye babamın evine geri dönmek geliyor içimden ruhum daralıyor eşimle konuştuğum zamanda abartma diyor. Çocuk düşünüyorduk o konu da da olsun ondan sonra konuşuruz çocukla ilgili diyor gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum.

Bence esinizle bu durumu kavga gürültü olmadigi zamanda konusun. Herkesin ailesinin içindeki iletisim sekli farklidir. Önemli olan sagliksiz kisimlari yeni kurdugumuz yuvaya getirmemek.
Aile toplantisindaki huzursuzluklari evinize getirmeyin. Eve döndükten sonra kapi disi birakin. Kisisel algilamamaya gayret edin. Herkes kendini ayni sekilde gelistirmiyor maalesef

Sizin içinize sinmeyen bir evlilik için neden çocuk düşünüyordunuz?
ya aslında içime sinmeyen değil ama tuhaf geliyor aile yapısı diyorum ben mi alışacağım bunlar da mı tuhaflık var artık düşünmüyorum zaten bir süre yoksa eşimi çok seviyorum ailesi de iyi ama sürekli laf sokma birbirlerine benim karım şöyle benim kocam böyle senin için bunu dedi sana şunu dedi

Evlenirken aileleri ile de evleniyoruz eşlerimizin ya alışacağız ya uzak duracağız ya boşanacağız çok bi çözüm yok bütün bir aile değişecek size uyacak hali yok. Evet sizinki normali olması gerekeni ama bu onların değişmeyeceği gerçeğini değiştirmez.

Ara sira gidin sadece bu toplantilara esinizlede acikca konusun. Herkesin aile yapisi farkli sizin ailenizde ona degisik geliyordur. Evinize yansitmayin ordaki olumsuzluklari cocuguda hemen dusunmeyin. Ne kadar zamandir evlisiniz?

Tuhaf bir ortam. Size böyle gelmesi normal tabi. Kolay gelsin

Sizin içinize sinmeyen bir evlilik için neden çocuk düşünüyordunuz?
ayrıca mesela 1 yıl oldu deniyoruz artık çocuk için asla asla bir doktora gitme gibi bir girişimi yok olur ya diyor ben araştırmaktan sıkıldı ama o bende neden sorun olsun sende yoksa bende de yoktur diyor 30 yaşındayım artık tehlikeli yaşlar ama anlamıyor mesela çocukla ilgili birşey söylüyorum bi olsun ondan sonra söylersin diyor.

Şimdi bile ailemin evine gidince cok huzurlu oluyorum icim içime sığmıyor
bende sanki hiç çıkmamışım gibi herkes neşeli eğlenceli biz kalabalık aileyiz brde ben babamın anneme bağırdığını hiç duymadım annem de babama bağırmaz bizi bile kızmadan bağırmadan büyüttüler sevgiyle herkes herşeyi öğreniyor

Sende sorun yoksa bende de mi yoktur diyor bu kadar cahilce bir dusunce olabilir mi ya? Doktora gitse erkekligine laf mi gelecek saniyor adaminda ailesinden altta kalir yani yokmus onu anladim.

Ara sira gidin sadece bu toplantilara esinizlede acikca konusun. Herkesin aile yapisi farkli sizin ailenizde ona degisik geliyordur. Evinize yansitmayin ordaki olumsuzluklari cocuguda hemen dusunmeyin. Ne kadar zamandir evlisiniz?
1,5 yıl oldu hemen hemen biraz geçti

Demi biz bide babannemde toplaniriz evlerinde soba var falan o kadar mutlu neşeli geçer ki herkes dip dibe sıcacık ortam olur

Sende sorun yoksa bende de mi yoktur diyor bu kadar cahilce bir dusunce olabilir mi ya? Doktora gitse erkekligine laf mi gelecek saniyor adaminda ailesinden altta kalir yani yokmus onu anladim.
cahillik tabi ama yok normalde doktor 30 yaşındasın 6 ay sonra tedavi sürecine girmemiz gerekiyor ama problem yok isterseb 1 yıl dene dedi benimde yurtdışına yerleşme durumum olduğu için doğal denemeye çalıştım o da istiyor çocuk ama doktor falan görmeden yumurtlama hesaplayıp yapalım istiyor bu şekilde 1 yıl denedik zaten olmuyor işte

Ne güzel bir aileniz var keşke her aile öyle olsa

Demi biz bide babannemde toplaniriz evlerinde soba var falan o kadar mutlu neşeli geçer ki herkes dip dibe sıcacık ortam olur
benim istediğim aile ortamı bu zaten aile budur sorun olsa bile kimse kimsenin yüzüne vurmaz açığını kapatır sorun çözmek için ailecek canla başla uğraşırsın savunmasız olduğun yerdir çünkü kimse seni yargılamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…