Araya soğukluk mu soktum ?

Bence kesinlikle soğukluk yapmamışsın. Senin davranışın yerinde olmuş.
Unutma ki evi önce oğullarının rahatı için aldı neticede bu insanlar. Sen ya da başka bir kadınla evli olsa da fark etmezdi onlara, yine alınacaktı muhtemelen. Evi aldılar diye maaile yaşamanız da gerekmez, bu açıdan haklılığını bil. İyiymiş aranız madem, kötü olmamak için aksine sıklaşma derim, sınırları koru, baştan nasıl olursa öyle gider. Başta garipseseler bile sonra alışır düzen merak etme. Sınırlar, mesafe iyidir. Özlese de oğlunu çat kapı gelmemesi gerektiğini hissetmeli bence. Sen uygun oldukça iftar falan davet edersin, olur biter...
Evlilik yıldönümü için aramalarını da bekleme derim. Bu defa da böyle olsun.. Görüştüğünde saygıda kusur etme yeter. Bir şey olmamış gibi davran derim.
Gün aşırı görüşmek doğru değil tabi ki. O evi her gün gelmek için almışlarsa o onların ayıbı olur. Bir iyilik yapılır, konulur kenara.. Beklentiyle yapılırsa onun adı da iyilik olmaz zaten. Bu yüzden, beklenti olur diye ben kv kp evinde yaşamayı çok doğru bulmam. Ama koşullarınız gereği madem böyle bir işe giriştiniz, ilişkinizi de ancak biraz mesafeni koruyarak koruyabileceğini düşünüyorum.
Hemen kaygılarını dindirmeye çalış derim. Ben de anksiyeteye yatkınım ama kontrolü öğrendim. O kaygılar yüzünden insanları sırtımızda taşıyoruz, sonra olan bize oluyor.

Ben hiçbir zaman "geçiyordum uğradım" yapmam çünkü insanların ev halidir, temizliği vardır, evde ile olmayabilir kendini kötü hissetsin istemem. Ararım sorarım öyle giderim ya da gidemem.

Düşüncelerimde yalnız olmadığıma sevindim çünkü en iyi aile ilişkilerinde bile fazla samimiyetin sıkıntı yaratacağını tecrübelerim ile biliyorum. Yine de aaygımda her zamanki gibi kusur etmem ama en azından içim rahat şimdi.

Kayınvalidem bana dünyaları alsa da annem asla kayınvalidemi savunmaz :KK53: Bakalım ileride göreceğiz :KK70:

Benimkisi değişik bir model canım. Aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın stilinde. İkinci evliliğim olduğundan ödü kopuyor tatsızlık olacak diye kendisinin :110:

Bence kırılmalarını gerektiren bir durum yok. Ev aldı diye zırt pırt gelmeninde anlamı yok. İnsan temizlik yaparken,evinde iş yapılırken müsait olmayabilir/olmaz,sırf bu sebeple bozuldularsa ayıp etmişler.
Bende severim görümcemi,kayınvalidemi,bana hiç zararları yoktur ama bu denli dipdibe olmak istemem. Evimde kafa dinlemek isterim,tek başıma takılmak isterim.

Di mi ya aynen. Oh be yalnız değilmişim :KK200:

kaynananın ve görümcenin anlayışlı olması gerek. her an beraber olunmaz

Anne kız olunca bu sınır olmuyor sanırım ama inanın ben kendi annemle de her gün görüşssem sıkılırım ki zaten onunla da aramızda mesafe vardır hep, kendisi pek ilgilenmez benimle.

Di mi ya aynen. Oh be yalnız değilmişim :KK200:
Yok değilsin kesinlikle. Sevmek başka birşey özgürlüğüme,özel alanıma müdahale bambaşka birşey:KK19:
İnsan bazen yanlız kalmak ister,yeri gelir annesine tahammül edemez.
Birde bunun bir tık ötesi cinnet. Kendimi koyuyorum yerine,pazar sabahı demeden,kafasına göre,habersiz gelse sürekli rahatsız olurum ya,zamanla ilişkimiz yıpranır kesin.
Mesafe iyidir:super:

Benimkisi değişik bir model canım. Aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın stilinde. İkinci evliliğim olduğundan ödü kopuyor tatsızlık olacak diye kendisinin :110:
Ben bazen o kadar yalnız kalmak istiyorum ki telefonlara bakmıyorum yatağa saklanıyorum :D Anlıyorum yani seni. Bazen insan eşini bile görmek istemiyordur.

Ben hiçbir zaman "geçiyordum uğradım" yapmam çünkü insanların ev halidir, temizliği vardır, evde ile olmayabilir kendini kötü hissetsin istemem. Ararım sorarım öyle giderim ya da gidemem.

Düşüncelerimde yalnız olmadığıma sevindim çünkü en iyi aile ilişkilerinde bile fazla samimiyetin sıkıntı yaratacağını tecrübelerim ile biliyorum. Yine de aaygımda her zamanki gibi kusur etmem ama en azından içim rahat şimdi.
Ben kendi ailemi o kadar görsem yapamam. Yetişkin insanlarız neticede, hepimizin bir düzeni var. Neden insanlara kendimizi emrivaki ile uyduralım ki?
Aksine umarım tepkin yeterli gelmiştir de o geçerken uğramalar da tekrarlanmaz :KK66:

İki ay önce eşimin işine yakın olması ve evimizden memnun olmamamız sebebiyle kayınvalide ve görümemle aynı semte taşındık. Evimizi kayınvalidem aldı ve benim de kendilerini sevdiğimden hiç taşınma çekincelerim olmadı hatta eşim her gün git gel dört saat yol yapmayacağı için özellikle istedim.

Ama tek çocuk olduğumdan mıdır fazla samimiyete gelemediğimden mi nedendir gün aşırı hatta bazen her gün görüşmeler beni bunalttı. Normalde hiç problem olmadan geçtiğimiz haftaya kadar geldik yine geldiler, gün aşırı görüştük. Hatta kayınvalidem geçen Pazar sabah 10.00' da baskın da yaptı oğlumu özledim diyerek. ( Eşimi benden az görüyor yoğun çalışma temposundan dolayı ve maalesef eşim de annesine düşkün değil gidip illa göreyim demez ) Buraya kadar her şey normal. Pazartesi günü eşim çalışmadı ve biz evin eksiklerini almak için dışarıdaydık o günkü pazar alışverişi sonrası gelme rutini böyle aksadı. Sonraki günler de ben servislerle uğraştım, davlumbazı takarken duvarı komple deldiler diğer odadan çıktı falan sinirlerim bozuldu. Görümcem aradı ama onunla da keyifsiz konuştum, sonradan öğrendim bana gelmek niyetindeymiş ben ev temizliyordum işim var deyince gelmemiş.

Dün sabah mesaj attım sabahtan yürüyüş yapıp pazara uğrayacağım siz de gelin ben dönerim eve dedim "annem oruçlu olduğundan gelemeyiz" demiş. Okey dedim. Bugün de evlilik yıl dönümümüz ama kutlamadılar. Belki akşama oğlunu arar bilmiyorum ama geçen sene kutlamışlar, hatta bize yemek organize etmişlerdi.

Acaba diyorum soğukluk mu soktum araya ? Ama bazen de yalnız kalmak istiyorum, çalışmadığım için moodum bazen yerlerde olabiliyor bazen yataktan dahi çıkmak istemiyorum. Ki geçenlerde konu açmıştım dönem dönem tetikleyen anksiyetem var pek iyi hissetmiyorum yine kendimi.

Sanırım ben kötü bir gelinim, annem de kadın size ev aldı, başının üstünde taşı diyor daha çok sinirim bozuluyor sanki bir saygısızlığım olmuş gibi.... Ki dediğim gibi eşim aramaz sormaz ben dürterim hep annemi ihmal etmeyelim diye. Ama bazen ben de içe kapanıyorum işte....

Annem konusu da ayrı bir başlık olur zaten. Neyse.

Sonuç olarak dengeyi nasıl kuracağım ben ? Çok mu abartıyorum ki mümkündür bugünlerde regl de olacağım Karadeniz' de gemileri batırdım.

Aşırı samimiyet tez ayrılık getirir. Bazı noktalarda haklısın fakat sürekli yalnız kalmak insanı bunalıma sokar; kadın kötü biri diilse onunla sosyalleşebilirsin, kim bilir öz annenden belki daha iyi olur. Denemeden bilemezsin ve ne bilim ev almış deme ki rahat etmenizi, borcun altında ezilmenizi istemiyor. Sevmese evine gelmez, sürekli oğlunu kendine bağlamaya çalışır vs.vs. Ben olsam Kv böle güzel bir jest yapsa kadını tatile bile götürürüm. Yatakta çıkmama meselesine de takıldım bir hobi kursuna gitsen ne bilim arkadaşlarına takılsan üzerinde ki şu ölü toprağını döksen. Hayat çok güzel yaşamın her anından zevk almaya bak.

siz yanlış yapmamışsınız.ama burada yapılan bazı yorumlara da katılamayacağım.yani ev almak zorunda,oğluna aldı gibi.
nihayetin de sizin ve oğlunun rahatını düşünerek almış.size sık gelip gitmelerinin,dışında başka da bir zararı yokmuş.

hatta ilk konuyu açtığınız da oğlumla,gelinimin durumunu düşündüm.ben de iş yerlerine yakın olsun diye,bize yakın yerden alacağım evi.gelinim böyle düşünürse üzülürüm.

hep söylüyorum,saygı,sevgi çerçevesinde bir mesafe iyidir. anlayışlı insanlar diyorsun,zamanla anlayacaklardır diye düşünüyorum.sen duruşunu bozma.ama saygısızlıkta yapma.

Aşırı samimiyet tez ayrılık getirir. Bazı noktalarda haklısın fakat sürekli yalnız kalmak insanı bunalıma sokar; kadın kötü biri diilse onunla sosyalleşebilirsin, kim bilir öz annenden belki daha iyi olur. Denemeden bilemezsin ve ne bilim ev almış deme ki rahat etmenizi, borcun altında ezilmenizi istemiyor. Sevmese evine gelmez, sürekli oğlunu kendine bağlamaya çalışır vs.vs. Ben olsam Kv böle güzel bir jest yapsa kadını tatile bile götürürüm. Yatakta çıkmama meselesine de takıldım bir hobi kursuna gitsen ne bilim arkadaşlarına takılsan üzerinde ki şu ölü toprağını döksen. Hayat çok güzel yaşamın her anından zevk almaya bak.

Hiç çıkmıyor değilim, arada sabah yürüyüşleri yapıyorum, haftada bir mutlaka çıkar dolaşırım ( kendimi limoncu'ya benzettim böyle anlatınca :P) ayrıca eşimle de gezmelerimiz çok sık oluyor. Ama genel anlamda ben 35 yaş bunalımını atlatamadım neden bilmiyorum halen 18'lik ergenler gibi kendimle, bedenimle barışık değilim. Diyete başladığımda bile acımasızım kendime karşı.

Ortada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, kayınvalidenizle anladığım kadarıyle samimisiniz, ağzınızın tadı hiç bozulmasın İnşaAllah. Direk konuşun yanlış anlaşılma olmasın yine de bence..

Konunuzda çok haklısınız bende altlı üstlüyüm heleki çocuk olduktan sonra daha çok mıç mıç her dakka han kapısı gibi geliyorlar ama bencede açık açık anlatın durumu böyleyken böyle diyin onlar sizi anlar çünkü insan gerçektende yanlız kalmak istiyor bazen zira ben gerçekten özlüyorum yanlız zamanlarımı birde evlilik yıldönümünüz kutlu olsun nice yıllara☺️

yani ev aldılar diye sürekli kendinizi borçlu hissedip davranırsanız en sonunda keşke borcumla kendim alsaydım diyebilirsiniz
bence insan yeri geliyor her gün aynı insanı görmekten bay geçiriyor
sabah 10 da gelinmesi çokta güzel bir hareket değil bence
bence bir defa eşinizle gidin haftada bir yetmez mi

çalışan insansınız boş vakit sizin için çok değerli olmalı

Hiç çıkmıyor değilim, arada sabah yürüyüşleri yapıyorum, haftada bir mutlaka çıkar dolaşırım ( kendimi limoncu'ya benzettim böyle anlatınca :p) ayrıca eşimle de gezmelerimiz çok sık oluyor. Ama genel anlamda ben 35 yaş bunalımını atlatamadım neden bilmiyorum halen 18'lik ergenler gibi kendimle, bedenimle barışık değilim. Diyete başladığımda bile acımasızım kendime karşı.

Ayy çok güldüm bende 31 oldum, hala ağzımdan 30 çıkıyor ama ruhum 20'lik :KK59: Yatak döşek diyince aklıma farklı şeyler geldi yahu 35 çok genç bir yaş aman beya önemli her yaşı güzel yaşamak.:KK73::KK73:

Anne kız olunca bu sınır olmuyor sanırım ama inanın ben kendi annemle de her gün görüşssem sıkılırım ki zaten onunla da aramızda mesafe vardır hep, kendisi pek ilgilenmez benimle.
anne kız olmakla alakası yok. her gün beraber olmak iyi bişey değil. sonuçta özel hayat denen bişey değil

siz yanlış yapmamışsınız.ama burada yapılan bazı yorumlara da katılamayacağım.yani ev almak zorunda,oğluna aldı gibi.
nihayetin de sizin ve oğlunun rahatını düşünerek almış.size sık gelip gitmelerinin,dışında başka da bir zararı yokmuş.

hatta ilk konuyu açtığınız da oğlumla,gelinimin durumunu düşündüm.ben de iş yerlerine yakın olsun diye,bize yakın yerden alacağım evi.gelinim böyle düşünürse üzülürüm.

hep söylüyorum,saygı,sevgi çerçevesinde bir mesafe iyidir. anlayışlı insanlar diyorsun,zamanla anlayacaklardır diye düşünüyorum.sen duruşunu bozma.ama saygısızlıkta yapma.

Yani aslında şöyle oldu, bunu da eşimin boş bir anında ağzından kaçırmasıyla öğrendim. Annesi mallar dağılmasın istemiş. Yani biz kendimiz yeni bir ev alırsak evlendikten sonra edinilen malların yarısı benim olacağımdan istememiş., boşanırsanız mal bölünür demiş. Kafasında bizi boşamış yani :) Hoş biz ev almaya kalksak herhalde on sene sürerdi ama kendisi böyle düşünmüş. Bu yüzden evet evi oğluna aldı diye düşünüyorum. Yine de Allah razı olsun bu fiyatta ve mevkide bir evi biz rüyamızda göremezdik. Bu yönden bir kırgınlığım da yok çünkü 73 yaşına gelmiş kadın bu şekilde düşünüyor olabilir. Rahmetli halamın da vardı bir şeyleri o da damatlarından mal saklardı. Malın mülkün mü var derdin var :) Sonra halam rahmetli oldu şimdi o tarafta yiyemiyor işte...

Back
X