Araya soğukluk mu soktum ?

Yeni konu açmadan kendi kendime buradan devam edeyim. Eşim he he deyip geçecek kendisi teflon yüzeyi gibidir takmaz, yanmaz, yapışmaz ama ben öyle değilim işte. Kayınvalidem kendini bana iş bulmaya adadı. Uzaktan bir akrabaları varmış emekliymiş çevresi genişmiş. Hatta eşim de zamanında cv yollamış ama ona da iş bulamamış (!) Kayınvalidem adamın mailini almış cv yolla dedi, elim aşınmaz diyerek aldım adresi not ettim. Bugün de bana geldi adamın sağlık ocaklarında tanıdıkları varmış belki bir sağlık ocağında sekreter falan olurmuşum !

Ben de güzelce uzuncana şimdiye dek yaptığım işleri anlattım, çalıştığım şirketleri örnek gösterdim, gerekirse insanın her işi yapacağını ama şu an o kadar da düşkün olmadığımı söyledim güzel güzel. Ama bu işgüzarlığı canımı sıkmaya başladı. Yahu ben istiyor muyum sağlık ocağında çalışmak ? Benim yerime neden karar veriyorsun aç değiliz açık değiliz.

Acaba buraya taşınarak hata mı yaptım ? Özgürlüğüme çok düşkünüm ve kendi ailem de artık müdahele etmiyorlar bu huyumu bildiklerinden ötürü. Bir daha iş konusu açılınca kesin bir dille belirtsem mi ?

Sağlık ocağında banko görevlisi ne ya :olamaz:

Kayınvalidem ve görümcemle aynı gün görüştüm. Hatta görümcemi kahve ısmarlamaya çıkardım o gün. Cuma günü de onlar beni çaya davet etti gittim gitmemezlik olmaz diye. Ama kayınvalidemde beni rahatsız eden bazı davranışlar var. Şimdi toplasam annemde daha çok vardır o davranışlardan ama bilmiyorum bugünlerde üst üste gelince canımı sıkıyor.

Kayınvalidemin beni gizliden gizliye beğenmediğini ama çok kibar bir kadın olduğundan bunu belli etmediğini düşünüyorum mesela. Ama üstümde ne zaman bir kusur olsa görür görmez söylemesi beni huzursuz ediyor. Pazar sabah baskını yaptığında taytım delinmiş ki kediler yüzünden hepsi paramparçadır. Önce taytın sökülmüş dedi. Ben görmemiştim. Sonra uzun yürüyüşlerde spor ayakkabım baş parmağımı vurmuş o tırnağım mordur hep. Tırnağın mantar mı dedi. Yok dedim izah ettim o gidince de oje sürdüm hemen.

Cuma da daha görür görmez ayakkabı mı vurdu ayaklarını dedi. Alaçatı' ya gittiğimizde ayaklarım çok şişmişti ve terlik çizdi hep ayaklarımı. Ama kimse fark etmiyor o ediyor. Zaten özgüvensizim kilo vermeye çalışıyorum, işsiz olmak ekstra bir güvensizlik veriyor falan utanıyorum o kusur saydıkça. Ayrıca sabahın köründe gelmişssin üstümde tayt olduğuna dua et di mi :KK70:

Diğer konu da iş mevzusu açıldığında sürekli " bir yerde telefon bakmak falan olur" diyor. Tamam o da olur zaten eski şirketimde muhasebe müdürümüz şoförlük yapar ben sekreter olurdum herkes her işi yapardı eleman azlığından. Ama uluslararası şirket tecrübemi biliyor sürekli telefon bakarsın demesi artık batmaya başladı ve bir daha bunu söylediğinde " siz bunu sürekli dile getiriyorsunuz ama benim mesleğim var, tabii çok sıkışırsak onu da yaparım" gibisinden konuşacağım.

Yani mesafe iyi oluyor arkadaşlar. Kıırlacaklarsa da kırılırlar moduna girdim artık. İstemediğim ruh durumlarına sokulmak istemiyorum.

Bazen insana batiyor ya oyle halleri, benim esimin bikac akrabasi ve k.validem yurume mesafesindedir bana. ben hamileyim ilk zamanlar deli bulantilarim halsizliklerim vardi suan kendime yetebiliyorum cok sukur. Inan kimse bi tabak yemek getirmedi hep disardan yedim ama dert mi asla degil. Suan kafam rahat kimseye boyun egme mecburiyetim asla yok. Yani yakiniz diye illa mıc mıc olcak degiliz, biraz soguk durmak iyidir herzaman.

Benim ailemde bize ev aldi. Bu durumda annem bize ev aldi diye evimizden cikmayacagi anlamina gelmiyor veya ev alindi diye esim ailemi basinda tasisin demem ben. Tabiki saygisizlik yapilmaz ama yalakaliginda alemi yok bence. Bunu beklemem.

Bana yapilan iyilik veya alinan sey yuzunden ben altta kalacaksam istemem kimsenin malini, parasini şahsen. Basimda taşiyacagim insanida ev aldi diye degil istedigim icin tasirim.
Herkes yerini bilsin bence.

Not: Evlilik yildonumunu evli ciftler kutlar benim bildigim. Sizin evliliginizin yildonumunu Niye onlar kutlasin ki?

Benim ailemde bize ev aldi. Bu durumda annem bize ev aldi diye evimizden cikmayacagi anlamina gelmiyor veya ev alindi diye esim ailemi basinda tasisin demem ben. Tabiki saygisizlik yapilmaz ama yalakaliginda alemi yok bence. Bunu beklemem.

Bana yapilan iyilik veya alinan sey yuzunden ben altta kalacaksam istemem kimsenin malini, parasini şahsen. Basimda taşiyacagim insanida ev aldi diye degil istedigim icin tasirim.
Herkes yerini bilsin bence.

Not: Evlilik yildonumunu evli ciftler kutlar benim bildigim. Sizin evliliginizin yildonumunu Niye onlar kutlasin ki?

İlk paragrafa katılmakla beraber +1 not : annem yakın kuzenleri , sevdiği akrabaları kutlardı evlilik yıldönümlerinde. Mesajla falan yani abartarak değil. Ben de ondan gördüm sanırım. Yani abartılı bir beklentiye girmedim elbette. Nice senelere demeleri yeterliydi.

Yani ev alıp başa kakma durumu hiç olmadı öyle aksettirdimse benim hatam olur ama başta annemin "aman hoş tut" demeleri olmak üzere kendi kendimi yediğim için açtım zaten bu konuyu. Mırç murç olmayı sevmiyorum bana göre haftada bir görüşmek yeter. İç işlerimize karışılmasını da sevmiyorum bana iş bulunması gibi.

Yani ev alıp başa kakma durumu hiç olmadı öyle aksettirdimse benim hatam olur ama başta annemin "aman hoş tut" demeleri olmak üzere kendi kendimi yediğim için açtım zaten bu konuyu. Mırç murç olmayı sevmiyorum bana göre haftada bir görüşmek yeter. İç işlerimize karışılmasını da sevmiyorum bana iş bulunması gibi.
İnsanlar da burnundan getirecek iyiliği yapmasın. Anneniz durumu biraz abartmış. Bence siz haklısınız. Konunun başındakinde de şimdiki durumda da. İşiniz olabilir, her an herkesle görüşmek zorunda değilsiniz. Kayınvalidenizin üzerine vazife değil iş bulmak. Bence biraz soğuk durun.

İlk paragrafa katılmakla beraber +1 not : annem yakın kuzenleri , sevdiği akrabaları kutlardı evlilik yıldönümlerinde. Mesajla falan yani abartarak değil. Ben de ondan gördüm sanırım. Yani abartılı bir beklentiye girmedim elbette. Nice senelere demeleri yeterliydi.

İste aileden aileye, kişiye göre degisiyor sen kendi ailende gormuşsun ama onlardan bekleme yani boşver. Bana gorede evli bir ciftin yildonumunu kalkip 3. Bir kisinin kutlamasi cok gerekli olan bir durum değil.
Bu yüzden takılmalık birşey yok yani burada alınma bence yani.

İnsanlar da burnundan getirecek iyiliği yapmasın. Anneniz durumu biraz abartmış. Bence siz haklısınız. Konunun başındakinde de şimdiki durumda da. İşiniz olabilir, her an herkesle görüşmek zorunda değilsiniz. Kayınvalidenizin üzerine vazife değil iş bulmak. Bence biraz soğuk durun.

Eşim de sevmiyor çok iç içe olmayı ve o işi bahanesiyle çekti kendini uyanık. Bana kalıyor rapor vermesi. Hayır nedir ki balkon kapanacak, o yapılacak bu yapılacak bunları öğrenmesen ne olur ? Kayınvalidem geliyor her hafta sorguya çekiyor giderken de siz gelmiyorsunuz ayağınıza ben geliyorum diye laf sokuyor. Valla oğluna söylüyorum gitmiyor, boşver sahile inelim, gezmeye gidip hava alalım vs. diyor ben ne yapayım. Sıkıldım iki ayda artık. İş konusunda iyice kızdım.

"Anne ben kendi beklentilerime göre iş arıyorum, başvuruda bulunuyorum sana da böyle zahmet oluyor" diyebilirsiniz.
Yani kibarca "işime karışma" demiş olursunuz.
Ki bence yapmalısınız bunu.

Eşim de sevmiyor çok iç içe olmayı ve o işi bahanesiyle çekti kendini uyanık. Bana kalıyor rapor vermesi. Hayır nedir ki balkon kapanacak, o yapılacak bu yapılacak bunları öğrenmesen ne olur ? Kayınvalidem geliyor her hafta sorguya çekiyor giderken de siz gelmiyorsunuz ayağınıza ben geliyorum diye laf sokuyor. Valla oğluna söylüyorum gitmiyor, boşver sahile inelim, gezmeye gidip hava alalım vs. diyor ben ne yapayım. Sıkıldım iki ayda artık. İş konusunda iyice kızdım.
Bence kendiniz program yapın, kursa falan gidin, arkadaşlarınızla takılın. Evde sizi bulamadıkça 1 söylenir 2 söylenir unutur gider.

"Anne ben kendi beklentilerime göre iş arıyorum, başvuruda bulunuyorum sana da böyle zahmet oluyor" diyebilirsiniz.
Yani kibarca "işime karışma" demiş olursunuz.
Ki bence yapmalısınız bunu.

Bak bu güzel bir cevap. Teşekkür ederim.

ben bu konuyu kaçırmışım şimdi baştan okumaya çalıştım
evlilik yıldönümünüzü kutlamalarına şaşırmış olanlar var bence çok ince ve düşünceli bi davranış
bizde henüz 1 yıl gördük evliliğimizde eşimin annesi kardesi arayıp kutlamıştı ben hayatta böyle incelikleri seviyorum:KK68:
belliki kötü niyetli insanlar değil iş konusunda da evet biraz müdahale gibi olmuş ama yine iyi niyetli bi davranış görüyorum ben kendi ailenizle sınırları nasıl çizdiyseniz kv ilede çizmelisiniz samimi olun yeterli saygıda kusur etmiceginiz zaten ortada:super:

Benim ki alttan alttan ne yemek yaptigimi bile sorar arada :) sanki ogrenince bisey olacak :) bende aksi gibi nemrutum hicbisey sormam nasilsindann baska

Evdeyken de açmayın kapıyı. Arayıp öyle gelme alışkanlığı oluşsun onlarda da.

Bugün ilk kez aradı. Çıkıcam dedim bişeyler yiyip ki hakkaten o saate kadar iş yapmaktan yemek yiyememiştim. Kaçta çıkıcan falan didikleyince buyur ettim. Kendisi oruçlu olduğundan yemek de yiyemedim haliyle. Neyse işte geldi gitti çok sorun değil de karışması sıkıntı.

Benim ki alttan alttan ne yemek yaptigimi bile sorar arada :) sanki ogrenince bisey olacak :) bende aksi gibi nemrutum hicbisey sormam nasilsindann baska

Di mi aynen :)))) Bizimki bir de geziyor oda oda eve ne aldık ne yaptık :)) neyseki pembesu' nunki gibi eve tırmanmıyor :D

Di mi aynen :)))) Bizimki bir de geziyor oda oda eve ne aldık ne yaptık :)) neyseki pembesu' nunki gibi eve tırmanmıyor :KK70:

Benimki pek gelmez, ben cagirmazsam. Bastan tavir koydum bana telefon etmeden gelmeyin musait olmayabilirim diye, ama bizi cagirir haftada 1 ya da 2 kez. Geldiginde de arada eserse odalari gezer ama suana kadar 1 kez yatak odama girdi o da kapisi acikti diye, ben biraz suratsizim sanirim o da gurur yapiyor gelin istemiyor diye :)

Buarada benim ev baya yuksek pembesununki gibi tirmanma sorunum yok :) ama benim anahtarim onda onunki de bende vardir, her ihtimale karsin. Ama ikimizde hic girmedik simdiye kadar birbirimizin evine

Benimki pek gelmez, ben cagirmazsam. Bastan tavir koydum bana telefon etmeden gelmeyin musait olmayabilirim diye, ama bizi cagirir haftada 1 ya da 2 kez. Geldiginde de arada eserse odalari gezer ama suana kadar 1 kez yatak odama girdi o da kapisi acikti diye, ben biraz suratsizim sanirim o da gurur yapiyor gelin istemiyor diye :)

İşte özlediğim gelin kaynana ilişkisi :))

Back
X