Aret kamar da rezervi düşük olup tedavi gören ve görmüş olanlar yardımcı olabilir mi?

Merhaba bende Aret Kamar'a başladım evet klomen nadirende olsa kist yapabiliyor fakat geçici bir şey. Daha önce Koç üniversitesi ve Bahçeciye giden biri olarak Aret Kamar hocanın yaklaşımı motive ediyor olması ve tadavi yöntemini ben çok beğendim ki bir yumurtam bile gelişmezken şu an 2 gelişmiş 2 tanede 11 mm lik yumurtam var.
  • Klomen, yumurtalıklarda birden fazla follikülün büyümesine neden olabilir. Bazen bu folliküllerden biri ya da birkaçı yumurtlamazsa ya da patlamazsa, bu folliküller büyümeye devam edip fonksiyonel kistlere dönüşebilir.
  • Fonksiyonel kistler nedir?
    Bunlar genellikle zararsız, geçici kistlerdir ve birkaç adet döngüsü içinde kendiliğinden kaybolurlar.
  • Risk faktörleri kimlerde daha yüksek?
    • Daha yüksek dozda veya uzun süre Klomen kullananlarda
    • PCOS gibi altta yatan hormonal bozukluğu olanlarda
    • Önceden yumurtalık kisti öyküsü olanlarda

İnşallah sana faydalı olur canım Biz Bitliste oturuyoruz.Hiç anlayışlı ve düşünceli davranmadılar.Eşim de ben de yoğun çalışıyoruz.Misal bugün arayıp yarın merkemizde olun diyorlardı.Sanki bir mahalleden öbür mahalleye geçiyoruz.Perişan olduk.Aynı gün uçak bileti bulmaya çalış hazırlık yap apar topar yola çık.Şahsen ben çok yoruldum.Keşke yakın olsaydı.Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin inşallah

canım çok üzüldüm keşke bir otelde felan kalabilseydiniz çünkü günlük yumurtanın büyümesini takip etmek için 2 günde bir çatlamaya yakın süreçte her gün çağırıyorlar hem kandan hemde muayeneyle kontrol ediyorlar ve çok şeffaf davranıyorlar ben bahçecide ekranı bile görmedim kan sonucumun asla kaç olduğunu söylemediler inşallah tez zamanda yavrularımıza kavuşuruz. ve uzaktan çok zor mümkün değil bence bende çalışıyorum bayrampaşada eyüpte oturuyorum yer beşiktaşta ki arabam var ona rağmen iş ev tüp bebek merkezi arasında eylülün 15 den beri mekik dokuyorum yoruluyorum ama sonuç güzel olsun inşallah rabbim bize nasip etsin

Her gelişimizde otellerde kalıyorduk zaten başka kalacak yer yok ki.Bitliste iki günde bir doktora gidip muayene ve tahlil yaptırıyordum.Onlara atıyordum sonucu.Ama apar topar gelin diyorlardı ve boşuna o yolu çekiyorduk.İnşallah Rabbim gönlümüzdekini nasip eder.

Aynısı mı olur bende gittiğim gün bi baktım hemşire bana iğne yapıyor kendimi tedavide buldum 2 tane gördü biri büyümedi iğneye rağmen diğeri büyüdü onu da aldı amh 0.459 çok düşük dedi hemen tedavi de buldum en acısı aynı gün yumurtam alındı 1 saat içinde hoş çıktığını öğrendim döllenmeye bile gitmedi şimdi de regl olmak üzereyim ben istanbuldayım ve psikolojim alt üst yine aynı şeyler mi olacak

Bebeğimm aynı aynı. Ama tekrar aynısı olcak diye bişey yok. Her ay yumurtalar farklı kalite farklı her ay değişiyor. Ayrıca bikac ay önceden başka bol çiğ kabak çekirdeği, avakado, yaban mersini badem vs vs şeyler tüketmemeye. Biseyler daha var aklıma gelmedi. Bide takviyeler al ben biseyler aldım takviye ilaç olarak. Ayrıca yanında bak polen propolis arı sütü karışımı aldım. Amh ve kalitesi için çok iyi diyolar. 1 aydır her sabah aç karnına onu yiyorum yürüyüş de çok iyi ama pek yapmıyorum valla sırtımda ağrı var. B12 OMEGA 3 d vit falan kesinlikle gerekli. 3 ay düzenli bunları yap. Bende yapıyorum sonra aret hocaya gitmeyi düşünüyorum çünkü yumurta rezerv düşüklüğünde üstüne olmadığını düşünüyorum şahsen:)) hoca videolarında düşük rezervli hastalarda iğne kullanmamasinin sebeplerini anlatıyor gerçekten çok mantıklı. Zaten sayı az bizde iğne de hızlı bi sekilde sisiriyo sonra ne oluyo boş folikül olgun olmayan yumurta. Halbuki doğal süreciyle büyümeye çalıştığında hapla desteklendiğinde daha kaliteli olabilir diyor gerçekten mantıklı. Ve birkaç ay toplama yapıyor. Diğer merkezler ne yapiyo Allah aşkına al bı kere toplama yapıldı diye bi ton para döktük. Aret bey de en azından iğne parası vermemiş olursun. İğneye vereceğin parayı toplama işlemine vermiş oluyorsun. Her ay baştan başlamak gerekmiyor sonuçta sayımız çok az yani her tedaviye yeniden başlasak elimizde yumurta olmaz doğru düzgün ama bir sürü para gider. Ama şimdi moral bozmak yok aşko. Toparlan beslenmeyi düzenle. Gerekirse konuşalım yaşın kaç bilmiyorum ama inşallah hallolacak şeyler bunlar. Allah aşkına burda çok görüyorum tedaviden vazgeciyolar hiç yumurta cikmiyo diyip doğal hamile kalanları. Belki beslenmeni duzeltsen kendin bile hamile kalırsın kalmazsan da en azından tüp Bebek için zemin hazirlamis olursun. Valla bende ilk bikac gun çok ağladım yerle bir oldum bizim için o para ne kadar önemli bir paraydi hala taksidini ödüyoruz ve esimin maaşı asgari ücret yani düşün. Ama napalm Kader işte... Ve ben üç kere düşük yaptım kaç ameliyat geçirdim. Yiprandik mi yiprandik ama her şey bebeğimiz olsun diye. Elimizden geleni yapcaz mecbur. Bunlar hiçbiri bizim elimizde değil baksana ne ciğeri beş para etmez insanlar doğurup sokağa atiyo bebesini. Allah vergisi bu aglasak da zirlasak da düzelmiyor maalesef. Ama elimizden geleni yapıp teslim olacağız. Allah ol derse her şey olur. Kimse bizden çok daha iyi olduğu için 20-30 yumurta çıkarmıyor yada bizden iyi diye tek gece de hamile kalmıyor. İşte Allah'ın isi. Bizim de sınavımız buymuş yani. Vücudumuz bu şekilde yaratilmis. Ne yaparsak yapalim aglasak da herkesi seferber etsek de hicbisey yapamayız. Üzerimize düşen dışında. Çok uzun yazdığımı şimdi fark ettim kusuruma bakma :) aynı yollardan geçince insanın sizisi başka oluyor. Bu arada ben uzaaak yerden gelcem ve aret bey aylarca tedavi yaptığı için düşük rezervli hastalarında orda kalcaz birkaç ay. Düşün yani onun masrafı da apayrı. Napcaz netcez nasıl hallolacak bilmiyoruz. Ama Rabbime bıraktım artık her şeyi sende öyle yap öpüyorum seni

Son düzenleme:

Allah razı olsun senden valla aynı yollardan geçmiş biriyle konuşmak isterim kaç gündür içim içimi yiyor bu arada bende aslen dbakırlıyım İstanbul’da yaşıyorum afet hoca İstanbul’da mı bende bakayım şimdi benim yumurta boş çıktı tekrar Regl de gel yine boş çıkarsa günü para ödeyecem aynı şekil taksidini ödüyoruz

Aynen canım aret hoca İstanbul da. Hep yaşı büyükler özellikle ona gidiyor yumurta sayılari ve kaliteleri az olduğu için. Maşallah çok gebe kalan var. Çok zor bir şey benimle birlikte birini daha almışlardı kadının yaşı benden belki 10 yas belki daha fazla büyüktü doktor onunkinden çıktı Bir sürü yumurta topladık dedi. Benimkinden çıkınca morali bozuktu. Ne bileyim ya nasip işte napalm

Selam size özelden mesaj atılamıyor bana özelden yazarsanız yumurta kalitesi uzerine konuşalım ben de kevser hanimla calistim yumurta kalitesi icin takviyeler kullandim filan
Merhabalar, Kevser hanımdan memnun kaldiniz mi? Nasıl bi yol izledi,nelere dikkat ettiniz? Paylasmanız mumkun mu

Farklı ilde tedavi görmeye çalışmak hele de tüp bebek gibi bir tedavide. Allah yardımcı olsun kardeşim gerçekten biz kadınların işi zor, aynı şehirde bile yumurta takibinde işten izin alması bir ızdırap. Sürekli patronun suratı asılır, kendini anne olmaya çalıştığın için bir de suçlu hissedersin, allah onları bildiği gibi yapsın inşallah. Ben de Aret hocanın hastasıydım allaha şükür yavrumuzu onun sayesinde kucağımıza aldık ama neler çektik elbette. Ben hocamdan sonuna kadar razıyım ama tedavi zaten başlı başına yorucu, keşke imkanın olsaydı da kalabilseydin bir kaç ay bi akraba falan inan içimden diledim. Çünkü bu işte başarı doktorun da iyisinden geçiyor malesef o doktoru bırakmayacaksın ama imkanın varsa elbette. Ben sana asla birşey demiyorum canım nolur yanlış anlama umarım Allah senin karşına da blunduğun yerde iyi doktor çıkarsın inşallah

selam canım ben de Aret hocanın bir hastasıydım, yazdıkların aynen o şekilde hoca az ilaç kullanıyor gerekirse havuz yapıp biriktiriyor yeterki yumurta kaliten düşmesin diye. Ben Pcos hastasıydım az ilaç kullandım benim tek sefer toplamam oldu ve ilk transferde gebe kaldım. Diğer hocayı bilemiyorum yorum yapamacağım. Hangi hekim olursa olsun umarım sürecin kolay geçer ve tez vakitte yavrunu kucağına alırsın inşallah

Amin amin Allah razı olsun çok teşekkür ederim

Canım bu arada bir şey soracağım aret hoca transferden sonra 12 hafta boyunca galiba prograf diye bir ilaç kullandırtıyor sana da kullandırttı mı bunun bazı riskleri var falan diyorlar sen kullandın mı yani herkese veriyorlar mı acaba yoksa belli kişilere mi veriliyor

Ne riski varmış

Ne riski varmış
Ne bileyim bağışıklığı fazla baskıladığı için enfeksiyona neden olabiliyormuş, fetal gelişim üzerinde etkileri olabiliyomus. Ama dediğim gibi bazı Doktorlar Tüp Bebek yapınca veriyorlar 12 haftaya kadar. Şimdi benim de tekrarlayan düşüklerim olduğu için aslında istiyorum. Ama mesela doğal yoldan gebe kalsam drlar gerek yok falan dicekler. Kan pıhtılaşmam olmasına rağmen iğneye bile gerek yok diyen drlar cikiyo

Çok sevindim senin adına canım.Rabbim evladnızı sağlıkla huzurla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah Çok zorlu bir süreç..Ben de çalışıyorum öğretmenim.Birkaç kez rapor almak zorunda kaldım İstanbula gidip geldiğimiz için.Müdür rahatsız olmuştu bu durumdan ve bana olmuyorsa uğraşma,bu yaştan sonra ne uğraşıyorsun minvalinde bir şeyler söylemişti.Çok zoruma gitmişti.Stressiz geçirilmesi gereken bir dönem şu tedavi süreci ama gel de stres yapma.Canımın sıkıldığı şeyler oluyor üzülmemeye çalışıyorum ama nafile.Şuanda yine tedaviye başladım.Hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…