- 25 Eylül 2025
- 43
- 9
- 1
- 26
- Konu Sahibi Bluegreenworld
-
Aynen canım aret hoca İstanbul da. Hep yaşı büyükler özellikle ona gidiyor yumurta sayılari ve kaliteleri az olduğu için. Maşallah çok gebe kalan var. Çok zor bir şey benimle birlikte birini daha almışlardı kadının yaşı benden belki 10 yas belki daha fazla büyüktü doktor onunkinden çıktı Bir sürü yumurta topladık dedi. Benimkinden çıkınca morali bozuktu. Ne bileyim ya nasip işte napalm
Normalde ikinci veya üçüncü gün başlanması lazım. Evet geç başlanmış. Yumurtalıklar tepki vermemiş olabilir.Canım birde aklıma takılan benim doktorum regl 5. Günü başladı zaten o gün de sın gündü daha kanama olmadı normal mi sence
Kafam çok karıştı aret hocayı düşünüyorduk bizde eşimleCanım ben aret hocaya gidiyordum ama bıraktım.Uzak olduğu için yoruldum ve yıprandım.Ayrıca bana mantıklı gelmeyen şeyler var.Yumurta toplayalım dediği gün adet oldum.Ultrasona attı hiç kist falan var demedi.Ben döndüm memlekete.Bulunduğum yerde çok iyi bir doktor var.Adetimin 7. günü eşim o doktora götürdü.Tahlil yaptı.E2 268 çıktı.Diğer hormon testleri gayet iyi dedi.Ultrasona attı.Kist var dedi.Klomen kullandırtmıştı Aret hoca.Muhtemelen o kist yapmş dedi.Ve e2 bu yüzden yüksek çıkmış dedi.Bu durumdayken de tüp bebeğe başlanamaz yumurta toplama falan yapılamaz dedi.Oysaki Aret hoca hiç kistten falan bahsetmedi.Doktorum ilaç verdi kist için ayrıca D vitamini ve folik asit verdi.Bir sonraki adetinde gel dedi.Bu doktor kafama yattı sanki.Yakın merkezde ki bir tüp bebek doktoruyla da görüştü.Birlikte hareket edecekler.
Kesınlıkle katılıyorum pkoluyum ve klomen pkolulara yaramıyor kalitesiz yumurta büyütüyor ve basit kistlerden oluşturuyor ama bu adetle atılıyor kocaman büyük kistlerden değilMerhaba bende Aret Kamar'a başladım evet klomen nadirende olsa kist yapabiliyor fakat geçici bir şey. Daha önce Koç üniversitesi ve Bahçeciye giden biri olarak Aret Kamar hocanın yaklaşımı motive ediyor olması ve tadavi yöntemini ben çok beğendim ki bir yumurtam bile gelişmezken şu an 2 gelişmiş 2 tanede 11 mm lik yumurtam var.
- Klomen, yumurtalıklarda birden fazla follikülün büyümesine neden olabilir. Bazen bu folliküllerden biri ya da birkaçı yumurtlamazsa ya da patlamazsa, bu folliküller büyümeye devam edip fonksiyonel kistlere dönüşebilir.
- Fonksiyonel kistler nedir?
Bunlar genellikle zararsız, geçici kistlerdir ve birkaç adet döngüsü içinde kendiliğinden kaybolurlar.- Risk faktörleri kimlerde daha yüksek?
- Daha yüksek dozda veya uzun süre Klomen kullananlarda
- PCOS gibi altta yatan hormonal bozukluğu olanlarda
- Önceden yumurtalık kisti öyküsü olanlarda
Merhaba bende Aret Kamar'a başladım evet klomen nadirende olsa kist yapabiliyor fakat geçici bir şey. Daha önce Koç üniversitesi ve Bahçeciye giden biri olarak Aret Kamar hocanın yaklaşımı motive ediyor olması ve tadavi yöntemini ben çok beğendim ki bir yumurtam bile gelişmezken şu an 2 gelişmiş 2 tanede 11 mm lik yumurtam var.
- Klomen, yumurtalıklarda birden fazla follikülün büyümesine neden olabilir. Bazen bu folliküllerden biri ya da birkaçı yumurtlamazsa ya da patlamazsa, bu folliküller büyümeye devam edip fonksiyonel kistlere dönüşebilir.
- Fonksiyonel kistler nedir?
Bunlar genellikle zararsız, geçici kistlerdir ve birkaç adet döngüsü içinde kendiliğinden kaybolurlar.- Risk faktörleri kimlerde daha yüksek?
- Daha yüksek dozda veya uzun süre Klomen kullananlarda
- PCOS gibi altta yatan hormonal bozukluğu olanlarda
- Önceden yumurtalık kisti öyküsü olanlarda
Merhaba , aret hocaya bende başladım sizin yaşınız kaçtı acabaBanada yazar mısınız
Valla canım bizim belki uzaklıktan dolayı takip konusunda sorun oldu belki de ama yorumumda belirttiğim gibi klomen kist yapmış ve aret hoca vajinal ultrasona bakmasına rağmen hiç bahsetmedi üstüne bir de yumurta toplayalım dedi.Kist varken zaten tedaviye devam edilmez.Bunlardan dolayı ve uzak oluşundan dolayı vazgeçtim.Siz yakınsanız gidin.Bana faydası olmadı belkide.Kafam çok karıştı aret hocayı düşünüyorduk bizde eşimle
Ben yurt dısından gelicem yakın değilim ama kararım herşeye rağmen kesin içimdeki duyguya sese inaniyorum bişey çekiyor beni..Valla canım bizim belki uzaklıktan dolayı takip konusunda sorun oldu belki de ama yorumumda belirttiğim gibi klomen kist yapmış ve aret hoca vajinal ultrasona bakmasına rağmen hiç bahsetmedi üstüne bir de yumurta toplayalım dedi.Kist varken zaten tedaviye devam edilmez.Bunlardan dolayı ve uzak oluşundan dolayı vazgeçtim.Siz yakınsanız gidin.Bana faydası olmadı belkide.
Adet hocaya başlamadım başlasam mı diye düşünüyorum 35 yaşındayım amh 0.01Merhaba , aret hocaya bende başladım sizin yaşınız kaçtı acaba
Canım bende aynı şekilde doğudan gelecem hatta yumurta sayım az olduğu için muhtemelen havuz önerecek. Birkaç ay bir yer kiralıycaz mecbur bütün düzenimizi ona göre ayarlicaz. İnşallah tedavimizden güzel haberler alırızBen yurt dısından gelicem yakın değilim ama kararım herşeye rağmen kesin içimdeki duyguya sese inaniyorum bişey çekiyor beni..aret hocanın cok iyi olduğunu devamlı duyuyorum .. senim durumun karısık olmus canım gercekten ama ben aylarca klomen kullandım evlılık başında, klomen ve letu gibi femara gibi ilaçlar basit kistler yapar ve adetle atılır bende bide pko var daha da yatkın bedenim kistler üretmeye..öyle 10 cm kistlerden bahsetcek kadar tehlikeli değil hani milimlik basit kistler hatta kist bile sayılmaz içi dolu kesecik gibilerdir ve adetle atılıyor zaten. Doktorların coğu bunu söyleyip panik yaratmak istemiyor yada engel olarak görmüyor olabilirler.. illa bi bildiği vardır diye düşündüm günlük bu işi yapıyorlar değil aret hoca başka doktorda da olsa bu tedavilerde olası bi durum hormonal dengesizlikler okadar ilaçlar kullanılıyor hiç kolay değil allah yardımcın olsun tüm yaptıran arkadaşlara sana da maddi manevi güç versin rabbim emekleriniz boşa çıkmasın inşallh en güzel şekilde yine yaptırırsın
Pozitif olmak lazım iyisiyle kötüsüyle bi şekilde zafere ulaşılcaktır buna inanıyorum sizlerde inanın kızlar
Merhaba. Ben yaz başından beri Aret Bey'de tedavi görmekteyim. 16 Temmuz'da baya düşük yumurtalık rezervime rağmen klomen ile 4 sağlıklı yumurtam toplandı ve embriyo oldular. 3.günde donduruldu. Aynı zamanda 16 Temmuz'da rahimde perde ameliyatımı da Aret Bey yaptı. Bundan dolayı 2 ay dinlenmedeydi rahmim. Ameliyatım da çok başarılı olmuş, dün rahim filminde her şey düzgün ve olması gerektiği gibi çıktı çok şükür. Şuan geçen hafta transfer sürecine başladım. Haftaya transfer olacağıma inanıyorum inşallah. Aret Bey'in yaklaşımı ve basit tedavi şekli açıkçası benim hoşuma gidiyor ve güven veriyor. Çok fazla ilaç veya iğne hiç bir zaman bir garanti yöntemi değildir bence. Aret Bey'in olumlu referansları da çok çok iyi. Kısacası ben çok memnunum. Umarım isteyen, bekleyen herkes hayırlısı ile güzel sonuçlar alırız.Kızlar selam bir Tüp bebek tedavisine başlamıştım maalesef sonu güzel olmadı ve gittiğim doktordan da açıkçası hiç memnun kalmadım direkt olarak tüp bebeğe başladın öncesinden herhangi bir ilaç bir takviye hiçbir şey kullandırmadı gittiğim gün direkt tedaviye başladı. Bir sürü masraf falan sonunda maalesef boş folikül ve olgun olmayan yumurta. Yaşım genç ama rezerv düşük. Neyse şimdi iki doktor arasında aşırı kararsızım. Biri Yasemin çekmez biri aret kamar. Mesela ben bu tedavimde 225 gonalf, 150 menapur+ letu kullandım . Bunları bana yazan doktor en yüksek dozda yazıyorum dedi. Ama dediğim gibi iki yumurta biri küçük yani olgunlaşmamış biri de boş folikül çıktı tedavi yarıda kaldı falan filan... Şimdi ben Yasemin hocaya kullandıklarımı yazdım dedi ki çok düşük doz kullanılmış halbuki benim anlamadığım bana bunları yazan doktor dedi ki en yüksek dozda yazıyorum kafam çok karıştı. Yani Yasemin hoca daha yüksek doz mu verir anlamadımBir de aret Bey'in tedavi yöntemi çok farklı düşük rezervi hastalarda sadece klomen kullandırtıyor kalitenin düşmemesi için öyle kullandırıyormus kendisi. Şimdi daha da kararsız kaldım bir tarafta dozun düşük diyen doktor bir tarafta yüksek doz iğneler kalite düşüren doktor. Bu arada her iki doktoru da aşırı aşırı seviyorum. Yani alanlarında da çok iyi olduklarını düşünüyorum. Ama bana hangisi iyi gelir bilmiyorum bu kadar çok düşünmeli miyim onu da bilmiyorum ama maddiyat açısından çok zorlandığınız için ve gerçekten vücut olarak da çok hırpalandığımız için en azından benim gibi rezervi düşük hastalar nasıl bir tedavi yöntemi uyguladılar ve sonuç aldılar Aret bey'e giden varsa bu yönteminden gerçekten memnun kaldınız mı ve havuz yöntemi de yapıyor sanırım bundan da memnun kaldınız mı? Sonucunda hamilelik oluştu mu? Yardım ederseniz çok çok çok sevinirim çünkü cikmazdayim yani.
Amin canım çok sevindim. Bnmde rezerv düşük olduğu için kendisini düşünüyorum. İki ay önceki opu da hicbisey toplanmadı maalesef. Bu arada ilk adetim normal 7 gün sürdü ikinci adetim şuan 5. Gün bitti gibi. Hep 7 gün sürerdi aşırı moralm bozuldu. Opu sonrası ikinci adette böyle bişey yaşadınız mı cidden aşırı moralim bozuldu ya bu durumaMerhaba. Ben yaz başından beri Aret Bey'de tedavi görmekteyim. 16 Temmuz'da baya düşük yumurtalık rezervime rağmen klomen ile 4 sağlıklı yumurtam toplandı ve embriyo oldular. 3.günde donduruldu. Aynı zamanda 16 Temmuz'da rahimde perde ameliyatımı da Aret Bey yaptı. Bundan dolayı 2 ay dinlenmedeydi rahmim. Ameliyatım da çok başarılı olmuş, dün rahim filminde her şey düzgün ve olması gerektiği gibi çıktı çok şükür. Şuan geçen hafta transfer sürecine başladım. Haftaya transfer olacağıma inanıyorum inşallah. Aret Bey'in yaklaşımı ve basit tedavi şekli açıkçası benim hoşuma gidiyor ve güven veriyor. Çok fazla ilaç veya iğne hiç bir zaman bir garanti yöntemi değildir bence. Aret Bey'in olumlu referansları da çok çok iyi. Kısacası ben çok memnunum. Umarım isteyen, bekleyen herkes hayırlısı ile güzel sonuçlar alırız.
Opu sonrası ilk regl çok azdı benim de. Sonra 2. regl aşırı aşırı yoğun geçti. En son geçen hafta olduğun 3.regl de normal seviyesine geldi ama benim de bir kaç senedir düşük rezerv sebebiyle az ve süresi kısadır hep.Amin canım çok sevindim. Bnmde rezerv düşük olduğu için kendisini düşünüyorum. İki ay önceki opu da hicbisey toplanmadı maalesef. Bu arada ilk adetim normal 7 gün sürdü ikinci adetim şuan 5. Gün bitti gibi. Hep 7 gün sürerdi aşırı moralm bozuldu. Opu sonrası ikinci adette böyle bişey yaşadınız mı cidden aşırı moralim bozuldu ya bu duruma
Canım böyle olunca bir korktum ya çünkü menopoz belirtileri arasında adet süresi kısalması var ya . İlk defa böyle oldu çok korktum aret bey'e bir sonraki adetimde gitmeyi düşünüyorum. Bu arada randevu konusunda size fikir danışmak istiyorum ben Doğu bölgesinden geleceğim. E tabii ki ne olur ne olmaz bu ayda denemelerimizi sürdürüyoruz. İşte yumurtlamadan 10 11 gün sonra kan testi verip eğer gebelik yoksa bilet alıp gitmeyi düşünüyoruz yani adetliyken aret hocaya gitmeyi planlıyorum direkt tedaviye başlasın diye. Diyeceğim şu ki yani mesela bir hafta öncesinden randevu alsam yeter mi veriyorlar mı yoksa 10-20 gün öncesinden mi almak gerekiyorOpu sonrası ilk regl çok azdı benim de. Sonra 2. regl aşırı aşırı yoğun geçti. En son geçen hafta olduğun 3.regl de normal seviyesine geldi ama benim de bir kaç senedir düşük rezerv sebebiyle az ve süresi kısadır hep.
Aret hoca çok sıcak kanlı sevecen bir adam . Her şeyi tam detaylı anlatıyor ve hastasını güzel motive ediyor. Düşük rezerve olanlara da iğne uygun görmüyor . Benimde rezervim düşük daha önce tüp bebek denemem oldu olumsuz sonuçlandı bu sefer aret hocayı tercih ettim inşallah her şey gönlünüze göre olurAdet hocaya başlamadım başlasam mı diye düşünüyorum 35 yaşındayım amh 0.01
Hayırlısı olsun iyi yapmışsınızCanım bende aynı şekilde doğudan gelecem hatta yumurta sayım az olduğu için muhtemelen havuz önerecek. Birkaç ay bir yer kiralıycaz mecbur bütün düzenimizi ona göre ayarlicaz. İnşallah tedavimizden güzel haberler alırız
bir hafta öncesinden genellikle yer bulunuyor fakat randevu sonrası sürece başlanırsa yumurta toplama sürecine kadar 2 günde bir kontrole gidiyorsunuz. yani o süreçte İstanbul'da olmanız gerekir. Doktor söyler zaten sizeCanım böyle olunca bir korktum ya çünkü menopoz belirtileri arasında adet süresi kısalması var ya . İlk defa böyle oldu çok korktum aret bey'e bir sonraki adetimde gitmeyi düşünüyorum. Bu arada randevu konusunda size fikir danışmak istiyorum ben Doğu bölgesinden geleceğim. E tabii ki ne olur ne olmaz bu ayda denemelerimizi sürdürüyoruz. İşte yumurtlamadan 10 11 gün sonra kan testi verip eğer gebelik yoksa bilet alıp gitmeyi düşünüyoruz yani adetliyken aret hocaya gitmeyi planlıyorum direkt tedaviye başlasın diye. Diyeceğim şu ki yani mesela bir hafta öncesinden randevu alsam yeter mi veriyorlar mı yoksa 10-20 gün öncesinden mi almak gerekiyor
Evet canım orda ev tutmayı planlıyorz hemde birkaç ay yumurta toplama olacağı için birkaç aylık tutmamız gerekiyor sanırım git gel yapamayız imkansız.bir hafta öncesinden genellikle yer bulunuyor fakat randevu sonrası sürece başlanırsa yumurta toplama sürecine kadar 2 günde bir kontrole gidiyorsunuz. yani o süreçte İstanbul'da olmanız gerekir. Doktor söyler zaten size
Evet git gel zor olur ama ev tutarsanız çok daha rahat ve kolay olur. Umarım bir an önce sağlıkla güzel sonuçlar alırsınız :)Evet canım orda ev tutmayı planlıyorz hemde birkaç ay yumurta toplama olacağı için birkaç aylık tutmamız gerekiyor sanırım git gel yapamayız imkansız.
Aminn canım Allah razı olsun hep birlikte inşallah güzel sonuçlar alırız ve bebeğimize kavuşuruzEvet git gel zor olur ama ev tutarsanız çok daha rahat ve kolay olur. Umarım bir an önce sağlıkla güzel sonuçlar alırsınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?