Bebek Beslenmesi arı mamamı pirinç unumu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
o muhallebiler boş kilodan başka bişi değil ileride çocukları obezliğe hazırlıyo vermeyin şu boş muhallebileri. çocuk doktorları hiç tavsiye etmiyorlar böyle şeyleri..
elinizin altında internet var lütfen güzelce araştırıp güzel ek gıda öğünleri verin yaa..

çocuk doktorları ne dediğini biliyormuki kendileri çocuklarını neyle büyütüyorlar çok merak ediyorum

Muhallebiyi günde 1 öğünden fazla vermeye gerek yok, gece yatmadan önce verirseniz gece tok kalmasını sağlar, dr ların verdiği düzenli beslenme listelerinde de zaten gece yatmadan önce muhallebi veya kaşık maması diye yazar,muhallebi yerine gece için olan kaşık mamaları var onlardan da verebilirsiniz, muhallebi obezite yapıyor ise annelirimizin babalarımızın hatta daha eskilerin jenerasyonuna bir bakın hiç obez var mı? ki eskiden her öğün muhallebi verirlerdi mama diye, kilolu şişman belki ama obez pek yok, obezite fastfood lar sonucu ortaya çıktı, 1 yaşında çocuğa hamburger vermeye abur cubur çikolata cipslere alıştırmaya başlarsanız obeziteye meyilli bir insan yetiştirmiş olursunuz, muhallebi çok masum bir şey bu gıdaların yanında, şekersiz vermeyi deneyin yemezse az miktar tatlandırırsınız, gogly çok güzel bende kullanmıştım ama hakikaten şeker miktarı fazla, kent boringer in çocuklar için hazırlamış olduğu 7 vitaminli pirinç unu var içinde şeker yok, yaparken siz katıyorsunuz ben oğluma bunu kullanmıştım bir silme tatlı kaşığı şeker katarak hazırlıyordum

sedacım o zaman hiç muhallebi verme bebeğinin karnını doldurma onla boşyere az az meyve suyu ve yoğurt ver bence,ben muhallebiyi kahvaltılarına filan karıştırmak için kullanıyorum çünkü piraye maşallah herşeyi yiyor ama 2 aydır yiyor ondan önce zorla yiyordu yeni alıştı yani cnm,eylülcümde sorunsuz alışır inşallah tatlım

gece yatmadan önce mutlaka muhallebi yediririm , zaten doktorumun tavsiyesi de bu yönde .... ancak bir hata yapıp muhallebisini pirinçunu ile hazırlıyordum ( arı mama da kullandım ) ama kızım sürekli kabızdı .... meğer pirinç unu yaparmış... doktoruma sordum mısır nişastası kullan dedi şimdi çok rahatız şükür .....
yani bence mısır nişastası :)

zaten doktorların muhallebiyi gece yatmadan önce verin demelerinin sebebi
tok tutsun gece sürekli kalkmasın diye yani o öğün bi tatlı ve doyurucu özelliği fazla olsun
bütün gün muhallebi yemicekki çocuk obezliğe yol açsın bazen ben dahil duyduğumuz her fikre körü körüne inanıyoruz
biraz kendi mantığımızlada bu fikri düşünüp tartışsak ne güzel olur

ama şuda var tabi ek gıdaya geçer geçmez muhallebiyiyede karşıyım ben
4 aylık bir bebeğin muhallebiyi sindirebiliceğini düşünmüyorum ben 6. aydan sonra muhallebi vermeye başlamıştım ama sevmedi yeni yeni yiyor akşamları

bence ne pirinçunu ne de arımama çünkü pirinçde gdo var arı mamada şeker.. bence bebeğin tahıl ihtiyacını organik kaşık mamasıyla karşılamalı.. henüz başlamadık ama benim düşüncem bu şekilde..

bende kızıma gece yatmadan önce arı mama yada pirinç unu ile yaptığım muh. veriyorum doktorumuzun tavsiyesi..

ama denildiği gibi puf puf kilolu bir kızım yok.aksine çıtı pıtı bişi
günde 1 öğün vermenin bi sakıncası yok bence...
acaba bizi neyle büyütmüş annelerimiz :)

fazla abartmamk gerek bence

Ben mısır içeren hiçbir şeyi evime sokmuyorumki kaldı bebeğe verelim mısır=gdo olmuş durumda şimdi ben kabım diye yarım kabağı buharda pişirip hazırladığım arımamaya katıyorum 3 damlada zeytinyağ ver bebeğe aç karnına korkma prematüre bebeklere veriyolar ilo alsın diye 900 gr bebeğe bişi yapmazken bizimkilere hiç dokunmaz

ben yanlış mı yapıyorum
arı mamayı suyla karıştırıyorum ve muhallebi olarak veriyorum
kaşık maması bundan farklı bir şey mi

arı mama hiç vermedim vermeyide düşünmüyorum kızım dokuz aylık bebelac hero baby aptamil hepsinin kaşık mamalarını yediriyorum beblacın pişirilen lezzetlerinden pirinç unluyu verdim günlük düzenli tahıllı pekmezli peynirli kahvaltısı, öğlende sebze çorbası ara öğünlerde sütaş babymix yoğurdu kavanoz meyvesi akşamda yatmadan kaşık maması ben bu şekilde besliyorum kızımı :)

ben yanlış mı yapıyorum
arı mamayı suyla karıştırıyorum ve muhallebi olarak veriyorum
kaşık maması bundan farklı bir şey mi

Pişirerek hazırlıyorsan yanlış yapmıyorsun :61:

Kaşık maması daha kapsamlı içinde vitamin protein katkıları var. Besleyici yönü daha çok üstelik devam maması var içlerinde. Çoğusu pişirmeden su katılarak hazırlanıyor. Arı mamayı ben pek kullanmadım sütle hazırlanıyordu bildiğim kadarı ile. İçeriğinde süt katkısı yoksa devam sütü ile hazırlaman gerekir. 1 yaşına kadar inek sütü yasak ya.

Bir de bu kaşık kavanoz mamalarını da çok kullanmayın ev yemeğine alıştırmaya başlayın yavaş yavaş, sonradan yemiyorlar alışmıyorlar...

Son düzenleme:
Pişirerek hazırlıyorsan yanlış yapmıyorsun :61:

Kaşık maması daha kapsamlı içinde vitamin protein katkıları var. Besleyici yönü daha çok üstelik devam maması var içlerinde. Çoğusu pişirmeden su katılarak hazırlanıyor. Arı mamayı ben pek kullanmadım sütle hazırlanıyordu bildiğim kadarı ile. İçeriğinde süt katkısı yoksa devam sütü ile hazırlaman gerekir. 1 yaşına kadar inek sütü yasak ya.

Bir de bu kaşık kavanoz mamalarını da çok kullanmayın ev yemeğine alıştırmaya başlayın yavaş yavaş, sonradan yemiyorlar alışmıyorlar...

yok ari mama su ile pişirilerek hazırlanıyor,içeriğinde süt varmış
demek doğru yapıyorum
teşekkür ederim:71:

Back
X