- 3 Ekim 2016
- 2.804
- 12.994
- 208
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Çok kolay 22 ay var aralarında kızlarımnMaddi sıkıntımız yok çok şükür 2. Bebişi kaldırabiliriz.Ben öyle lohusa depresyonu falanda geçirmedim yalnız olmama rağmen kolik olmasına rağmen:) Sadece ikisiyle başa çıkarmıyım aceba diye düşünüyorum:))
benimde 2 oğlumun arasında 17 ay var birde 9 yaşında kızım var tabiki zorlukları oluyor ama ikisi birlikte yalnız kalmamış oluyor arkadaş oluyor kızımın ödevleri okulu biraz zorluyor fakat sizin öyle bir durumunuz olmayacağı için daha rahat olur oğlum 8 aylıkken korunuyorken hamile kalmıştım emzirmeyi bıraktırmakta biraz zorlamıştı şimdi 3,5 küçüğü 2yaşını 3 ay geçti eskisi kadar zor değil rabbim gönlünüze göe versin[/QUOTE
3 kere spral taktırdım kaydı mecburen o yöntemi kullanamadım bebeğim küçük olduğu için 3 aylık iğne önermişti doktorum ama kaderde varsa oluyor işte şimdi doğum kontrol hapı ve geri çekilme yöntemiyle birlikte kullanıyorum bende hep korkuyorum rabbim isteyenlere nasip etsin insallahAfedersiniz ama korunma yönteminiz neydi? Benimde 8 aylık kızım var ve korunuyorum. Ve korunurken hamile kalmak istemiyorum. O yüzden sordum. Rabbim olmayanlara ve isteyenlere versin.
Yani spralle korunurken mi hamile kaldınız. Biz sadece geri çekilme ile korunuyoruz ama doğum kontrol hapıda içeyim diyorum3 kere spral taktırdım kaydı mecburen o yöntemi kullanamadım bebeğim küçük olduğu için 3 aylık iğne önermişti doktorum ama kaderde varsa oluyor işte şimdi doğum kontrol hapı ve geri çekilme yöntemiyle birlikte kullanıyorum bende hep korkuyorum rabbim isteyenlere nasip etsin insallah
hayır canım spral kullanamadım 3 aylık iğneyle korunurken oldu bence sen daha etkili bir korunma yöntemi bul ben iğneyle bile kaldım şimdi doğum kontrol hapına güvenmeyip onunla birlikte geri çekilme yöntemiyle korunuyorumYani spralle korunurken mi hamile kaldınız. Biz sadece geri çekilme ile korunuyoruz ama doğum kontrol hapıda içeyim diyorum
Yaa nasipte varsa ne yapsanda oluyor demekki. Allah'ım isteyen herkese versin. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.hayır canım spral kullanamadım 3 aylık iğneyle korunurken oldu bence sen daha etkili bir korunma yöntemi bul ben iğneyle bile kaldım şimdi doğum kontrol hapına güvenmeyip onunla birlikte geri çekilme yöntemiyle korunuyorum
rica ederim canım rabbim gönlüne göre versin inşallahYaa nasipte varsa ne yapsanda oluyor demekki. Allah'ım isteyen herkese versin. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
merhabaArkadaşlar yeni doğum yaptım.Oğlum 5 aylık yaşım 36 oldu.Okul iş derken sonra 5 yılda olmadı.Mutlu bir evliliğimiz var.Maddi imkanlarımızda iyi çok şükür.Ben doğumdan önce işten ayrıldım.Özel sektörde çalışıyordum.Oğlumu kendim büyütmek istedim.Zaten farklı bir şehirden buraya evlendim.Burda yalnızım ama alıştım.Tek çocuk olduğum için oğlumun bir kardeşi olsun çok istiyorum.Malum yaşta geçiyor.Korunuyorum şuanda ama bebek istiyoruz ikimizde.Oğlum kolik bir bebekti çok zordu 3 ay şimdi baya düzeldi.Tecrübeli annelerden deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum.Arada az yaş farkıyla iki bebek büyütmek nasıldı?Çok zorlandınız mı?Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Benimkiler de size yakın. Şu an kaç yasındalar? Küçük henüz 26 aylık olduğu için hala zorlanıyorum.Aralarinda 3 yaş idialdir.. Iki kizim var aralarinda tam 3 yaş var.. Ilk kizim ana okuluna basladi, diger kizimada bakmasi daha kolay oldu. Ikiside mayis ayinda dogdu.. Mayis ayinda dogum yapmakda iyi oluyor.. Kışa dogru giderken buyumuş oluyorlar... Buyuk kizim ilk okul bire başladi.. Kucuk kizim kendi halile evde oynuyor.. Oda seneye baslacak insallah anaokuluna.. Tam dengeli gidiyor yani.. Ikisinede tam ilgimi vermis oldum diye dusunuyorum..
Sağol canım isteyen herkesin olsun.Sağlıkla al evladını kucağına canım.Dünyanın en güzel duygusu :)
Lohusalikta yalniz oldugun için cok sanslisin zaten lohusa depresyonu denilen şey gelen herkesin herseye karismasi sonucu ortaya cikiyor bence :)Maddi sıkıntımız yok çok şükür 2. Bebişi kaldırabiliriz.Ben öyle lohusa depresyonu falanda geçirmedim yalnız olmama rağmen kolik olmasına rağmen:) Sadece ikisiyle başa çıkarmıyım aceba diye düşünüyorum:))
benim de doğumlarım hepsi sezaryen ve araları 18 -20 ayNormal doğumsa evet yap bence sezeryansa az daha bekle benım bir arkadaşım bebegı altı aylıkken hamile kaldı su an hamile seseryan olmasına rağmen hemde
Hamileliğin son ayları çok zordu yaza denk geldi.Burası çok sıcaktı .Eşim hiç yardım etmez sağolsun ama birşeyde beklemez yemek vs dışardan söyler sorun etmez yani.Yardımcım var zaten temizlik için geliyor.Emiyo olsa bende kıyamazdım doğrusu zaten 6 yıl bekleyemem yaşımdan dolayı.Dışarı zaten çıkmıyorum.Farklı bir şehire evlendim.Bu yaşa kadar çalıştım hep evde olmak bebeğimle ilgilenmek çok hoşuma gitti keyif aldım.Hazır böyleyken kardeş olsun tek çocuk olmak çok zor kendimden biliyorum insan arkadaşlarına çok bağlanıyor.Ergenlikte hayalkırıklıkları yaşıyor.Anne babada vefat edince hepten yalnız kalıyor.Yani benim öyle olduİllaki bir kardeşi olacak diyorsanız evet yaşınız daha fazla geçip enerjiniz tükenmeden dusunun hemen. Emiyor olsaydı kesinlikle olmasın derdim ama zaten emmiyormus. Hamileliginiz zor mu geciyor? Bu da önemli aslında. Hemen dusunurseniz aralarında 15-16 ay filan olur. Tabi ilk başlarda çok zor olur. Kardeşi doğduğunda anlamaz. Canını yakabilir, elini gözüne sokabilir vs. Ama yardımcı alma imkaniniz da olursa ve eşiniz de size yardımcı oluyorsa o zaman bir sıkıntı olmaz. İnsan ev işleri, yemek vs. yetiştiremez çünkü ikisi de küçük olunca.
Benimkiler arasında 6 yaş var. Ama fazla yaş da iyi olmuyor. Aralarında az yaş olunca birbirleriyle de oynarlar. Çünkü büyük diyor ki kardeşim benden bir iki yaş küçük olsaydı ne güzel oynardik onunla şimdi herseyimi karıştırıp bozuyor, hep rahatsız ediyor, diyor. Bir de biri büyük biri yeni doğmuş olunca büyük olan da birçok şeyden kisitlaniyor o dönem. Dışarı çıkamiyorsunuz, gezemiyorsunuz vs. Yani sonuç olarak artıları eksileri tabiki var dusunup ona gore bir karar verin. Hayirlisi olsun hakkınızda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?