Arka arkaya doğum yapan anneler bakarmısınız?

Afedersiniz ama korunma yönteminiz neydi? Benimde 8 aylık kızım var ve korunuyorum. Ve korunurken hamile kalmak istemiyorum. O yüzden sordum. Rabbim olmayanlara ve isteyenlere versin.

Merhaba
Bende 28 yaşınayım,14aylık bir oğlum var ve bizde çoçuk istiyoruz.
Oğlum kolikli bebekti. ben insanlıktan çıkmıştım o derece halsiz uykusuzdum şimdi diyorum ki
Oğlumun şu hallerini görüyorum ya. kilomda yerinde olsaydi 6 -7 aylık iken hamile kalırdım:)
Önemli olan kendinize güvenmeniz.
Benden 2 ay sonra yapan 2 arkadaşım var. ikisininde kızı var aman aman bir kaç sene olmasın söyle 2-3 sene geçsin diyorlar.
Gözlemlediğim kadarıyla şunu söylemem gerekiyor ki onu diyenler çok sefalarına düşkünler tabii yapı meselesi.
Ben şükür hayattan tad alıyorum bu durumda ezik filanda değilim herkes oğlumla olan dialoğumuza uyumumuza bayılıyor:) banada sordular ciddimisin yine mi bebek. evet şükür bakabilirim tecrübelerim çok değerli bu bana dahada güven veriyor, ilk doğumum çoj zor olmasına rağmen evet diyorum herkes şok.:)

Afedersiniz ama korunma yönteminiz neydi? Benimde 8 aylık kızım var ve korunuyorum. Ve korunurken hamile kalmak istemiyorum. O yüzden sordum. Rabbim olmayanlara ve isteyenlere versin.
3 kere spral taktırdım kaydı mecburen o yöntemi kullanamadım bebeğim küçük olduğu için 3 aylık iğne önermişti doktorum ama kaderde varsa oluyor işte şimdi doğum kontrol hapı ve geri çekilme yöntemiyle birlikte kullanıyorum bende hep korkuyorum rabbim isteyenlere nasip etsin insallah

Yani spralle korunurken mi hamile kaldınız. Biz sadece geri çekilme ile korunuyoruz ama doğum kontrol hapıda içeyim diyorum

İllaki bir kardeşi olacak diyorsanız evet yaşınız daha fazla geçip enerjiniz tükenmeden dusunun hemen. Emiyor olsaydı kesinlikle olmasın derdim ama zaten emmiyormus. Hamileliginiz zor mu geciyor? Bu da önemli aslında. Hemen dusunurseniz aralarında 15-16 ay filan olur. Tabi ilk başlarda çok zor olur. Kardeşi doğduğunda anlamaz. Canını yakabilir, elini gözüne sokabilir vs. Ama yardımcı alma imkaniniz da olursa ve eşiniz de size yardımcı oluyorsa o zaman bir sıkıntı olmaz. İnsan ev işleri, yemek vs. yetiştiremez çünkü ikisi de küçük olunca.

Benimkiler arasında 6 yaş var. Ama fazla yaş da iyi olmuyor. Aralarında az yaş olunca birbirleriyle de oynarlar. Çünkü büyük diyor ki kardeşim benden bir iki yaş küçük olsaydı ne güzel oynardik onunla şimdi herseyimi karıştırıp bozuyor, hep rahatsız ediyor, diyor. Bir de biri büyük biri yeni doğmuş olunca büyük olan da birçok şeyden kisitlaniyor o dönem. Dışarı çıkamiyorsunuz, gezemiyorsunuz vs. Yani sonuç olarak artıları eksileri tabiki var dusunup ona gore bir karar verin. Hayirlisi olsun hakkınızda.

Kızım 11 aylık,ben hiç cesaret edemiyorum ama eşim çok istiyor.. bikaç ay sonra hamile kalmamı istiyor :) biraz büyütene kadar sıkıntı,sonrası rahat olur eminim. Konuyu takipteyim,cesaretlenirim umarım :)

Ben de 36 yaşındayım.
2 yasina geldiğinde korunmayı bıraktım. Araları 32.5 ay. Büyük 31 aylıkken kreşe başladı. O şekilde çok rahat ettim. Daha küçük kreşe gitmesi uygun değil bence. Siz de 2 yaşına geldiğinde hamile kalmayı düşünebilirsiniz.

Yani spralle korunurken mi hamile kaldınız. Biz sadece geri çekilme ile korunuyoruz ama doğum kontrol hapıda içeyim diyorum
hayır canım spral kullanamadım 3 aylık iğneyle korunurken oldu bence sen daha etkili bir korunma yöntemi bul ben iğneyle bile kaldım şimdi doğum kontrol hapına güvenmeyip onunla birlikte geri çekilme yöntemiyle korunuyorum

Yaa nasipte varsa ne yapsanda oluyor demekki. Allah'ım isteyen herkese versin. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

Aralarinda 3 yaş idialdir.. Iki kizim var aralarinda tam 3 yaş var.. Ilk kizim ana okuluna basladi, diger kizimada bakmasi daha kolay oldu. Ikiside mayis ayinda dogdu.. Mayis ayinda dogum yapmakda iyi oluyor.. Kışa dogru giderken buyumuş oluyorlar... Buyuk kizim ilk okul bire başladi.. Kucuk kizim kendi halile evde oynuyor.. Oda seneye baslacak insallah anaokuluna.. Tam dengeli gidiyor yani.. Ikisinede tam ilgimi vermis oldum diye dusunuyorum..

merhaba
yaşım 38 ve 3 bebek annesiyim. yaşları 3,5 - 2 yaş ve 4 aylık.
yani 3 yıldır çocuk emziriyorum, alt değiştiriyorum ve uykusuzum :)
eğer yaşın genç olsaydı en az 3 yaş ara olmasına dikkat ederdim.
yaş kemale erince sık olmasını tercih ettim.
memnun muyum evet, zor mu evet.
ama evlat dünyanın tüm sıkıntılarına değiyor :)

en güzeli ilkbaharda doğurmak :)

çocuklarda en zorlayan şey kıskançlık. onun dışında iyiler. birbirleri olmadan ananeye dahi gitmiyorlar. biri uyuyunca diğeri sıkılıyor, onu uyandırmak için uğraşıyor veya onunla uyumayı tercih ediyor :)

birbirleriyle bazen paylaşırlar her şeyi. birbirlerine yedirmek giydirmek isterken, 5 dk sonra çığlık kopabiliyor, ağlama seansları başlıyor paylaşma istekleri bittiği için.
kapılar duvarlar boya veya çikolata lekesi olabiliyor, ben bir odayı toplarken onlar diğer odaların altını üstüne getirmiş oluyor.
daha 5 dk önce düzelttiğim yatağı sadece 1 dk içinde yere indirmiş olabiliyorlar.
bazen gülüyorum, bazen sinirleniyorum. öyle böyle geçiyor, geçecek bu günler.

Son düzenleme:
Benimkiler de size yakın. Şu an kaç yasındalar? Küçük henüz 26 aylık olduğu için hala zorlanıyorum.

Normal doğumsa evet yap bence sezeryansa az daha bekle benım bir arkadaşım bebegı altı aylıkken hamile kaldı su an hamile seseryan olmasına rağmen hemde

Benim kardesimle aramda bir buçuk yaş var annem kazayla hamile kaldım dedi eskilerde bu çok olurmuş babaannemm dokuz çocuk doğurmuş iki yaş arayla hiç korunmamis yani :) bence sende yapabilirsin ikisi arkadaş arkadaş buyurler:)

Lohusalikta yalniz oldugun için cok sanslisin zaten lohusa depresyonu denilen şey gelen herkesin herseye karismasi sonucu ortaya cikiyor bence :)
Yine de bebeginiz cok kucuk hemen degil ama 1 yasindayken hamile kalsaniz daha rahat olur diye dusunuyorum.

Normal doğumsa evet yap bence sezeryansa az daha bekle benım bir arkadaşım bebegı altı aylıkken hamile kaldı su an hamile seseryan olmasına rağmen hemde
benim de doğumlarım hepsi sezaryen ve araları 18 -20 ay

Hamileliğin son ayları çok zordu yaza denk geldi.Burası çok sıcaktı .Eşim hiç yardım etmez sağolsun ama birşeyde beklemez yemek vs dışardan söyler sorun etmez yani.Yardımcım var zaten temizlik için geliyor.Emiyo olsa bende kıyamazdım doğrusu zaten 6 yıl bekleyemem yaşımdan dolayı.Dışarı zaten çıkmıyorum.Farklı bir şehire evlendim.Bu yaşa kadar çalıştım hep evde olmak bebeğimle ilgilenmek çok hoşuma gitti keyif aldım.Hazır böyleyken kardeş olsun tek çocuk olmak çok zor kendimden biliyorum insan arkadaşlarına çok bağlanıyor.Ergenlikte hayalkırıklıkları yaşıyor.Anne babada vefat edince hepten yalnız kalıyor.Yani benim öyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…