- 15 Aralık 2015
- 849
- 604
- 23
- Konu Sahibi LiveYourLife35
-
Ama o zaman doğduğunda ben 40 yaşında olurumAralarinda 3 yaş idialdir.. Iki kizim var aralarinda tam 3 yaş var.. Ilk kizim ana okuluna basladi, diger kizimada bakmasi daha kolay oldu. Ikiside mayis ayinda dogdu.. Mayis ayinda dogum yapmakda iyi oluyor.. Kışa dogru giderken buyumuş oluyorlar... Buyuk kizim ilk okul bire başladi.. Kucuk kizim kendi halile evde oynuyor.. Oda seneye baslacak insallah anaokuluna.. Tam dengeli gidiyor yani.. Ikisinede tam ilgimi vermis oldum diye dusunuyorum..
Evet aynen bebek görmeye gelenlere bile sinir olduğumu hatırlıyorum:)Şu öpme olayından dolayı:)Lohusalikta yalniz oldugun için cok sanslisin zaten lohusa depresyonu denilen şey gelen herkesin herseye karismasi sonucu ortaya cikiyor bence :)
Yine de bebeginiz cok kucuk hemen degil ama 1 yasindayken hamile kalsaniz daha rahat olur diye dusunuyorum.
Arkadaşlar yeni doğum yaptım.Oğlum 5 aylık yaşım 36 oldu.Okul iş derken sonra 5 yılda olmadı.Mutlu bir evliliğimiz var.Maddi imkanlarımızda iyi çok şükür.Ben doğumdan önce işten ayrıldım.Özel sektörde çalışıyordum.Oğlumu kendim büyütmek istedim.Zaten farklı bir şehirden buraya evlendim.Burda yalnızım ama alıştım.Tek çocuk olduğum için oğlumun bir kardeşi olsun çok istiyorum.Malum yaşta geçiyor.Korunuyorum şuanda ama bebek istiyoruz ikimizde.Oğlum kolik bir bebekti çok zordu 3 ay şimdi baya düzeldi.Tecrübeli annelerden deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum.Arada az yaş farkıyla iki bebek büyütmek nasıldı?Çok zorlandınız mı?Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
suan cocugum yok ama hep 4 kızım olsun istedim cocugun 1 yasına girsin bence dusun hatta simdi bile korunmayı bırak ne zaman olucagınu bilemezsin hersey kısmet bu cocugun hakkına girmiyim diye düsünür 2 3 sene yapmazsın ama sonra istersin olmaz o yuzden sen bi korunmayı bırak bakalım hayırlısı insallahArkadaşlar yeni doğum yaptım.Oğlum 5 aylık yaşım 36 oldu.Okul iş derken sonra 5 yılda olmadı.Mutlu bir evliliğimiz var.Maddi imkanlarımızda iyi çok şükür.Ben doğumdan önce işten ayrıldım.Özel sektörde çalışıyordum.Oğlumu kendim büyütmek istedim.Zaten farklı bir şehirden buraya evlendim.Burda yalnızım ama alıştım.Tek çocuk olduğum için oğlumun bir kardeşi olsun çok istiyorum.Malum yaşta geçiyor.Korunuyorum şuanda ama bebek istiyoruz ikimizde.Oğlum kolik bir bebekti çok zordu 3 ay şimdi baya düzeldi.Tecrübeli annelerden deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum.Arada az yaş farkıyla iki bebek büyütmek nasıldı?Çok zorlandınız mı?Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
hadi insanllahhhhIkizlerim 3,5 aylıkken hamile olduğumu öğrendim. 2 bebek kucağımda, biri karnımda, ikiz büyütmekte çok zor, birde bebiş doğunca üçüz gibi oldular, 13 ay var aralarında, 3ünü de yalnız büyüttüm, ißime ara verdim, eşim büyük destekçimdi. Maddi ve manevi hazırsanız beklemeyin derim. Allah yardım ediyor bir şekilde büyüyorlar.
Çocukları çok seviyorum.
Şimdi ikizlerim 6, küçük 5 yaşında, bazen dördüncüyü de düşünmüyor değilim :)
Ne güzel ya gülümseyerek okudum yazdıklarınızı:)merhaba
yaşım 38 ve 3 bebek annesiyim. yaşları 3,5 - 2 yaş ve 4 aylık.
yani 3 yıldır çocuk emziriyorum, alt değiştiriyorum ve uykusuzum :)
eğer yaşın genç olsaydı en az 3 yaş ara olmasına dikkat ederdim.
yaş kemale erince sık olmasını tercih ettim.
memnun muyum evet, zor mu evet.
ama evlat dünyanın tüm sıkıntılarına değiyor :)
en güzeli ilkbaharda doğurmak :)
çocuklarda en zorlayan şey kıskançlık. onun dışında iyiler. birbirleri olmadan ananeye dahi gitmiyorlar. biri uyuyunca diğeri sıkılıyor, onu uyandırmak için uğraşıyor veya onunla uyumayı tercih ediyor :)
birbirleriyle bazen paylaşırlar her şeyi. birbirlerine yedirmek giydirmek isterken, 5 dk sonra çığlık kopabiliyor, ağlama seansları başlıyor paylaşma istekleri bittiği için.
kapılar duvarlar boya veya çikolata lekesi olabiliyor, ben bir odayı toplarken onlar diğer odaların altını üstüne getirmiş oluyor.
daha 5 dk önce düzelttiğim yatağı sadece 1 dk içinde yere indirmiş olabiliyorlar.
bazen gülüyorum, bazen sinirleniyorum. öyle böyle geçiyor, geçecek bu günler.
İnşallah canım doğru söylüyorsunsuan cocugum yok ama hep 4 kızım olsun istedim cocugun 1 yasına girsin bence dusun hatta simdi bile korunmayı bırak ne zaman olucagınu bilemezsin hersey kısmet bu cocugun hakkına girmiyim diye düsünür 2 3 sene yapmazsın ama sonra istersin olmaz o yuzden sen bi korunmayı bırak bakalım hayırlısı insallah
Maşallahhh ne güzelIkizlerim 3,5 aylıkken hamile olduğumu öğrendim. 2 bebek kucağımda, biri karnımda, ikiz büyütmekte çok zor, birde bebiş doğunca üçüz gibi oldular, 13 ay var aralarında, 3ünü de yalnız büyüttüm, ißime ara verdim, eşim büyük destekçimdi. Maddi ve manevi hazırsanız beklemeyin derim. Allah yardım ediyor bir şekilde büyüyorlar.
Çocukları çok seviyorum.
Şimdi ikizlerim 6, küçük 5 yaşında, bazen dördüncüyü de düşünmüyor değilim :)
İnan ne kadar şansli oldugunun farkinda degilsin. Zaten lohusalik elalemin bebege şekerli su içircem, agzina limon sıkcam, gözünü kaşını sürmeyle boyucam diyenlerin sayesinde depresyona dönüsüyor.3 dogm yaptim lohusalik depresyonu ney bilmiyorum , yalnizdim derken baya baya yalnizdim bebek gormeye bile gelen yokdu:) kafama goee takilirdim temizlik yelmek vs oldugu kdr yapardim
tabu kimse o kdr yalniz olmasin yalnizlik Allah a mahsusmus ..:)
Allah bizim gibi yalnızlara güç veriyor herhalde ya da nazlanacak kimse yok diye lohusaymş depresyonmuş bilemedik3 dogm yaptim lohusalik depresyonu ney bilmiyorum , yalnizdim derken baya baya yalnizdim bebek gormeye bile gelen yokdu:) kafama goee takilirdim temizlik yelmek vs oldugu kdr yapardim
tabu kimse o kdr yalniz olmasin yalnizlik Allah a mahsusmus ..:)
Nasıl yani dokuz aylıkken falan hamile kaldınız kaç çocuk var VE acı olmadımı sez yerinizde merak ettimbenim de doğumlarım hepsi sezaryen ve araları 18 -20 ay
evet aynen oyle , koca ise gidiyor kaliyorsun bebek(ler) le evde bi basinaAllah bizim gibi yalnızlara güç veriyor herhalde ya da nazlanacak kimse yok diye lohusaymş depresyonmuş bilemedik
Allah anali babali buyutsun.Arkadaşlar yeni doğum yaptım.Oğlum 5 aylık yaşım 36 oldu.Okul iş derken sonra 5 yılda olmadı.Mutlu bir evliliğimiz var.Maddi imkanlarımızda iyi çok şükür.Ben doğumdan önce işten ayrıldım.Özel sektörde çalışıyordum.Oğlumu kendim büyütmek istedim.Zaten farklı bir şehirden buraya evlendim.Burda yalnızım ama alıştım.Tek çocuk olduğum için oğlumun bir kardeşi olsun çok istiyorum.Malum yaşta geçiyor.Korunuyorum şuanda ama bebek istiyoruz ikimizde.Oğlum kolik bir bebekti çok zordu 3 ay şimdi baya düzeldi.Tecrübeli annelerden deneyimlerini paylaşmalarını istiyorum.Arada az yaş farkıyla iki bebek büyütmek nasıldı?Çok zorlandınız mı?Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
valla dogudur herhalde ayda iki kg olan bi çocuga aç kaliyor zayiflamis diyen var bizim milletimizda hersey beklenir bizim turklerden :))))İnan ne kadar şansli oldugunun farkinda degilsin. Zaten lohusalik elalemin bebege şekerli su içircem, agzina limon sıkcam, gözünü kaşını sürmeyle boyucam diyenlerin sayesinde depresyona dönüsüyor.
Kendi basina takilmak o kadar iyi ki aslinda. Cunku çevredekiler rahatlatmaktan çok insanı sinir ediyor.
Yok tedavi oldum çok iğne klmomen 2 aşılama hep negatif.Hiç sorunumuz yoktu olmuyordu.Ben gerçekten olmayacağını kabullendim.Gün falan saymadım artık bıraktım herşeyi 3 ay sonra hamile kaldım.Zaten doktorlarda söylüyordu stres en büyük sebeb diyeAllah anali babali buyutsun.
5 yil sonra tedaviyle mi oldu yoksa kendiliginden mi?
Bizim de gorunurde bir sorun yok fakat henuz bebek te yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?