Arka arkaya doğum yapan anneler bakarmısınız?

Ay darisi bana ve tum isteyenlere insallah.
Ben de klomen, asilama, tup bebek siralamasi var su kafadan atmayi hala beceremedim.
Yas 37 ben de bir an once olsun da ikinciyi hemen planlayalim istiyorum.
Daha ilki bile yok ama gelen cevaplari merakla okuyorum :)

Benimkiler de size yakın. Şu an kaç yasındalar? Küçük henüz 26 aylık olduğu için hala zorlanıyorum.
Buyuk 78 aylik ve kucuk kizimda 42 aylik olmus oluyor.. Ikinci cocuguma hamileyken ilk cocugum 27 aylikmis.. Cunku bide bunun 9 ayligi arti yaparsan ikinci cocugum dogdunda ilk cocugum 36 aylik olmus oluyor..

Haklisiniz. Zaten düşünüyorsunuz o zaman birlikte buyusunler bence de.

İnsanlar böyle işte olmasa niye yok derler tek olsa kardeş yapın derler vs.Takmayın hiç

Bana da en son tüp bebek demişlerdi.O zaman bıraktım tedaviyi sorunda yoktu.Psikolojim bozulmuştu.Amin inşallah Allah isteyen evlat hasreti çeken herkese nasip etsin

Nasıl yani dokuz aylıkken falan hamile kaldınız kaç çocuk var VE acı olmadımı sez yerinizde merak ettim
3 kızım var. tabi peşpeşe gebelik ve sezaryen yıpratıyor ama çok ağır geçmedi şükür

Benim iki oğlumun arası 3.5 yaş zor hamile kalıyorum bu kadar yaş farkı olduğu için pişmanım . keşke büyük 1 yaşındayken 2. icin tedaviye baslasaymisim. çünkü kardeş gelince herşeyin farkında olan oglum aşırı kıskandı hem onun psikolojisiyle hem de bebekle uğraştım Hala da uğraşıyorum ama küçük olsaydı bu kadar anlamazdi hem yaşları yakın olunca daha iyi arkadaş olurlar şimdi abisi oyun kuruyor küçük anlamadığı için gidip bozuyor evde kavga kıyamet küçüğü savunsam onu seviyorsun beni sevmiyorsun diyor karismazsam küçüğe kiyamiyorum zor yani durumumuz ikisini bezleyip doyurmaya razıydım uykusuzluksa küçük için zaten uykusuz kalıyorum yani yine zor o yüzden hemen 1 yaşına gelsin ikinciyi yapin Allah nasip ederse tabi .

Size de helal olsun! İki bal yavru ve güçlü anne harikasınız! Sizin gibi güçlü kadınların mesajlarına her zaman ihtiyacımız var. Allah size güç kuvvet sabır yavrularınıza sağlık versin inşallah.

İlac konusunda ayniyiz cidden ben de ates dusurucu veririm sadece ama bakarim durumuna ve atesine gore yani hemen 38.5 oldu diye şurubu dayamam. :)
Allahtan kocam da ilaca karsi.

Aynen bende öyle düşünüyorum hem hazır alışmışken bu tempoya bir iki sene zor olur ama sonra rahatlarım.Tabii Allah ın takdiri bilemem inş nasip eder

Tam içinde bulunduğum duruma uygun bi konu :)

Öncelikle Allahım hepinizin evlatlarını sizlere bağışlasın, sağlık sıhhat versin inşallah .

Benim biri 20 aylık diğeri 20 günlük iki bebeğim var :)
Alışma sürecindeyiz yani.ilk hamileliğim pcodan dolayı tedavi görerek olmuştu.
onun korkusundan dolayı bebeğim 11 aylıkken korumayı bıraktım .

çünkü hem yine bi tedavi sürecinden korkuyordum hemde benim çocukluğum yalnız geçmişti ve kızımın bii kardeşi olsun istiyordum..
3-4 ay olmazsa tedaviye başlarız demiştik ama Allahım bizi bu kez bekletmeden ikinci bebeğimi verdi.sürpriz olmuştu bize de bu kadar çabuk beklemiyorduk.

9 ay boyunca hep acaba ikisine de yetebilecekmiyim vs diye düşünmekle geçti ama tedavi sürecinden daha zor olmaz dedim hep kendime.
şimdi elhamdülillah sağlıkla kucağıma aldım.iki bebeğim de sezeryanla oldu .onun biraz zorluğu var şimdi .
İlk hafta kabus gibiydi kızım kıskandı kardeşini .tepkisini direk onun üstünden göstermedi ama öfkeli hırçın oldu .bebeği onun yanında sevmeyerek bebek uyuduğu anlarda hep onunla ilgilenerek ,emzirirken onunla resim yaparak kitap okuyarak yani eski hayatın bebekle değişmediğini hissettirerek bu öfkeyi biraz azalttık şimdi.
ilgi ikiye bölündü haklı olarak bazen tepki veriyo.sabırlı olmaya çalışıyorum çünkü tek korkum kızımın fazla üzülüp öfkeli hırçın olması ..onun olmaması için elimden geleni yapıyorum ..uykusuzluk yorgunluk hat safhada.yanımda işi dolayısıyla gece gelip sabah 10 da giden eşimden başka kimsem yok.Allah yardım ediyor yani..kardeş önemli bu hayatta.kendinize güveniyorsanız beklemeyin.

Ama şu geldi aklıma şimdi.bu gebeliğiniz nasıl dı bilmiyorum ama her gebelik farklıdır.İnşallah olmaz ama zor geçerse bebeğinin diş çıkarma dönemiyle falan karışırsa biraz zorlanabilirsin.
Hakkında hayırlı zamanda Allahım gönlüne göre verir inşallah senin ve tüm evlat bekleyenlerin.
Uzun oldu ama kusura bakmayın baya anlatasım varmış

İlac konusunda ayniyiz cidden ben de ates dusurucu veririm sadece ama bakarim durumuna ve atesine gore yani hemen 38.5 oldu diye şurubu dayamam. :)
Allahtan kocam da ilaca karsi.
benimki karsi deildi , o isteyken surubu lavaboya dokerdim soruncada verdim derdim , onun çenesiyle kim ugrasicak :)))) bazen diyorum senden iyi kaynana mi olur diye :))) guya kaynana yok bende ama benim kocadan bi kv bi kp iki uç gorumce falan çikar :))))))))
buyuk kizim 8 yasinda onun zamaninda piyasada olan ilaçlari yavas yavas toplattilar hep, yani her ilaci toplatiyolar aslinda oksuruk surubu soguk alginligi falan onlari, yurt disinda yasak ozelliklede 2 yas altina
mesela esim haberlerde goruyor diyor su ilaç yasaklanmis biz ççocuklara kullandikmi , tabiki hayir diyorum dr verdi ama ben hiç birini kullanmadimki :)))

Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız.Hamileliğim biraz zor geçmişti ama tabii o zaman anneliği tatmamıştım çok şikayet ederdim.Birde yaza denk geldi doğum onunda sıkıntısı oldu sıcaklar mahvetti beni.Benimde sezeryan ama hiç yatmadım yalnızdım.Sadece ilk bir hafta kuzenim gelmişti sonrasında tektim.Oğlum kolik bir bebek olmasına rağmen gösterdiğim sabır ve sakinliğe bende şaşırdım aslında.8 saat ağladığını biliyorum.En son yorgunluktan uyurdu.Ben tek çocuğum annemle babamı da kaybettim çok yalnız kaldım. Evet mutlu bir evliliğim var ama bir kardeşim olsun çok isterdim.Kendi kanımdan canımdan biri olurdu.Oğlumda benim gibi hissetsin istemiyorum.Eeee birde üstesinden gelince kardeş için çok beklememe gerek yok gibi geldi.Deneyimli annelerin fikrini almak istedim.Yazdıklarınızda çok iyi oldu cesaretlendirdi beni.Meleklerinizle mutlu olun.Allah inşallah bana da tekrar nasip eder anne olmayı:)

Aynen bende öyle düşünüyorum hem hazır alışmışken bu tempoya bir iki sene zor olur ama sonra rahatlarım.Tabii Allah ın takdiri bilemem inş nasip eder
Ya benim kızımda bir yaşında 14 aylık acaba denesem mi çünkü bende istiyorum aralarında yaş olmasın dıye üç buçuk yaş olsa oyun arkadaşı olmaz lar öı ıkı yaşında olunca denemek istiyorum ben kafam karıştı

Şartlar uygunsa dene tabii ki:) Benim bir diş tedavim var bitince 9 aylıkken falan başlıycam denemeye hayırlısı ama karar verdim

Ya sezeryan olunca çocuk bir buçuk yaşındayken düşünsem zor olmaz mı ? Ikı buçuk yaşınddayken doğar . Sez yeri acımaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…