Arka Sıradakiler Fox Tv

lora

buyrun benim!!!
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
3.615
12
316
Almanya
merhaba arkadaslar arka siradakiler dizisinin siki takipcisiyim bana gore cok ogretici bir dizi hem hayat dersi veriliyor hemde okul herkesin izlemesini tavsiye ederim pazar aksamlari yayinlaniyor iyi seyirler

 
Son düzenleyen: Moderatör:
hayat dersi vermiyo canım b igurup öğrenciyi öne cıkarıp onların okul hakimeyitin,i anlatıyo bi sorun oldugunda diğer öğrencilere staşması siddete yönelik son bölümleri öyle artık sıkmaya başladı
 
bende izliyorum bazen ama sıkıyor beni ya.ne biçim öğrenci onlar...çok büyük görünüyor hepsi lise öğrencisi tipi yok hiçbirinde.bi çocuk vardı intihar etmişti sözde ne oldu ona???kesin intihar etmemiştir bi yerlerden çıkıverir:roflol::roflol::roflol:
 
bende hiç tavsiye etmiyorum arkadaşlar..ilk bölümlerini izlemiştim..bi grup öğrencinin olumsuz yada kötü yaptığı her şey affediliyoo ve olumsuz davranışlara mutlaka bi sebep gösteriliyoo..gençlerin her yalnıştan dönme şanslarının olmadığını bilmeleri lazım..hayat o dizideki kadar şans vermez insana..
 
biz de izliyoruz bu diziyi.
bazı konular çok abartı geçiyor.
lisedeki bir kızın pazarlanıyor olması
ya da üvey babanın o kadar sapıkça davranması gibi.
ama hiç yoktan iyidir diyip seyrediyoruz:)
 
bence güzel bir dizi. ilk günden beri eşimle takip ediyoruz. Diziyi baştan sona izleyen oldu mu bilmem ama oradaki Kemal öğretmenin o herkes tarafından itilmiş olan arka sıradaki öğrencileri nasıl kazandırdığı aslında onlarında iyi bir şeyler yapacağını gösterdi. bir çok ilklere imza attı. tiyatro, folklor vb. faaliyetlerde o arka sıradakilerin de rol alıp başarılı olmasına imza attı. öğrencilere yaklaşımı çok farklı. keşke her okulda böyle öğretmenler olsa. lisedeki öğrencilerin büyük olması abartı değil. ben de okulda çalışıyorum. öğrencilerimiz uzun boylu ve iri. Büşra'nın üvey babasının yaptıkları gerçek hayatta yok mu sanıyorsunuz? ya da Sibel'in başına gelenler. Uyuşturucudan ölen o çocuk yok mu gerçek hayatta? hayat toz pembe değil. bunlar acı gerçekler. ama ne yazık ki bunları izlemek yerine Avrupa Yakası gibi bize bir şey vermeyen Kutlar vadisi gibi öğrencileri özendirici şeyleri izlemeyi tercih ediyoruz.
120 diye bir film vardı. kaç öğrenci gitti acaba? Ama Recep İvedik izlenme rekorları kırdı. Kimseyi hiç bir filmi diziyi asla kötülemek istemiyorum. tercih ve zevk meselesi. ama yararlı şeylere bakmak daha iyi değil mi?
Arka Sıradakilerin sezon finali çok güzeldi! a.s.
 
klava:katılmıyorum o rdaki öğrencileri ön plana çıkarıp diğerlerini arka plana atıyolar tamam güzel bi dizi ama öğrenciler cok yapmacık gibi duruyo 33 yaşındaki bi adam öğrenci olurmu hiç ya normal yaşıtlar olsa neseeeeeee
 
suan tekrarını izliyorum bence hem güzel hem çirkin her dizi 4 4lük olamaz bence........
 

kim ön planda kim arka planda kalıyor örnek ver mesela. yapmacık değiller bence görüş meselesi tabi. 33 yaşında öğrenci dediğin kim merak ettim. bir de filmlerde bile insanları her yaşa sokabiliyorlar. yaşı büyük olmasına rağmen öğrenci rolü oynayan genç rolü oynayanlar da var. a.s.
 

hepsini izleseydin böyle düşünmezdin bence. hataları affedilmiyor. arka sıradakiler hep itilirken oraya tayin olan Kemal öğretmen sayesinde o öğrencilerin de birşeyler başarabileceğini toplumda onlarında yeri olduğu anlatılıyor. Kemal öğretmen sayesinde öğrenciler ne kadar değişti. öğretmenin konuşmalarını bir dinleyin bence. hayatımızda kaç öğretmen ilgilendi bizle bu kadar. Kemal öğretmenler çoğalsa keşke.yerimseniben
 
oktay canım 33 yaşında arastır bi ondan sonra yaz tamam hep orda ki olaylar hiç bi lisede olcagını tahmin etmiyorum abartıda abartı tartışmaya gerek yok herkezin kendi fikri kendi görüşü sen begenebilirsin ama ben begenmiyorum
 
Diziyi beğenmemek ayrı konu diziyi sırf oyuncuların yaşı büyük diye eleştirmek gerçek olan olaylara göz kapamak yalnış bence. böyle bir konu da tartışırım. tartıştığım konu senin diziyi beğenmemen değil. (Hababam sınıfını unutuyorsun sanırım oradaki oyuncuların yaşı sence lise öğrencilerine uygun muydu? ama ben hala tekrar tekrar severek izliyorum)
Yalova da oturuyorsun ve lise öğrencisisin. senin bulunduğun yerde belki liselerde böyle olaylar olmayabilir. ama ben izmir'deyim yeğenimin okuduğu okulda lise 1. sınıfta alkol alan içki içen öğrencilerin esrar çeken sigara içen öğrencilerin olduğunu kendi ağzından duydum. okullarında kavga çıkmış ve polisler gelmiş okula. okuldaki çete kavgası. ve yeğenim okuldan soğudu ve okulu bıraktı. ayrıca eşim liseyi de 6 sene de bitirmiş. lise dönemindeyken tıpkı arka sıradakiler gibi bir çetenin lideriymiş. gerek okul içerisinde gerek okul dışında bir çok kavgası olmuş. Saffet gibi haraç almalar adam dövmeler vb. şeyler yapmış. lise 2. sınıfta iken tıpkı Kemal hoca gibi bir öğretmen tayin olmuş. o öğretmen o arka sıradaki öğrencileri topluma kazandırmak için çok savaş vermiş. niyetim sana bu diziyi sevdirmek değil. onların doğruluğunu savunmak da değil. yalnızca hayat her zaman toz pembe görünmüyor. böyle olayların içinden gelen biri olarak eşim anlattı. eşim şimdi çok iyi bir konumda yönetici ve meslek sahibi. ve bu başarısını Kemal hoca gibi insanlara borçlu.
gerçek hayatta bu dizideki olayların hemen hemen aynısı yaşanıyor maalesef. sen şanslısın belki senin olduğun yerde böyle olaylar yaşanmıyor olabilir. diziyi sevmeyebilirsin ama eleştirmeden önce ararştır. çünkü ben de okulda çalışıyorum. öğrencilerle içiçeyim.a.s.
 
Son düzenleme:
kesinlikle abartı ve 'amatör' kelimesinin hakkını veren dizi.Hepimizin lise hayatı oldu ben liseden 2 yıl önce mezun oldum şuan hala okuyan kız kardesim var,kuzenlerim var oradan biliyorum olaylar tamamen abartı.
Tamam sınıfta mutlaka sorunlu kişiler olur ama sayısı atıyorum 30 kişide en fazla maximum 10 tanedir(bu en kötü,en köhne lisede bile)
ama bu dizide maşşallah sınıf sorunlulardan gecilmiyor,olaylar çok abartılmış...
Dizinin senaristleri günümüz gencliğini hiç tanımıyor tamamen fantastik-komedi arası bişey..
bir de işin komik yanı bu okul tek bir sınıftan mı olusuyor?ogrenciler niye bu kadar yaşlı?
Biz öğrenciyken de bakımlıydık,hoştu tamam,sacımızı boyatırdık,okula rengarenk kazaklar,burlington çoraplar giyerdik ama "platin sarısıyla" gelirsek de okula giremezdik..Bu tum okullarda boyle(MEB yönetmeliği)
Dizide komik bi olay daha
ayrıca sanırım bu dizideki gençlerin öss takıntısı yok, onların dünyasında öss yok galiba. çünkü hiçbiri ders çalışma faaliyetinde görülmeyip, ''üniversite'' kelimesini sarfetmemişlerdir pek. ayriyeten henüz reşit bile olmayan bu gençler gece yarılarına kadar köprü altlarında veya saçma sapan kafelerde sürtmektedirler, herhalde bu dizinin anlattığı türkiye çoktan avrupa birliği'ne girmiş.
 

hababam sınıfını izledin mi? orada kaç sınıf var? öğrencileri oynayan sanatçılarımız 15-16 yaşında mı oynadılar bu filmi. asla hababam sınıfını kıyaslamam hiçbir diziyle.
diziyi iyi seyretmemişsin üniversiteden de bahsediliyor.
sorunlar var ama güzel olaylar da var.
neyse bu senin görüşün ama acımasız eleştirmişsin. ben lise de kızların uzun tırnaklı boyalı saçlarını görüyorum. erkekler bile uzun saçla gidiyor okula.
 

tabiki de 15-16 yasndakileri oynatmalarına gerek yok,Hababam sınıfıyla kıyas bile kabul etmez ama Hababam dakiler surekli snıfta kalıyolardı o yuzden oyuncuların liseli gibi gozukmemesi gayet doğal...
Tabiki de uzuzn saçlar,boyalı saçlar bizdede vardı.Ben de saçımı boyatıp gittm okula ama sarı da yaptım rengini ama "platin" yapmadım
abartılarla dolu dizi bide arkadan o ezik şarkıyı veriyolar tam bi fantastik-komedi:)
laelaelaelaelae
 
arkadaşlar orada bi eleştri var gercek hayattada artık arka sıralarda nelerin olduğunu ailelere göstermek icin yapılmıs güzel bir dizi tabi herkese hitap edicek değil benm kendi sahsi fikrim kaliteli bir film cok severek izliyorum ayrıca iboo da cok tatlı söylemeden gecemicem :)
 
Bu akşam başlıyo arka sıradakiler..Bu sezon daha da sürükleyici olucak çok belli fragmanlardan..Biz eşimle ilk bölümünden beri seyrediyoruz.Gerçekten müthiş bi yapım..hepsini tebrik ediyorum..Üstelik oyunculukları da harika..Sezon finali de ayrı bi heyacanlıydışakkıdı
 
dün akşam heyecanla yeni bölümünü izledik. en çok merak ettiğim Sibel ibo ilşkisi ne olacak ve mavi sakal Eda ya ne yapacak. nazan a çok sinir oldum. utanmadan 2 sevgilinin arasını açmaya çalışıyor. bakalım neler olacak?
 
dizi hakkında yapılan bazı eleştiriler gerçekten doğru....yaşları çok büyük vs. abartı olduğunu söyleyen bazı arkadaşlar var....tabi ki bir çok öykü aynı dizi içinde harmanlanmış....yoksa aynı sınıfta hem eroin kullanan, hem kaçırılan, hem sapık bir babası olan, hem yurtta yetişen vs.............bulunmayabilir aynı anda...ama bunların çoğu gerçek....dediğim gibi bunlar sadece dizi içinde harmanlanmaya çalışılmış ve örnekler sunulmuş....ayrıca bu dizi milli eğitim tarafından dizinin yapımcısına çektiriliyor....milli eğitim destekliyor ve dizinin ınternet sitesine önerilerinizi yazabiliyorsunuz....bu hafta eda kendini kaçıran kişinin kim olduğunu gördü, şimdi kim merakla bekleyeceğiz bir hafta, sizce kim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…