- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi toscanatoscana
-
red distinct'ten dolayı amsterdam yaş diyorlar sanırım
aldatacak adam kendievinde kendi yatağuında da ladatır ben o yüzden bu tatil meselesi neden bu kadar abartılır hiç bilemiyorum
nişnalanınca/evlenince kimse arkdaşlarından ailesinden boşanmamalı ve çiftlerin kendilerine ait bir hayatları da olmalı diye düşünenlerdenim
amsterdam zaten balayı için güzel bir mekan da değil ki..balayı için hiç düşünmezdim ben olsam.
adamın hevesi varsa gitsin -izin vermek de zaten çok acaip bir laf, kazık kadar insanlar birbirinden izin mi alacak?
sorularım mı sert geldi?
cevaplanabilecek basit sorular oysa ki ?
tabiki herkesin fikri farklı .. sizde farklı fikirler alabilmek için açmadınız mı konuyu?
yoksa bütün kadınların hayır olmaz öyle şey mi demelerini bekliyordunuz?
vallahi aynısı dilimin ucuna geldi.ama korktum arkadaşımı yanlış yönlendiririm diye. burağın arkadaş grubunun çoğu bekar zaten.bu da kılıbık görünmeyeyim diye uğraşıyor mudur nedir
Amsterdam, Prag gibi şehirler kanunsuzlukları ve çılgın gece hayatlarıyla ünlüdür.
Dünyayı gezme gibi bir hobim olsa da gitmeyeceğim belki 10 15 şehir arasındadır.
O sebeple 'o iş yaş' dedim.
Bodrum'a gidip denize girmeden dönmek olmazsa, o şehirlere gidip gece hayatının tadına bakmadan, eğlencelerine katılmadan dönmek olmaz.
Hele de bekar bir toplulukla gidilen ortamda kılıbık görünmemek adına illa ki 'hayır gelmeyeceğim' gibi bir ifade kullanılmaz.
Aldatma ya da benzeri bir şey olacağından değil ama, ben hayatımdaki insanın her türlü şeyin mübah olduğu günahlar şehrinde eğlenmesini sindiremezdim.
sorularınız değil, yazım tarzınız sert geldi sanki dövecek gibi bilmiyorum.birde şey var sizde kendi kendinize yazıyorsunuz hikaye yazar gibi.siz yine muhalefet olursanız olun da daha yumuşak bir üslub kullanabilirsiniz bence.yazdıklarınızdan gergin bir hava yakalıyorum. öyle mi oluyor böyle mi oluyor ben herhangi bir fikir belirtmiyorum objektif olmaya çalışıyorum.demediğim şeyler demişim gibi konuşulunca falan gereksiz dağılır konu onu demek istemiştim.öyle bişey beklesem zaten konu açmam.kendim de gider hayır öyle şey olmaz selin derim biter gider.
benim fikrim var... o cocuk kızın eşyası cocıugu degil. izin vermem kıl tüy de ne demek yaw...Arkadaşlar merhaba, kendim için değil ama bir arkadaşım adına konu açma gereği duyuyorum.Fikirleriniz önemli.
10 yıldan fazla bir süredir tanıdığım çok yakın bir kız arkadaşım var.kendisi nişanlı.arkadaşımın adı "Selin" olsun. Nişanlısını da 5 yıldır tanıyorum,adı "Burak" olsun.
Arkadaşım Selinle uzun sayılabilecek bir aradan sonra bugün görüşme fırsatımız oldu.Biraz canı sıkkındı,konuyu irdeleyince nişanlısıyla bir tartışma yaşadıklarını söyledi.Olay şöyle gerçekleşmiş.
Burak Amsterdam şehrini çok merak ediyor ve mutlaka gitmek istiyor.Aslında Selinle nişanlanmadan önce yazın giden arkadaşlarıyla gidecekti fakat vizesinde sıkıntı çıkınca gidemedi ama arkadaş grubu gitmişler.Bu da çok üzülmüş kendiside gidemediği için falan.Selinle nişanlandıktan sonra balayımıza Amsterdam'a gideriz diye plan yapmışlar.
2 gün önce Burak telefonda konuşurken Selin'e,
"-evlenmeden önce senden bazı isteklerim var.Kabul etmeni bekliyorum. ben evlendikten sonra yılda bir kere arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum." demiş.Selin böyle birşeyi kabul etmeyeceğini söylemiş.Biraz tartışmışlar.Sonra Selin'e "bende istersen seni arkadaşlarınla tatile gitmene izin veririm.Ne var ki bunda?Ben sana güveniyorum." falan demiş.O gün geçmiş.
Bu sabah telefonda konuşurken Burak aynu konuyu yine açmış.Düşündün mü falan demiş.Sonra "ben nisan-mayıs gibi param da olursa arkadaşlarla Amsterdam'a gidicem.(Nişanlı iken gitmekten bahsediyor).Seninle de sonra gideriz" demiş. Bayağı tartışmışlar. Selin böyle bişeyi kabul etmeyeceğini,nişanlı da olsalar kendisine karşı sorumlu oldugunu buna izin vermeyeceğini söylemiş.Burak da "sen bana güvenmiyor musun, ben seni aldatacak ayarda bir adam mıyım?öyle bişey olacak olsa ben burada da yapmaz mıyım bana güvenmiyor musun?Ne var yani arada bir arkadaşlarımla bekar gibi takılsam senede bir kere?ben seni ihmal etmem sorumluluklarımı yerine getiririm bu kadarcık şeyi bana niye çok görüyosun vs.." diye bir sürü şey saymış.Kavga kıyamet kapatmışlar telefonu.Selin de bana sence ben mi abartıyorum ,izin vermeli miyim diye sordu.Ne diyeceğimi bilemedim kızlar.
Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız?
Sizce böyle bir istek normal mi anormal mi?Bu arada ikiside 28 yaşında. Buradan fikir alıp kendisine akıl vermek istiyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.
evet bencilce...cocuk da sorun yok..kimi erkek bekar gezmeyi ister..kiii kadın bile ister.Çocugu da tanıyorum bir yamuğunu görmedik.Ama böyle birşey istemesine şaşırdım. Sen çok bencil düşünüyorsun deyip üzüyormuş bizimkini.Ben sana izin veririm gitmek istesen çünkü güveniyorum diyomuş.
benim fikrim var... o cocuk kızın eşyası cocıugu degil. izin vermem kıl tüy de ne demek yaw...
herkesin ilk önce kendi hayatı var. evlendiklerinde de herkesin kendine özel nefes alacagı bir alan olmalı. cünkü hep dip dipe yaşamak HER İNSAN İÇİN İYİ DEGİLDİR. sorun cıkar.
gitsin ne olacak ki evlenirlerse de bir dahakine birlikte giderler...
kavga edilecek bir mevzu bile degil...
bak ben 10 yıllık evliyim. eşimle biz ayrı takılmanın ikimize de iyi geldigini anladıgımız cok oluyor.ya tabi herkesin kendi dşüncesi kalkıp arkadaşıma böyle birşey diyemem. fakat konudaki kasıt sürekli heryere ikiz gibi gitmek değil. çocuk ben evlenince senede 1 kere arkadaşlarla 4-5 günlüğüne tatile gitmek istiyorum bunu kabul etmeni bekliyorum demiş. ayrıca bu nisan-mayıs aylarında da gecen sene gitmek isteyip de gidemediği amsterdam a arkadaşlarıyla birlikte gideceğini söylemiş.nişanlı iken yani. izin verme kelimesi tabi biraz çocugu gibi oluyor ama gönlü razı değil diyelim.şu amsterdama bekar bekar gitme mevzsu bana da abartı geldi
tayland ı bilmiyorsunuz demek kibakın bu yorum inanılmaz hoşuma gitti ve mantıklı geldi.hem kendim hem de arkadaşım adına neden hayır deneceği ile ilgil güzel bir açıklama olmuş. teşekkürler
28 yasında koskoca insanlar, izin falan alma durumları... Güldüm sadece.
Benim anlamadığım olay neden birlikte gitmiyorlar? Ben yurtdışı tatil planı yapsam hayatımdaki insanı da dahil ederim çünkü başka türlü tadı çıkmaz bence. Adam da çocuk gibi erkek grubuyla tatil ayarlıyor falan. Yanlış anlaşılmasın ama, kişisel alan, ayrı takılmalar mutlaka olmalı ama bu sonuçta Antalya'ya tatile gitmek değil ki. Yurtdışı yani, her zaman bunu yapmaya fırsat olmaz.
tayland ı bilmiyorsunuz demek kieger taylanda gidecegim deseydi kötüydü..amsterdam gene iyidir..
kızım beterin beteri var. amsterdam iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?