ben eşime karşı çok aşırı kıskancım mesela ama hiç bir arkadaşlığımda bunu göstermedim, yani bir arkadaşımın benden başka da arkadaşları olabilir ama ayşeye göre olamazdı bu.bende akrebim ve akrep arkadaşım olmuştu aşırı kıskançtı sevgili gibi ama çok eğlenirdik akrep burcu böle aşırı kıskanç oluyo hayatım ara konuş düzelir aranız ama kıskançlığı bitmiycektir.
düğünümüzün yarısında çekti gitti mesela, öyle kırılmıştım ki.. niye herşey bu noktaya geldi onu anlayamıyorum; beni her gün arayan mesaj atan merak eden kişi şimdi neden benim adımı bile hatırlamıyor. geçen yıl bana "senin doğumgünün ne zamandı akreptin ama of doğum tarihini hatırlamıyorum" dedi ama ondan önce 5 sefer birlikte doğumgünü kutladık ve hiç birini ben hatırlatmadım. ayrıca benim doğumgünüm onun doğumgününden bir gün önce. kutlamadı etmedi, ben yine de hediyesini aldım. insan bu küçük şeylere çok kırılıyor. ben hep ömür boyu öyle eskisi gibi oluruz sanıyordum, şimdi bu değişiklik neden bunu bilmiyorum ya içim içimi yiyor..Canim arkadaslik budur.. daha ne samimiyet bekliosun ki? Arkadaslik bir yere kadar.. benimde yakin arkadasim var.. ama bazi taraflarinda biraz sogudum. Evlendi zaten.. aramizda sogukluk girdi evlendikten sonra.. mesafe girdi.. fazla bsy bekleme bir arkadastan.. snn suan en iyi arkadasin esin ve kardeslerin ve ailen.. gerisi snn kotulugunu ister genelde.. fazla guvenme elle..
normalde aynı şehirdeyiz de o atandı, şuan boluda. ankaradayken de hep gittim; bayramda, kardeşinin doğumgününde, ara ara yine hafta sonları.. evet evet, vicdani rahatsızlığım çok; ben mi bişey yaptım diyorum. ya da olur insanlık hali insanın bir an ruh hali kötü olur düşnceleri değişir belki benim çabalamam onu düzeltir diyorum. ama bakıyorum düzelmiyor, oturup hüngür hüngür ağlıyorum...madem aynı şehirdesiniz bi kere kalk git, hem ailesiyle de aran iyiymiş ziyaret etmiş olursun,
geçiyordum uğradım dersin, pastanı da al götür bi pastaneden.
yüz yüze ölç tart.
gerekirse açık konuş
eskisi gibi arkadaşlığınızı sürdürmek istediğini söyle.
baktın değişen bir şey olmuyorsa, bırak gitsin.
şimdi sanırım vicdani rahatsızlık duyuyorsun
en azından ben üstüme düşeni yapmıştım diyebilirsin gönül rahatlığı ile...
öyle yapıcam, buradan okuduklarıma baktım gerçekten haklı şeyler.. böylesine bozulan şey bir daha düzelmez sanırım en iyisi bir anı, eski bir dost olarak kalmadı :)O zaman hiç düzenini bozma, bırak anı olarak kalsın.
dediğinizi inanın çok yaptım, belki 10 belki 20... cidden abartmıyorum, derece yaptım... ama hiç içinde biriktirdiklerini dökmedi bana... sayfalarca yazdım ona koskoca bir paragraf yazdığı cevap ise "ahah cnm ben de özledm seni grşrz öpt"...çok zor bir durum gerçekten, benim de neredeyse sizinle aynı bir durumum vardı.çok çok iyi olan, her derdimi dinleyen, beni çok iyi anlayan bir arkadaşım var.ama kendisinden başka insanlarla konuşmama o da tepki verirdi.ben bir ara soğuk davrandım, ama ondan bi süre uzak kalınca anladımki, tam da sizin dediğiniz gibi ondan daha iyi bir dost bulamam.bu sebeple bence vazgeçmeyin aramaktan.ama tabiki sizin hiç bir suçunuz yok, ama bence açık açık söyleyin ben bu kadar emek veriyorum dostluğumuz için, ne kadar arkadaşım çok olsada sen bendeki yerini bilmiyomusun gibi laflar söyleyin, o da içinde biriktirdiklerini söyler böylece.
hatırlamak çok yaralıyor; aklıma geliyor güzel günler üzülüyorum. yani böyle bu noktaya neden geldi ki diyorum. gerçekten haklısınız o küçüklüğün samimiliği olmuyor; şimdiki arkadaşlıklar biraz daha yapmacık geliyor nedense...Çok özel bir arkadaşlığınız varmış.
Benim de iki tane bu kadar samimi olduğum arkadaşım vardı,birisi haberim yokken arkamdan işler çevirmiş diğeriyle çok saçma bir sebepten bitirdik.
Şimdi mesela samimi bir arkadaşlık kuramıyorum çünkü yaş büyüdü küçükken saf duygularla kurduğumuz arkadaşlıklar olmuyor bu yavruyken birbirine alışmak gibi.
Ama arkadaşınız gerçek bir dost gibi geldi bana,annesi de bir o kadar.
Evlenince işlerin değişeceği malum,biteceği belli çünkü tabiri caizse sevgili gibi ilişkiniz varmış yine de unutulamayacak kadar harika bir dostlukmuş.
Hatırlayınca yaralar ama böyle olması gerekiyordu bence.
yok canım neden kızayımLütfen kızma bana ama okurken Ayşe sanki arkadaşın değil de sevgilinmiş gibi geldi bana hepDostluktan öte bir sahiplenme ve kıskançlık durumu varmış ve pek sağlıklı değilmiş bana sorarsan. Bu kadar yakın olmasa da benim de yakın bir arkadaşım vardı üniversitede, ne zaman biri benden hoşlanıp yakınlaşmaya çalışsa "Ama senin sevgilin olursa ben ne yaparım?" derdi, hatta biriyle aramı bile bozmuştu kasten, ne saçmalık
Nasıl bir ruh hali bilemiyorum ama dikkat etmek lazım. Tabii boşver, unut demiyorum, hatrı çoktur dostlukların. Yine ara, hatrını sor arada ama o görüşmek istemezse de dert edinme kendine. Ben olsam arardım ama bana neden mesafeli olduğunu sorar, bu durumun beni gücendirdiğini söylerdim. Ve tekrar o kadar samimi olmazdım
senin arkadaşın daha da ilerlemiş, kıskançlığı bayağı eyleme dökülüp aranızı bozmuş
ne kadar güzel yazmışsınızAynı hisleri bi saat önce yasadım ...
Kardeş gibi oldugum bi arkadasımı ne kadar özlediğimi his ettim...
Ama ulaştığımda hayatımın berbat olacağını da bildiğimden... Benden önemli degil diyorum ve suan kendime mukayet olmaya çalışıyorum ...herseyi uzun uzun yazmak istemiyorum suanda ama sadece yazıp rahatlamak istedim...
Evlisin... Bosver Ayşe'yi ...bak bende simdi bosverdim cebimdeki harçlığımı, simitimi, cayimi paylaştığım Ayşe'yi gidip esime sıkı sıkı sarılıp uyucam....
Senin icinde canım
Bu tarz iliskiler emin ol hic sağlıklı degil hem...hemen hemen herkesde hemfikir sanırım bu konu da...
Daha güzel arkadaslklar bizimle olsun
haklısınız, ben de öyle yapcam bundan sonra... içimden ona ulaşmak yazmak içimi dökmek geliyor ama yapmicam, engellicem kendimi...
üzüldüğüm; acaba ben elimden geleni yapmadım mı, benim mi çabalamam gerek kısmı. aslında üzülmekten çok içimde farklı bişeyler var; sanki kandırılmışlık gibi. yada yeni bir ortama girdi beni dehledi gibi. aynı dediklerinizi ben yaptım; hep ben aradım ben hep hatırladım doğumgününü vs, hep ben adım attım, hep ben aramızdaki arkadaşlığı düzeltelim diye çabaladım... 1 kere aradı mı o? hayır! sizin arkadaşlığınız çokmuş da. ben de öyle yapıcam ama; artık hatırlamicam...sen hala neye üzülüyosun anlamadım.gerçekten arkadaşın olsaydı eğer anlayış gösterirdi aile kurmanı desteklerdi..bence iş miş değil bahanesi kıskançlıkta değil.imreniyr sana fesat olarak düşünüyor.sen yuvanı kurdun mutlusun o yalnız bunun çekememezliğidir belkide.ben 16 yılımı verdiğim arkadaşımı sildim.neden biliyomusun? ben ünv gittim ettim değişmedim ama o 2 adımlık yerde okudu da aynı onun yaptıklarını yaptı.sonradan baktım ben arıorum hep ben uğraşıyorum birden sildim çıkardım hayatımdan.iyikide yapmışım valla benden kötüsü yok şuan.iyi bir dost olsaydı yüz çevirdiğinde sustuğunda neden diye sorgulardı onu bile yapmadı.üzülme ailene bakk 2 gün sonra yanında olmıcak biri için fazla üzüntün
arkadaşımın hoşlandığı kişi daha önce benden hoşlanıyordu, ayşeyle bunu iletmişti hatta. benimde tiksindiğim bir çocuktu(itici huyları vardı), kesinlikle reddettim. şimdi ayşeyle birlikteler. ayşe sürekli bizi bir araya getirmeye çalıştı; eşim durumu bildiği için kesinlikle reddetti. "eskiden sen ayşenin yanındayken huzurlu olurdum, içimde şüphe olmazdı. ama şimdi seni ayşenin yanında 1 dakika bile bırakamam, ona güvenmiyorum" diyor eşim. nedeni de bunalr işte; bir gün ayşeyle buluşcaz o çocuk da geldi ve benim haberim yoktu. ailemle tartıştığım gün ayşeye ihtiyaç duydum buluşalım dedim tamam dedi o çocuk yine geldi ve ben hüngür hüngür ağlıyordum ayrıca o çocuk da yanında başka bir ark ile gelmiş, akıllarınca beni tanıştırcaklar ve ben o dönem sözlüydüm. sonra o çocuk numaramı ayşeden alıp bana mesaj attı, hala çok güzelsin falan dye.. ayşeye dedim kabul etmedi... bu noktada yeniden koptuk sanırım... yaşananları düşününce gerçekten de üzerine düşmemeliyim :)Beni de arkadaşım sevgilimden kıskanmıştı ve açık açık söylemişti bunusöylemesinin nedeni de artık erkek arkadaşıma karşı olan sert tavrı beni rahatsız etmişti nedenini sorduğumda anlattı durumu. Taviz vermedim. Onda o kadar emeklerim olduğu halde şimdi arayıp sormuyor. Başkalarını buldu. Boşverin bence yeni arkadaşlarıyla takılsın. Arkadaşlık bu değil. Sizin adınıza mutlu olması lazım. Ben onun sevgilisi olunca ne kadar sevinmiştim. Zaman geçirsinler bol bol diye uğraşıyordum hey gidi hey Kimee iyilik yapıp değer verirseniz geri tepiyor. Düşmeyin üstüne
haklısınız, çok çok haklısınız... bu saatten sonra düzelecek bir arkadaşlık değil bu artık sanırım... sizin arkadaşınız kendini ne güzel toparlamış, buna çok sevindimBenim üniversiteden dostum o zamanlar beni herkesten kıskanırdı. Hep yanında olayım istiyordu. Stajımızı bile beraber yaptık. Şimdi öyle değil arkadaşlarım hakkında sorular soruyor kıskanmıyor. Yani alıştı anlayacağın. Belkide o zamanlar kopacağız korkusu vardı.
Sizin arkadaşınız çok çok kıskanç. Bir insan aynı yerde çalışamadık, evlendi diye arkadaşını siler mi? Mutluluğu ile mutlu olması gerekir. Sürekli beraber olma ihtimaliniz içten bile değil. Bırakın üniversite yılları birer anı olarak kalsın. Siz yine eskisi gibi olsanız bu sefer evinizde huzurunuz kaçar. Eşinle ilgilendin benimle ilgilenmedin diye. Zaman gelir eşinin zoruna gider.
Bazen kabullenmek en iyisidir. Bu kızla çok zor..
bizim arkadaşlığımızda sizin arkadaşlığınızın geldiği noktaya geldi. biz de karı-koca kıskanmaları gibi birşeyler çıkmıştı. dışardayken bi kızla denk gelip konuşunca "kimdi o nerden tanıyosun herkesi de tanı" diye tripler atardı. uzak olmak en samimisi galiba, bundan sonra toparlansak da samimi olmaz, eskisi gibi güvenemem.Sırf bu kiskanma durulari yuzunden 8 yillik arkadasligim bitti.cok ugrastik dzeltmek icin ama oyle bir kopmus ki iliski birdaha duzelemedik.biz ayni evde kalalim diye ailemezleotururken ayni eve cikmistik universitede.hafta sonlari ailemizleydik hafta ici ayni ev ayni oda.ayni pkul.beraber alip ama iste neden bununla konustun onunla niye samimisin diye kari koca gibi tartismaya baslayinca 8 yili 1 yilda yedik bitirdik.kaldi geriye hic... 3 aydir yuzunu gormuyorum.birkac kez duzelmeyi denedik ama cok samimiyetsiz oliypr her sey.velhasil olmadi iste.artik ikimizinde yeni arkadaslari var.ve sanirim daha mmutluyuz.en azindan birbirimizi yipratmiyoruz
ahhah dediğinize çok güldüm :))))) yeni arkadaşlarım da var; çabucak tanışırım ben insanlarla, sadece o da mı olmalı diye düşünmüştüm hayatımda ama yok, olmamalı bunu anlıyorum artık :)Yaşadığın şey çocukluk arkadaşlığı ...bırak anılarda kalsın...ben bu tarz bir arkadaşa çocukken bile katlanmazdım...
sende stockolm sendromu var :)) evlenmişsin üstelik...bırak hatçeyi ayşeyi yeni arkadaşlar bul...
ben de karar verdim aramicam, içimden aramak geliyor ilerki zamanlarda yine gelecek de ama yok tutucam kendimi. numarasını silsem mesaj atmamı falan engellemiş olurum diyorum ama numarası da ezberimde :88:herkesin hayatında bir '' Ayşe'' olmuş anlaşılan...
üzülüyor insan, çok yanıyor canı... benim üstünden 2 yıl geçti hala üzülürüm zaman zaman.
ama aramayın. cidden aramayın. siz tüm iyi niyetinizle gideceksiniz ama o kendini haklı görecek siz haklı bile olsanız.
aramayın bence