Arkadaş konusunda bahtsızım

Welldone0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
4.223
10.534
208
21 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim.Birkaç yıl önce lisedeki yakın arkadaşım beni ekmişti.Üstelik birkaç gün önce kararlaştırmamıza rağmen böyle yaptı.O zaman buna o kadar çok kahrolmuştum ki anlatamam.O günden sonra kimseyle yakın arkadaş olmamaya karar verdim.Ve bu sene iyi ki de böyle karar vermişim dedim.Çünkü bir arkadaşım beni farklı bir nedenden dolayı hayal kırıklığına uğrattı ve daha çok da sinirlendirdi.Ama sadece "arkadaşım" olduğu için fazla takılmadım konuya.
Yakın arkadaşım olmasını çok isterdim ama en çok lise arkadaşımın yaptığı yüzünden bir daha üzülmeye cesaretim yok.Bir kişi yüzünden herkese küsmüş gibi oldum.

Çok hassas davranıyorsun gibime geldi

Çok hassas davranıyorsun gibime geldi
Hassas olabilirim bilmiyorum,nasıl olmalıyım peki?
2 kişi hakkında daha detaylı anlatabilirdim ama gerek duymadım.Beni eken kişiye çok değer vermiştim.Bu olay olunca onun bana karşı tavırlarını düşündüm ve bana benim ona verdiğim değeri göstermediğini fark ettim.Üstelik daha ilk defa buluşacaktık.Farklı nedenlerden dolayı okul dışında hiç görüşmemiştik.Başka arkadaşlarıyla her gün bir şeyler yaparken bana bir günü ayırmaması çok zoruma gitmişti.Bir de "gelmezsin diye düşünmüştüm." dedi bana.
Diğeri de bir ödevi yapmadı ve benden yapmamı istedi ve başka bir işinin olduğunu söyledi.

Takılma bence.

Benim dostum-kardeşim dediğim sadece bir kişi vardı onu da geçirdiğimiz trafik kazasında kaybettim.

Diğerleri sadece "arkadaş". Onlar da sayılıdır. Ben müsade ettiğim kadar hayatımdalar. Ben gözümde var ettiğim kadarlar ben de onlar için öyleyim yani hatta hepimiz öyleyiz. Kanımdanlar mı? Çok mu güvenilirler? Hayır.

İnsanın 1 tane dostu-kardeşi-sırdaşı olmalı sadece. O'nu da çok iyi seçip paylaşımda bulunmalı. Ben Cennet'e gönderdim gerçi, benim artık bir şansım daha yok.

Özetle; takma. Sen kafanda var ettiğin kadarlar. Değmiyor gerçekten.

Tabii ki orası öyle.Hani insan bir şeyi tecrübe edince daha temkinli olur ya.Benimkisi temkinden biraz fazla,kaçıyorum resmen.
Ozaman küçükmüşsünüz, şimdi daha iyi tanırsınız, hemde çocukluk etmiş olabilir o kişi o dönemlerde. Şimdi etrafınızda daha olgun akıllı kişiler olacaktır.

Birde insanlardan beklentiyi herzaman en az tutmak lazım, ozaman çok kırılmazsınız

Hassas olabilirim bilmiyorum,nasıl olmalıyım peki?
2 kişi hakkında daha detaylı anlatabilirdim ama gerek duymadım.Beni eken kişiye çok değer vermiştim.Bu olay olunca onun bana karşı tavırlarını düşündüm ve bana benim ona verdiğim değeri göstermediğini fark ettim.Üstelik daha ilk defa buluşacaktık.Farklı nedenlerden dolayı okul dışında hiç görüşmemiştik.Başka arkadaşlarıyla her gün bir şeyler yaparken bana bir günü ayırmaması çok zoruma gitmişti.Bir de "gelmezsin diye düşünmüştüm." dedi bana.
Diğeri de bir ödevi yapmadı ve benden yapmamı istedi ve başka bir işinin olduğunu söyledi.
Karşınızdakine kırılmış olabilirsin ama tüm dünya arkadaşınız gibi değil
Bazen en iyi arkadaşlıklarda da kırgınlıklar hayal kırıklıkları olur durmayın bu kadar üzerinde

Ozaman küçükmüşsünüz, şimdi daha iyi tanırsınız, hemde çocukluk etmiş olabilir o kişi o dönemlerde. Şimdi etrafınızda daha olgun akıllı kişiler olacaktır.

Birde insanlardan beklentiyi herzaman en az tutmak lazım, ozaman çok kırılmazsınız
Artık benim de beklentim eskiye nazaran az.

Lisedeki arkadaşlarımla bi yere gideceksek (buluşarak) mutlaka geç kalırlardı.Bu duruma sinir olurdum lafta söylerdim yani.
Baktım bunlar anlamıyor (ki ben buluşmalarda saatleri çok önemserim ) bir kez onları öyle beklettim ki sorma.
Ha geldim ha gelicem diye 2,5 saat beklettim.Gittiğimde sinir küpü olmuşlardı bense keyfimden dört köşe.
Sonra dedimki işte sizi beklerken benim durumum bu.
Şimdi hiç geç kalmazlar yani.Gerçi 15 senelik arkadaşlarım ciğerlerini bilirim.
Ahh gençlik ahh.

Lisedeki arkadaşlarımla bi yere gideceksek (buluşarak) mutlaka geç kalırlardı.Bu duruma sinir olurdum lafta söylerdim yani.
Baktım bunlar anlamıyor (ki ben buluşmalarda saatleri çok önemserim ) bir kez onları öyle beklettim ki sorma.
Ha geldim ha gelicem diye 2,5 saat beklettim.Gittiğimde sinir küpü olmuşlardı bense keyfimden dört köşe.
Sonra dedimki işte sizi beklerken benim durumum bu.
Şimdi hiç geç kalmazlar yani.Gerçi 15 senelik arkadaşlarım ciğerlerini bilirim.
Ahh gençlik ahh.
İşte ben de sizinki gibi uzun arkadaşlıklarım olsun isterdim.Aslında yok da değil var.Ama farklı şehirlerde olduğumuz için haliyle her zaman iletişim halinde değiliz.Belki ben fazla şey istiyordum.Ama artık öyle değilim.Sadece bu durum ara sıra aklıma geliyor.
Geç kalma konusuna çevremde çok rastlıyorum ama şükür ki yakın arkadaşlarımdan,bahsettiğim kişi haricinde,öyle yapan olmadı.Ben de sevmiyorum geç kalmayı ve beklemeyi.

Lise arkadasliklarini geride birak bence artik.Insanin zamanla hem kendi hem onecelikleri degisiyo.Yeni arkadasliklar kur,daha cok insan tanimaya calis,insanlara sans ver küsme:KK66:

Lise arkadasliklarini geride birak bence artik.Insanin zamanla hem kendi hem onecelikleri degisiyo.Yeni arkadasliklar kur,daha cok insan tanimaya calis,insanlara sans ver küsme:KK66:
Geride bıraktım zaten.İnsan özellikle de en yakını tarafından hayal kırıklığına uğrayınca herkesi öyleymiş gibi düşünüyor veya daha temkinli oluyor ister istemez.Tabii herkes öyle değil,bunu çok iyi biliyorum ama kalbim kırılmış bir kere.

Back
X