Arkadasa fitre vermek

mazbut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2007
335
124
323
Denizli
Merhaba hanimlar

Benim 15 yillik bir arkadasim var
Ortaokul lise hep beraber okuduk
Yillarca bagimizi koparmadik
Cok severiz birbirimizi

Bu aralar maddi anlamda sikintida
Uc cocugu var
Saglik sorunlarida var
Hastaneydi ilacti masrafi cok
Cok hasta olmasina ragmen esinin maas gununu bekliyor bazen

Simdi ben ona fitremi vermeyi dusundum
Ama kac yillik arkadasim
Kirilir mi üzülürmü

Bilmem ki...
Arkadaşını sen daha iyi tanırsın.

Onu uzmeyi hic istemiyorum. Yanlis anlarsa beni diye korkuyorum. Bana verseydi bir arkadasim uzulurdum herhalde. Karar veremiyorum.

Zor bir durum ama düzgünce aşağılamadan konuşup onu kırmadan canım sen benm kaç senelk dostumsun çam sakızı çoban aramağanı bunu al çocuklra bişey al yada küçük ihtiyacını gider diyebilirsnz ama arkadaş nasıl bir tip alıngansa işin zor

Önce en yakını gözetmek lazım.

Karakterini en iyi siz bilirsiniz, cok gururlu bir yapısı yoksa verin.

Bu arada fitreyi yiyecek cinsinden de verebilirsiniz.

Mutfak masrafı azalmış olur, siz de direkt para vermemiş olursunuz.

Para versem daha makbule gecer diye dusundum. Yine eli bosta gitmemeye calisirim her zaman

fitre olarak kaç lira vereceksiniz?

Fitre dedigin nedir ki. 15 tl bisey. Bu paranin bi yardimi dokunmaz bari gururunu incitmeyin!

Ha paranizin kirkta birini zekat olarak verirseniz belki makbule gecer. Ayrica neden verdigunizi de soylemek zorunda degilsiniz. Bu yil cocuklarin okul masrafini ben karsilamak isterim diyin.

Fitre dedigin nedir ki. 15 tl bisey. Bu paranin bi yardimi dokunmaz bari gururunu incitmeyin!
bende tam bunu merak ettim. eğer yüklü bir miktarsa olabilir. ama fitre benim de bildiğim 15 lira falan bu kadar verecekseniz başkasına verin bence de

E oyleyse iyi. Cocuklarin okul giderleri benden olsun. Onlar da benim yegenim sayilir desin. Fitre ya da zekat adi altinda vermesin. Cunku herkes gibi o kadinda biliyor ki bu paralar düşkünlere verilir. Ama arkadaşlar arasinda böyle bir duşünce de kıricı olabilir

Back
X