arkadaşım abisinden dayak yemiş

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
selam hanımlar, arkadaşım şu an yanımda. bugün ağlayarak beni aradı ve bize geldi. abisi onu çok kötü dövmüş. suratında ve kollarında tırnak izleri var. hem de çok sudan bir sebepten. yani anlatmaya bile değmeyecek bir sebep. (abisinin kendisi için aldığı kolayı içmiş bu yüzden kavga etmişler) abisi arkadaşıma hakaret etmiş daha sonra birbirlerine girmişler. annesi görmüş olayı. tabi arkadaşım da abisi ona vururken kendini korumak için ona saldırmış abisinin gömleği yırtılmış. ağlayarak bize geldi. ne yapacağını da bilmiyor açıkçası. ben ona darp raporu alıp mahkemeye vermesini söyledim. ama annesi biraz oğluşumcu, eğer olur da mahkeme vs gibi bir şey olursa dayanamayıp oğlunu savunabilir. arkadaşım bundan dolayı çekiniyor. ben de pek bir şey bilmediğim için zorlayamıyorum. yani o da kavga esnasında abisinin gömleğini yırtmış falan, abisi "o da bana saldırdı" gibi bir şey diyerek durumdan yırtabilir mi? bu süreç nasıl işler? yani napalım yarın ilk iş polise mi gidelim yoksa hastaneye mi? bir sonuç almamız mümkün mü?

arkadaşım evinden ayrı yaşıyor bu arada ziyaret için gelmişti. tek isteği abisinin başının ağrıması. yani yaptığı yanına kar kalmasın istiyor. ben abisini tanımıyorum ama kardeşini böyle dövdüğüne göre pek saygın biri olmasa gerek. ben de ceza almasını istiyorum.

kızın yanında olurum ama ikimiz de ne yapacağımızı bu mahkeme işlerinin nasıl işlediğini nasıl sonuçlandığını ne kadar sürede noktalandığını bilmiyoruz. yani polis başından savabilir mi bizi? ya da savcı ilgilenmeyip falan yollayabilir mi? suratında morluk vs yok ama tırnak izleri var. dövüldüğü kolaylıkla anlaşılır. görüşlerinizi bekliyorum.

İstediği kadar savunsun oğluşunu.
Eğer evlat ayrımı yapacak bir zihniyet ürünü ise o aileden arkadaşının uzak kalması çok daha sağlıklı olur..
Hangi sebep olursa olsun şiddet kabul edilebilir bir şey değil.
Ne abiden ne babadan ne başkasından.
Bu tipler ileride karılarını dövecek olan tipler.Cezasini çeksin.

ben de öyle düşünüyorum. annesinden bahsetmemin sebebi şu, yani olur da mahkemeye çıktılar annesi "ben şahidim ilk önce kızım saldırdı" falan diyebilir, arkadaşımın anlattığına göre kadında böyle bir potansiyel var. arkadaşım diyor ki "o zaman da iftira atmışım gibi ben mahkeme tarafından suçlanır mıyım"? benim de kafamı karıştırdı bu soru işte.

Darp raporu alıp şikayetçi olsun bence. Annesi de yalan yere şahitlik yaparsa bu yaptıklarının günahı ikisine de yeter de artar.. ne abiler var kardeşinin saçının teli incinse dünyayı yakacak, bi de sizin arkadaşınızın abisi gibi daha tam evrilememiş ayılar var çok özür dileyerek yazıyorum ama bu kadına şiddet nedir ya kocadan abiden.. kesinlikle en azından şikayetçi olsun da dövüp dövüp yanına kalacağını düşünmesin bidaha.

Aile içi şiddette genelde anne oğlunu mağdur kızını da zalim ilan ediyor ve ciddi şekilde kıza psikolojik baskı yapıyorlar,bence zaten ayrı yaşıyormuş daha mesafeli davransın ve uzak dursun onlardan,aile bu uzak durulur mu demeyin,ben haksızlığa uğradıgımı düşündüğümde dört yıl konuşmadım ailemle. Güçlü olsun ve gerekirse yüzyüze bile görüşmesin onlarla

Şikayetçi oldu diye kıza bişey olmayacağını düşünüyorum hatta eminim yani. Annesi orda ne derse desin
Avukat arkadaşlar vardır bilirler.

zaten şikayetçi olucaz ama, açıkçası bi sonuç alamamaktan korkuyoruz. yol yordam bilmiyoruz açıkçası. mesela hayatımda ilk defa adliyeye gideceğim böyle bir şey için. yani hastaneye gidip darp raporu nereden alınır, adliyeye gidip neler yapılır dilekçe mi yazılır nereye verilir zerre bilgimiz yok.

Türkiye'de yaşamıyor olsak şikayetçi olsun derdim ama bizde dayak yiyen karı kocayı "barıştırıp" evine gönderen sonra ölüsünü alan polis var. Kardeş kavgasına muhtemelen gülme ve kendilerince barıştırma çabasıyla dahil olurlar, annenin tepkisi de tuz biber olur diye düşünüyorum. Ayrı yaşıyorsa ben olsaydım ailemi yok sayar, görüşmezdim bir daha. Oğluşlarını alıp başlarına çalsınlar. Sinir oluyorum böyle erkekçi ailelere.

öyle ama çok kötü dövmüş. suratındaki tırnak izleri fenaydı. kolları da öyle. hem bu ilk değilmiş, hep dövermiş zaten o yüzden evden ayrılmış kızcağız. şimdi yanına kar kalmasın istiyor

Sonuç alacağınızdan bende emin değilim. Ama en azından darp raporu alıp adliyeye değil de polise gitseniz bişey yapabilirler mi? Abisinin gözü korksa yeter zaten annesi oğlumcu bi tipse abinin ceza alması muhtemel görünmüyor. Bu arada bu tip bi olay hiç yaşamadım sadece fikir yürütüyorum emniyette belki daha hızlı sonuç alırsınız ya da neler yapmanız gerektiğini söylerler diye düşündüm

valla ben de bu yüzden konu açtım, benim de aklıma böyle bir ihitmal geldi. sallarlar gibime geliyor

Cidden konuya arti yorumlara bakiyorumda ya hanimlar sizin kafanizmi guzel ? Yani ayik kafa ile bu yorumlar yapilamaz.
Darp raporu al mahkemeye vermiş, yuh.
Simdi siddeti savunan insan olarak algilanacagim ama olsun, zira sizin duseceginiz durum daha vahim, o iki kardes yarin barisir, siz ise kardes arasina giren seytan arkadas olarak kalirsiniz ortada.
Destek olun sahip cikin ama boyle geri donusu olmayan yolara sokmayin arkadasinizi.
Bunlar kari koca sevgili vs degil. Bunlar kardes, bunlar et ve tirnak, yarin yine can ciger olurlarda kotu olan yine siz olursunuz.

darp raporu alıp karakola gidelim yani. bu arada polis arkadaşlarım var. biri de komiser yardımcısı. onu arayayım yarın. şu an aklıma geldi:)

O anne de öyle seyretmiş mi??? bir evladının diğerini dövmesini.

Öyle anneye böyle evlat.

Her zaman söylerim bu dünyada iyi anne en büyük şansken kötü anne de en büyük şanssızlık.

Bir daha gitmesin madem kendi düzeni var.

valla ben de bu yüzden konu açtım, benim de aklıma böyle bir ihitmal geldi. sallarlar gibime geliyor

Alenen ölümle tehdit eden kocaya uzaklaştırma kararı zor çıkıyor bu ülkede kardeş kavgasına yaptırım uygulayacak bir adalet sistemi olduğunu düşünmüyorum. Polislerin zamanında kendi kardeşlerini nasıl dövdüklerini anlatan komik (!) hikayeleri, abiyi karakola çağırıp barıştırma töreni düzenlemeleri, oğluşçu annenin "Yazıklar olsun" eşlikleriyle ve sonucunun 0'a 0 elde var 0 olmasıyla iyice sinir harbi yaşama olasılığı yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…