sevgili kk. üyeleri başlıktanda anlaşıldığı gibi arkadaşıma ağır depresyon teşhisi koyulmuş son zamanlarda arka arkaya ağır olaylar yaşadı zaten haliden belliydi artık vücudunda bile yaralar çıkmaya başladı ben bu duruma çok üzülüyorum ona sadece psikayatr değilde terapi de almasını önerdim o da tamam dedi ama ben ne yapabilirim bilmiyorum şu anda yanına gitmek istiyorum ama uyuyor galiba rahatsız etmektende korkuyorum kendi haline mi bırakmalıyım yanında mı olmalıyım zaten çok kötü durumda belki yalnız kalmak ister bilemedim ne yapacağımı ama gece rüyama bile giriyor ona ne şekilde yanaşmalıyım bana bir öneride bulunun aranızda bu durumda olanlar varsa belki bana yardımcı olabilirler arkadaşıma her an ulaşabilecek durumdayım çok yakınız ve başından geçen tüm olayları biliyorum bana bir yol gösterirseniz sevinirim çünkü daha önce başıma hiç gelmedi....
Ara ara uğrayın, sık sık arayın ama soıkboğaz etmeyin. Ve her seferinde ona "Sen istediğin her an ben yanındayım, ne zaman ihtiyacın olursa çağırabilirsin." deyin.
arkadaşınızın depresyon nedenini bilmiyorum fakat öyle bir durumda kesinlikle çok fazla yanlız kalmaması gerekiyor...
yanında olun mümkünse gezin dolaşın hoşlandıgı şeyler yapmaya calışınn ....
kuzenim böyle olmuştu az kala camdan atlıyodu uyurken bile elini bırakmadım...
Yanında olmalısın ama aynı konuları defalarca konuşmayın sakın çünkü tekrar tekrar düşünüp kurmasına sebep olabilirsiniz. Bence bu durumdan sıyrılması için planlar yapabilirsin. Eve kapanmasın. Dışarı falan çıkması için bir şeyler yapılabilir. Hatta samimi başka arkadaşlarınız varsa onları da çağırın kafasını dağıtın.
sağolun canlarım bende sık boğaz etmekten korkuyorum ama şimdi kapıdan uğradım nasıl olduğunu sordum iyi göründü gözüme inşallah iyileşir akşama kadar uyumuş zaten iyiki şimdi uğramışım gece uyuyamıyormuş o yüzden gündüz uyuyormuş umarım bu süreçte destek olabilirim hepinize teşekkür ederim...