Arkadaşım bana çok değer veriyor ama ben...

arkarianjj

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
8
-11
86
İstanbul
Merhaba yeni üyeyim. Üniversite öğrencisiyim. Bu bahsettiğim arkadaşımla daha 1 senelik bile arkadaşlığımız yok. Bir çok şeyi birlikte yaptık. Ama beni okullar kapanmadan bir düşünce sardı.

En baştan almak gerekirse arkadaşım kendini güveni olmayan biri, dini konularda da o kadar hassas ki bazen çileden çıkıyorum çünkü bana ters gelen o kadar çok şey yapıyor ki aklım almıyor.

Geçen de sen benim idolümsün gibi bir şey söylemişti şakasına ama gerçek düşünceleri olduğunu düşünüp biraz korktum açıkçası. Açıkçası beni en yakın arkadaşı görüyor ama ben kesinlikle öyle hissetmiyorum. Kendini bana bağladığını düşündüm ve yavaşça uzaklaşıyım dedim. Ama ortak arkadaşlarımız var ve sürekli toplu olarak bişeyler yapmak istiyorlar ben onun gelmesini gerçekten istemiyorum. Kalbi çok çok temiz ama dediğim gibi çok saf bir insan. Onu kırmayı hiç mi hiç istemiyorum. Arkadaşlığımız da bitsin istemiyorum ama şu en iyi arkadaş olaylarından bıktım. Çünkü ilkokul döneminde bu en iyi arkadaş olaylarından dolayı çok çektim ben. Lise de dahil tüm arkadaşlarım benim iyi arkadaşımdı. Bir kişiye bağlanmadım. Bu bahsettiğim arkadaşımla kesinlikle yıldızımız uyuşmuyor bunun farkındayım.

Annemlerle de paylaşıyorum durumumu bana çıkış yolları sundular ama nafile. Geçende evimize geldi. ( Ben davet etmemiştim, o da uzun hikaye) Annemlere sürekli ailelerimizi tanıştırmak istiyorum deyip durdu annem de durumu bildiği için çaktırmadı ama ben çok rahatsız oldum. Bir de onu sürekli tersliyorum ama kırmak istemediğim için pişman oluyorum. Belki terslersem o soğur istiyorum. Ama bilmiyorum işte...

En son facebook'tan konuştuk yine dini bir mesele yüzünden tartıştık. Ama kırıcı bir tartışma değildi. Konu nereden geldi bilmiyorum yurtdışına gitme planım olduğundan bahsettim sonra o da birlikte gidelim mi dedi ? Ben de açık açık kusura bakma ama kardeşimle gitmek istiyorum deyip kapattım konuyu. Acaba kırılmış mıdır diye üzülüyorum.

Ne yapmam gerek acaba ? Belki bakıldığında büyütülecek mesele değilmiş gibi geliyor hatta suçlu ben bile olabilirim ama önerilerinizi bekliyorum. :2:

bence arkadaşınızın size büyük bir yanlışı olmamış dini konulara ben en yakın arkadaşlarımla dahi girmem herkesinki kendine bu konularda tartışmanız gereksiz açılırsa konuyu kapatın gitsin eğer daha fazla samimi olmak istemiyorsanız ikili görüşmelerinizi azaltarak kesebilirsiniz ama sırf siz istemiyorsunuz diye grupca buluşmalardan vs dışlamak hoş olmaz bence vicdanen rahatsız olurdum ben olsam o sizi en iyi arkadaşı olarak görüyor diye sizde onu görmek zorunda değilsiniz bence bu konuda kırıcı cevaplarda vermeyin yalanda söylemeyin ileriye dönük planlarınıza dahil olmak istiyorsa geçiştirin zamanla anlayacaktır zaten kendiside biriyle dost olmak en iyi arkadaş olmak birbirinizi kısıtlamanızı gerektirmez zaten kendinizi zorunlu hissetmeyin bu konuda bir kişiye bağlanıp sınırlanmayın sadece insanlara hakkettikleri zamanı ayırın ilgiyi sevgiyi gösterin en iyi arkadaşınıza öncelik verin kısıtlı zamanınız varsa yani tek kişiyle sınırlı kalmanız ona daha çok değer verdiğinizi göstermez kimisi çok arkadaşı olsun ister kimisi az öz olsun ister bunlar ihtiyaç kişiden kişiye değişir önemli olan var olanlarla kaliteli zaman geçirmek paylaşımda bulunmaktır bence dostluk arkadaşlıkta.

Son düzenleme:
Evet kesinlikle haklısınız. Aslında onun bana karşı hiçbir yanlışı olmadı. Ama sürekli dini konuları açan o.
Mesela önceden sorduğu ' Ne zaman ferace giyeceksin ' gibi bir soru vardı ben de açıkladım sonra yine tekrardan sordu yine aynı açıklmayı yaptım. Ama amacı sadece sormak gibi. Kendi çevresine de bu şekilde davranınca kendimi tutamıyorum ben de diyorum ona ' Bu olay onu ilgilendirir' diye. Mesela şu adamı dinle çok iyi sohbetleri var diye öneriyorum. ' o şöyle şöyle demiyor muydu ? ' diyerek reddediyor mesela. Çok üzülüyorum. Ama dediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.

bu muhabbetlere daha fazla girmeyelim de bence gitsin yani bazı insanlar tartışmaktan keyif alıyor yani kavga boyutuna ulaşmıyorsa olabilirdi ama sonuçta bu kişisel bir şey madem bu konuda hiç anlaşamıyorsunuz boşverin gitsin açıldıkça kapayın başkalarıylada tartışsın onlar rahatsız olurlarsa zaten kapatırlar sizin gibi konuyu canınızı sıktığınıza değmez.

Evet en iyisi konuyu kapatmak. Böyle dersem açmaz değil mi. Ben de uzattıkça o da uzatıyor.
Ama başka bir husus var buraya neden yazmayı unuttuysam.
Biz bu arkadaşla yurtdışı için bir değişim programına katılacaktık. Başka arkadaşlarıma da önerdim ama bu arkadaşım kabul etti ben de memnun olmuştum.

Bu yurtdışı işi beni çok yordu belgelerle ben uğraştım. Her yere mailler çektim ikimiz adına okulumuzun uluslar arası ofisine dilekçe verdim hem de ikimiz adına. Ama o hiçbir şey yapmıyordu. Hiç bir kontrolü yapmıyordu daha sonra boşuna başvurduğuzu öğrendik kayıt tarihinde bir yanlışlık olmuş falan. Ben ilk çok üzüldüm. Ona da bir sefer demiştim arkadaşım herşeyle uğraşmaktan sıkıldım diye. Ama nedense üstüne alınmıyordu. Bu konularda da aşırı rahat biri. Gidemedik diye ağladım resmen onu aradım ama o üzülmedi bile. Daha sonra neden üzülmedin diye yazdım ben böyleyim dedi. Çok sinirlenmiştim herşeyle ben uğraşıyordum boşa gitti diye.
Arada ona da iş bölümü vermeye çalıştım ya kanka emir vermiş gibi oluyor pek hoşlanmıyorum da falan diyordu. of off...

Biraz bana mı güvendi bilmiyorum ama bu konuda da kafama çok taktım bu olayları.

açmaz bence açarsada tavrını koyarsın biraz zaman alır ama sen oralı olmazsan bırakır diye düşünüyorum şimdi her şey aşama aşama bir insanı uyarmadan etmeden hayatından çıkarmak doğru ve adil olmaz sen uyarını yap hala aynı davranışı tekrarlarsa haklı olarak hayatından çıkarırsın.üzülme mevzusu için birden fazla ihtimal var belki senin kadar hevesli değildi sadece öyle görünüyordu yada bütün işlerle sen uğraştığın için emek vermediği için sanırım senin kadar önemsememiştir belkide gerçekten gamsız biridir...bunlar böyle uzar gider sen galiba onun seni kullandığını düşünüyorsun birazda doğru mu?

Aslında ben de lap diye bitirmeyi düşünmüyorum. Hatta belli bir seviyede devam etsin istiyorum. Ama bu konuda çok umursamaz davrandı ve gerçekten de kullanıldığımı hissettim. Ama ' O zaten ilgileniyor ' diye rahat takılıyordu tahminimce.

Evet hevesli olmadığını ben de düşündüm. Gerçi tam çözmüş bile değilim, benimle gideceği için çok mutluydu ama sadece mutluydu bir uğraş ve çaba sarf etmiyordu herşey benim üzerime yıkıldı. Bu yüzden ben de gidemediğimiz için sevindim bir bakıma. Çünkü tahminime göre gitseydik bir ev kiralardık ve yemekten alışverişe kadar ben ilgilenirdim diye düşündüm

Ona hocayı bir arasana dediğimde neden sen aramıyorsun diyebilecek kadar cesurdu.
Ama normalde çok çekingen ve saf biridir. Ben de atılgan olduğum için onun yapamadıklarını ben yapıyorum. Hatta kendimi bazen onun velisi gibi bile görüyordum. Sürekli göz kulak olmak gerek misali.

ona onun gibi arkadaş bul ve aradan çekil
Keşke öyle bir imkan olsa. O da ben de mutlu olurduk. Ama bunun olması mümkün değil, arkadaşlıklar o kadar kolay kurulmuyor. Bu öneriniz gerçekten o kadar kolay değil ne yazıkki. Aradan çekilmek de bana yakışmaz sanırım bunu yapabileceğimi sanmıyorum.

Son düzenleme:

o zaman bence siz daha atak olduğunuz ve her şeyi üstünüze aldığınız için oda hiç çaba sarf etmemiştir sen niye aramıyorsun demeside cesaretden değildir size yıkmak hocayı aramaktan kolay gelmiştir kullandığını sanmıyorum sadece nede olsa uğraşan var diye rahat davranmış sizin kadar emek vermediği için olmayıncada sağlık olsun demiştir bir dahaki sefere kendi işini halledersin sende eğer rahatsız olduysan mesafe koyarsın aranada gidemediğiniz hayırlı olmuş bence başka arkadaşlarla tekrar denersin oralarda zor olur yoksa dikkatli seç gideceğin kişileri sıkıntı olmasın

dini anlamda onun kafasına uygun birini bulman zor mu orda? her telden insan var. samimi olsunlar demiyorum sadece tanıştır ve huzura kavuş..

Evet aynen dediğiniz gibi. Neredeyse hiç emek vermedi ama o yine sanırım benim kadar uğraştığını düşünüyordur tek yaptığı hocayı aramak dahi olsa. Ama çok iyi çözümlemişsiniz çünkü aslında ben de gidemediğime o kadar sevindim ki sonradan. Hatta sonradan başka bir yere gidebileceğimizi görmüş bana yazmıştı. Artık hiçbir yere gitmek istemiyorum deyip de reddettim.

Aslında onunla gitmek istemediğim için diğer fırsatları da teptim T.T Bunda hayır varmış diyorum Allah'ıma şükürler olsun.
Bana da çok yardımcı oldunuz teşekkürler. Ama arkadaş seçmek zor gerçekten.

dini anlamda onun kafasına uygun birini bulman zor mu orda? her telden insan var. samimi olsunlar demiyorum sadece tanıştır ve huzura kavuş..
Bunu yapmanın zor olduğunu belirttim zaten. Evet kafasına uygun birini bulmak gerçekten zor hem de çok zor Birini hemen onunla tanıştırıcam daha sonra ne olacak kestiremiyorum. Yine de öneriniz için teşekkürler

Bunu yapmanın zor olduğunu belirttim zaten. Evet kafasına uygun birini bulmak gerçekten zor hem de çok zor Birini hemen onunla tanıştırıcam daha sonra ne olacak kestiremiyorum. Yine de öneriniz için teşekkürler

o zaman daha çook düşünürsün kurtulmak için ssz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…