Arkadaşım ilişkisine nazar değdirmemdem korkuyor

Benim tanıdığım x kişisi de öyledir, aksirsa tiksirsa, hastalansa, ayağı takılsa, yemeği yansa istemedigi ne olursa hep nazardan diyor, bende yok artık kimin nazarı deyince kızıyor, nazar var milletin niyetini bilemezsin evimi kıskanır ailemi kıskanır diye bir saat konuşuyor...

Benım komşuya bisey anlatamazsın valla hemen anlatma nazar var nefs var öbür komşuyla şunu aldım die konuşurum nie söylen kocana nazar değer yuvanıza nifak girer ya bi sal abla bize nazar değsin bize göz gelsin diyorum espirisine bu sefer de poponu kası diyor

İşin komiği maşallah diyecek güzel bi ilişki de yoktur ortada muhtemelen. Çünkü arkadaşınız sorunlu birisi, sorunlu biri doğru ilişki yaşayamaz ki. Ben olsam bana ne senin boklu ilişkinden, nazarı falan salla zaten en baştan bana anlatma içimi bayıyor derdim ksksksk ama psikolog tavsiyesi değildir

Arkadaşınızın tavru gerçekten komik
Bem olsam direk söylerim bana bir şey anlatmanı istemiyorum sürekli nazar değmesinden korkmandan sıkıldım
Merak dahi etmiyorum de geç

valla cok sevdigim bir arkadasim var cidden ona ne anlatsam pisman oluyorum. iyi niyetinden suphem yok ama yillardir boyle yani, enerjisi mi degisik bilmiyorum.
misal cok guncel bir ornek. guzel bir ise basladim ama baslayana emin olana kadar soylemedim nolur nolmaz diye. sonra soyledim bu arkadasa bana gitmis defter almis yeni isimde kullanriim diye, canim benim ertesi gün işin büyük bir yanlışını gördüm, insanlara yalan (yalan demeyeyim de eksik) bilgi verdigimizi ogrendim, sonraki gün çiktim. Sevgilimle evlilik yoluna girdik, hersey guzel gidiyor diye anlattim, tam olarak iki gun sonra istan ayrildigim gün onun bitmesine uzun zaman olan vizesinin bi sebepten iptal olacagini öğrendik. kac zaman gecti hala ugrasiyoruz. gecenlerde bilet almadan once yazdi yardimci oldum, sonra soyle bir muhabbet oldu
hic çıkarmadığım inci kolyemi oradan almistim dedim, uyurken inci kolyem boynumdan düştü odanin her yerine dagildi.
yani bu bir degil iki degil bes degil on degil.
öte yandan cidden en yakin arkadaslarimdan biri yani, bana destek olmak icin kendini sıkıntıya sokacak bir kiz.
ne zaman ona gidecegim tatilden bahsetsem tatilim iptal olur, ne zaman eski sevgilimi övsem adamlarla durduk yere gerilirdik, firindaki yemegi atmistim birkere, firindan cikartinca borcam patladi mutfak hali leş oldu...
gecenlerde cok komik, yolda denk geldik benim elimde de mikrofiber bez, arap sabunu falan vardi posette. dedim "annemler evine gelecek diye detayli temizlige başladık bugun mutfağı toplayacagiz. tüm dolaplari indirip icini silececegiz" falan , sohbet ettik. eve bir girdim sevgilim ben gelesiye tüm dolaplari indirmis salona tasimis. ben de daha simdi konustuk diye arkadasima resmini attim "caliskan adamin hali, ben gelmeden halletmiş" diye. sonra ben ise basladim, normalde temizligi sevgilimle yapariz. kendine bir tamir isi bulmus (ki tamiri cok sever onun icin eglenceli bir is yani) salonda tamir yapiyor. benim ust dolaplar bitti, ocak mocak duvar fayansi bitti. adam hala tamirde. resmen tek basima mutfagin yarisindan cogunu temizledim, gıcık oldum. sonra bir dinlenme molasi verdik, "bana bugun neden yardim etmediğini biliyorum" dedim, arkadasima attığım fotoğrafı gösterdim "seni Ayşeye övdüm o yüzden" dedim.
dedi ki "neden masallah dedirtmedin"

sonra güldük ettik nazarin etkisi gecti heralde geldi mutfagin kalanini beraber bitirdik:)
yani arkadasina kizamayacagim
belki de gercekten nazarin degiyordur

Ortada resmi nikah olmadan imam nikahı kıydırmanın resmen ve dinen hiçbir karşılığı yok, imam nikahını çevrene duyuramıyorsan Allah katında geçersiz. Öncelikle arkadaşınıza bunu söyleyin bilsin. Sonra da mesafenizi koyun o sizin arkadaşlığınızı hak etmiyor. Buldumcuk resmen. Tavırlarına bak sinir oldum. Sevgilisinin o nikahı ne amaçla kıydırdığı çok belli de neyse söylemeyeyim. Dediğim gibi nikah da geçersiz zaten.

g*tün gözüme g*tün gözüme de diyor mu arkadaşınız. takıntılar diye bir film varda o canlandı gözümde çok komik izleyin filmi. ben olsam bana hiç bişeyini anlatma bilmek istemiyorum der geçerdim. ay sinir olur insan. buldukcum olmuş evlenince. var öyle tipler benimde evlenen ilkoku,l lise arkadaşlarım evlenince arkadaşlıktan çıkarıyorlardı sanki kocana bakcaz senin aman nazar değer çok kıymetli tepe tepe kullan.

yavaşça uzaklaşmaya bakın
bu kadar saçma sapan bağladıysa bu adama sizden yakında uzaklaşması kaçınılmaz

takıntılı olmasın ya da salak :)

Eğer bunu fesatlık anlamında yapıyorsa görüşmeyin derim ama nazar diye bir şey var ve insana gerçekten en sevdiğinin nazarı değiyor
15 senelik en yakın arkadaşım, canımdan çok severim ama ona söylediğim her şeyin başına istisnasız bir olay gelir yıllar boyunca bu böyleydi. Beni kıskandığını yada özendiğini hiç düşünmem çünkü aynı tarz hayatlarımız var evlerimiz bile yanyana birşey saklamak istemem çünkü en yakınım ama söylerken artık dualar eşliğinde söylüyorum yada gerçekleştikten sonra bu onu sevmediğim anlamına gelmiyor

Buldumcuk sedromu olmuş. allah şifa versin diyeceğim de bunun dermanı da yok ki. çıkartın hayatınızdan.

Benim yakın arkadaşım her zaman bir şeyler olmadan bana dahi anlatma diye tembih eder. Bu beni sevmediğinden değil ya da insanlara güvenmediğin diye değil ama işlerin gizli olması daha makbuldür der. Biri de sana anlatmadın diye küsüyorsa o onun sorunu der. O yüzden belki mutlu bir döneminde olduğu için nazardan korkuyor olabilir. Maşallah de demesinde bir mazur görmedim. Ben de yakın arkadaşımın başına güzel bir şey geldiğinde sürekli maşallah derim inancıma göre dua okurum. Bence kişisel algılamayın. Eğer mutluysa onun için mutlu olun geçin. Birkaç gün sonra söylemiş olsa imam nikahını ne olacak? Herkes birey sonuçta. Zamanlaması ona kalmış. Onun haricinde iyi olduğunu anlatmışsınız. Siz size olan davranışlarına bakın.

Aslında haklısın bugün kinasina gittim hiç oralı olmadı

Bazı insanlar nazarın kendisine çok degdigine inanıyor.Bende nazara inannirim fakat kafama takipta hiç içimi çürütmem.Kendi çevrem olarak üç aşağı beş yukarı aynı durumdayiz zaten niye bana nazar değsin diye düşünurum.Ama bir arkadaşım var çocuklarının resmini atar arkasından yazar maşallah de nazar değer.baska biri vardı her gün kendini okuturdu ona buna çok nazar degiyormus.bana birazda kibir gibi geliyor.Aman çok nazar değiyor.arkadas bı tek seninmi çocuğun var bir tek senmi evleniyorsun.He değdiğini düşünüyorsan kendi içinden oku bitsin

Görmemişin oğlu olmuş tutmuş pipisini kopartmış. Mesafe koy gitsin, kimse senden değerli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…