- 16 Haziran 2011
- 16.500
- 72.946
- 798
- Konu Sahibi Papatya129
-
Bitirmediği şarabı evden giderken götüren Avrupalı arkadaşım var ya. Şarap getiriyor huyunu bildiğimizden onunkinden içmiyorum artık. Bunlar bizim gibi eli açık değiller.
Onun getirdiği içecekten içerseniz ve biterse bir şey mi diyor ki ?
Erkek arkadaşı ile sanki kardeşmiş gibi aynı evde farklı odası mı olacak :)Evde bir sürü boş oda var ama çocukla birlikte klacak
İstediği odada kalabilirmiş
Bu tip yaşama düzenleri epey yaygın bazı kültürlerde.Kızlar selam bu konuyu arkadaşım için açıyorum. Biz yurtdışında yaşıyoruz arkadaşımın sevgilisi de avrupalı.
Arkadaşım ünide yurtta kalıyor ve ailesi destek oluyor yıllık 8bin euro yurda veriyor. Arkadaşımın yabancı sevgilisi ise ailesiyle birlikte yaşıyor. (Adı John olsun)
Arkadaşım bazen ara sıra bu John’un aile evine gidiyor ve orada yatıya kalıyor. John’un annesi de demiş ki zaten arada burada kalıyosun biz seni çok sevdik gel bizde kal. Kira falan da verme.
Arkadaşım 21 yaşında. Ben bu fikrin dünyalar saçması olduğunu savunuyprum. Sevgilisi ile 2 yıldır birlikte ve ciddiyiz diyor ama sonuçta üniyi bile bitirmeyen insanlar gençler daha.
Arkadaşımın ailesi gayet de yurt parasını ödeyebilecek maddi düzeyde. Kira vermeden, sevgili ailesiyle parazit gibi yaşamak ne kadar doğru sizce? Aile avrupalı ve farklı kültürden. O yüzden emin olamadık.
Yorumlarınızı okuyacak.
Öyleleri Türklerde de varBitirmediği şarabı evden giderken götüren Avrupalı arkadaşım var ya. Şarap getiriyor huyunu bildiğimizden onunkinden içmiyorum artık. Bunlar bizim gibi eli açık değiller.
Öyleleri Türklerde de var
Benim bi arkadaşım var, bize geldi diyelim tatlı-tuzlu bişeyler yeriz mesela, tabağında bişey kalmışsa sarar eve götürür
Cimrilik milletlere özgü değil bence.
Yok benim arkadaşım cimridir, kendi bile söylerGenelde başkasının tabağında kalanlar çöpe atılıyor, israf sevmiyordur. Tabağında ki herşeyi bir seferde yiyemiyordur, belki bir sağlık sorunu vardır. Bunun cimrilikle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Yok benim arkadaşım cimridir, kendi bile söyler
Her tabağında yemek bırakan cimridir demedim zaten, arkadaşımdan örnek verdim sadece.
Arkadaşınız okuyacak olsa parazit gibi diye bir tabir kullanmazdınız. Sanki biraz dedikodu için açmışsınız gibi geldi. Sevgilimde kalmak isteyeceğim, Arkadaşıma da konu aç diyeceğim ve o da küçümser gibi parazit diyecek bana. Ben kendime parazit diyeceksem sevgilimle kalmam istemem demi.Kızlar selam bu konuyu arkadaşım için açıyorum. Biz yurtdışında yaşıyoruz arkadaşımın sevgilisi de avrupalı.
Arkadaşım ünide yurtta kalıyor ve ailesi destek oluyor yıllık 8bin euro yurda veriyor. Arkadaşımın yabancı sevgilisi ise ailesiyle birlikte yaşıyor. (Adı John olsun)
Arkadaşım bazen ara sıra bu John’un aile evine gidiyor ve orada yatıya kalıyor. John’un annesi de demiş ki zaten arada burada kalıyosun biz seni çok sevdik gel bizde kal. Kira falan da verme.
Arkadaşım 21 yaşında. Ben bu fikrin dünyalar saçması olduğunu savunuyprum. Sevgilisi ile 2 yıldır birlikte ve ciddiyiz diyor ama sonuçta üniyi bile bitirmeyen insanlar gençler daha.
Arkadaşımın ailesi gayet de yurt parasını ödeyebilecek maddi düzeyde. Kira vermeden, sevgili ailesiyle parazit gibi yaşamak ne kadar doğru sizce? Aile avrupalı ve farklı kültürden. O yüzden emin olamadık.
Yorumlarınızı okuyacak.
Öyleleri Türklerde de var
Benim bi arkadaşım var, bize geldi diyelim tatlı-tuzlu bişeyler yeriz mesela, tabağında bişey kalmışsa sarar eve götürür
Cimrilik milletlere özgü değil bence.
Arkadaşınız okuyacak olsa parazit gibi diye bir tabir kullanmazdınız. Sanki biraz dedikodu için açmışsınız gibi geldi. Sevgilimde kalmak isteyeceğim, Arkadaşıma da konu aç diyeceğim ve o da küçümser gibi parazit diyecek bana. Ben kendime parazit diyeceksem sevgilimle kalmam istemem demi.
Dün birlikteydik arkadaşımla konuyu birlikte açtık kendisi kullandı parazit kelimesini ben değil. Ben sadece saçma bulduğumu söyledim ve yapma bence 8k için dedim. Kendisi aslında çıkmak istiyor eve, sevgilisinin ailesini seviyor fakat kira vermezsem yarın bir gün parazit gibi mi dururum diye sordu.
En son kararı yine kendi verecek
Cattyhol pardon da nesini begenmediniz yorumumun? Kötü birşey mi dedik?
arkadaşı zaten orda yaşıyormuş yurtta kalıyormuş yani ülkeden kurtulmak için olduğunu sanmıyorum bu şekilde bir yorum yaptığınız için beğenmedimMuhtemel ülkeden kurtulmak için ve güzel ülkeler var orda diye daha hevesli sanırım arkadaş kazın ayağı öyle olmayabilir.
arkadaşı zaten orda yaşıyormuş yurtta kalıyormuş yani ülkeden kurtulmak için olduğunu sanmıyorum bu şekilde bir yorum yaptığınız için beğenmedim
Ayy benim de ev erkadasim iranli. Bir keresinde irandan hurma getirmisti. 200 gr falandi bende cok severim herseyimiz ortak oldugu icin ve kendisi de pek sevmedigini soyledigi icin yemistim. Bitince bana dedi ki ben hic yiyemedim bana kalmadi. Oysaki bir hafta durmustu dolapta. O zamandan beri onun irandan getirdigi pilavi cayi cok yemiyorum. Pilav yapicaksam evde iran pilavi olmasina ragmen marketten aliyorum soruncada tadi farkli geliyor yiyemiyorum diyorum. Ev arkadasim kadin bu arada.Demiyor ama şarabının bitmediğini görünce seviniyor. İçmezsek ayıp mı olur dedik aşkında getirmiş falan diye. Baktık yooo öyle bir şey hissetmiyor. Bizim ikram ettiğimizden de içmiyor. İstanbulda yaşıyor bize yakın oturuyor sık görüşüyoruz. Biz Bebekli olduğumuz için pek dışarıda sosyalleşemiyoruz. Bebiş erken uyuyor biz balkonda takılıyoruz. Bayağı evde içeceğime sizde içeyim diye ctesi akşamı atlayıp geliyor mesela. Fazla bireysel. Yemek yemiyor bizde yiyip gelir ortaya ikram istemez. Baştan bir şeyler hazırlardım böyle yaparsan gelemem kendimi rahatsız hissediyorum dedi.
İlginç ya bizim gibi aşırı verici değiller ilişkiler o yüzden tıkanıyormuş gibi geliyor bir yerde. Biz de gayet samimiyiz kafa yapılarımız uyuşuyor aslında. Ama bir yerde tıkıyor bu konu samimiyeti bence.Ayy benim de ev erkadasim iranli. Bir keresinde irandan hurma getirmisti. 200 gr falandi bende cok severim herseyimiz ortak oldugu icin ve kendisi de pek sevmedigini soyledigi icin yemistim. Bitince bana dedi ki ben hic yiyemedim bana kalmadi. Oysaki bir hafta durmustu dolapta. O zamandan beri onun irandan getirdigi pilavi cayi cok yemiyorum. Pilav yapicaksam evde iran pilavi olmasina ragmen marketten aliyorum soruncada tadi farkli geliyor yiyemiyorum diyorum. Ev arkadasim kadin bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?