Arkadaşım sevgilisinin ailesinin evine taşınmak istiyor (yurtdışı)

Onun getirdiği içecekten içerseniz ve biterse bir şey mi diyor ki ?

Demiyor ama şarabının bitmediğini görünce seviniyor. İçmezsek ayıp mı olur dedik aşkında getirmiş falan diye. Baktık yooo öyle bir şey hissetmiyor. Bizim ikram ettiğimizden de içmiyor. İstanbulda yaşıyor bize yakın oturuyor sık görüşüyoruz. Biz Bebekli olduğumuz için pek dışarıda sosyalleşemiyoruz. Bebiş erken uyuyor biz balkonda takılıyoruz. Bayağı evde içeceğime sizde içeyim diye ctesi akşamı atlayıp geliyor mesela. Fazla bireysel. Yemek yemiyor bizde yiyip gelir ortaya ikram istemez. Baştan bir şeyler hazırlardım böyle yaparsan gelemem kendimi rahatsız hissediyorum dedi.

Evde bir sürü boş oda var ama çocukla birlikte klacak
İstediği odada kalabilirmiş
Erkek arkadaşı ile sanki kardeşmiş gibi aynı evde farklı odası mı olacak :)

Arkadaşınız lütfen devreden parayı çıkartıp bir konuya o da tekrar baksın,

Baya baya sevgilisinin evine o ailenin çocuğu gibi mi yerleşme ihtimali konuşulması çok tuhaf. Orası neticede bir ev ,yurt değil. O da onların kızı değil.

Derdi sadece para tasarrufu yapmak ve sonra ayrılmak ise evet kabul edebilir bu konuda kendine dürüst olmalı bence.

Ama sonra evlenme ihtimali olan bir ilişki ise bu şekilde baslamamali birlikte yaşama şekilleri, çok yanlış olur.

Bu tip yaşama düzenleri epey yaygın bazı kültürlerde.
Evli çiftlerin bile aile evinde (kendi katlarında filan) yaşadıkları oluyor. Aileler çiftlere bizim toplumdaki kadar karışmıyorlar.
Fakat zorluğu şu: Yaş 21, kimbilir kaç kere ayrılıp barışacaklar.. Aynı evin içinde ilişkiler de yüzgöz olacak. Zorluğu burada, yoksa özellikle kuzeyli kültürlerde öyle "annecilik", "kayıncılık" filan yok, karışmazlar hiçbişeye.

Kayınvalidenle yaşa eve para vermesi desek yaşayacak mı şimdi biraz mantık diliyorum genç arkadaşımıza.

Bitirmediği şarabı evden giderken götüren Avrupalı arkadaşım var ya. Şarap getiriyor huyunu bildiğimizden onunkinden içmiyorum artık. Bunlar bizim gibi eli açık değiller.
Öyleleri Türklerde de var
Benim bi arkadaşım var, bize geldi diyelim tatlı-tuzlu bişeyler yeriz mesela, tabağında bişey kalmışsa sarar eve götürür
Cimrilik milletlere özgü değil bence.

Olabilir ama bedava şeklinde olacagini sanmam. Zaten kendisi de bedava insanların evinde iyi hissetmeyecektir

Bende yurtdışında yaşıyorum. Eskiden çalıştığım iş yerinde bi arkadaşım vardı yabancı, sevgilisi de yabancı. Çocuk kendi ailesiyle, arkadaşım ise kiralık evde kalıyordu ailesi uzaktaydı. Neyse acil bi durum oldu bu kız apar topar evden çıkmak durumunda kaldı sevgilisi de aynen bu şekilde bi teklifte bulundu. Neyse gitti yerleşti çocuğun ailesinin evine. 1-2 ay sonra sıkıntılar başladı. Kızın yemesine içmesine bile karışıyordu müstakbel kayınvalidesi ve görümcesi çok zayıfsın, hep abur cubur yiyorsun, sağlıksız besleniyorsun, gün boyu yatıyorsun vs. En son birbirlerine girdiler hep bu tarz tartışmalar sonunda kız çıktı gitti, sevgilisi de peşinden. İkisi ayrı eve yerleştiler. Şuan arkadaşım sevgilisinin ailesiyle asla görüşmüyor. Nefret ettim diyor. Yani yabancılarda da var bu görümce kayınvalide sorunsalı bence hiç bulaşmasın ama kendi bilir kendi hayatı.

Benim bi arkadaşım var, bize geldi diyelim tatlı-tuzlu bişeyler yeriz mesela, tabağında bişey kalmışsa sarar eve götürür

Genelde başkasının tabağında kalanlar çöpe atılıyor, israf sevmiyordur. Tabağındaki herşeyi bir seferde yiyemiyordur, belki bir sağlık sorunu vardır. Bunun cimrilikle ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Genelde başkasının tabağında kalanlar çöpe atılıyor, israf sevmiyordur. Tabağında ki herşeyi bir seferde yiyemiyordur, belki bir sağlık sorunu vardır. Bunun cimrilikle ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Yok benim arkadaşım cimridir, kendi bile söyler
Her tabağında yemek bırakan cimridir demedim zaten, arkadaşımdan örnek verdim sadece.

Yok benim arkadaşım cimridir, kendi bile söyler
Her tabağında yemek bırakan cimridir demedim zaten, arkadaşımdan örnek verdim sadece.

Birisinin tabağına konan yiyecek genelde çöpe gittiği için, tabağındakini yanına alması bana mantıklı geldi. En azından ziyan olmuyor diye düşündüm.

Arkadaşınız okuyacak olsa parazit gibi diye bir tabir kullanmazdınız. Sanki biraz dedikodu için açmışsınız gibi geldi. Sevgilimde kalmak isteyeceğim, Arkadaşıma da konu aç diyeceğim ve o da küçümser gibi parazit diyecek bana. Ben kendime parazit diyeceksem sevgilimle kalmam istemem demi.

Valla ben bu arkadaşı yabancı olduğu için kınamıyorum çünkü yetişme tarzı benim gördüğüm geneli öyle Almanya da da 6 ay yaşadım ben.
Ama Türk yapsa bayağı kınarım notunu veririm

Dün birlikteydik arkadaşımla konuyu birlikte açtık kendisi kullandı parazit kelimesini ben değil. Ben sadece saçma bulduğumu söyledim ve yapma bence 8k için dedim. Kendisi aslında çıkmak istiyor eve, sevgilisinin ailesini seviyor fakat kira vermezsem yarın bir gün parazit gibi mi dururum diye sordu.

En son kararı yine kendi verecek

Ya bu arada parazit kelimesinin nesi bu kadar kötü anlamadım
Saçmalama kızım parazit misin sen deseydim de küsüp bozulacak değildi ya

Ayy benim de ev erkadasim iranli. Bir keresinde irandan hurma getirmisti. 200 gr falandi bende cok severim herseyimiz ortak oldugu icin ve kendisi de pek sevmedigini soyledigi icin yemistim. Bitince bana dedi ki ben hic yiyemedim bana kalmadi. Oysaki bir hafta durmustu dolapta. O zamandan beri onun irandan getirdigi pilavi cayi cok yemiyorum. Pilav yapicaksam evde iran pilavi olmasina ragmen marketten aliyorum soruncada tadi farkli geliyor yiyemiyorum diyorum. Ev arkadasim kadin bu arada.

İlginç ya bizim gibi aşırı verici değiller ilişkiler o yüzden tıkanıyormuş gibi geliyor bir yerde. Biz de gayet samimiyiz kafa yapılarımız uyuşuyor aslında. Ama bir yerde tıkıyor bu konu samimiyeti bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…