arkadaşım ve eşi,boşanma arifesi.

Bence iyi yada kotu hayatina yon vermesine yardimci olmayin.. Bence diye baslayan cumleler disardan kurmak kolay.. Sonra verdigi kararin arkasinda durabilecek mi? Pismanlik yasarsa sizden aldigi akilla Size vicdan azabi olarak doner Aman Dikkat!

ama boşanmayı direk hastalıkla bağdaştırdın ilk mesajlarında.
Yanlis ifade etmisim ozaman. Hastaliktan dolayi degil saygi.da.yok arada bunuda ifade ettim. Bosan direkt deseydim zaten sizin.dusuncelerinizi almazdim. Sonucta bende bosandim aldatilma annesi falandi mevzu....suan evli.degilim ama basima boyle bisey gelse ben ayrilmazdim seviyorsam.saygi varsa. Kadinlar icin cinsellik bu kadar mi onemli.hasta olan.esini birakacak kadar. Merak.ettim dusuncelerinizi.

Bence iyi yada kotu hayatina yon vermesine yardimci olmayin.. Bence diye baslayan cumleler disardan kurmak kolay.. Sonra verdigi kararin arkasinda durabilecek mi? Pismanlik yasarsa sizden aldigi akilla Size vicdan azabi olarak doner Aman Dikkat!
Yok asla fikir.soylemedim. sonra benden bilir. Dinledim sadece.ve kendimi.onun yerine koyup dusundum.

mrb kızlar. geçen dönem çalıştığım okulda tanıştığım bir arkadaşım vardı. bende boşanma derdi arkadaşlarımın darbesi derken bu kızla arkadaş olduk. saolsun bana destek oldu.görüşmeye başladık dışarıda da....bu yaz tatile aiesinin yanına gitti,dönünce bana boşanmak istediğini söyledi ve benden akıl istedi.boşanmış sorunlu bir evlilikten çıkmış ben başkasına akıl verecekmişim!!! konusu şöyle ki; beş yıllık evliler.22yaşında evlenmiş eşi 5yaş büyük. evlendikten 1ay sonra MS(emes) hastalığı çıkmış eşinde. baya sıkıntılı süreç geçirmişler. doktor çocuğun olur ama olsada sen normal babalar gibi olamazsın falan demiş.... bu hastalık ilerleyen yıllarda o çok mutlu çifti tüketmiş. cinsel hayatları bitmiş.ayda 1kere falan kadının zorlamasıyla birlikte olmşlar. kocasının ilgisi azalmış.... kavgalar artmış,saygı bitmiş....kocası senin bnmle mutlu olmadığının farkındayım kendini ne zaman hazır hissedersen boşanırız demiş. çünkü ben sana yetmiyorum baba olamam o cocuga da babalık yapamam gibi konuşmuşlar.....arkadaşında evliliği sürdürmek istemiyor,rahibe gibiyim,bebek istiyorum,dokunulmak,sevilmek,öpülmek istiyorum,kadın olduğumu hissetmek istiyorum diyor... boşanmak istediğini soyledi....siz olsanız ne yapardınız? sağlık allahtan gelen bir sey elbette bu durumda evliliği devam ettirmek ne kadar doğru?
Bosanma kararini, hickimsenin etkisi altinda kalmadan ancak akadasiniz verebilir. Siz karardan sonraki asamada destek olun isterseniz.

Eyvallah simdi anladim. Soyle soyleyeyim o zaman: Her ne kadar basina gelmeden bilemezsin diye dusunsem de, nikahima aldiysam bir adami kolay kolay yari yolda birakmam. Hele ki boyle maddi manevi yardima ve destege ihtiyaci oldugu bir zamanda. Ama yine de basina gelmeden bilmek zor. Allah yardimcisi olsun adamcagizin!

arkadaşımın annesi ms hastası ki bu kadın 2 çocuk annesi arada geçirdiği ataklar dışında br sorun yaşamıyor normal hayatına devam ediyor

Arkadasinin bosaninca hala saglikli olacaginin garantisi mi varmis ? Belli ki kocasini hic sevmemis. Insan nasil olur da, cinsellik yasasin vs yuzunden esini yuzustu birakir. Allah iyilerle karsilastirsin baska bise demiyorum

mrb kızlar. geçen dönem çalıştığım okulda tanıştığım bir arkadaşım vardı. bende boşanma derdi arkadaşlarımın darbesi derken bu kızla arkadaş olduk. saolsun bana destek oldu.görüşmeye başladık dışarıda da....bu yaz tatile aiesinin yanına gitti,dönünce bana boşanmak istediğini söyledi ve benden akıl istedi.boşanmış sorunlu bir evlilikten çıkmış ben başkasına akıl verecekmişim!!! konusu şöyle ki; beş yıllık evliler.22yaşında evlenmiş eşi 5yaş büyük. evlendikten 1ay sonra MS(emes) hastalığı çıkmış eşinde. baya sıkıntılı süreç geçirmişler. doktor çocuğun olur ama olsada sen normal babalar gibi olamazsın falan demiş.... bu hastalık ilerleyen yıllarda o çok mutlu çifti tüketmiş. cinsel hayatları bitmiş.ayda 1kere falan kadının zorlamasıyla birlikte olmşlar. kocasının ilgisi azalmış.... kavgalar artmış,saygı bitmiş....kocası senin bnmle mutlu olmadığının farkındayım kendini ne zaman hazır hissedersen boşanırız demiş. çünkü ben sana yetmiyorum baba olamam o cocuga da babalık yapamam gibi konuşmuşlar.....arkadaşında evliliği sürdürmek istemiyor,rahibe gibiyim,bebek istiyorum,dokunulmak,sevilmek,öpülmek istiyorum,kadın olduğumu hissetmek istiyorum diyor... boşanmak istediğini soyledi....siz olsanız ne yapardınız? sağlık allahtan gelen bir sey elbette bu durumda evliliği devam ettirmek ne kadar doğru?
hastalik ayri konu, saygi bitmis ilgi bitmis, bunu konusmak lazim..

Adam şayet eskisi gibi olmaya çaba gösterseydı,eşine değer verdiğini hissettirebilseydi ki hić kolay değil, arladaşınız devam edebilirdi diye düşünüyorum ama adamda belki baba olamayacaği belkide hastalığın verdiği rahatsızlıktan yada psikolojik anlamda kafasında bitirmiş gibi anladım okuduğumdan. Eşinede hazır hissedince kendini ,yollarımızı ayırlaım demiş. Bencede boşanabilir bu şartlar altında.

herkes kendi kararını kendi vermeli " sonuçta o insanın yarın başına boyle birşey gelmeyeceğinin garantisi yok ki" insanlar sırf hastalığı var die boşanmamalı illa ki çocuk istiosa o ayrı gitsin çocuk yapsın mutlu olamadıktan sonra çocukta bir yere kadar...

Bunu sorabildiğine göre boşanabilir de... Boşanmalı da...

Anladigim kadariyla adam hasta diye hem kendini hem evliliginisalmis durumda....yoksa olanlar hastaliktan degil...
Eee bosansin o zaman

Ben de Ms im ama doktor nasil oyle bir tani koyabiliyor yok normal baba olamazsin filan. Tedavisi var dikkatli olmak gerekiyor bilemiyorum salt hastalik degil gibi neden sanki.

Rabbim herkesi farklı imtihan eder. .

Hastalık, çocuk için boşanılmaz. .

Ama saygı ve sevgi bitmiş. .

Adam hasta olan taraf doğal olarak boşanabiliriz demesi normal çünkü ilk bunu kadın derse hasta oldum bıraktı olur.. Belkide adam kendisine acıdığı için onunşa kalsın istemiyordur. Adamın psikolojisi çok zor düşününki size anne olamazsınız deniyor ve kocanız boşanmak istiyor hastalıktan sonraki kavgalar huysuzluklar tamamen hastalıkla alakalı yoksa öncesinde çok çpk iyilermiş ben olsam eşimi bırakamazdım diye düşünüyorum ilgiyle sevgiyle sefkatle herşey yolunda gidebilir bu iş fedakarlık istiyor ama yapmayanıda asla kınamam tamamen insanın kendi vicdanı geçmiş günlerin hatrı sevgi ve saygının çokluğu ile alakalı. Yoksa kimsenin bir saniye sonrası belli değil..

Back
X