arkadaşım ve eşi,boşanma arifesi.

MS hastalığı genetik olarak geçebiliyor diye biliyorum ama yine de hastalık için terk etmek canice geliyor.. Arkadaşınızın eşinin yanında olup destek olması gerekirken boşanayım diyor Adam tabi ki değişecek. Hayatını komple etkileyecek bir hastalık bu. Yatağa mahkum kalacak, kendi yemeğini yiyemeyecek, tuvaletine çıkamayacak. Sürekli bakım isteyecek. Kendini ezik olarak görmeye başlamıştır.

mrb kızlar. geçen dönem çalıştığım okulda tanıştığım bir arkadaşım vardı. bende boşanma derdi arkadaşlarımın darbesi derken bu kızla arkadaş olduk. saolsun bana destek oldu.görüşmeye başladık dışarıda da....bu yaz tatile aiesinin yanına gitti,dönünce bana boşanmak istediğini söyledi ve benden akıl istedi.boşanmış sorunlu bir evlilikten çıkmış ben başkasına akıl verecekmişim!!! konusu şöyle ki; beş yıllık evliler.22yaşında evlenmiş eşi 5yaş büyük. evlendikten 1ay sonra MS(emes) hastalığı çıkmış eşinde. baya sıkıntılı süreç geçirmişler. doktor çocuğun olur ama olsada sen normal babalar gibi olamazsın falan demiş.... bu hastalık ilerleyen yıllarda o çok mutlu çifti tüketmiş. cinsel hayatları bitmiş.ayda 1kere falan kadının zorlamasıyla birlikte olmşlar. kocasının ilgisi azalmış.... kavgalar artmış,saygı bitmiş....kocası senin bnmle mutlu olmadığının farkındayım kendini ne zaman hazır hissedersen boşanırız demiş. çünkü ben sana yetmiyorum baba olamam o cocuga da babalık yapamam gibi konuşmuşlar.....arkadaşında evliliği sürdürmek istemiyor,rahibe gibiyim,bebek istiyorum,dokunulmak,sevilmek,öpülmek istiyorum,kadın olduğumu hissetmek istiyorum diyor... boşanmak istediğini soyledi....siz olsanız ne yapardınız? sağlık allahtan gelen bir sey elbette bu durumda evliliği devam ettirmek ne kadar doğru?
Eşim ms hastası değil ama aynı sıkıntıları ben de yasıyorum.

Biliyormusunuz arkadasiniz ms hastasi olsaydi ve esi onu terk!ediyor olsaydi burda binlerce kadin hakaret bedua ederdi ama hemcinsimiz olunca hakli oluyoruz dimi..bence vicdansizlik kadinlara dogustan geliyor erkeklere cocukken biz öğretiyoruz sonra onlar yapinca pis kaka biz yapinca anne olamiyorsan haklisin boşa diyoruz..hoş bosan kelimesini burda o kadar kolay sarf ediyoruz ki bazen!kutsal kadinlar çoktan ölmüş diyesim geliyor ve buna ben dahilim!

ben kutsal kadın diye bişeye inanmıyorum zaten ya neyse.

şimdi şu var adam sanırım tamamen işi psikolojik deliliğe vurmuş. MS'in de türleri var. herkes için aynı şidette ve ilerleme hızında değil. ayrıca kendine bakmasıyla çok alakalı.
admaın durumunun tam olarak ne olacağını bilmiyoruz. ancak adan cinsel olarak diyelim ilaçlardan etkilendi ereksiyon sorunu yaşıyor filan da hiç mi okşamak, dokunmak, ilgilenmek de istemez insan yahu? adam kadına çok aşık olsa bence adamın davranışları daha farklı olurdu. belki psikolojik destek almaları lazımdır bilmiyorum.

herşey olabilir belki 3-5 senede yataklara düşecek, kıpırdayamaz olacak. bu kadın tüple beslemek, altını temizlemek durumunda kalcak bu herkesin yapabileceği şey değil... belki 20 sene yaşayacak ama sürekli bakım isteyen özen isteyen bir insan olarak ve de mızmız huysuz olacak , gibi duruyor adamın tavrından. çocuk da olmayacak.

şimdi kadın bilse ki 3 senelik 5 senelik bir süreç belki hadi eşim der, alacağı sevabı düşünür, fedakarlık eder (etmelidir emiyorum ama edebilir)

ya 20 sene 30 sene böyle sürecekse, çocuk sahibi olmadan, tamamen bakıcılık edilerek geçirilen, sevgi görülmeyen, ilgi görülmeyen bir evlilik. buna "evlilik" denir mi?

Dahası. bu kadın cinsel anlamda en aktif yıllarında ve adam kadına dokunmuyor. bu kadın hadi sabretti etti etti. yahu bunu 20 sene nasıl sabredecek? ya da canına tak derse gitse aldatsa daha mı iyi olacak?

konu hortlatılmış ama yine de yazayım içimde kalmasın belki konu sahibi hala okuyodur.

bi kere ben büyük konuşmak istemem ama kocamı sırf hasta diye boşamazdım. bu çok vefasızca. evlenirken biz hastalıkta sağlıkta demiyor muyuz?
sağlıkta beraberiz de hastalıkta neden terkedelim o zaman? çok üzücü.

ama şöyle bi durum var, kadın sanırım eşinin kendisine olan sevgisizliğinden ve ilgisizliğinden boşanmak istiyor. yani adam ms hastası diye kadına sevgi gösteremiyor mu? öpemiyor mu? adamda da var hata.

''bana adını sor'' filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Ben arkadaşınızın yerinde olsaydım eşim den ne olursa olsun a yrilmazdim. O hastayken psikolojisi bozukken ondan o şekilde a yrilirsam nasıl bi eş olabilirim ki. Nikah kiyilirken hastalıkta sağlıkta hep yanında oolması gerekmez mi?. Bu benim düşüncem. Arkadaşınızın kararı nasıl mutlu oluyorlarsa o şekilde hareket etsinler.

Sevilmek opulmek oksanmak istiyorum diye hasta adami bosayacagim deyince senin de aklina bi sevgilisi var bu kadinin diye geldi mi benim geldi de
Ben de aynı seylerı istiyorum.
Biliyormusunuz arkadasiniz ms hastasi olsaydi ve esi onu terk!ediyor olsaydi burda binlerce kadin hakaret bedua ederdi ama hemcinsimiz olunca hakli oluyoruz dimi..bence vicdansizlik kadinlara dogustan geliyor erkeklere cocukken biz öğretiyoruz sonra onlar yapinca pis kaka biz yapinca anne olamiyorsan haklisin boşa diyoruz..hoş bosan kelimesini burda o kadar kolay sarf ediyoruz ki bazen!kutsal kadinlar çoktan ölmüş diyesim geliyor ve buna ben dahilim!
ben kocası hasta oldugu ıcın bosanan ve baska bir evlilik yapan kadın oykusu cok az duyuyoruö. Tam tersı ısr gayet dogal karsılanıyor. Tıpkı cocugu olmayan kadından bosanıldıgı gıbı, erkekte problem olup da kaderım dıyıp bu durumu sıneye ceken kadın sayısı ıse sayısız.

bu son yazdığımdan sonra şimdi aklıma geldi... epey bir film var. yatalak eşini aldatan kadını işleyen.
Benim ameliyat sonrası yurumeme rıskımın duyulması uzerıne erkek tarafı gardını alıp, bin turlu uzduler benı. Daga ameliyata gırmeye 1 sa kala'' kaynananın cabuk ıyıles yıksa ıkıncı gelir'' dıye rahat espırı yapmasını saglayan bunu normal karsılayan bı tıplumumuz var. Dusunsenıze, senaryo tam tersı olsa benım annem rahat rahat bu espırıyı yapanilirmiydi? Kım ne derse desin, bu tıplumda kadın herzaman daha vefalı!

Hasta oldugu icin esimle bosanmazdim. Allah korusin. Hastalikta saglikta..
ancak esi burada hastaligini bahane mi ediyor iletisimlerinin bozulmasini yoksa psikolojik olarak mi bir çöküntü. Kolau degil sonuc olarak psikolojik olarak agir bir depsayon geçiriyor olabilir.

Back
X