Arkadaşım vefat edince.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar allah kimsenin başına vermesin, eski arkadaşım, komşum, sırdaşım, oğlumun en iyi arkadasinin annesi 45 yaşında aniden vefat etti. Kahroldum. Beyin kanaması. Oğlularimiz da 15 yasinda henuz. Ona mı uzuleyim çocuğuna mi. Ağlamaktan gözlerim kurudu. Şimdi düşünüp duruyorum bu yavrucak ne yapacak annesiz. Birde böyle sahane anneyi kaybetti. Aklım hep onda. Kendi oğlundan çok onu düşünür oldum ama elimden bişey gelmiyor. 2 saat uzak mesafede oturuyorlar. Babasiyla yalnız kaldilar. Tamam babası var ama anneler bilir bir evi anne yuva yapar. Derdim bu kızlar. Ben nasil kendime geleceğim, nasil anilarimizi unutacağım. En son mesajında beni birakma yazmış. Tatil hayallerimiz vardı çocukları alip gidecektik bu yaz ev tutacaktik egede. Ben nasıl ustesinden geleceğim bu üzüntünün.
Simdiden teşekkür ederim okudugunuz için.

Allah rahmet eylesin başta ailesine ve sevdiklerine sabır versin kabullenilmesi çok zor bir durum ama hayat devam ediyor. Bol bol dua ve elinizden geldiğince emanetine Sahip çıkabilirsiniz.
Arkadaşımın ablasını kaybettik 7.5 aylık hamileymiş 2. Bebegi düşük riski olunca aşı olmamış kovid sebebi oldubebek yaşıyor . Başta çok daha zordu ucukladı yüzüm. Ama kalanlar için hayat devam ediyor ailesi emanetlerine sahip çıkıp bol dua ediyorlar.bizlerden de dua istiyorlar ne zaman konuşsak. Annesi kim bilir neler yaşıyor Allah sevdiklerimiz ile imtihan etmesin.

Allah sabırlar versin. Annemin bir lafı vardır vay gidene der o kadar doğru ki geride kalan herkes bir şekilde düşe kalkada olsa hayatını devam ettiriyor..

Öncelikle başınız sağ olsun. Ölümden başka her şeye çare olan bu dünyada bir ona çare yok. Arkadaşınızın eşinin ve oğlunun bir imtihanı bu ayrılık onlar için. Aranızdaki muhabbet bağı bu devirde kolay nasip olmayacak güzel arkadaşlıkmış anladığım kadarıyla. Acınız taze olduğu için ne söylesek havada kalır. Arkadaşınızın adına hayır yapabilirsiniz. İnancınıza göre okumalar yapabilirsiniz. Oğlunuzun arkadaşına elinden geldiğince destek olduğunu hissettirebilirsiniz. Biraz vakit geçince siz de manevi yakınlığınızı gösterebilirsiniz. Sıcağı sıcağına bunu yaparsanız kendisine acındığını düşünebilir ve ergenliğinin yüksek olduğu yaştaymış yanlış anlayabilir. Allah geride kalanlara sabır ve bereketli ömür versin.

Allah rahmet eylesin. Rabbim once evladina esine ailesine sonrada size ve tum sevenlerine sabir versin. Ölûmlü dûnya iste

Allah rahmet etsin, geride kalanlar için çok zor bir durum
Karşı komşumuz 42 yaşında kalp ameliyatında vefat etmişti, 4 çocuğu var, üstünden yaklaşık 1 sene geçti ama hala öldüğüne inanamıyorum bazen.
Biz bu süreçte elimizden geldiği kadar çocuklar ve babalarını yemeğe davet ettik, bazen biz yemek yapıp götürdük, siz de bu şekilde elinizden geldiği kadar destek olmaya çalışırsanız en azından kendilerini yalnız hissetmezler.
Başınız sağ olsun...

allah gani gani rahmet eylesin.pandemi de biri covidden tam 3 arkadaşımı gömdüm.çok zor ama hayat devam ediyor.kendi ailemiz için ayakta durmalıyız.çocuğa destek olun yalnız hissetmesin kendini depresyona girmesin.acısı uzun zaman geçmez .okulu da idare etsin konuşulsun okulla

Başınız sağolsun. Bu acı geçmeyecek. Sadece içinizde sessizlecek. Arada sizi durtecek.
Bende aynı şekilde hamileyken kaybettim arkadaşımi. Mekanı cennet olsun insallah ikisininde.

Allah mekanını cennet eylesin. Tanımadan üzüldüm siz ne kadar kahrolmuşsunuzdur kim bilir. Anne olunca kim olursa olsun ölen bir anneyse asla dayanamıyoruz. Rabbim çocuğuna sizlere sabır versin. Kaldıramayacağı yükü vermez Allah eminim oğlu da bunu kaldıracaktır. Bol bol yanında destek olarak beraber atlatacaksınız

Eşimin çok yakin bir arkadaşı vardı kardeş gibiydiler, motor tutkunuydu. Bı gün eşim bı foto attı motor kazasında genç adam vefat etti diye elim ayağım titredi arkadasi olarak gördüm. Ona çok fazla benzeyen bı adamdi. Aradık arkadaşını napiyosun vs. Sonra eşim dedi bak oğlum çok dikkat et falan hatta haberi attik o da şaşırdı ne kadar benziyor bana diye. Yok merak etmeyin ben çok dikkatliyim dedi,demişti... Aradan bir ay geçti ani bı telefon aldık bı pazar günü motorcu arkadaşlarıyla giderken kaza yapmış ve vefat etti.. 32-33 yaşında dağ gibi adam.. geride güzeller güzeli eş ve iki minik çocuk kaldı. Hala acısı içimde. Geçmiyor maalesef ama zamanla alisiyorsunuz.. Şimdi daha ilk zaman olduğu için böyle hissetmeniz normal tabi

Allah rahmet eylesin çok gençmiş cok uzuldum acaba stres mi yapti bir sorunu u vardi begin kanamasi stres sebep he else oyle bilmiyorum.

Tuylerim diken diken oldu

Bende çok sevdiğim bir ablayı kaybettiğimde 2 ay kendime gelememiştim depresyona girdim.
Ablamın en yakın arkadaşıydı hep gelip giderdi bizde kalırdı benle arkadaş olsun diye kız kardeşini de getirirdi. Bi gece telefon aldık babasının öldüğünü söylediler, neyse biz apar topar gittik evlerine bir de öğrendik ki babası değil kendisiymiş 26 yaşında gencecik bir kız, olduğu yere yığılmış ölmüş hiç bir şey yokken. Hemde nişanlıydı çok seviyorlardı birbirlerini çok mutluydu bi kaç aya düğünü olacaktı. Çok etkilenmiştim ablam 1 sene yas tuttu çok ağladı. Çok zor bir şey. Her gün kız kardeşinin yanına gittim acısına ortak oldum canım arkadaşım hala da görüşüyoruz çok seviyorum onu keşke abla acısını yaşamasaydı ama oldu annesi babası kardeşleri yıkıldılar üzüntüden. Ki annesinin 3. Evlat acısıydı bu…
Ölüm hepimize var da, genç ölümler bi başka yaralıyor insanı. Her gün ölüm korkusu sarmıştı etrafımı. O günden bu yana bende çok şey değişti mesela. Küs kalmıyorum kimseyle, kırıcı olmamaya çalışıyorum ve ara ara panik atak geçiriyorum doğal afetler tetikliyor ölüm korkumu aylarca kalp çarpıntısı yaşıyorum gibi gibi. Başınız sağolsun. Allahım kimseye yaşatmasın.

Allah rahmet eylesin.cok zor.kisa bi sure önce daha 30 yasinda 3 küçücük çocuk geride bırakan arkadaşını kaybetmiş biri olarak acını derinden hissediyorum.
Kayıp hele de yaş genç olunca çok zor.ama arkadaş acısı da çok çok zormuş.kotu bi sekilde tecrübe ettim ben de.Ki öleceğini bildiğimiz kendimizi hazırladığımız bi ölümdü.Ben hala unutamıyorum.surekli rüyalarıma geliyo.Bazen çok özlüyorum anılar gitmiyo gözümün önünden.cocuklarini görüyorum hergun kahroluyorum.Ama hayat da devam ediyo bi sekilde.Alismaya çalışmaktan başka da çaremiz yok malesef.

Allah rahmet eylesin
Genç yaşta ve ani ölümler bir başka üzüyor insanı

Çocuğu için yapabileceğiniz bir şey olursa yardım edersiniz oğlunuzun en iyi arkadaşı imiş zaten

En azından çocuk çok küçük değilmiş bu açıdan bakın

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun çocuğa çok destek olun söyleyemez ihtiyacı olur bazen bir nasılsın demeye Allah sabrını versinnn

Geçen sene bende aynen bu şekilde gencecik bir akrabamı kaybetmiştim aniden
Uzun bir süre kendime gelemedim
Aslında ölüm o kadar yakın ki insana herkes bunu bilerek yaşasa keşke
Bende o günden sonra kimseyle küs kalamıyorum
Allah rahmet eylesin hepsine

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…