- 3 Haziran 2019
- 48
- 15
- 38
- Konu Sahibi Lentiformiss
-
annesiyle konuşmayı düşündük fakat tedavisi devam ettiği için tetikler mi diye tereddütte kalıp vazgeçtik.anneme anlatıyorum diyor gerçi ama ne kadarını anlatıyor bilmiyoruz.şizofren olabilir bence durum ciddi.baya baya olmayan şeyleri kurmuş kafasında .ailesiyle görüşüp tedavi olmaya ikna etseniz
amin teşekkürler hocalarıyla görüşmesini söylemiştim fakat reddetti direkt.benim ulaşıp görüşmem daha mantıklı gerçektenPsikoloji okuduğunu söylemişsiniz. Hocalarında da psikolog olanlar vardır. Onlarla tanışık olduğu için söylüyorum ulaşmaya çalışıp destek isteseniz arkadaş gibi yaklaşıp onunla konuşsalar ya da sizi yönlendirseler ona nasıl yaklaşacağınız konusunda.
Üzücü bir durum gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
ikna edemiyorum yani nasıl yaklaşmalıyım bilemiyorum ikimizde inat ediyoruz o beni ikna etmeye çalışıyor bunların olduğuna ben olmadığına onu ikna etmeye çalışıyorum savaşıyoruz resmen. ona nasıl yaklaşmalıyım?Bu saplantıdan kesinlikle siz kurtaramazsınız. Öncelikle arkadaşınızın gerçekten bunun bir hastalık olabileceğini kabul edip, bir uzmandan destek alması gerekiyor. Yani evrene mesaj gönderiyordur falan desem bu olay mesajı geçmiş. Bu bence çok tehlikeli bir durum. Şizofreni falan çıkabilir. Bir uzamna görünsün mutlaka.
Kendisi gitmekten imtina ediyorsa bence de bu arkadaşın söylediği şekilde yol almak çok daha doğru olacaktır. Ama ilk aşamada bunca detayı bir hocasına filan aktarmaz bir yandan da. Aslında psikolog da değil sanki biraz daha psikiyatrlık gibi işi bana kalırsa ama kendisi bunu idrak etmeli. Ailesini işin içine sokmak doğru gelmedi bana hele ki annesi kanserken. Bana da şizofreni ya da şizoid paranoid kişilik bozukluğu gibi geldi açıkçası anlattığınız kadarıyla ve ilaç tedavisi şart gibi. İçinde olup körleşmesi de çok acı. Belki de körleşme de değil tam olarak şizoid belirtiler sebebiyle anlamıyordur. L LentiformissPsikoloji okuduğunu söylemişsiniz. Hocalarında da psikolog olanlar vardır. Onlarla tanışık olduğu için söylüyorum ulaşmaya çalışıp destek isteseniz arkadaş gibi yaklaşıp onunla konuşsalar ya da sizi yönlendirseler ona nasıl yaklaşacağınız konusunda.
Üzücü bir durum gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
annesi hala kanser tedavisi alıyor çekiniyoruz o yüzden arkadaşlarımızdan birini annesi konuşmaya çalışacak en son öyle karar verdikOy oy oy durum çok vahim. Ailesiyle falan görüşmelisiniz. Ay çok korkutucu geldi bana. Adeta şizofrenik bir vaka gibi... Gerçi konunun ehli değilim de. Neyse alanı olan arkadaşlar yorumlasın bakalım.
Gidip hocaları ile falan konuşun bence. Ay bilmiyorum sizce kime söylemek işe yarar ise onla konuşun.
aksine adamın şizofren olduğunu düşünüyor ve derste bunları görüyoruz zaten ben tanımı koyabiliyorum diyor.Kendisi gitmekten imtina ediyorsa bence de bu arkadaşın söylediği şekilde yol almak çok daha doğru olacaktır. Ama ilk aşamada bunca detayı bir hocasına filan aktarmaz bir yandan da. Aslında psikolog da değil sanki biraz daha psikiyatrlık gibi işi bana kalırsa ama kendisi bunu idrak etmeli. Ailesini işin içine sokmak doğru gelmedi bana hele ki annesi kanserken. Bana da şizofreni ya da şizoid paranoid kişilik bozukluğu gibi geldi açıkçası anlattığınız kadarıyla ve ilaç tedavisi şart gibi. İçinde olup körleşmesi de çok acı. Belki de körleşme de değil tam olarak şizoid belirtiler sebebiyle anlamıyordur. L Lentiformiss
Yani tabi hiçbir şizofren ben şizofrenim demiyor onu diyebilse zaten gerçekle sanrıyı ayırt edebilir. Adamın şizofren olduğu kanısına nerden varmış mesela böyle derinlemesine ve onu zorlayacak bazı sorular sorsanız ayrımsayabilir mi acaba tuhaflık olduğunu? O da sırf psikoloji okuyor dediniz diye bi ihtimal...aksine adamın şizofren olduğunu düşünüyor ve derste bunları görüyoruz zaten ben tanımı koyabiliyorum diyor.
adam gerçek hayatta var hatta ben de gördüm ve ilgileniyor gibiydi. belki de arkadaşımın ilgisi hoşuna gitmişti ama konuşunca falan hiçbir şey çıkmadı işte ve arkadaşım içinde büyüttü de büyüttü.Benim de bi arkadaşım mafyanın baro adamlarının onu takip ettiğini söylerdi biri hatta evlenmek istemiş hiç bisey yapamadık arada arar anlatır. Bu adamlarla nizi tanıştır foto göster dedik oda yok yazık bizde dinliyoruz mecbur psikologa gitmeyi kabul etmiyor
konuşmalarımız o kadar karman çorman oluyor ki bir yerden tutup üzerine gidemiyorum hepsi havada kalan şeyler kendince bir çıkış yolu bulması kolay oluyorYani tabi hiçbir şizofren ben şizofrenim demiyor onu diyebilse zaten gerçekle sanrıyı ayırt edebilir. Adamın şizofren olduğu kanısına nerden varmış mesela böyle derinlemesine ve onu zorlayacak bazı sorular sorsanız ayrımsayabilir mi acaba tuhaflık olduğunu? O da sırf psikoloji okuyor dediniz diye bi ihtimal...
şuan asla ilgilenmediğini ve kendini başka şeylere yönlendirdiğini söylüyor farsça kursuna falan başladı mesela ama ne zaman konuşsak olay buraya geliyor.Aşk ya da sevgi değil takıntı onunkisi. Mazallah yarın bi gün adam evlense,evlenirken bana aşıktı der.
Her neyse,arkadaşınız kabul etmese de gitmeli doktora. İlerde daha kötü şeyler olabilir. En azından hayatının merkezine oturtmamalı.
yani inanın dünden beri kalbim paramparçaDurumun uzmanı değilim fakat bana arkadaşınızın ciddi sorunu var gibi geldi hatta şizofreni diyorlar sanırım dimi bu tarz durumlara üzüldüm bir genç kız için bu şekilde olmasına. Bence hocalrı ile konuşun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?