Arkadaşıma çok üzülüyorum:(

Benzer durumu ben de yaşadım çok yakın arkadaşım sayesinde ve dersimi aldım.
Arkadaşım da sevdiği insanla evlendi. Aynen kp ve kv ile birlikte yaşıyorlardı.
Çocuk olduktan sonra nasılsa garanti gidemez diye ezmeye başlamışlar hepsi.
Dayanamayıp ailesinin yanına gitmiş. Ailesi de artık ona dönmeyeceksin demiş. Ailesinin durumu da çok iyi.
Beni aradı ağlayarak derdini anlattı. Dedim ki kendi gelip yalvarmadığı ve sana ayrı ev açmadığı sürece dönme.
Neyse arkadaş eşi tarafından gelen giden soran olmayınca 1 hafta sonra dönmüş ve sakın dönme diyen herkesten sanki araları çok iyiymiş de biz bozmuşuz gibi uzaklaştı.
Şimdi çok seyrek görüşüyoruz. Durumunda değişen bir şey yok ama hala eşini seviyormuş!
Ben anlatsa bile hiçbir yorum yapmıyorum artık dinliyorum sadece.
Onun için ne kadar yakın da olsanız evli insanların işlerine karışmayın derim. Onlar iyi olur siz kötü olursunuz.
Orası öyle tabi. Biz hep dertkesiriz çocukluk arkadaşım. Yazları görüşüyoruz tatilde. Ailelerimiz yakın. Düğünüme dogumuma geldi yardımcı oldu . Yaz olduğu için memlekette ailesinin yanında idi. Ordayken fazla karisamiyorlar . Annesi birkaç defa bırak gel demiş mecburen . Ağladığını üzüldügünü gördüğü icin. Babası yazın tatile geldiğinde istersen gitme demiş. Yani farkındalar ama işte durumları yok pek.

Şunu da ekleyeyim eşinin durumu da iyi ama ailesine düşkünlüğü nedeniyle ayrı ev açmıyor.
Ya zaten durumu iyi olmasa bile isteyen kişi ne yapıp eder ayırır evini. Koca koca adamların kendine güvenememesi de ayrıca komik. Elin ayağın sağlamsa gerekirse gece gündüz çalışır geçindirirsin evini. Kuru ekmek yer ama huzurlu olursun. Kendine güvenemeyen hiç evlenmese keşke. Olan hep kadınlara oluyor.

Aslı yaşadığı şehirde iş bulsun. Zaten kv de var evde çocuklara bakar. Bunca yıl her şeye katlanmis. Bir şekilde kocasını ikna etsin artik. Biraz parası olsun hem de iş tecrübesi olur o zaman boşansin ya da ayrı eve çıksınlar kocasıyla.
Çok üzgünüm ama kocası kendine eş değil anasına hizmetçi almis. Biraz gözünü açsın aslı.
Çalışmasını istemeyen kv zaten. Parası olur bizi dinlemez diye ödü patluyomus. İşe girersen çocuklarla asla ilgilenmem demiş. Hep bize muhtaç olsun istiyo anladığım kadarıyla. Kadın rahata alışmış yıllardır. Yiyip içip geziyomus zaten akşama kadar.

Anne baba doğrusunu söyler yaranamaz kötü olur, gider kocaya, kv ye, kp e kul köle olurlar.
Sonra da "rahat vermiyorlar" olur.
Ne bekliyormuş acaba evlenirken?

O Aslı boşanamaz ölmelerini bekler. Hiç telaş edip kahramanlığa soyunmayın. Kötü siz olursunuz.
Teselli edip geçin. Boşanmak isteyen belli eder kendini. Ama şöyle ama böyle demez..

Bazı kızları hiç anlamıyorum beraber yaşamayı nasıl kabul ederler? Hiç bireysel düşünüp kendi istekleri olmayacağını mı sanıyorlar?
Bir evin içinde cümbür cemaat karı koca ne derece rahat edebilir ki?
Akşam yemek yapmak istememe lüksün olmaz. Kaç boğaz seni bekliyordur.
Yemekten sonra sofra mutfak yine sana bakar.
Biri ortadan bir şey kaldırsa minnet ister.
Dilediğin gibi misafir çağıramazsın. Kendinden bağımsız misafire hizmet edersin.
Aynen öyle. Kesinlikle katılıyorum.

Merhaba hanımlar
Bir arkadasim var ve ona çok üzülüyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum fakat fikirlerinize ihtiyacım var. Okuyup fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum. Şöyle ki :
Çok yakın ve sevdiğim bir arkadaşım bu. Dostluğumuz yıllar öncesine dayanıyor. Ortaokul lise döneminden hep beraberdik. Üniversiteleri farklı yerlerde okuduk. Şu anda da farklı illerde yaşıyoruz. Ancak bu zamana kadar bağimizi hiç koparmadik. Fazla uzatmayayim arkadaşımın adı Aslı olsun. Aslı 15 yıl oldu evleneli. Üniversitede aşık oldu okulunu bitirmeden evlendi.Sonra mezun oldu. Eşi de daha ögrenciymis o zamanlar . Ailesi istemedi ama Aslı seviyorum diye evlendi ve 15 yıldır kv ve kp hep beraber yaşıyorlar. 3 çocuğu var . En küçüğü 10 yaşında. Aslı eve geldiği günden beri evin her işini o yapıyor . Yemek temizlik aklınıza ne gelirse kv si herşeyden elini eteğini cekmis. Aslı varken kocasının çayını çorbasını bile koymuyormus. Bu 15 yıldır hep böyleymiş yani. Tembelliğini geçti Aslı alışmış artık ama evde sürekli huzursuzluk çikariyormus. Eşiyle sürekli bu yüzden kavgalı. Bir kaç defa boşanmanın eşiğinden dönmüş bu 15 yılda. Ailem arkamda ama onların da durumu yok diyor.yani kıt kanaat ancak kendilerini idare ettiriyorlar. En son Aslı arkadaşlarını eve davet ettiği için kayınvalide kavga çıkarmış . Gitmeyeceksin kimse de gelmeyecek gelirlerse kovarim demiş . O günden beri kv le konuşmuyor eşine söylemiş bana artık annem deme benim için bitti diye. Eşi, bir kere eşim derse, yirmi kere annem diyen cinsten. Arkadaşım 15 yıldır ayrı eve çıkalım diyor kocası kendine güvenemiyor benim öyle bi imkanım yok diyormuş. Arkadaşım çalışmak istiyor ona da izin vermiyorlar. Olmuyor böyle madem boşanalim sen çıkamıyorsan ben tek çıkarım ayri eve demiş, boşanmaya da yanaşmıyormus. Ancak resmen esir kampında yaşıyor hiç bir yere çıkmıyor yılda bir memleketine gidiyor onda da yalvar yakar kavga dövüş izin alıyormuş. Neyse en son bu gece yine tartişmişlar. Eşi annemle konuşacaksın yemeğini çayını önüne koyacaksın hizmet edeceksin diye baskı yapmış.( Bu arada kv çok genç taş gibi kadın gayet sağlıklı.) Aslı beni aradı ağlayarak aileme söylersem üzülecekler ne yapıcam diye. Ben büyükşehirde yaşiyorum destek olmaya hazırım arkadaşıma . Memlekete gitmek istemezsen buraya gel. Bir ev tutar iş buluruz en kötü ihtimal dedim. Tabi önce eşinle konuş vs. Herşeyi söyledim tabi yuvası yıkılsın da istemem. Ama artık bu adamla olmaz diyor. Ne yapsın şimdi bu kızcağiz arkadaşlar bi akıl verin . Kendisi dava açsa ya da evden ayrılsa haksız duruma düşer mi . Cocuklari da orda okula gidiyor gerçi ama orda da kimsesi yok ne akraba ne aile. Çevresi de yok sosyal hayatı olmadığı için. Hep sindirilmiş yıllardır psikolojik şiddet görmüş bir nevi. Çok müşkül durumda .Sizce nasıl yardımcı olabilirim?
Uzun oldu hakkınızı helal edin. Okuyup yorum yapan herkese saygılar , teşekkürler şimdiden.
Arkadaşınız adina çok üzüldüm gerçekten. Kimseye burdan bosansin bosanmasin diyemem bunu doğru bulmuyorum çünkü. Ama böyle bir fikri varsa okullar açılmadan yapsa iyi olur en azından çocuklar dönem başında başlar eğitiminden geri kalmazlar. Ama 3 çocukla birlikte yeni bir şehirde ise girmek ev tutmak çocuklara bakıcı tutmak baya zor olur gibi. Arkadaşınızın tek çaresi boşanmak istiyorsa ailesinin yanına dönüp orda anne babasına çocuklarını emanet etmek ve sonra ise girmek. Bosanmayacaksada ayrı eve cikması lazim bir şekilde

Back
X