Arkadaşıma Kırılmakta Haksız Mıyım?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar.Sevdiğim ve oldukça samimi olduğum bir arkadaşım var.Bugün onunla alışveriş merkezine gittik.Bir mağazaya girdik.Arkadaşım bir bluza takıldı kaldı.İndirimdeydi de.40 Tl'ye düşmüş.Arkadaşıma dedim ki,alacak mısın? Alacağım ama param yetmiyor,en fazla 30 Tl para çıkıyor.Sen bana 10 Tl borç verebilir misin,dedi.
Ben de tamam dedim.Bluzu aldı,çıktık.Buraya kadar her şey normal.Dışarı çıktıktan sonra arkadaşım bir arkadaşını aradı.Konuşması aynen şöyle: Merhaba canım nasılsın,sana bluz aldım.
Bunu duyunca çok kötü oldum,üzüldüm.Yani ne bileyim kendi arkadaşı için beni kullanıyor gibime geldi.Üstelik kız böyle bir şey talep etmemiş ondan.Çünkü telefonda sesini duydum,niye aldın ne gerek vardı,diyordu.Para umrumda bile değil.Yapılan davranış gücüme gitti.Sizin düşünceleriniz?

Valla her param yok diye ağlayana inanmamak lazım. 30 lira çıkışıyorsa 10 tl senden alıp kazak alıyor ee yol parası kalmadı acıksa bi simit alamayacak yani? Nasıl çalışıyor beyni anlayamadım cidden.
Bi daha 50 kuruş bile vermezdim ben olsam.

Yol parası hariç 30 Tl'si kalmış sözde.Kendisine alıyormuş gibi yapıp arkadaşına alması beni sinirlendirdi.

Eltimle bir gün alışverişe çıktık ama daha evden çıkmadan yemin ediyor hiç param da yok tüh bilsem üstüme para alırdım diye. Neyse tabi ben yutmuyorum.
Çıktık gittik baktım bir şeyler beğendi deniyor sepete koyuyor. Ay ya hiç de param yok ne yapıcam ben şimdi çok beğendim bunları dedi. Kasaya bi gideyim bakayım belki çıkar dedi. Ben şok tabi 300 lira çıkardı ödedi.
Amacı bana ödetmekti ama ben dedim paran yoksa alma o zaman diye. Baktı ben ödemiyorum paşa paşa ödedi.
Yani param yok diyenlere hiç inanmıyorum. Ve asla da ben veririm demem. Bi iki kere ağzım yandı çünkü. Parası yoksa olunca alsın.
Siz de artık vermişsiniz yapacak bir şey yok ama bir dahakine size ders olur.

Neden sormadınız telefon konuşmadınız duyunca başkasına mi alıyordun diye. Ne açıklama yapacaktı acaba. Arada buluşuyorsanız ve borcunu odemiyorsa paranizi isteyin. Borcunu öderse boşverin gitsin. Belki doğumgünü hediyesi falandir

Buda size güzel bir tecrübe olsun hemen atlamayın bende var diye siz yanında olmasanız napacakmiş bide merak etim arkadaşız dedinizya sizede böyle hediye alırmı

Eger 10 tl yi geri verecekse kullanilmiyorsunuz.
Bunu surekli yaparsa o zaman dusunurdum.

Ay gerçekmiya param yok dicem 300 çıkaracam ben olsam utancımdan ölürümya nasıl insanlar var neyseki tecrübeliymişsiniz bravo size

Ay gerçekmiya param yok dicem 300 çıkaracam ben olsam utancımdan ölürümya nasıl insanlar var neyseki tecrübeliymişsiniz bravo size
Oooo bunlar ne ki. Biz bayramdan önce ihtiyacı olan bazı çocukları alışverişe çıkarıp bayramlık alıyoruz. Bu da bunu duymuş fırsatçı hemen kendi çocuklarını da yollamıştı. Ama ben ne yaptım ihtiyacım olmamasına rağmen görümcemin kızını yolladım ve paramı kuruşuna kadar aldım ondan. Tabi vermiyordu, 1 ay sonra verdi ama pes etmedim. Trilyonluk bir kadın ama öyle pis ki bir kuruş harcamaz. Ben de böyle insanlara asla bir kuruşumu yedirmem.

Bende böyle hemen atlarım bende var diye yeni yeni ögreniyorum ne paralarım giti zararın neresinden dönsek kardır eltinizde bayagı yüsüzmüş sizi tebrik etim valla

Ben de bunu bir kac kere eltide tecrube ettikten sonra akillandim.
Eltim bana, insan kullanmayi sevenlerin de oldugunu ogretti.

Ahh ahh ünideki arkadaş geldi aklıma. Ne hikmetse hep kasaya gelince cüzdanını unuttuğunu farkederdi. Birgün bizi annesi eve davet etti. Yemek tabağı diye bizim çerez falan koyduğumuz tabakları koymuşlardı:) sadece 2 kaşık alıyordu bütün yemeklerden:))))))

Asla almaz.O kıza amiyane tabirle yalakalık yapıyor.
sizde ona göredavranın ozaman bende ögrendim benimde arkadaşım böyle istedigi bişey diyemedim verdim telefonumu yatıracaktım vermedi yatıramadım kesildi ben magdur oldum hiç umursamadı bile dahada vermedi ben isteyememki giti para ama bidaha asla vermem

Kullanıyor mu bilmiyorum ama bende kötü hissederdim sonuçta arkadaşımın bir şeyi beğendiğini ama parası olmadığı için alamayacağını düşünüp üzülerek vermişim o benim paramla başka arkadaşına jest yapacak değişik bir kafa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…