Arkadaşıma nasıl yardımcı olmalıyım???

arkadaşlarının her ikisi de çok genç ve toy..evlilik bu yaşlara göre ağır bir kurum..
yaşıtları sağda solda laylaylom gezerken onlar evlilik yürütmek durumundalar...
ama aldatma, şiddet, maddi sorunlar hepsi de var..

ailelere güvenerek nereye kadar..bebek te varmış..
arkadaşın eşine belli bir müddet versin 1 hafta içinde düşün taşın, kendini toparlamak bu aileye sahip çıkmak için
yoksa yollarımızı ayırırız, tarzından bi yüklensin eşine..

yuvalar yıkılmasın ama, az akıllı olmak lazım

aldatmadami varmis:53::50:hmmm orasini atlamisim galiba.

o zaman ben bisey demim:50:

bana sanki bosanirlarsa yazik edecekler kendilerine gibi geliyor.

oglanin yasi dolayisiyla daha isin icinde cahillik var.

acaba oglan cocuk olduktan sonrami böyle oldu yoksa öncedemi böyleydi.

bide oglan babasindan korkuyo demissiniz, kaynanasigiller biraz uzaktaysa yatili falan gelseler bir kac hafta.

belki bir faydasi olur:15:
yok aynı mahallede bi kaç apartman var aralarında...onlarda cok pasif bi aile ya ben böyle bi aile görmedim yani. zaten bu cocugu bunalıma sokan birazda onlar hep kızın ailesi maddi destek veriyo onlarında durumu iyi ama ceplerinde akrep var gibi zırnık vermiyolar bunlar...bu kez kız cocuga yükleniyo cocuk ezildikce eziliyo..dışarıya kayıyo...

aldatmadami varmis:53::50:hmmm orasini atlamisim galiba.

o zaman ben bisey demim:50:
hayır aldatma yok çok şükür...

yok aynı mahallede bi kaç apartman var aralarında...onlarda cok pasif bi aile ya ben böyle bi aile görmedim yani. zaten bu cocugu bunalıma sokan birazda onlar hep kızın ailesi maddi destek veriyo onlarında durumu iyi ama ceplerinde akrep var gibi zırnık vermiyolar bunlar...bu kez kız cocuga yükleniyo cocuk ezildikce eziliyo..dışarıya kayıyo...

hayır aldatma yok çok şükür...

sanki bu pinti olan ailelerin cocuklari sonradan sapitiyor, bizim burda cok var böyle misaller.

aile bes kurus fazla gidecek diye cocuga hic bisey icin izin vermiyo, yok gezme yeme icme harcama derken cocugun akli basina gelince böyle sapitiyor.

arkadaşın daha önce evi terkettimi hiç , boşanmadan ziyade evi terketse bir süre ayrı kalsalar ve bu durumu düzeltmeden geri gelmeyeceğini söylese belki dank eder,

bence o olayın ciddiyetine varamamış:ssz:

Bİr ilişkiyi idare etmek kolay değil ki, evliliklri için mücadele etmeliler bence. Flört eder gibi kaçamaklar yapamazlar mı, hayatlarına renk katmaya çalışsalar? Bebeği de engel olarak görmeden bunu yapsalar. Mesela birbirlerine msj atıp buluşmaya karar versinler. (Bebişi anneye bıraksın, ya da sana bıraksın) sinemaya gitsinler ne biliyim kafeye gidip otursunlar, elele dolaşsınlar sevgili gibi.. Beraber maç izlesinler, top oynasınlar, evde oyun oynasınlar arkadşlarını çağırıp okey,tabu,scrabble,monopoly filan oynayabilirler.. Berbar yemek yapabilirler.. Puzzle yapabilirler, 3boyutlu maket yapabilirler, romantik bir film alıp izlesinler, komedi film de hoş olur.. Beraber daha önce hiç yapmadıkları şeyler yapsınlar. Biz daha önce hiç tavla oynamadık diyip tavla oynasınlar filan..

Son düzenleme:
Boşan ne demek ya evlilik ve ortada bir bebek var, flört etmiyor ki bunlar:47:.
Evliliğin ilk yılları cahillik yılları, oturma yılları, Bence biraz daha duyarlı fikirler verin:20:.
Bir arkadaşın da dediği gibi en çok evden uzak kalsın bir süre ve ciddiyeti kavrasın böylece eşi bu en kötü ihtimal tabi.
Daha da ılımlı bir fikir olarak ortak şeyler yapmayı çoğaltsınlar mesela , kadın sevmese bile sırf eşi seviyor diye onun sevdiği şeyleri beraber yapsınlar mesela.
Evlilik fedakarlık ister...Allah yardımcıları olsun.:31:

erken yas da evlılıgın sonucları .
hele kı bu bır de erkek ıse .
adam daha cocuk denılecek yas da 19 yasın da evlenmıs .
ve suan da 22 yasın da bır genc .hele kı erkek mılletının gec olgunlastıgını da
goz onun de bulundurursak ,kız arkadasınızın durumu gercekten vahim .
adam hayat yasamamıs ,belkı aıle baskısı yuzunden belkı baska sebeplerden
sımdı de evlenınce adam sorumluluk almak yerıne ,ozgur kalmayı tercıh etmıs .
aklınca yasamadıgı hayatı yasıyor .
arkadasınızın adına gercekten uzuldum .

19 yaşında evlenmek bir erkek için zaten hata.
21 yaşında baba olması hata demeyeyim de (Allah vermiş sonuçta) pek iyi olmamış iş güç yokken.
keşke sevgililik dönemini uzatsalarmış, adamın daha kendisi çocuk ruhludur ki :(

parası yoksa nasıl içiyor para bulup bu adam?

bence bosanmak cozum degıl savasmadan savas alanından kacmak gıbı, cunku bır bebek var ortada buklundukları cevreden tasınsalar yada ne bılım, kendı aılesının yakınlarına tasınsalar artık eşi kımden cekınıyorsa o taraflara ..

19 yaşında evlenmek bir erkek için zaten hata.
21 yaşında baba olması hata demeyeyim de (Allah vermiş sonuçta) pek iyi olmamış iş güç yokken.
keşke sevgililik dönemini uzatsalarmış, adamın daha kendisi çocuk ruhludur ki :(

parası yoksa nasıl içiyor para bulup bu adam?

o adamlar alıyo demekki buzdolaplarında hep bira oluyo mutlaka.arkadaşım da karşı içkiye.diyoki evin bereketini kaçırıyo koyma dolba diyorum dinlemiyo diyo.
ayrı kalsınlar demişsiniz...onu denedi arkadaşım 15 gun gitti annesinde kaldı yalvar yakar getirdi kocası pişman olmuştu şimdi aynı şeyleri tekrar yapamam diyo...aslında boşanmayı düşünüyorum ama bi cocugu babasız büyütmek istemiyorum diyo. akşam gidicem yanına bu önerilerinizi söylicem bakalım. umarım işe yarar :(

eşini seviyorsa hemen boşanın denmez ki.valla sonra siz suçlu olursunuz.onu dinleyin,rahatlatın fazla akıl vermeyin.Benim eşim ünv.2 sınıftaydı tanıştık.iki ünv.okudu sekiz yıl.kısa süre sonra evlenmiştik.ben çok sıkmadım.konserlere gitti.gezilere gitti.arada eve gelmedi.böyle kötü alışkanlıklarda geliştirmedi.ya sorunlarımızı bile kankası bir kız vardı ona ağlıyordu.bi şey demedim.o yüzden çok uç bişeyi olmadı.niye erken evlendim laflarını duymadım.çocuğu varsa ,katlanırsa,anlayışlı olursa meyvesini alır mutlaka.ayrılmak istiyorsa eşine baskı yapmasın.

Esinin arkadas cevresini degistirmeli once ama ona hissettirmeden yapmali aksi takdirde isler daha karmasik olur evlenmeden once yapmaktan zevk aldiklari seyleri yapsinlar ikili iliskilerinde arkasiniz esine biraz anlayis gosterip gozlem yapsin sonrada ben seni bir suredir izliyorum sabrediyorum yaptiklarina biz neden bu hale geldik desin ve en onemlisi sana guveniyorum ama neden bize bunlari yasatiyorsun tarzi yaklassin erkekler kendilerini guclu hissederlerse farklilasiyorlar bakti olmuyor ailesiyle konussun kendi icin en dogru karari versin simdiden sabr diliyorum

arkadaşının eşi çok genç çok toy belli ki evliliğin sorumluluğunu taşıyamıyor:50: bu yaşta bir erkeğe laf anlatmak zordur.arkadaşın bir şekilde eşinin arkadaş çevresini değiştirmeli ama bunu nasıl yapar bilmiyorum yoksa bu işin sonu zaten boşanmaya gider ama sen hemen boşanma lafı etme bence bu da büyük bir yük önce kocasını yola getirmek için çözüm yolları bulsun canım:31:

hepsini söyledim arkadaşıma önerileriniz için teşekkür ederim.onlardaydım bugün sonra giynip süslenmesi için ısrar ettim kırmadı beni :38:

eşi gelince napıosunuz dedi bizde karını süslüoruz dedim oda : benim karımın süse ihtiyacı yok o her haliyle güzel deyincee bizimkide yumusadı biraz :16:

inşallah hep böyle mutlu olurlar. sonra beni eve bırakırken arabayı arkadaşıma verdi eşi kullansın diye baktım gayet mutluydular...umarım bozulmaz :)

bak cnm bence boşanmak her yolu deneyipde hiç çarenin kalmaması durumunda düşünelecek bi durum daha 7 aylık bebekleri var.bunların cahilliklerinin bedelini o yavrucakmı ödesin.çok yazık biraz ayrı kalsınlar özlem girsin araya söyle arkadaşına birazda yapıcı ılımlı olsun sen höt ben höt yürümez bu iş.yuvayı dişi kuş yapar çok doru bi söz kadın isterse sabrederse herşeyi başarır

hepsini söyledim arkadaşıma önerileriniz için teşekkür ederim.onlardaydım bugün sonra giynip süslenmesi için ısrar ettim kırmadı beni :38:

eşi gelince napıosunuz dedi bizde karını süslüoruz dedim oda : benim karımın süse ihtiyacı yok o her haliyle güzel deyincee bizimkide yumusadı biraz :16:

inşallah hep böyle mutlu olurlar. sonra beni eve bırakırken arabayı arkadaşıma verdi eşi kullansın diye baktım gayet mutluydular...umarım bozulmaz :)

Canım çok sevindim. Sen hep arkadaşına güzel telkinlerde bulun. Bu genç yaşların değerini bilsinler bence. Flört eder gibi zaman geçirsinler. Bence şöyle düşünsünler şimdi flört etsek günaha girecektik hep ne güzel evlendik günahsız flört ediyoruz filan :) Evde oturmasınlar dışarı çıkıp yürüyüş yapsınlar, bebekleriyle beraber oyun oynasınlar çocukla çocuk olsunlar.. Hayatta yapacak çoooook şey var :)

Arkadaşının eşi de şöyle düşünsün. Ya ne güzel genç yaşta cinselliği tattım, tadıyorum. Hem de nikahlı olarak günaha da girmiyorum. Evlenmeseydim belki kendimi tutamayacaktım günaha girecektim evlenene kadar sabredemeyecektim.. Ya kesinlikle tadını çıkarmalılar yaşlarının gençliğinin..

Son düzenleme:
Az önce cok tatsız bi durum yaşadım...
evde oturuyodum zil çaldı baktım en yakın arkadaşım (evli) ağlıyo aşağı gel dedi...
eşiyle tartışmış kapıyı çekmiş çıkmış hava almak için bana derdini anlatmaya gelmiş.
Problem şu : Eşi dışarda arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi çok seviyo, hatta arkadaşıma yalan söyleyip şurdayım deyip kafelerde orda burda geziyomuş. 50-60 yaşlarında alkolik insanlarla oturup içiyomuş kendisi dahaa 22 yaşında ne işi var diye sinirleniyo arkadaşım o yaşta kaybedecek hiçbişeyi kalmamış insanlarla içip eve zil zurna sarhoş geliyo diyo...(ve şiddette yaşanmış böyle sarhoş geldiği günlerde:43:)
3 yıllık evliler bi çocukları var. boşanmak son çare arkadaşım düşünüyo ama ben bişey diyemiyorum ne diye teselli edicem ne söylicem bilmiyorum. Eşinin geliri yetmiyo onlara hep kızın ailesi destek çıkıyo çocuğun ailesinde de iş yok.
Yarın mutlaka çağıracak beni dertleşmek için.. evli veya bekar bu konularda fikri olan başına gelmiş arkadaşlar sizce arkadaşıma nasıl teselli, öğüt vermeliyim ne demeliyim?
Benim fikirlerime çok uyar ve dinler. Yardımcı olursanız sevinirim...

bir erkek 19 yaşında evlenirse böyle olur. e bir de çocukları varmış. sorumlulukları ağır gelmiş olabilir... o da böyle bir yola başvurmuştur. eğer şiddet sadece alkol aldığı zaman oluyorsa alkol ile bağlantısını kestiği zaman sorunları azalır.

Back
X