- 23 Ağustos 2012
- 51.850
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.486
- 898
- Konu Sahibi suigenerisim
-
Asiyetmiselam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
Besbekar fıstık gibi arkadaşım ben hamile ve dombikken iki ay bizde kaldı. Eşime de arkadaşıma da güvendiğim için ve herkes de kendine güvendiği için kimse rahatsız olmadı bu durumdan. Tuhaf geliyor bana bu tarz dert etmeler.selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
Peki kocasinin nenesi de “oglumm evinize hep bekar yatili misafir alin bu benim sana vasiyetimdir” dediyse nolcakNinem vasiyet etti dersiniz
Önce ölenin vasiyeti geçerli olurPeki kocasinin nenesi de “oglumm evinize hep bekar yatili misafir alin bu benim sana vasiyetimdir” dediyse nolcak
Kıdem farkıÖnce ölenin vasiyeti geçerli olur
yapacağınız tek şeyi söylüyorum bu kötü zihniyetten bir an önce kurtulmanız ! eşinize güvenmiyorsanız oturmaya da çağırmayın arkadaşınızı ya eşiniz erken gelir de siz otururken görürse eyvah eyvah... Şaka mısınız yaa evlisi bekarı ne farkeder ne biçim bir aile geleneği bu düşüncelerinizin sonucunu yaşarsınız unutmayın kötü düşünürseniz de hayatınıza kötü çekersiniz net!selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
Bizde de bu konuya biraz hassas yaklasilir. Bekar ya da evli farketmez yaninda esi varsa okey ama yoksa yatiya kalmasi hos karsilanmaz ne benim ailem acisindan ne esimin ailesi acisidan
Nereden biliyorsunuz hanfendi? Ölenler var. Kocalarımızı korumamız lazım.Bekarlar koca diye ölmüyor.
Haklısın terbiyesizler gül gibi kocalarimizNereden biliyorsunuz hanfendi? Ölenler var. Kocalarımızı korumamız lazım.
Evet buna inandık. Asssla senin saçma sapan şüphelerin değil de aile geleneği hı hıbizde de aile geleneği olarak
Bir erkeğin kalmaması daha alışılmış ve beklenen bir tavır sanki (öğreti de diyebiliriz)..o da genel olarak erkeklerin bakış açılarından kaynaklanıyor. Bir de erkek doğru arkadaş secemiyorsa daha sıkıntı, altında hep ataerkillik varLinclenecek birsey yok, konu sahibinin kulturu bu, elestirilecek birsey degil. Benim de kulturumde bekar erkegin (bekar kadina karsi boyle bi durumumuz yok) evlilerde konaklamasi hos karsilanmaz ve inanir misiniz bunun guvenle hic alakasi yok, kulturumuz bu. Mesela esimin kültüründe ne bekar kadin ne bekar erkegin kalmasiyla alakali bir yasak / hos karsilamama yok.
Kendinizde olmayan aliskanliklari, kultur yapısını, ananeleri hor gormeyin bi zahmet, boyle gormus insanlar, tecrübelerine dayanarak bunu hos karsilamiyorlar iste.
Herneyse konu sahibi, su anda artik yapabileceğin birsey kalmamis arkadasin geldiginde basinin ustunde yeri var deyip agirlayacaksin, bir dahaki sefere agzini yoklar kalacak gibiyse musait olmadigini soylersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?