Arkadaşıma verdiğim parayı kırmadan nasıl isteyebilirim :(

Vallahi ben hayretler içinde kalıyorum.
Sizin gibi nazik insanlar nerede yaşıyor bana neden hiç denk gelmiyor.
Para veriyorsunuz istemeye utanıyorsunuz neredeyse.
Yahu ne mesaj ne mail şu saniye açın telefonu çok acil büyük bir ödemem var bütün borçlarımı topluyorum parayı öğlene kadar gönder de.
Bitti yani neden ezilip büzülüyorsunuz ben borcu geciktirenden çok bu kadar nezakete sinir oldum.
Sanki borçlu olan sizsiniz.

Bence hiç onu duşunme kendını dusun dırek te ıste.. Arkadasım kusura bakma ama paraya ıhtıyacım var (esıme hedıye alcam onun haberı olmadan vs.) dıyebılırsın o 300 lırayı bu bı hafta ıcınde vermen mumkunm mu de dırek..

o sizi kırdığını düşünmemiş siz niye düşünüyorsunuz.. tabi direkt tel aç iste demiyorum ama.... ilk görüşmenizde biraz konuştuktan sonra cnmm....
eliniz rahatladığında borç olarak verdiğim parayı verebilir misin cnm ya bizim elimiz sıkışıkda
diyebilirsiniz....

Benim de vardı öyle bir arkadaşım. Dostluğumuzdan istifade ederdi böyle, tamam canım getircem, söz hemen ödeyeceğim derdi, para yok. Ben parayı isteyince de surat düşerdi. Çünkü huyunu öğrendikten sonra kısa sürelerde istemeye başlamıştım.

En iyisi arayıp, canım biz de ev kuruyoruz biliyorsun çok sıkışığız bu ara bana 300TL'yi geri ödeyebilirsen valla çok elim rahatlayacak, de.

Şimdi dersen ki, 300TL borç verir misin? O da canım hiç durumumuz yok bu ara biz de sıkışığız derse????????

Ben de en iyisi dürüstçe istemek.

Ayrıca ben böyle insanların kırılması gerektiğinden yanayım, çok çektim çünkü ondan böyle sertim :) Kırmayayım etmeyeyim diye düşüne düşüne biz kendimizi yerken, millet alışverişinden eksik kalmıyor :) O nasıl oluyor??????

O yüzden kırılıyorsa da kırılsın, ki hakkı da yok! Para senin paran 1.5yıl beklemişsin, 50TL de değil yani 300TL...

insan aldığı borcu unutmaz.arkadaşınızsa eğer sizin zor durumda olduğunuzu biliyordur.

kırılacağını falan düşünmeyin,isteyin.çünkü kırılacak bişey yok.anlattığınıza göre gayette iyi yaşıyorlar.

eğer kırılacaksada zaten sizin iyi arkadaşınız değildir.o durumda da kırılacak olan o değil siz olmalısınız.

sonuçta sende evlenmişsin ee haliyle bir sürü borcun olucak bunu arkadaşın biliyor olmalı dimi.
deil borç konusunu açmak 1000 liralık telefonunu gösterdi bide bana diyorsun
valla ben olsam anında arar sıkıştık bu aralar sana verdiğim borcu acele ödeyebilirmisin derdim.

valla napsam şaşırdım.hatta geçenlerde tel.de konuşurken birkaç yere borç verdiklerini,geri istediklerini ve ödenmediğini söyleyip dertleşti benle.ya benle eşim memuruz,onlar da asgari ücretle çalışıyorlar.böyle lüks yaşadıklarını görünce istesem diyorum.ama ne zaman konuşsak geçim sıkıntısından bahsediyor dert yanıyor..istememem için yapıyor olabilir..

eğer öyle bir hinlik düşündüğünü düşünüyorsan öyle insan kırılsada olur bence hiç takma direk ihtiyacım var ne zaman verebilirsin diye sor ...

bence de az para değil 300 tl
biliyo bence ama aklınca unutturmaya çalışıyo
o bu kadar yuzsuzse sende iste paranı açık açık,ihtiyacın olduğunu söyle
yıne oyalarsa bıkana kadar ara,msj at hatırlat
sadaka yada borç istemıyosun sonuçta senın paran o
bıdaha da bence kımseye borç yada fazla meblağlarda borç verme....ders olsun bu,devir senın devrin değil çünkü

paramı kimsede bırakamam kardeşim.canım çıkıyor kazanana kadar.bir de pişkin pişkin telefonunu göstermiş..ayy sinir.:41: direk söyle kendisine iste paranı.bu nedenle arkadaşlığını bozacaksa da kusura bakmasın.

Bence direk söyleyin, paraya ihtiyacım var, sana 1,5 sene önce verdiğim borç parayı vermeni istiyorum de.

Sen neden utanıyorsun, üzülüyorsun.

Ben birinden borç para alsam ve vermesem, karşımdaki benden istediği zaman yerin dibine girer, heralde uzun bir sürede çıkamam.

Benimde başımda böyle bir sıkıntı var konumda var, daha değişik bir mevzu ama para meselesi sonuçta... Bu yapılan tam bir yüzsüzlük ben sana alyansın için yardım edeyim sen bin liralık telefonla karşıma çık bide bana özelliklerini göster! yok artık!! Bencede msj at yada konuş '' şu sana verdiğim parayı alabilirmiyim? çok sıkışığım'' şeklinde kemküm ederse '' sat telefonunu o halde diye'' tepkini koy zaten hatasını anlayıp konuya giriş yapacaksınızdır... Beklemekle verecek gibi değil.

Son düzenleme:
Konu başlığını yanlış yazmışsın..."Kırmadan" değil, aksine kırarak iste ki, yaptığı yüzsüzlükten dolayı utansın biraz.
Olaya bak...
İnsanlar nasıl bu kadar rahat, nasıl bu kadar sorumsuz olup, karşılarındakine enayi muamelesi yapabiliyorlar cidden hayret ediyorum.

300 tl bu zamanda az para degil bana göre en azından faturalarımı öderim hatta ev kiramı bile bizim burda 300 liraya kiralık evler varda bence bir an önce isteyin paraınızı o size telefonu gösterirken biraz utanması gerekti ben bu kızdan para aldım diye paranızı isteyin arkadaşım o sizin paranız kim bilir ne zorluklarla kazanıyorsunuz

haklısınız kızlar..ama bu arkadaşla önceden çok samimiydik ünide ev arkadasıydık.benimde yapımdan dolayı isteyemiyorum..hep sıkışığız dediği zamanlar geliyor aklıma..eşime diyorum ne yapayım o parayı gözden çıkaracak kadar arkadaşını seviyorsan isteme kalsın dedi..ama ihtiyacımız var..düğünden sonra toplanan altınları paraları birleyip araba aldılar 2-3 ay sonra..ben en azından düğünde toplanan paradan çıkarıp bi daha elime geçmez diye vermesini bekliyordum..şahsen ben öyle yapardım..benim düğünümde toplanan paraları düğün gecesi eve gitmeden bitmişti borç aldıklarımıza vermiştik..ama söylicem..aramız da soğudu..bayramlarda hep ben arardım geçen bayramda bekledim arayacak mı diye nerde..ailem buna çok yardım etmişti,babam ne paralar topladı ihtiyacı var diye verdik gitti saç boyadı kuaförde alışveriş yaptı..annem düğününde ne çeyizler aldı buna borçları daha yeni bitti..heralde bu parayı da hayır yapmak için verdiğimi düşündürmeye çalışıyor..ama ben o parayı nasıl kazanıyorum bilseniz uykusuz geceler sabahlara kadar ayakta stres..

Bu para mevzulari arkadasligi yikip geciyor biraz.
Ben yurtdisinda yasiyorum. Benim de Turkiye'deki en yakin arkadasim benden cok pahali (1,000 lirayi gecik) seyler istiyor. Ihtiyac da degil ha, pahali elektronik aletler, eglencesine. Luks yani, ihtiyac degil. Guya siparis verecek. Borcla harcla gecinen arkadas nerden bulup da bana odemesini yapacak tabii. Ben bilmiyor muyum o para sonunda bana patlayacak? Dedim "benim de maddi durumum yok, boyle yuklu masrafa giremem. Parayi gonder, ondan sonra ben sana alir getiririm". Malesef durum boyle. Sinirlerim tepemde geziyorum bu konuyu dusundukce. Millet ne kadar gamsiz. Arkadas filan diyemiyorum, cok kiziyorum ben boyle seylere.
Simdi arkadasim, is baska dostluk baska. Ben de aynen oyle sabahlara kadar ayakta calisip kazaniyorum bu parayi. Kimsenin luksune verecek param yok benim. Ihtiyac olsa amenna.
Sen de birazcik sert yuzunu takinip iste parani. O paralar kolay kazanilmiyor.

selam kızlar.ben bundan yaklaşık 1,5 yıl önce bir arkadaşıma borç vermiştim.şöyle oldu,o evlenecekti alyans alacaklardı düğün için kapora vermesi gerekiyordu kuyumcuya.beni aradı sen verebilir misin benim yerime elimiz düzelince veririz diye.benim de durumum müsaitti 300 tl gittim kuyumcuya verdim.düğün oldu 1 ay sonra bir konuşmada senin parayı da veremedik dedi.bende sorun değil eliniz düzelince verirsiniz dedim.1.5 yıl geçti hala tık yok.o kadar paracıl bırı degılım ama suan maddi olarak sıkısık durumdayız.yeni evlendik herşeyimizi kendimiz aldık borcun içindeyiz yani baya sıkıştık:( arkadaşım da zevkine düşkün biri,her hafta sonu gezerler ,alışverişler yaparlar,lüks yaşıyorlar yani.1000tl lik telefon almış geçen gösteriyor.bizde herşeyimizi kısıyoruz para yok diye.diyeceğim şu ki nasıl istesem bu parayı onu kırmadan fikirlerinize ihtiyacım var..

canım bende aynen 1,5 yıl önce arkadaşıma borç verdim.2000 lira 2 ay sonra verecekti.hala tık yok.geçenlerde yüzümü karartıp istedim.biz de şuan sıkışık durumdayız hani uygunsan verebilir misin?dedim.binkere özür diledi.en kısa zamanda verecem dedi.1 ay geçti hala yok.bir süre sonra yine isticem yoksa gidecek yani.ben ce sende iste.işe bak ya paramızı isterken biz utanıyoruz ama onlar oohh hiç sıkılmadan aldıkları şeyleri gösteriyolar..

Back
X