Borç verdiğim parayı nasıl isteyebilirim?

Ben bu gibi durumlarda unutmus olduklarini dusunerek (ornegin is yerinde onun da oldugu bir sohbet aninda) Cuzdanimi temizlemeye filan kalkiyorum:) paralarimi duzenliyorum hala hatirlamadiysa hey benim kafam gelgitli, borcum varmiydi kimseye, unuttugum felan, ya simdisoylesin ya da sonsuza kadar sussun diye bi laf atiyorum ortaya. Bizde bu olay cok oluyor cunku her oglen disardan yemek soyluyoruz cebimizden oduyoruz, bazen uzerimizde olmuyor, siparis geldigi esnada herkes orda bulunmuyor vs toplu bir kisi oduyor. O yuzden kalabiliyor yani. Sizin is ortaminiz nedir nasilsir bilmem ama bu taktik bende genelde ise yariyor:)

Süresiz gözünün içine bak ve o sana niye bakıyorsun diye sorduğunda bir şey unuttun mu bir düşün bakalım benim ile ilgili de.

Ben bu gibi durumlarda unutmus olduklarini dusunerek (ornegin is yerinde onun da oldugu bir sohbet aninda) Cuzdanimi temizlemeye filan kalkiyorum:) paralarimi duzenliyorum hala hatirlamadiysa hey benim kafam gelgitli, borcum varmiydi kimseye, unuttugum felan, ya simdisoylesin ya da sonsuza kadar sussun diye bi laf atiyorum ortaya. Bizde bu olay cok oluyor cunku her oglen disardan yemek soyluyoruz cebimizden oduyoruz, bazen uzerimizde olmuyor, siparis geldigi esnada herkes orda bulunmuyor vs toplu bir kisi oduyor. O yuzden kalabiliyor yani. Sizin is ortaminiz nedir nasilsir bilmem ama bu taktik bende genelde ise yariyor:)
Ona rağmen hatırlamayan var. Bu şekilde söyleyen insana evet bana borcun vardı demeye bile çekiniyorum. Nasıl söylenir ki. Geçen gün senin yerine para vermiştim onu vermedin demek bile çok çok zor geliyor bana.

Ödemem var de.
Yüz yüze istemeye utanıyor insan gerçekten bende öyle oluyorum ama mesajla isterim genelde

hayır demeyi bilmiyorsun böyle devam eder bu enayi yerine koyarlar veremem diceksin bukadar basit

Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda çok sıkıntılıyım. Biri benden borç istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak çoğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim için. Başkalarından para veya borç isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime ödeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gün vermezsem rahat edemem. Borçlu kalmaktan unutmaktan çok korkarım. Ancak birkaç ay önce bir arkadaşın ev görmesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı için bana sen öder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugün de aynı yerde çalıştığım başka bir arkadaşım borcunu ödemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cüzdanı açtım vardı verdim. Akşam çıkarken hatırlat bankamatikten çekip vereyim dedi. Birlikte çıktık çıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı birçok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye düşünüyorum. Ben böyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geçiyor her türlü unutuyor o saatten sonra hiç istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borç verdiğim parayı?
Bir kere komşudan aldım(can arkadaşım gibi) halılarım yıkamadan erken geldiği için. Onda da yerin dibine girdim gecesi uyuyamadım sabah erkenden gittim verdim. İnsanlar nasıl bu kadar rahat anlayamıyorum.
Para sizin paranız isteyin tabiki çekince sana vericem dediyse çeksin versin. Kimse babanın oğlu değil hoş olsa bile söz senettir.

Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda çok sıkıntılıyım. Biri benden borç istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak çoğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim için. Başkalarından para veya borç isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime ödeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gün vermezsem rahat edemem. Borçlu kalmaktan unutmaktan çok korkarım. Ancak birkaç ay önce bir arkadaşın ev görmesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı için bana sen öder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugün de aynı yerde çalıştığım başka bir arkadaşım borcunu ödemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cüzdanı açtım vardı verdim. Akşam çıkarken hatırlat bankamatikten çekip vereyim dedi. Birlikte çıktık çıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı birçok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye düşünüyorum. Ben böyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geçiyor her türlü unutuyor o saatten sonra hiç istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borç verdiğim parayı?
Onlar unutmaya utanmiyorsa siz kendi paranızı istemeye niye utanıyorsunuz..yani akşam hatirlat diyen de ayrı ariza

Anlık oluyor inanın. O an bahane bulamıyorum. İsteyemiyorum da sadece verdiklerimi nasıl isteyebilirim bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var.
Şimdi yazın valla ev hediyesine ortağım diyip payını size ödeten arkadaşınıza yazın...ödemeyecektin madem neden ben senin payını ödüyorum ? 5 kişi yerine 4 e bolunurdu masraf örneğin..

Şimdi yazın valla ev hediyesine ortağım diyip payını size ödeten arkadaşınıza yazın...ödemeyecektin madem neden ben senin payını ödüyorum ? 5 kişi yerine 4 e bolunurdu masraf örneğin..
😂😂 Benim yerime sinirlendiniz siteminizde de haklısınız. :KK70: Diyorum ya ah o cesaret bende olsa bu kadar sıkıntı çekmezdim. Ev ziyaretinin üzerinden 3 ay geçti. Şimdi hatırlatmam daha da zor. Bilmiyorum hatırlar mı ancak bu saatten sonra imkansız gibi.

O zaman aldığı borcu vermeye niyetlenmeyen böylelerine bir daha borç verme bence kardeşim.
Zaten ev ziyaretine gittiğimiz arkadaşın benim yerime ver taleplerine çok karşılık vermiyorum. Bazıları ben aldığım borcu unuturum öyle olursa mutlaka hatırlatın bana diyorlar ama hatırlatmak benim gibi çekinen kişiler için imkansız zaten. Genelde herhangi bir yere, kişiye borcum varsa o an telefonuma not alıyorum. Unutmak doğaldır ancak sürekli unuttuğunu bilerek önlem almamak karşı tarafı zor duruma düşürüyor.

Ben de istemeye utananlardanim
Komsum benden borc para almisdi. Aylarca vermedi parayi. Utanmadan da bize gelip bak kendime altin yuzuk aldim, kiyafetler aldim, onu bunu aldim diyordu deliriyordum.
En son annem annesiyle konusurken borcu hatirlatti. Ondan sonra kiz parami verdi.
Ha bu arada kizin annesinin de bize borcu var ve hic bir sekilde geri vermedi. Annem de iyi ki, unuttu, bundan sonra istemeye yuzu olmaz dedi.

sızı okadar ıyı anlıyorum kı
sahsen ben param yok demeye de utanıyorum yuzum yanıp sonuyor yalan soyledıgım anlasılıyor yuzumden
oyuzden az parayla dısarı cıkıyorum nakıt olarak kendıme yetecek kadar var
para oderken cuzdanımdan anlıyorlar az cok ısteyenler ode dıyenler azaldı

Ben de yok diyemiyorum. Çünkü arkadaşım diye güveniyorum bundan öncekiler ile bir tutmayım demek ki ihtiyacı var diyorum veriyorum ve genelde geri gelmiyor. Bir de haftanın kaç günü gördüğün kişiler nasıl vermeden rahat ediyorlar bilmiyorum.

Tahminimden çok gelmiş kartımın ekstresi bana bu ay verebilecek misin derim parayı nasıl denkleltşrcem bilmiyorum derim alırım paramı

Tahminimden çok gelmiş kartımın ekstresi bana bu ay verebilecek misin derim parayı nasıl denkleltşrcem bilmiyorum derim alırım paramı
Dün isteyen arkadaşım bugün verdi parasını. Ancak diğerleri zaten hatırlamıyorlardır bile.

Back
X