Borç verdiğim parayı nasıl isteyebilirim?

sızı okadar ıyı anlıyorum kı
sahsen ben param yok demeye de utanıyorum yuzum yanıp sonuyor yalan soyledıgım anlasılıyor yuzumden
oyuzden az parayla dısarı cıkıyorum nakıt olarak kendıme yetecek kadar var
para oderken cuzdanımdan anlıyorlar az cok ısteyenler ode dıyenler azaldı
Ben de artık öyle yapacağım. Bir de bazı arkadaşların kredi kartı olmuyor. Alışveriş yapmak istiyorlar senin kartından ödeyelim ben sana veririm diyorlar. Hayır da diyemiyorum zaten. Yalan da söyleyemiyorum saçmalayınca anlaşılıyor çünkü. Hayır diyebilmenin nazik bir yolu olmalı. Veremem diyemiyorum, olduğunda da yok diyemiyorum. Cüzdanda en fazla 20-30 bulundurmam iyi olacak sanırım benim için artık. :)

Bazen diyorum ancak aynı ortamda olup cüzdanı açıp bakınca olduğu anlaşılıyor. Onu da veremem diyemiyorum ne yazık ki.
İşten çıkinca taksit odeyecegim bugun son gunü param kitı kitina yetiyor diyip versen bile rahatlikla cikista bu bahaneyle istersin.Hep boyle bahanelerin olmali.Mesela hediyeye parayi sen kat diyen arkadasina beraber oturdugunuz bir gun ya sorma o gun basima ne geldi benimde ustumdeki para seninkinide verince bitmis dolmusa bindim cuzdanimi bir actim para kalmamis rezil oldum gibi hikaye anlatir gibi hatirlatacaksiniz.Biraz düş gücü kullanin.

Önlerinde cüzdan açmanız vermeniz için bir sebep değil. Şunu ödeyeceğim bunu ödeyeceğim falan deyip uydurun
cuzdaninizin gizli bir kısmı varsa oraya saklayın hatta :D
Borcu olanlardan da ya benim de ihtiyacım oldu deyip isteyin.
Borç alıp vermemek ne kadar ayıp nasil rahat ediyorlar anlamıyorum

Ben de artık öyle yapacağım. Bir de bazı arkadaşların kredi kartı olmuyor. Alışveriş yapmak istiyorlar senin kartından ödeyelim ben sana veririm diyorlar. Hayır da diyemiyorum zaten. Yalan da söyleyemiyorum saçmalayınca anlaşılıyor çünkü. Hayır diyebilmenin nazik bir yolu olmalı. Veremem diyemiyorum, olduğunda da yok diyemiyorum. Cüzdanda en fazla 20-30 bulundurmam iyi olacak sanırım benim için artık. :)
Onada limiti dolu cok az limit ay sonunu kartla getirecegim dersin.Kartla odeme yapacagim limit az dersin

Valla millet hic utanmiyor hadi istiyorlar birde odemiyorlar.Onlar utanmiyorsa siz hic utanmayin en fazla biraz fakir görünürsünüz 😁

ay keske gercekten fakir gorseler benı :D
en basıtı
bır arkadasım benı kahveye davet ettı dısarda bır cafeye gıttık
ben kahve ıctım kendısı guzel yedı ıctı
kasaya gectık
bana canım kesene bereket sagolasın dedı
:D davet eden oydu halbukı

rıca ederım dedım odedım

Bunu benim komşum çok yapar
1 hafta önce 5 liralık pirinç alır mısın dedi sana veririm dedi vermedi
dun de evlerine gittigimde vestiyerin de vazo gibi bir şeyin içinde 5 lira gördüm aldım hırsızlık oldu bir nevi ama benim parami vermedi
kapıdan çıkana kadar aklına gelmedi borcum

dun de evlerine gittigimde vestiyerin de vazo gibi bir şeyin içinde 5 lira gördüm aldım hırsızlık oldu bir nevi ama benim parami vermedi

soylemeden mı aldınız :KK57:

Bir kere basima gelmisti, ben de onun da bulundugu 3 5 kisilik bi ortamda Benim birinize borcum var mi unutuyorum varsa soyleyin demistim de anlamis vermisti

Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda çok sıkıntılıyım. Biri benden borç istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak çoğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim için. Başkalarından para veya borç isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime ödeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gün vermezsem rahat edemem. Borçlu kalmaktan unutmaktan çok korkarım. Ancak birkaç ay önce bir arkadaşın ev görmesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı için bana sen öder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugün de aynı yerde çalıştığım başka bir arkadaşım borcunu ödemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cüzdanı açtım vardı verdim. Akşam çıkarken hatırlat bankamatikten çekip vereyim dedi. Birlikte çıktık çıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı birçok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye düşünüyorum. Ben böyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geçiyor her türlü unutuyor o saatten sonra hiç istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borç verdiğim parayı?

En nefret ettiğim insan tipi aldığı parayı, giysiyi geri getirmeyen. Gayet rahat bir şekilde isteyeceksin canım. Geçen sana şu kadar vermiştim hiç param kalmadı yoksa istemezdim falan diyerek isteyeceksin. Alıp da vermeyen utansın sen niye utanıyorsun. Her para istendiğinde hemen veren biri olarak görülüyorsan onda nasılsa vardır rahatlığı oluşmuştur. Bir daha çok güvendigin biri olmadığı sürece istenirse "bende de yok canjm yaa" de. Madem hayır diyemiyorsun cok fazla nakit taşıma yanında ben taşımam. Banka kartıyla hallediyorum her alışverişimi.

Şimdilik yüksek meblağları isteyin. Yemekti falan kalsın. Nasıl isteyeceğiniz konusunda da arkadaşlar yazmış, ben direk canım bana borcun vardı bu ara sıkışığım gönderir misin mesajı akabinde iban numarası. Göndersinler valla.

Bir daha da kimseye borç vermeyin. Cilt bakımına gittim, kendime bi şeyler aldım, annemlere yolluyorum her ay bana da kalmıyor vs vs. Cüzdanı da milletin yanında açmayın. Böyle insanlara bir de paranı nereye harcadığını sürekli takip edenlere gıcığım. Sanki hesap vericez.

Hatırlamıyorlardır diye birşey yok.
Ne demek? İnsan kendisine ait olmayan bir parayı kullanacak ve unutacak?
Ben buna inanmam.
Neden bir borcum varsa on lira ya da onbin lira, ben neden unutmuyorum?
Sadece büyük çoğunluk unutmuş gibi davranmak işine geldiği için hatırlamıyormuş gibi yapar ve de üstüne sizden tekrar borç ister..
Ben birisine borç verdiğimde , hatırlatmama rağmen o rakam bana geri ödenmez ise bir daha asla para vermem.
Ve hayatta hiç ama hiç kimseye bir lira bile borç bırakmam, bırakamam.
Arkadaşı, dostu bırak, daimi alışveriş ettiğim dükkana bile , diyelim ki az para var üzerimde üç lira yetmedi ve önemli değil dendi, buna rağmen sonraki gidişimde ön e o üç lirayı öderim.
Uzun sözün kısası arkadaş bildiklerinize dikkat edin.
Ama arkadaşımın ihtiyacı vardır, hediye ederim. Ve hemen orada o anda unuturum.
Ama o kişinin gerçekten arkadaşım olduğundan eminimdir.

Bence o parayı harcamayın. Ya geri koyun ya da ihtiyacı olan birine verin. O da sizin paranız değil çünkü.

Herkes gayet güzel tavsiyede bulunmuş. Umarım uygularsınız. Yoksa emeğinizi sömürmek bu. Para kolay kazanılmıyor.

Verme canım.
Bende bugün bankaya borç ödicem ödemenin son günü dersin.
Verdiklerinden git açık açık iste yoksa daha çok beklersin.kırılsınlar üzülsünler dertlenme.para önemli.

Paranızın hepsini açık olan yere koymayın günlük yetecek kadar koyun geri kalanları başka bölmelere istifleyin sorulduğunda da yok dersiniz

😂😂 Benim yerime sinirlendiniz siteminizde de haklısınız. :KK70: Diyorum ya ah o cesaret bende olsa bu kadar sıkıntı çekmezdim. Ev ziyaretinin üzerinden 3 ay geçti. Şimdi hatırlatmam daha da zor. Bilmiyorum hatırlar mı ancak bu saatten sonra imkansız gibi.
Öyle bir hatırlar ki inkar ederse beraber gittiğiniz gruba ifşa edersiniz hatırlamazsa..yaşınız kaç bilmiyorum bankada ise girdiğimde benim de başıma geldi bir kaç defa...aynı kişiden üst üste yada farklı kişilerden...baktım bana tutumlu olmak konusunda hayat dersi veriyorlar...gerçekten büyük atiyorlar öyle paranı çarçur etme böyle biriktir diye.oyle mi dedim içimden ;en kısa gecmisten başlayarak alenen dik durup vereceklerini hatırlatmakta başladım.kurumun Messenger'ı vardı.soyleyemediysem.yazdim
İzi kalsın.pasa paşa ödediler.aaaaa unuttum diyen de pek olmadı.sanki ben borç istemişim gibi aaaaa hemen göndereyim cınım diye hepsi aynı edebiyatla hesabıma gönderdi aklınızda bulunsun

Back
X