Arkadaşlar bu konuda ciddi anlamda çok sıkıntılıyım. Biri benden borç istediğinde, parası olmadığında sen benim yerime ver ben sana veririm dediğinde veriyorum ancak çoğu zaman o para gelmiyor. Şimdiye kadar bu şekilde en az 500 liram kalmıştır başkalarında. Sırf isteyemediğim için. Başkalarından para veya borç isteyen biri olmadım. Bozuk param olmadığında benim yerime ödeyen, bir şey alırken benim yerime kendi parasını veren herkese anında ya da ertesi gün vermezsem rahat edemem. Borçlu kalmaktan unutmaktan çok korkarım. Ancak birkaç ay önce bir arkadaşın ev görmesine giderken o an yanımızda olmayan arkadaşımız benim yerime sen kat ne kadar katılıyorsanız ben sana sonra veririm dedi vermedi. İsteyemedim de. Yemek yedikten sonra parası bozuk olmadığı için bana sen öder misin ben sana veririm deyip yine verilmediği oldu isteyemedim. Bugün de aynı yerde çalıştığım başka bir arkadaşım borcunu ödemeyi unutmuş o an sende var mı dedi ben de cüzdanı açtım vardı verdim. Akşam çıkarken hatırlat bankamatikten çekip vereyim dedi. Birlikte çıktık çıkışta hatırlamadı bile. Aynı kişiler olsa tamam bir daha vermem diyeceğim ama farklı farklı birçok kişide bu şekilde param kaldı. Ne yapayım bilmiyorum. Utanıyorum da istemeye. Aynı ortamda olunca hemen hatırlayıp istemek de olmaz herhalde diye düşünüyorum. Ben böyle hatırlatmayınca da haftalar, aylar geçiyor her türlü unutuyor o saatten sonra hiç istememiyordum. Bana bir akıl verir misiniz? Yanlış anlaşılmadan, kırmadan, incitmeden nasıl isteyebilirim borç verdiğim parayı?