Arkadaşıma yaptığım doğum günü sürprizim ve tepkisi

Doğum gününü kutlayacağı biri yok diyorsunuz ama "kutlayacağını biliyordum, bugün beklemiyordum" demiş. Bana bilmediğiniz, size anlatmadığı biriyle planı varmış o bozulmuş, o yüzden surat yapmış gibi geldi. Ama tabi ki her şeye rağmen çok ayıp yapmış. Böyle düşünülmek çok hoş olmalı. Benim annem belli yemekleri asla yapmazdı. Benim de çok sevdiğim şeyler vardı içlerinde anneannem yapardı. Üniversitenin ilk senesi ananem felç geçirdi neyse işte o yemekler yemekhanede çıkınca "ay çok severim, bir senedir hiç yemedim" gibi bahsetmişim demek ki. Yurttaydım o zaman henüz. Ailesiyle yaşayan bir arkadaşım vardı. Bir gün beni çağırdı. O bahsettiğim tüm yemekleri yapmışlar annesiyle. Yemin ederim size hayatımda aldığım en güzel hediye hala budur. Epey bir ağlaşmıştık üçümüz o gün deli gibi :D Aynı sizin gibi saklama kaplarına koyup verdiler bir de yanıma. Diğerlerini götürdüm de biri sele zeytin kutusundaydı, evlendim o kutu hala evimde, saklıyorum. Anneniz de siz de çok tatlısınız bence.

Yanlış günde kutlamış olmayasın?

Benim geçen bi arkadaşım doğum günümden tamm 1 gün sonra kutladı
Yanlış bilinince de insan bozuluyor
Ama yine de böyle suratsız davranılmaz

2 senelik arkadaşınıza doğum günü sürprizi yapmanız biraz garip olmuş, yani bu tip sürprizler 5 seneden fazla olan arkadaşlıklar için hazırlanır genelde, öncelikle bunu söylemeliyim. Siz çok güzel düşünmüşsünüz yine de, kim hangi sürprizi yaparsa yapsın insan sevinir genelde. Ama arkadaşınız pek kıymet bilememiş, karakterini belli etmiş biraz açıkçası, belki de o gün morali bozuktu? Böyle bir ihtimal var mı?

Doğum günü depresifliğini mi abarttı acaba? :KK14:

Ailesinden kaynaklanan bir eziklik hissetmiş olabilir. Ama demek ki olgun aklı başında biri değilmiş.
Keşke giderken "zıkkımın kökünü ye. yüz verdik ayıya geldi s.ç.tı çatıya" deseydin.. :işsiz:

15 yaşındayken ailem tüm sevdiğim arkadaşlarımı davet edip böyle bir organizasyon yapmıştı. Ama tahmin etmediğim için benim için fazla sürpriz oldu. Tansiyonum düşüp, bayıldım :))) ayılırken arkadaşlarım fısıldaşıyordu " kaktüs pek hoşlanmadı galiba" diye. O gece de bana kal geldiği için, bütün akşam mal mal bakmıştım.

Böyle birşey olabilir mi acaba? Çok mu iyimserim ya :)

Doğum gününü kutlayacağı biri yok diyorsunuz ama "kutlayacağını biliyordum, bugün beklemiyordum" demiş. Bana bilmediğiniz, size anlatmadığı biriyle planı varmış o bozulmuş, o yüzden surat yapmış gibi geldi. Ama tabi ki her şeye rağmen çok ayıp yapmış. Böyle düşünülmek çok hoş olmalı. Benim annem belli yemekleri asla yapmazdı. Benim de çok sevdiğim şeyler vardı içlerinde anneannem yapardı. Üniversitenin ilk senesi ananem felç geçirdi neyse işte o yemekler yemekhanede çıkınca "ay çok severim, bir senedir hiç yemedim" gibi bahsetmişim demek ki. Yurttaydım o zaman henüz. Ailesiyle yaşayan bir arkadaşım vardı. Bir gün beni çağırdı. O bahsettiğim tüm yemekleri yapmışlar annesiyle. Yemin ederim size hayatımda aldığım en güzel hediye hala budur. Epey bir ağlaşmıştık üçümüz o gün deli gibi :KK70: Aynı sizin gibi saklama kaplarına koyup verdiler bir de yanıma. Diğerlerini götürdüm de biri sele zeytin kutusundaydı, evlendim o kutu hala evimde, saklıyorum. Anneniz de siz de çok tatlısınız bence.
Ne güzel bir anı,ne güzel bir iz bırakış,bayıldım bu inceliğe:KK36:
Ama kıymet bilmek te bir inceliktir,size de bayıldım:KK200:

Ya bence bahanelik bir durum yok sürpriz yaptı diye kızı suçlu çıkarmış bazıları hatta şaka gibi. Ne sorunu varsa var, sonuç olarak arkadaşı onu düşünmüş annesiyle uğraşmış ortada bir emek var. Kime altı üstü bir sürpriz yaparken oturup "Allah Allah acaba ailesiyle sorunları olabilir mi?" diye düşünüyorsunuz? Surat yapılmaz öyle bu terbiyesizlik. Hadi başka planın vardı, ailenle sorunluydun şöyleydin böyleydin; orada çaktırmaz sonradan söylersin "Kusura bakma ben böyle böyle hissettim, şöyle planım vardı" diye. Bu cidden terbiyesizlik, hatta şımarıklık.

Konu sahibi, yerinizde olsam bir daha asla görüşmem. Benim erkek arkadaşım da sürpriz sevmez mesela ama bana bunu en baştan söylemiştir "Bak Astoria ben sürpriz doğumgünü partilerini sevmem, herkesi toplayıp sürpriz yapma bana" diye; ben de hiç yapmadım. Bunu söylemeden kız nereden bilebilir, nezaket göstermesi lazım yani. Ki zaten 10 kişi toplamamış oraya anne kız bir şeyler yapmışlar. Ben ciddi ciddi sinirlendim burada yalnız ehehe.

Son düzenleme:
Bence buna bir kılıf bulmaya çalışmayın. yok o gün canı başka şeye sıkılmışta, yok efendim o gün hayatında birini kaybetmişte.. ne alaka nasıl bir bağlantı kuruldu bilmiyorum ama saçma..
gerçek şu ki, arkadaşın bu kadar fazla sevgi gösterilerinden hoşlanmıyor. Bu onun kötü bir insan olduğunu göstermez ama verdiği tepki kabul edilebilir bir tepki değil. İyi düşünücem diye kendinizi kasmayın. Arkadaşınızla aranıza mesafe koyun bir daha da herhangi bi arkadaşınıza doğum günü yapıcam diye uğraşmayın. Çok tatlı, çok iyi niyetli bir insansınız. Ama bazen fazla iyi olmak ta karşı tarafı sıkar.

Ya bence bahanelik bir durum yok sürpriz yaptı diye kızı suçlu çıkarmış bazıları hatta şaka gibi. Ne sorunu varsa var, sonuç olarak arkadaşı onu düşünmüş annesiyle uğraşmış ortada bir emek var. Kime altı üstü bir sürpriz yaparken oturup "Allah Allah acaba ailesiyle sorunları olabilir mi?" diye düşünüyorsunuz? Surat yapılmaz öyle bu terbiyesizlik. Hadi başka planın vardı, ailenle sorunluydun şöyleydin böyleydin; orada çaktırmaz sonradan söylersin "Kusura bakma ben böyle böyle hissettim, şöyle planım vardı" diye. Bu cidden terbiyesizlik, hatta şımarıklık.

Konu sahibi, yerinizde olsam bir daha asla görüşmem. Benim erkek arkadaşım da sürpriz sevmez mesela ama bana bunu en baştan söylemiştir "Bak Astoria ben sürpriz doğumgünü partilerini sevmem, herkesi toplayıp sürpriz yapma bana" diye; ben de hiç yapmadım. Bunu söylemeden kız nereden bilebilir, nezaket göstermesi lazım yani. Ki zaten 10 kişi toplamamış oraya anne kız bir şeyler yapmışlar. Ben ciddi ciddi sinirlendim burada yalnız ehehe.
Belki de bir mekan kapatmasını bekliyordu,ev az geldi:))

Olabilir "instagirl"se :) Zaten "Nereye koyucam onları buradan eve gitmiyorum" diye hafiften başka partilere akıyorum mesajı vermiş gibi.
Tabii,yenilen içilen şeyler,paylaşılan duygular,verilen emek gibi gerçekler yerine,yalnızca RESME odaklanılıyor çoktandır,yabancı geldi haliyle o_O

ayyy coook tatlisin bana yapsana mutluluktan cilgina dönerdim sanirimmm

Back
X