Arkadaşımım düştüğü büyük yanlış !

Ortada üç tane evlat var.
Arkadaşınız vicdan yapmıyorsa siz onun yerine yapıp bu şahısla dostluğunuzu noktalayın bence.
Yazık günah sahiden.
Başka birinin yönlendirmesiyle doğruyu bulacağını sanmam zira dört sene uzun zaman.
Bırakın kendini buladığı çamurda boğulsun.

Bu arada bu karımla aramızda hiçbir şey kalmadı sadece çocuklar için birlikteyiz yalanı da o kadar klişe ki :KK14: İşin garip tarafı tüm aldatan erkekler bunu söylüyor, sadece Türklere de has değil yani. Birkaç yabancı dizi izliyordum, orada da sevgilisi olan evli erkekler böyle söylüyordu:sinirli:

Herkese merhaba arkadaşlar ,böyle bir konu için buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Konu başlıkta belirttiğim gibi arkadaşım, dostum.. konuya geleyim . 10 yıldık devam eden bir dostluğumuz var. Çok sevdiğim ,güvendiğim biri.. yaklaşık 1 ay önce bu kişinin evli üç çocuklu bir adamla ilişkisi olduğunu öğrendim .kendisi ağlayarak anlattı . Asla konduramayacağım bir insan . Arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz . Adam karısını sevmeyerek evlenmiş , boşanmak istiyormuş boşanamıyormus . Kadın kocasının yasak ilişksini biliyormuş ve tehdit ediyormuş arkadaşımın ailesine söylemekle. Arkadaşımın bu adamla 4 Yıldır bir ilişkisi varmış . Arkadaşım o kadar emin ki adamın karısını sevmediğine . Defalarca anlatmaya çalıştım . Çünkü ben de evliyim yeni evlendim . Her şeyi söyledim ama arkadaşım vazgeçmiyor benim elimden de bir şey gelmiyor . Nasıl düştü böyle bir yanlışa aklım almıyor arkadaşlar . Biraz yazıp rahatlamak istedim uzun oldu kusura bakmayın . Belki böyle bir şeye tanık olup, düzeltebilen biri vardır siye yazdım
Sevmemiş 3 çocuk Allah bilir sevseymis kaç çocuk yapacakmış adam ???

Arkadaşınız için “kandırılmak”, “tuzağa düşmek” gibi ifadeler kullanılmış ama ben katılmıyorum. Çok uzun süredir ve belli ki bile isteye birlikte adamla. Çocuk değil ayrıca.

Evlilik bakımından sorumlu olan erkek tabi ki. Yuvasını düşünmek zorunda olan o. Ama bu arkadaşınızın hatasız olduğu anlamına gelmiyor.

Yerinizde olsam kendisine bunu yapan biri için pek kafa yormazdım. Hele şu günlerde.
Bende tuzağa düşürme gibi bir durum olduğunu sanmıyorum . Arkadaşıma karşı taraftan böyle bir teklif geldiğinde arkadaşımın bunu reddetmesi gerekiyordu . Devam etmemesi gerekiyordu . Adam kadar o da suçlu

Herkese merhaba arkadaşlar ,böyle bir konu için buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Konu başlıkta belirttiğim gibi arkadaşım, dostum.. konuya geleyim . 10 yıldık devam eden bir dostluğumuz var. Çok sevdiğim ,güvendiğim biri.. yaklaşık 1 ay önce bu kişinin evli üç çocuklu bir adamla ilişkisi olduğunu öğrendim .kendisi ağlayarak anlattı . Asla konduramayacağım bir insan . Arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz . Adam karısını sevmeyerek evlenmiş , boşanmak istiyormuş boşanamıyormus . Kadın kocasının yasak ilişksini biliyormuş ve tehdit ediyormuş arkadaşımın ailesine söylemekle. Arkadaşımın bu adamla 4 Yıldır bir ilişkisi varmış . Arkadaşım o kadar emin ki adamın karısını sevmediğine . Defalarca anlatmaya çalıştım . Çünkü ben de evliyim yeni evlendim . Her şeyi söyledim ama arkadaşım vazgeçmiyor benim elimden de bir şey gelmiyor . Nasıl düştü böyle bir yanlışa aklım almıyor arkadaşlar . Biraz yazıp rahatlamak istedim uzun oldu kusura bakmayın . Belki böyle bir şeye tanık olup, düzeltebilen biri vardır siye yazdım

Her insanın nefsi var. Mesele nefsinle mücadele edebilmekte. Karısını sevmiyor diyerek işin içinden çıkmak en kolayı tabi, kendi ahlaksızlığını başka türlü kapatabilmesi mümkün değil. Adamdan bahsetmiyorum bile ! Bende evliyim ve nelerle karşılaşıyorum bir kadın olarak. Her bize yakın davranmak isteyene “zaten karısını sevmiyor” diye yanaşsak dünya ne hale gelirdi. Allah arkadaşınıza Hidayet nasip etsin, adamın peşini de bırakır inşallah. 3 çocuğun ahı yerde kalmaz

Nesini anlayamadınız ki ? Daha iyi empati kurabiliyorum . Kendimi değer kadının yerine koyabiliyorum mesela
Evlı olmayanlarda empati kurabilir bu leş Durumla.
İsterim ki adam terk etsin kızı.
Adamı da karısı.

Boyle berdus olsunlar yesılcam filmlerindeki gıbı. Ne guzel olur beter olsalar.

Benimde arkadaşımda evli 3 çocuklu biriyle sevgiliydi adam karısını boşadı resmi olarak ama hiç ayrılmadılar benim arkadaşımla evlendi kaç kere dedik olmaz bu adamla dinlemedi ona güvendi şimdi adam karısı ve çocuklarınla mutlu mesut yaşıyor bizimkinide koydu bir eve kucağınada bir çocuk verdi şimdi o bomboş evde çocuğu ve kendi tek başına oturuyor adamın canı isterse geceden, geceye ugruyor ona biride bişey deyince nikahı bende diyor sanki nikah cüzdanını sarıp yatıcak adam yok. NOT : ARKADAŞINIZA SÖYLEYİN O ADAMDA ARKADAŞIMI ÇOK SEVİYORDU HATTA 3 SENE ÖNCE TELEFONDA AGLADIĞINADA ŞAHİT OLDUM AMA ŞUAN ARKADAŞIM ÇOK MUTSUZ EN AĞIR PSİKOLOJİK HAPLAR BİLE ONA ETKİ ETMİYOR OĞLU İÇİN YAŞAYAN BİR ÖLÜ OLDU .

Ayni durumda bir arkadasim vardi. Didaktik yargilayici bir yerden bakmadim once baya uzun dinledim. Sonra onun bana savundugunu seyleri sorguladim yani adama koru korune inaniyordu ya mantiksiz buldugum noktalari sorguladim. Genelde anlatmaya ihtiyaci oluyor bu durumdaki insanlarin belki o sekilde bir yardiminiz dokunur. Aklin yolu bir tabi ama uslubumuz genelde belirleyici oluyor bence.

Yanı bu bizim yanlıştan dondurma misyonu çok yanlış geliyor bana
Yetişkin bir insan
Adamın karısı bıliyor boşanmıyor bu da çok ilginç
Adamla 4 yıldır sevgili adam boşanmıyor bu da ilginç

bana yaptıgım doğru mu diye sormadıkça agzımı açmam
Hayattaki değer yargıları farklı olabilir insanların
Herkeslerin yanlışları için çok geçerli sebepleri var emin olun

Benim bir arkadaşım evli adamla birlikte olmaya başlamıştı. Daha yenilerdi ve biz hep beraber yemek yiyorduk masada kızlarla.

Gözündeki hırsla şöyle dedi, banane ben neden yaşayamayım istediklerimi o kadın yüzünden😐😐😐
Salata yiyordum ağzımda kaldı salata öyle mal gibi bakakaldık kıza.

Sonra hepimiz şutladık kızı. Görüşmedik bir daha.
Kız o çocukla evlendi şu an evliler...

Bi arkadaşım bikaç senelik evli ve 5 6 aylık bebekleri varken kocasının onu aldattığını yakalamıştı, kadınla konuşmuşlar, kocası olcak herif " biz hiç geçinemiyoruz, sürekli kavga ediyoruz, beni bırakıp habire annesinin evine gidiyor, pişmanım evlendiğime "diye bi dünya atmış. Tabi bu konuşmalar olurken tahmin ettiğiniz gibi araları çok iyiymiş karı koca. Neyse bu karısını kötüleyen koca telefonu alıp karşıdaki kadına bi dünya saydırmış arama beni bela oldun başıma yuvamı yıkcaksın diye :KK70: evet ikisi de aynı koca🤣

O kadının hali içler acısıydı, yavrusuyla ilgilenemiyordu bile.. kocası olcak itle karşıdaki kadının vebalini düşünün.

O arkadaşınıza da bunu okutun. O kocalar karılarını sevmeyerek evlenir hep, hep ama hep boşanma aşamasındadırlar. Bu numaraları yiyen de hala bu zamanda ne bileyim zeka seviyesinden şüphe duyarım.

Baktınız pişman olup toparlanmıyor, arkadaşlığınızı bitirin derim, ben arkadaşların ahlakının birbirini etkilediğine çok inanıyorum.. siz aynı frekansta değilsiniz..

Boşa dememiş atalarımız arkadaşını söyle bana, sana kim olduğunu söyleyeyim diye, o yüzden ders almıyorsa uzak durmak kökten çözüm.

sevmiyorsa o üç çocuk nasıl oldu ? bunu sorsun ve neden boşanmıyor sevmiyorsa halâ neden devam ediyor ???

Bu sevgisizlige bir değil iki değil tam üç çocuk nasıl olmuş peki buna ne diyor arkadaş kişisi.
Hepsi mi kaza, hepsi mi tek gece bebesi..

Bunları hiç düşünmez ama sevmedigine emin.
Kendisini çok sevdiği için mi dört senedir ayrılmıyor böyle ilişkiyi layık görüyormuş..

Ağlasın dursun adam ondan ayrılınca daha cookk ağlar.

Back
X