Arkadaşımın beklentisi

Yani böyle bir arkadaşım olsa, yapacağım varsa da yapmaz alakamı keserdim.
Yani o yaptı diye seni de bu kadar sıkıntıya sokması ne kadar çıkarcı olduğunu gösteriyor.
Ve karşılıksız hiçbir şey yapmadığını...

Aynen öyle... bende karşılıksız bir şey yapacağına pek inanmıyorum

Ben yerinde olsam o sana ne yaptıysa aynısını yapardım. Üniversitede yakın arkadaslarima bulunduğumuz şehrin en güzel ve en nezih barında parti düzenledim. Hiç değmezmiş sonra anladım. Kesinlikle deneme bile. Değmez.

kesinlikle. Hediye alır/yapar veririm. Kusura bakmasın pastalı,mumlu,maytaplı,iyiki doğdunlu,gösterişli süpriz falan yapamam tarzım değil. Ne yaptıysa karşılığını bulur

Küçük bir kutlama yapın
sonraki aylarda da konu acılırsa ayy ben böyle kutlamaları sevmıyorum vs deyin.

En sevmediğim insan tipi. Ya kardeşim doğum günlerine herkes aynı anlamı yüklemiyor ki. Benim de vardı böyle bir arkadaşım, iyi kız hoş kız ama doğum günü yaklaşmaya başlayınca 2 günde bir doğum günü konusu açardı. Doğum günü de 10 kasımdı üstelik. Sürekli 10 Kasım'ın önemini araya katarak şakayla karışık devamlı doğum gününü hatırlatırdı. Benim doğum günüm de hep sömestr zamanına denk geldiği için hiç arkadaşlarımla kutlamam, ailemle kutlarım ve sevmem de doğum günü işlerini. Yani kimse kutlamasa umurumda olmaz o derece. Neyse bu arkadaşımın hep kutlama, pasta vs beklentisi olduğunu bilirdim ve inadına birşey yapmaz, sadece öper geçerdim. Bak hediye bile yok, sevmiyorum çünkü. Sevmediğimi de elli bin kez söyledim, bal gibi biliyor. Neyse bu zamana kadar benimkiler hep sömestra denk geliyor diye okul zamanı telefon bile etmeyen arkadaşım bu sene (mezun oldum) doğum günümde aradı, açmadım bilerek. Çünkü ben onun doğum gününü kutlamamıştım, unutmuştum. Açsam kesin laf sokacaktı, gelemem öyle şeye. Biri bana özel olduğumu sadece doğum günümde hissettirecekse kalsın istemem. Boşver yapma bişey.

neden senin ve benim gibi düşünen insanlar hiç denk gelmez ki bana

Kar kiyamette elimde pasta 5 km yürüyüp bol bol düşüp donup arkadaşımın evine gidip sürpriz yapan biri olarak..
Minik bir hediye alın sonra da samimiyetine madem guvenmiyorsunuz yavaş yavaş arayı açın derim..

Maşa ile Koca Ayı çizgi filmindeki Maşa gibi... doğum gününü milletin gözüne sokuyor. Son 50 son 30 son 10 diye... mecburen sürpriz (!) Parti yapıyorlar. Şarkısı da vardı. İyiki doğdum ben. ..

İçinden gelmiyorsa yapmanın hiç bir anlamı yok ki, sen kendi almak istediğin hediyeyi ver ona yeter. Hatta açık açık böyle şeyleri sevmediğini de söyle, okullar açılınca bir gün hep birlikte çıkarız bir yerlere gideriz doğum günün şerefine eğleniriz filan diyerek süpriz beklememesi gerektiği mesajını da ver kurtul :)

İlginçmiş.
Sen doğumgünü sevmediğin halde neden senden beklentisi var ki?
Ben aynı durumda olsam; "arkadaş yanlış kişiyle doğumgünü muhabbetine giriyorsun,hiç işim olmaz bu aktivitelerle. İstersen parti meraklısı birkaç arkadaşla otur konuş bunları" der konuyu bir daha açılmamak üzere sonlandırırdım.

Bizim bir arkadaş daha var. Onun da doğum günüm benim arkadaşımdan 2 gün sonra falan. O arkadaş demişti zaten okul açılınca bi şeyler yapar ortaklaşa kutlarız diye. Bence mantıklı olan da zaten bu. Ama yok illaki tam doğduğu gün kutlanacak. Dünyada bir tane daha ondan yok ya...

bana küçük bir şey yapmıştı o yüzden bekliyor herhalde

Maşa ile Koca Ayı çizgi filmindeki Maşa gibi... doğum gününü milletin gözüne sokuyor. Son 50 son 30 son 10 diye... mecburen sürpriz (!) Parti yapıyorlar. Şarkısı da vardı. İyiki doğdum ben. ..

Zaten ancak o yaş aralığından beklenecek bir şey bu doğum günü takıntısı...

Allah allah bir şey yapmayabilirsin. Meşgulsündür, istememişsindir v.s. Arkadaşımın beklentisi var diyorsun da herkes herkesin beklentisini karşılamak zorunda değil ki. Ona bakarsan benim hayattan ne beklentilerim var. Bir şey yapma mecburiyetinde değilsin. O da kimseden bir şey beklemesin bak hayal kırıklığına uğruyor. Çok isteseydi tatilde seninle konuşur bir yerde buluşurdunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…