- 7 Ocak 2017
- 424
- 529
- 18
Yani böyle bir arkadaşım olsa, yapacağım varsa da yapmaz alakamı keserdim.
Yani o yaptı diye seni de bu kadar sıkıntıya sokması ne kadar çıkarcı olduğunu gösteriyor.
Ve karşılıksız hiçbir şey yapmadığını...
Aynen öyle... bende karşılıksız bir şey yapacağına pek inanmıyorum
Ben yerinde olsam o sana ne yaptıysa aynısını yapardım. Üniversitede yakın arkadaslarima bulunduğumuz şehrin en güzel ve en nezih barında parti düzenledim. Hiç değmezmiş sonra anladım. Kesinlikle deneme bile. Değmez.
En sevmediğim insan tipi. Ya kardeşim doğum günlerine herkes aynı anlamı yüklemiyor ki. Benim de vardı böyle bir arkadaşım, iyi kız hoş kız ama doğum günü yaklaşmaya başlayınca 2 günde bir doğum günü konusu açardı. Doğum günü de 10 kasımdı üstelik. Sürekli 10 Kasım'ın önemini araya katarak şakayla karışık devamlı doğum gününü hatırlatırdı. Benim doğum günüm de hep sömestr zamanına denk geldiği için hiç arkadaşlarımla kutlamam, ailemle kutlarım ve sevmem de doğum günü işlerini. Yani kimse kutlamasa umurumda olmaz o derece. Neyse bu arkadaşımın hep kutlama, pasta vs beklentisi olduğunu bilirdim ve inadına birşey yapmaz, sadece öper geçerdim. Bak hediye bile yok, sevmiyorum çünkü. Sevmediğimi de elli bin kez söyledim, bal gibi biliyor. Neyse bu zamana kadar benimkiler hep sömestra denk geliyor diye okul zamanı telefon bile etmeyen arkadaşım bu sene (mezun oldum) doğum günümde aradı, açmadım bilerek. Çünkü ben onun doğum gününü kutlamamıştım, unutmuştum. Açsam kesin laf sokacaktı, gelemem öyle şeye. Biri bana özel olduğumu sadece doğum günümde hissettirecekse kalsın istemem. Boşver yapma bişey.
Kızlar merhaba.
Bu seferki derdim arkadaşım ve onun beklentileriyle ilgili.
Bu arkadaşımın doğum günü ancak okullar tatil olduğu için arkadaşlarla biraraya gelip kutlayamadık. Ve okullar tatil olmadan önce hep doğum gününden bahseder,hatırlatıp dururdu. Yani benden bir beklentisi vardı. Ancak tatilde olunca olmuyor işte. Şimdi sabah sabah hemen laf çarpıttı bana organizasyonunu göremedim diye bende birkaç gündür hasta olduğumu söyledim. Ki gerçektenden de hastayım ve hâla tam olarak iyileşmiş değilim.
Bu arkadaşım doğum günümde bana küçük bir pasta almıştı ve okulun bahçesinde kesip yemiştik. Ama biliyorum ki benden beklentisi çok daha fazla. Bunun aynısını yapsam hoşuna gitmeyecek. Şu an şu doğum günü kutlama zımbırtısını kim çıkarttıysa lanet ediyorum. Ne kendiminkini ne de başkasınınkini kutlamayı zaten hiç sevmiyorum. Ve açıkçası arkadaşımın yaptığı bu psikolojik baskıdan dolayı iyice gına geldi bana.
yine de bi şey yapmam gerek diye düşünüyorum. Sizce doğum günü kutlaması/süprizi olarak nasıl bir şey yapabilirim okul açılınca?
İçinden gelmiyorsa yapmanın hiç bir anlamı yok ki, sen kendi almak istediğin hediyeyi ver ona yeter. Hatta açık açık böyle şeyleri sevmediğini de söyle, okullar açılınca bir gün hep birlikte çıkarız bir yerlere gideriz doğum günün şerefine eğleniriz filan diyerek süpriz beklememesi gerektiği mesajını da ver kurtul :)
İlginçmiş.
Sen doğumgünü sevmediğin halde neden senden beklentisi var ki?
Ben aynı durumda olsam; "arkadaş yanlış kişiyle doğumgünü muhabbetine giriyorsun,hiç işim olmaz bu aktivitelerle. İstersen parti meraklısı birkaç arkadaşla otur konuş bunları" der konuyu bir daha açılmamak üzere sonlandırırdım.
Acaba siz mi onu bu beklentiye ittiniz???
Maşa ile Koca Ayı çizgi filmindeki Maşa gibi... doğum gününü milletin gözüne sokuyor. Son 50 son 30 son 10 diye... mecburen sürpriz (!) Parti yapıyorlar. Şarkısı da vardı. İyiki doğdum ben. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?