@Nihal Shibuya Arkadaşın iyi niyetli biri değil. Mesafeni koy, uzak dur ondan. İyi niyetli biri bur şekilde tavsiye vermez. Yazdıkları doğru vs diyenlet veya kısmen doğru diyenler olmuş da 2 aylık kendini hala ana karnında hisseden bebeğe nasıl bir uyku eğitimi vermeyi veya uyku düzeni oluşturuyorsunuz hanımlar merak ettim.
Benim bebeğim şuan 2 aylıkken günün çoğu vakti uyuyordu ama uykuları hep bölük pörçük, çok sık uyanıyordu. Akşamları loş ışıklı veya karanlık ortamda tutardım ve kucağıma uzanarak uyurdu. Sürekli emmeye kalkardı. Özellikle akşam 5ten sonra 4-5 saat kesintisiz uyurdu ama sonra kalkar 2-3 saat uyumaz gece 12-1 gibi geri uyurdu. 3 aydan itibaren en erken 21.30 en geç 23.00de uyurdu ama bazen dengesi şaşar 23.00den sonra da uyuduğu zamanları olurdu ama iyi uyurdu.
Uyku eğitimi vereyim bir düzen oluşturayım dedim, çünkü bana da çevremden tepkiler geldi. Başta ablam, geç yatırıyorsun, geç kalkıyor. Erken kaldır ve erken yatırmaya çalış, bir kaç güne düzeni oluşur, benim kızlarım 8.00-8.30 gibi uyuyor diyordu hala da diyor. Eltim de aynı şekilde ben kızları 19.00 20.00 de yatırıyorum diyordu ama biz gittiğimiz zamanlar veya görüntülü aradığımızda 21 22 23 gibi uyanık gördük çocukları. O da aynı ablam gibi erken yatırıp erken kaldırmalısın, benimkiler 7.30 da kalkıyor vs diyordu. Eşimde onlara bakarak başka çocuklar erken yatıp erken kalkıyor sen geç yatıyorsun, çocuğu da geç yatırıyorsun kendi düzenine uyduruyorsun vs diyor ama ben çok denedim, ağlıyor saatlerce uyumuyor ağlasa da uyumuyor. Bu seferde ağlatıyorsun diye laf ediyorlardı.
Bebek dediğin erken yatar erken kalkar vs diyorlar. Ama olmuyor deniyoruz olmuyor. Kaç gün sabah sabag 7.30 8.30 gibi bir kaç gün kaldırıp akşam erken yatırdığımda bir kaç saat içinde uyanıp 2 3 saat uyanık kalıp oynayıp sonra geri yatardı. Ben de bebeğim nasıl mutluysa öyle devam ediyorum. Hayatta her şey yazılı kitaplara genel bilimsel bilgilerle olmuyor.
Her bebeğin yapısı, karakteri, bünyesi faeklı. Uyumuyorsa 1 hafta da denesen uyumuyor.
Şuan en 22. 00 23.30 gibi uyuyoruz 10.30-11.00 gibi de kalkıyoruz. Gün içerisinde normalde 2 uyku yapardık artık 1 uykuya düştü.
Bende hep kendimş yetersiz ve kötü anne gibi hissetttim, öyle hissettirdiler ama burada okuyunca ve bazı arkadaşlarımında benim gibi olduğunu görünce rahatladım.
Bebeğim sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bana bu baskıyı yapanların çocuklarından gelişim olarak da daha önde.