Bilmiş bilmiş konuşmuş ama belki de iyi niyetiyle bilmediğinizi düşünüp paylaşmak istemiş olabilir .tabii geç uyudu diye sanki çocuğu gaz odasında uyutmussunuz gibi muamele etmiş ama o da onun burnubuyuklugu...
Ben insanların işine karismayi asla sevmem, eleştirilerimi kendime saklarim. Sonuçta o insan belki ömründe bir tane çocuk büyütecek,ona d neden ben karisayim ki, gönlünce büyütsün.
Ama geçen hafta küçücük çocuğu olan arkadasimlaydim tüm gün. Kahvaltıda beyaz ekmeğe sürülen çikolatadan bir isirik yedi çocuk, sonra dışarıya çıktık, acıkmistir diye pakette boyalı keklerden aldı, caprisun aldı,çocuk mizirdandi boyalı bonibonlardan aldı, şeker falan verdi.
eve döndük şöyle bir isirik dondurulmuş pizzadan zorla yedi. Annesi de 'bak işte böyle,hic yemek yemiyor' diye yakındı. Dayanamadım gün içinde bu kadar aburcubur yerse tabii ki yemek yemeyecegini söyledim, çok bozuldu. 'iste sen bilmiyorsun, bunları da yemezse midesine hiç bir şey girmeyecek' dedi. Uyuz oldu bana.
Çocuk da bir haftadır tuvalete cikamiyormus, biberonuna kola koydu, çocuğun midesini yumuşatsin diye. Hani ishalken kahve telvesi falan yedirilir ya,öyle bir şey mi gercekren yararlı mı diye merak ettim, yazdım Google'a. Asıl kabız yapan şey kolaymış.
Ne diyim, söylesem kadın kendini kötü hissedip üzülecek,bozulacak. Zaten annesi kaynanası vs devamlı elestirip durduğu için kadın çocuğundan soğuma aşamasına geldi bir ara. sussam ,üzüldüm de çocuğun karnını tutup agladigi hallerine ...
Ben de napiim, sustum, toparlanıp çıktım.
Yani demek istediğim bazen insan karşı tarafi uyarmak ihtiyacı hissedebiliyor,kendisini tutmaya çalışsa da

Belki de arkadaşınız sizin gece uykusunun önemini bilmediğinizi düşündü, sizi sevdigi için uyardı. Belki de siz gerçekten gece uykusunun önemini bilmiyordunuz, saat olarak yeterli uyusa sorun değil diyordunuz, arkadaşınızın dediği şeyden sonra araştırıp gece uykusuna önem vereceksiniz.
Neden kendinizi kötü anne gibi hissediyorsunuz ki? Daha yeni anne oldunuz, zamanla siz insanlara 'cikcikcik hiç öyle çocuk mu tutulur,belinden destekle' diyeceksiniz

sadece daha çok yenisiniz. Her şeyi böyle kişisel olarak algılamamaya çalışın. Annelik sürecinde herkesin her dediğine takılırsaniz işiniz zor,sinir hastası olursunuz