• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın beni “Yetersiz Anne” hissettirmesi

yahu niye her şeye ağlıyorsunuz anlamıyorum sinirlenip bir iki kelimeyle susturabilirsiniz kadını. kendinizi üzünce ne olacak? lafı çat diye söyleyin bırakın o hadsiz üzülsün.
Lohusa çünkü. Sen benim lohusalığıma denk gelseydin inanamazdın :D ağlamayı bırak ensesine vur , ekmeğini al bi tip olmuştum. Nihal bundan dolayı çok hassas bir yaklaşım içinde zaten.
 
Bu mesajı bana atsa engeli yerdi. Sen bu çocuğa kavuşmak için yıllarca bekledin bu yüzden kimseye söz hakkı tanıma.
Ben oğlumum 20.00da uyuduğunu hiç görmedim hep 23 24 arası uyurdu. Ne kadar uğraştımsa uyumadı. Büyüdükçe uykusu düzene girdi şimdi 20de uyumuş oluyor.
Evet calci. Ben çok uğraş vererek çocuk sahibi oldum. İlk evliliğimde senelerce eşime çocuk istediğimi söyledim. Kabul etmemişti.
Daha sonra yaşım faktörüyle yumurtalarım kalitesiz dediler. 5 ameliyat, 5 tüp bebek tedavisi görerek Allah’a şükür evladım oldu. Belki bu beni daha hassas yaptı. Mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Bana moral oldu ❤️
 
Swancım gerçekten çok kırıldım. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. 🙁
Ben çocuğuma neden kötülük yapmak isteyeyim. Ama uyumuyor ve bende onu oyalamaya çalışıyorum. Karanlık odada ağlamasına razı mı geleyim?
Acımasız geliyor biliyorum ben de bu konuda başarısız olanlardanım😞 Şimdi olsa karnın tok, altın temiz, gazın çıktı yallah yatağa yaparım ama yeni anne zamanları bebeğin çığlık çığlığa ağlamasına tepkisiz kalınamıyor. Bebeğin iletişim şekli ağlamak. Burada önemli olan sizin dayanma gücünüz.

Ya benim yabancı arkadaşım, atıştırma saati yaklaşıp bebek huysuzlanmaya başlayınca daha değil, 5 dakika var hayır deyip vermiyordu ara öğününü. Tam saatinde veriyordu ve bebek mesela uyuyacağı zaman koyuyordu yatağına beşiğine bebek bir iki mızırdanıp ağlayıp uyuyordu veya yatakta uyanık şekilde kalıyordu. Kendinden ve babasından başkası mesela bebeğini kucağına alamaz. Meme verilecek, gazı çıkartılacak ve en geç yarım saat sonra bebek yatağa konacak ister ağlasın ister uyusun. Gram esnemiyorlar. Ben kıskançlık hasetlik dayanıksızlık, başarısızlık...aklımıza ne gelirse o hislerle şahit oldum bunlara çünkü ben iki çocuğumda da başaramadım.

Ama eninde sonunda hepsi büyüyor ve okul çağı başlayınca dürte dürte zor kalkıyorlar. Tek fark yabancılar uykusuzluk çekmiyor ya da çok az çekiyor, biz ağlamasına kayıtsız kalamadığımız için perişan oluyoruz.
 
Arkadaşınızın üslubu çok kötü olsa da söylediklerin de dogruluk payı var. Bu konu için uyku diye bir kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ederim. Orda da bebeklerin akşam uykularının en geç 8.00 olması gerektiğine, melatonin hormonu salgılamasının önemli olduğuna değinilmiş. Kitabı henüz bitirememiş olsam da okuduğum yere kadarki kısımlardaki altını çiziğim bazı sayfaları size yolladım. Bebeklerin ve çocukların hangi ayda ve yaşta uyku düzenlerinin nasıl olmasıyla alakalı bilgilendirici bir kitap. Bu arada yaptığim yüklemeyi sondan başa doğru okumanız daha doğru olur. Sayfaları sabahın 4.40'nda gece lambasında cektigim için biraz okunaksız çıkmış olabilir, isterseniz sabah net bir şekilde de çekip yollayabilirim :)
Yok yazılar görünüyor teşekkür ederim. Yarın okuyacağım. Ben de fırsat buldukça okuyorum. Doktorumuzun dediklerini uyguluyorum. Ama bu zamana kadar doktor uykusuyla alakalı bana herhangi bir uyarıda bulunmamıştı. Bende kızımın uykusunu aldığını düşünüyordum.
Uslubu hos degil elbette.. belli ki yakin bir arkadaşınız.. sizi kirmak amacli değildir.. sadece daha naif daha guzel bir uslupla yapabilirdi..

Bu arada nacizane bir de tavsiye.. 7 aylik bir kiz annesiyim..
Ilk 3 ay uykudan cok cektik..
gazi vs gecince( 3 aylikti sanirim) hic inanmasam da uyku egitimi vermistim..2 hafta sonra kizim 7 de uyuyup sabah 5 te uyanmaya basladi..
ki gece 1 de uyumayan bir bebekti..
Cok bilmislik yapmak degil amacim sadece uykusuzluk cok kötü biliyorum belki biraz olsun yardimci olur diye yaziyorum.. bebeginiz uykuyu cok sevecek diye bir kitap almistim.. o kitap bana cok yol gosterici oldu.. biliyorum her bebek farklıdır her anne onun icin en iyisini düşünür.. siz zaten onun icin en guzelini yapacaksiniz.. sadece ufak bir tavsiye birakmak istedim.. bazen uyku egitimi ise yaşayabiliyor gercekten..
Not ettim kitabı çok sağolun. Ben bilginin ne kadar değerli bir şey olduğunun farkındayım. 🙏🏻 Kendim evet tecrübesizim ama bu benim çocuğumu “Acınası” bir duruma sokmuyor. Hayatta kızımı benden daha çok seven, düşünen bir başka canlı olabilir mi? O yüzden canım bu kadar yandı.
 
Uyku eğitimi alan bir arkadaşım var. Girdiği her ortamda sürekli hımmm uykusu nasıl peki der :KK70: istisnasız her bebekli anaya sorar. Sonra başlar bilir kişi gibi konuşmaya. Ben en son dayanamadım hayatta tek başarın bebeği yatağa atıp , uyumasını öğretmek olmuş sanırım dedim. Beni engelledi :KK70: ÇOK ŞÜKÜR :KK70:
Uykunun eğitimi mi olur ya 😡 çoğu uzman uyku eğitimine karşı , resmen bebeklere eziyet
 
Uykunun eğitimi mi olur ya 😡 çoğu uzman uyku eğitimine karşı , resmen bebeklere eziyet
Yanı verene de bir şey diyemem. Ama ben asla yapmam. Bana çok zalimce geliyor. Çocuk uyumayı öğrendiğinden değil , çaresizlikten uyuyor. Bak benim ki 5.30 da uyandı şimdi yeniden uyudu. Kollarımada uyuya kaldı. Olacaksa bence böyle olmalı. Benim uykuma etti orası ayrı tabi :D
 
Yanı verene de bir şey diyemem. Ama ben asla yapmam. Bana çok zalimce geliyor. Çocuk uyumayı öğrendiğinden değil , çaresizlikten uyuyor. Bak benim ki 5.30 da uyandı şimdi yeniden uyudu. Kollarımada uyuya kaldı. Olacaksa bence böyle olmalı. Benim uykuma etti orası ayrı tabi :KK70:
Ya aslında demek lazım :) direkt tabii ki denilmiyor ama azalarak bitmesi dilegiyle. Ya yerim onu sizin kollarıniz en güvenli yer onun için
 
İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü. 🙁
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu. 🙁
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Harikasın uzman, harikasın kültürlü insan deyin.
Saka bir yana ben cevap vermezdim. Hiç birşey yazmazdim. Sinirim geçene kadar 5 6 ay belki bir yıl. Belki daha fazla.

Bu ezberci arkadaşınızın bilmediği ideal her çocuğa ideal degil. Her çocuğun mizacı ailesi ortamı farklı.
Siz çocuğunuzu en iyi tanıyan siniz. Sağlıkla buyutun inşallah.
 
Dedikleri doğru ama deme şekli yanlış. Arkadaşınızı en iyi siz tanirsiniz. Niyeti iyi mi kötü mü? Fesat mıdır? Yoksa samimiyetinden mi siz bilirsiniz. Ama henüz doğum yapmış bir annenin ne kadar hassas olacağını bilmeliydi eğer doğum yaptiysa. Bir de bizlerde en iyi anne benim sendromu var ya ne yazık ki. İşte ona kapılmış olabilir. Elbette ideal olan bebeğin en geç sekiz buçuk gobi uykuya geçmiş olması ama bu her zaman mümkün olmuyor işte. Sizin ona uyku rutinine başlarken gece olduğunu belli etmeniz ve gece gündüz farkını öğretmeniz lazım. Bunun için de bin tane yol var internette bulabilirsiniz. Ama bebeğinizin yapısına bağlı olarak yine de bunu uygulayamayabilirsiniz? En ideali deneyip en olabilire razı oluyorum ben☺️sıkmayın siz de canınızı. Gerekirse konuşun arkadaşınızla. Hislerinizi anlatın.
Niyeti kötü değil sanırım. Ya da bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ hayatı boyunca kendini benden daha üstün gördü, kendi hayatını daha başarılı gördü diye düşünüyorum. Şu an inanın bende buna net bir cevap veremiyorum. Ama önceden verdiği tavsiyeleri önemserdim. Bu gün bana hissettirdiği yüzünden bir daha ona özellikle anneliğim hakkında konuşma hakkı vermeyeceğim.
Sen ne cevap yazdın bırcu hanıma😏
Burda yazdığımı. Çocuğumun öğlen uyuduğunu. Çokta fazla bir şey yazmadım. O benim kalbimi fark etmeden kırmış olsa da, ben onu üzmek istemem. Ama bundan sonra mesafeli olacağım. Belki de hiç konuşmam.
 

Eklentiler

  • E5857ECD-5C7C-4421-AFD3-5AA20A561420.webp
    E5857ECD-5C7C-4421-AFD3-5AA20A561420.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 93
Ben çocuk gelişimi uzmanıyım. Evet 0-2 yaş aralığında bebeklerin 19:30 civarında uyuması önerilir. Fakat her bebek kendine özgüdür, özeldir. Ki bebek melatonini ise ilk 3 ay anne sütünden sağlar.

Arkadaşınızın üslubu bana hiç hoş gelmedi. O kadar yanlış bilgiler veriliyor ki şaşırıyorum. Özellikle “bak her ağladığında kucağına alma, kucağa alıştırma” gibi söylemlerde mevcut. Güvenli bağlanma için tensel temas o kadar mühim ve o kadar özel ki. Siz annesiniz, bebeğinizi herkesten çok düşünen sizlersiniz. Kendinizi üzüp yıpratmayın. Uzmanlar haricinde de kimseden fikir almamanızı öneririm.
Öyleymiş Nehir hanım. Bende bu konuşmadan sonra öğrendim bebeklerin melatonini ilk 3 ayda anne sütünden aldığını. Doğumdan itibaren bir çocuk doktorumuz var. Şahsi numarasını da verdi. Bir sıkıntımız olduğunda cevap veriyor sağolsun. Uyku konusunda bu zamana kadar beni uyarmamıştı. Zamanla gece-gündüzü ayırt edecek demişti. Bende bunun bir sorun teşkil ettiğini düşünmemiştim.
 
İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü. 🙁
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu. 🙁
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Söyledikleri doğru olabilir kısmen. Tartışılır. ama yeni bir anneye bu tonda üslupta konuşulmaz. Ben olsam Tamam mikemmel anne bi daha öyle yaparım der geçerdim daha da bir şeyimi paylaşmazdım. :)
 
Arkadasin 1200 devirli camasir makinesi gibi Nihal..
pes pese,hizli hizli nefes almadan yazmis sanki :)
Biz sadece ilk 6 dakikasini goruk ama geriside varmis gibi geldi bana.
Her konuda boyleyse biraz panik sanki.Sadece bu konu ozelinde bu sekilde davraniyorsa kendisini fazlaca kaptirmis demek ki :)
 
Arkadaşınız size bir bilgi vermek iştemis ,bence burada sorun yok ama bunu daha kibar bir dille ifade edebilirdi ki boyle yapmamasi bir sorun..
 
Arkadaşınızın üslubu çok kötü olsa da söylediklerin de dogruluk payı var. Bu konu için uyku diye bir kitap var onu alıp okumanızı tavsiye ederim. Orda da bebeklerin akşam uykularının en geç 8.00 olması gerektiğine, melatonin hormonu salgılamasının önemli olduğuna değinilmiş. Kitabı henüz bitirememiş olsam da okuduğum yere kadarki kısımlardaki altını çiziğim bazı sayfaları size yolladım. Bebeklerin ve çocukların hangi ayda ve yaşta uyku düzenlerinin nasıl olmasıyla alakalı bilgilendirici bir kitap. Bu arada yaptığim yüklemeyi sondan başa doğru okumanız daha doğru olur. Sayfaları sabahın 4.40'nda gece lambasında cektigim için biraz okunaksız çıkmış olabilir, isterseniz sabah net bir şekilde de çekip yollayabilirim :)

Saatlerce çocuğu ağlatınca gelen mükemmel sonuç kalsın be ablacım
 
Saatlerce çocuğu ağlatınca gelen mükemmel sonuç kalsın be ablacım
Saatlerce ağlasa bile bebeği bırakın almayın diye bir tavsiyede bulunmuyor ki kitap. Bahsettiği şey bebeğin ve çocukların numaradan bağırma olayları. Gerçekten ağlayan bir bebekle numaradan ağlama taklidi yapan bebek arasında çok ama çok fark var. Bebekler ilk önce numaradan bağirip istedigi şey oluyor mu diye test ediyorlar, eğer oluyorsa bu yöntemi benimsiyorlar demek istiyor. Neticede bu uyku düzeni hem bebek için hemde ona bakan anne baba vs kisiler için son derece önemli bir durum. Eğer bu, yapılabilen bir şeyse denemekte elbette fayda var. Kitap zaten şöyle yapın böyle yapın diye bebegin ayına ve yaşına göre size yol gösterip seçenek sunuyor. Atıyorum ağladı; kucağına al, sakinleştir, duşa sok, masaj yap, rahatlat tekrar dene gibi.
 
Çoçuklarıma hiç uyku eğitimi vermedim 9 buçuk 10 arası zaten uyulardı battaniyeye sarılıp. Askermi bu çoçuklar şu saatte yatsın bu saatte kalksın oldu başka.
Okula gidince zaten erken yatacaklar erken kalkacaklar niye bu çaba.
 
Saatlerce ağlasa bile bebeği bırakın almayın diye bir tavsiyede bulunmuyor ki kitap. Bahsettiği şey bebeğin ve çocukların numaradan bağırma olayları. Gerçekten ağlayan bir bebekle numaradan ağlama taklidi yapan bebek arasında çok ama çok fark var. Bebekler ilk önce numaradan bağirip istedigi şey oluyor mu diye test ediyorlar, eğer oluyorsa bu yöntemi benimsiyorlar demek istiyor. Neticede bu uyku düzeni hem bebek için hemde ona bakan anne baba vs kisiler için son derece önemli bir durum. Eğer bu, yapılabilen bir şeyse denemekte elbette fayda var. Kitap zaten şöyle yapın böyle yapın diye bebegin ayına ve yaşına göre size yol gösterip seçenek sunuyor. Atıyorum ağladı; kucağına al, sakinleştir, duşa sok, masaj yap, rahatlat tekrar dene gibi.
Yapılan herşey doğru mu ki sanki eğer bu yapılan bişeyse denemekte fayda var diyelim. Bu numaradan ağlıyor gerçekten ağlıyor derken bikac uzman bence annelerin aklına girip onları yanlışa yönlendiriyor. İki çocuk büyüttüm vermedim vermemde uyku eğitimi. Çocuğumu saatlerce aglattiktan sonra gelen deliksiz uyku eksik kalsın ben böyle uykusuz uyanayim 2 sene. Çocuğuma feda olsun.
 
İyi akşamlar arkadaşlar.
2 ay önce bir kız çocuğum oldu. 2 aydır pek çok anne gibi gazıydı, reflüsüydü, uyumamasıydı.. pek çok sorunla mücadele ettim.
Bugün çocuğuma oyun halısı getirdik. Akşam saatlerinde halıyı sevecek mi onu test ediyorduk. Bu esnada yakın bir arkadaşımın söyledikleri beni çok üzdü. 🙁
Kızımı bu saatte uyanık tutarak, onla oyun oynayarak çok büyük kötülük yapıyormuşum. Bebeğimi ne olursa olsun akşam 20’den sonra aydınlık ortama çıkarmayacakmışım, onu oyalamak için oyun oynamayacakmış. Bebeğim melatonin salgılayamıyormuş bu sebeple.
Evet belki kızımın iyiliğini istediği için bunları demiş olabilir ama benim kendimi çok yetersiz hissetmeme sebep oldu. 🙁
Siz böyle bir durumla karşılaşsanız tepkiniz ne olurdu? Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
O kendi dogurdugunun melatoniniyle ilgilensin. Koni hakkinda ona konusacak alan tanimayin. Cocugu siz dogurdunuz. Bu yaptigi bilmislik taslamak resmen. Her cocuk ayni degil kimininki uyur o saatte kimininki uyumaz gelsin kendi baksin cok dert ediniyosa. Nasi sinirlendim
 
Back
X