- 20 Haziran 2024
- 1.242
- 1.343
- 48
- 48
- Konu Sahibi mahmut abi
Çok sevdiğim bir arkadaşım, eşinden boşanmış, 18 yaşında ergen kızı var. Kızı 13 yaşında iken eşinden boşandı ve kızı bunu kolay karşılamadı. Bunun ezikliği ile kızını çok şımartmış ve kızı için çok fedakarlık yapan bir anne. Bir akşam içki içmişti, sarhoştu ve benimle kızı ile ilgili dertleşiyordu. Dertleşirken geçenlerde yaptığı bir hatayı anlattı, kızına haber vermeden bir şey yapmış kızı buna bozulmuş ve "kızım benden nefret ediyor" diye ağlıyordu. Ben de onu rahatlatmak için. "Hepimiz insanız hepimiz hata yapıyoruz." dedim ve örnek olarak kendi annemi babamı anlattım "benimkiler boşanmadı ama çok kavga ediyorlardı " falan diye bir iki olay anlattım. Bunu dinleyen sarhoş arkadaşım ay o...ç.. diye anneme babama küfür etti. Ben şok oldum. O an çok sarhoştu ve ben ne diyeceğimi şaşırdım "İyi insanlardı, sadece her anne baba hata yapabilir, onu anlatmaya çalışıyordum" falan dedim. Yani ayık olsaydı böyle bir şey demezdi ondan eminim, çok sarhoştu aklı sıra benimle empati yapmaya çalıştı. Ben de kendime çok kızdım, niye annem babamla ilgili olumsuz bir şey anlattım diye. Neyse ondan sonra üzerinden zaman geçti, bunun kızı ile bu arada arası düzeldi vs. Ama o gece söylediği laf aklımdan çıkmıyor. Sonradan konuyu açıp bir şey desem kendini kötü hisseder diye de bir şey diyemedim.