• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın bir lafına bozuldum, tepki vermedim, ama kafama takılıyor ne yapsam?

mahmut abi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
1.242
1.343
48
48
Çok sevdiğim bir arkadaşım, eşinden boşanmış, 18 yaşında ergen kızı var. Kızı 13 yaşında iken eşinden boşandı ve kızı bunu kolay karşılamadı. Bunun ezikliği ile kızını çok şımartmış ve kızı için çok fedakarlık yapan bir anne. Bir akşam içki içmişti, sarhoştu ve benimle kızı ile ilgili dertleşiyordu. Dertleşirken geçenlerde yaptığı bir hatayı anlattı, kızına haber vermeden bir şey yapmış kızı buna bozulmuş ve "kızım benden nefret ediyor" diye ağlıyordu. Ben de onu rahatlatmak için. "Hepimiz insanız hepimiz hata yapıyoruz." dedim ve örnek olarak kendi annemi babamı anlattım "benimkiler boşanmadı ama çok kavga ediyorlardı " falan diye bir iki olay anlattım. Bunu dinleyen sarhoş arkadaşım ay o...ç.. diye anneme babama küfür etti. Ben şok oldum. O an çok sarhoştu ve ben ne diyeceğimi şaşırdım "İyi insanlardı, sadece her anne baba hata yapabilir, onu anlatmaya çalışıyordum" falan dedim. Yani ayık olsaydı böyle bir şey demezdi ondan eminim, çok sarhoştu aklı sıra benimle empati yapmaya çalıştı. Ben de kendime çok kızdım, niye annem babamla ilgili olumsuz bir şey anlattım diye. Neyse ondan sonra üzerinden zaman geçti, bunun kızı ile bu arada arası düzeldi vs. Ama o gece söylediği laf aklımdan çıkmıyor. Sonradan konuyu açıp bir şey desem kendini kötü hisseder diye de bir şey diyemedim.

Çok sevdiğim bir arkadaşım, eşinden boşanmış, 18 yaşında ergen kızı var. Kızı 13 yaşında iken eşinden boşandı ve kızı bunu kolay karşılamadı. Bunun ezikliği ile kızını çok şımartmış ve kızı için çok fedakarlık yapan bir anne. Bir akşam içki içmişti, sarhoştu ve benimle kızı ile ilgili dertleşiyordu. Dertleşirken geçenlerde yaptığı bir hatayı anlattı, kızına haber vermeden bir şey yapmış kızı buna bozulmuş ve "kızım benden nefret ediyor" diye ağlıyordu. Ben de onu rahatlatmak için. "Hepimiz insanız hepimiz hata yapıyoruz." dedim ve örnek olarak kendi annemi babamı anlattım "benimkiler boşanmadı ama çok kavga ediyorlardı " falan diye bir iki olay anlattım. Bunu dinleyen sarhoş arkadaşım ay o...ç.. diye anneme babama küfür etti. Ben şok oldum. O an çok sarhoştu ve ben ne diyeceğimi şaşırdım "İyi insanlardı, sadece her anne baba hata yapabilir, onu anlatmaya çalışıyordum" falan dedim. Yani ayık olsaydı böyle bir şey demezdi ondan eminim, çok sarhoştu aklı sıra benimle empati yapmaya çalıştı. Ben de kendime çok kızdım, niye annem babamla ilgili olumsuz bir şey anlattım diye. Neyse ondan sonra üzerinden zaman geçti, bunun kızı ile bu arada arası düzeldi vs. Ama o gece söylediği laf aklımdan çıkmıyor. Sonradan konuyu açıp bir şey desem kendini kötü hisseder diye de bir şey diyemedim.
Sarhoş ve söylesen de hatırlamayacak

Sarhoşken bunu söyleyenin beyninde yine de böyle bir düşünce olduğunu düşünürüm

Ben sarhoşken hiç böyle laflar etmedim kimseye

Varoş arkadaşınızdan uzak durun
Kenar mahalle kalitesizliği
Aslında katılıyorum. Ben de sarhoşken küfür edebilirim ama kimsenin annesine babasına değil. Ama yine de diğer arkadaşların dediği gibi ben en iyisi büyütmeyip unutayım gitsin, silebileceğim bir arkadaş değil.

Sarhoşun mektubu okunmaz diye bi laf var fakat bu durum sizin içinizden çıkmamış o yüzden bence arkadaşınızın iyi halinde iken bi konuşun belki de hatırlamıyordur bile özrünü diler mahçup olur… anladığım kadarıyla yıllardır arkadaşsınız alkol etkisinde iken söylemiş olduğu bir şey olabilir içinizden çıkar sizinde… ama baktınız ki mahçup değil anlarsınız ki alkol düşüncesi değil o zaman arkadaşınız hayatınızdan çıkar…

O kafayla ne dediğini fark etmemiştir ama yine de anne babanıza bu lafları ettirmemelisiniz. O an ya da ertesi gün ayılınca konuşsanız olurmuş ama üstünden bu kadar vakit geçmişken durup durup konuyu açmanız da olmaz artık. Sıcağı sıcağına söyleseniz olurmuş.

Üstünde durulacak bir konu değil. Hassas olduğun kişileri örnek olarak vermezsin bundan sonra. Sarhoş birinin sözüyle baban öyle olmadı ya

Ben olsam takılmazdım, babandan bahsettiğini bile anlamamıştır o kafayla. Ama ne olursa olsun kendi anne babanızdan örnek vermemelisiniz

Biri sarhossa hemen o kendinde degilsir, hatirlamaz zaten diyenler neyi, ne kadar iciyor cok merak ediyorum. Ben de kiz arkadaslarimla bi seyler icmeye gidiyorum. Veya evde toplaniyoruz ama insan gibi iciyoruz her normal insan gibi. Yok oyle bi sey yani. Tabii duzgun bir insansa kisi.
Ve isterse baska bi sey etkisinde olsun anlar ya da anlamaz direkt soylerim noluyoruz diye. Hatta ayilinca bak boyle demistin belki hatirlamiyosundur diye tekrar soyluyorum der yine soylerim.

Burda arkadasin gayet ne dedigini farkindadir, genc kizi olan bir anne, duzgun icmistir ne ictiyse.

Nerden cikti simdi bu konu derse, o gun ustune gelmek istemedim ama rahatsiz oldum Annem babam hakkinda soylediklerinden de.

Sarhoşun mektubu okunmaz🧐 ayrıca çevrendeki insanları teselli etmek için bile olsa kendi ailenden veya kendinden çok da örnek vermemek lazım hersey unutulur senin anlattiklariñ unutulmaz.

Ay yapmayın, alkol sebebiyle dilin bariyerleri kalkmış ve anlık bir tepki vermiş. Normal halinde de leydi olmadığı açık ama ailenize karşı olumsuz düşünceleri vardı da onu dökmüş değil.

Yooo arkadaşınız gayette bilinçli küfür etmiş..

Ben her zaman şuna inanırım; Sarhoşun söylediği, yaptığı ayıkken yapmaya cesaret edemedikleridir ve inanın arkadaşınız ettiği küfürleri gayette hatırlıyor..

Tepkinizi o an vermeliydiniz. Aslında arkadaş dediğiniz kişi size olan öfkesini kusmuş.

Bwn olsam muhattap olmazdim bir daha ne demek anama babama kufretmek bide onu iyi hissetirmek icin ailenizin sirrink acmissiniz .bence daha muhattap olmayin .Fazla mütevazı olmanin sonu vasattan nasihat dinlemektir , iste boyle.

Back
X