Arkadaşımın derdi ne?

elmalikurabiye

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
262
9
316
İstanbul
Herkese merhaba.Söz konusu olan arkadaşım;yaklaşık 10 senedir tanıdığım,en samimi arkadaşlarımdan biri.Herşeyimizi paylaşır,birbirimizde yatıya filan kalırdık.Aileden biri gibidir.Onun ailesi bana aileden biri gibi davranır,benim ailem ona aynı şekilde.Her neyse bu arkadaşımın bir akrabası beni çok beğeniyordu,sürekli seni kardeşime alıcam filan diye takılıyordu.Birgün bir yerde denk geldik ve o akrabasının kardeşiyle tanıştım.Ben pek hoşlanmadım baştan ama yaklaşık 2 yıldır sürekli haber gönderiyor,bir şans vermem için.Ablası aynı şekilde,nolur bir kere deneyin filan diye sürekli ısrar ediyor.Tabi ben başta istemediğim için,arkadaşım sürekli -ne olur evet desen,çok yakışıklı,şöyle zengin böyle zengin,şöyle iyi çocuk,böyle iyi çocuk- diye ısrar ediyordu o da.Ben evet diyene kadar çocuk çok iyi çocuktu,harika biriydi.Ama ben iki senedir ısrar ediyor diye görüşmeyi kabul ettim.Ne olduysa ondan sonra oldu.O harika çocuk gitti,yerine içkici,çalışmayı sevmeyen,... (daha bir sürü şey) bir çocuk geldi.Ben o çocukla görüşmeye başladığımdan beri arkadaşım hakkında kötü şeyler söylüyor.Televizyonda tipsiz biri çıkıyor,arkadaşım mesaj atıyor şu kanalı aç aynı x'e benziyor diye.Yok çok içki içermiş,çalışmayı sevmezmiş pek,para tutmazmış,nerde akşam orda sabahmış.E madem böyleydi bu çocuk niye baştan harika,süper diye bana anlata anlata bitiremediniz.Neden baştan o sana göre değil,boşver,iyi oldu görüşmek istemediğin diye söylemedin,ben görüşmek istemediğim zaman.Evet de diye canımı yedin durdun.Evet dedim işte,şimdi ne oldu?

Ya en yakın arkadaşlarımdan biri,ailemizden biri gibi,çok samimiyiz,ama bu davranışına anlam veremedim.Kötü birşeyini de görmedim.Sizce neden böyle yapıyor,yorumlarınızı bekliyorum kızlar.Kafam çok karıştı.

belki kendisi de çocuktan hoşlanıyordur?olamaz mı?

inan mantık yürütemiyorum:) yani kardeşin gibi bi insan seni kötü bi insana tavsiye ediyor,,ve iş olduktan sonra asıl yüzünü anlatıyor ve bukezde çirkin diyor. kıskançlıkmıdır nedir bileemedim ki

inan mantık yürütemiyorum:) yani kardeşin gibi bi insan seni kötü bi insana tavsiye ediyor,,ve iş olduktan sonra asıl yüzünü anlatıyor ve bukezde çirkin diyor. kıskançlıkmıdır nedir bileemedim ki

inan ben de tıkandım kaldım.Ya ne oldu da bu çocuk ben evet deyince kötü oldu.Bakalım anlattıkları asıl yüzü mü?Asıl yüzüyse neden baştan değil de şimdi söylüyor.Asıl yüzü değilse neden böyle yapıyor? Sinir olmaya da başladım.Geçen bana şu kanalı aç ordaki adam x'e benziyor dedi,bir açtım töbe yarabbim maymundan hallice bi adam,dalga geçer gibi resmen.

canım valla açık açık konuŞ ne yapmaya çalşıosun neden öyleyken böyle diye. yani yeri geliosa kesiceksin samimiyetini. bu nasıl arkdaslık Allah korusun ya cddi şeyler olduktan sonra böyle oldunu söleselerdi sen yanıcaktın

bence direk kendisine sor ne olduda birden 180 derece döndün de. o çocuktan hoşlandığını sanmıyorum öyle olsa başta öyle davranmazdı. belki olumsuzluklar sizin ilşkinize zarar verir diye düşündü yada yanlışlarını yeni fark etti çünkü iş ciddileşti siz görüşme teklifine evet dediniz

Zaten bunu yaptıktan sonra dediği ister doğru ister yanlış olsun,eskisi gibi olmayacak arkadaşımla ilişkim,yaptığına bakar mısın?Dediğin gibi ya ciddi bişeyler olsaydı? Ya söyledim şakayla karışık -e siz diodunuz ya çok iyi diye- dedim,sen evlenmeyi düşünmüyorsun,ciddi düşünmüyorsun ya kimseyle,öyle bir gezersin,görüşürsün,çıkarsın diye ciddiye almadığım için söylemedim dedi.Ne diyeceğimi bilemedim ya hayret bişey!Kötü bişey söylemedi ama allayıp pullayıp da anlattı sürekli.

canım sen daha iyi tanıyorsun ama hoş insanları tanımak deveye hendek atlatmaktan zordur
benim aklıma kıskançlık geldi ama evli kendisi diyorrsun
acaba şu olabilir mi?
işte bende evlendim o daha bekar karşısına iyi biri çıkmadan yani benim eşimden daha iyi farklı biri çıkmadan başını bağlayayım da rahatlayayım gibi''ne biliyim aklıma bu geldi açıkçası...
insanoğlu çiğ süt emmiş inanırım yani

cnm dediğim gibi çocuk arkadaşımın da akrabası.Bana geçmişi ile ilgili saçma sapan şeyler anlattı yani ilk tanıştığımızda da biliyordu bunları,ama şimdi anlatıyor.Sürekli ısrar edip haber gönderdiğini de biliyor,kabul et diyordu sürekli.

İnan öyle şeyler duyuyoruz ki insanın kafasının karışmaması,kötü şeyler düşünmemesi elde değil,haklısın.Sürekli bişiler diyor,arada yokluyor devam mı diye,bir kere face'mi dondurdum hemen mesaj ne oldu yoksa bitti mi face kapatmışsın,kafayı bozucak benimle

banada kıskançlık gibi geldi senin iyi olmanı istemiyo gibi düşündüm bence çocukla irtibat kur iyice tanımaya çalış :)

Benimde ilk aklıma gelen kıskançlık oldu..belki evliliği iyi gitmiyordur ve seninde mutlu olmanı istemiyordur kıskanıyordur, var öyle rengini sonradan gösterenler malesef..

Teşekkür ederim kızlar hepinize.Kafam hala çok karışık.Arkadaşımla arama artık bir mesafe koyucam bu kesin...Ama görüşmeye devam etmeli miyim bu çocukla,nasıl tanırım ederim,anlattıkları şeyler sorulcak şeyler de değil,başka bişey olsa sorayım öğreniyim...Bakalım zaman gösterecek,inşallah arkadaşımın dediği gibi biri değildir.

Son düzenleme:
Neden ailemden biri gibi dediğiniz arkadaşınıza bunları sormuyorsunuz?
Bunda bir sakınca yok ki...
Önce böyle dedin,şimdi de başka konuşuyorsun sebebini bilmek istiyorum diyebilirsiniz?
Samimiyetle sorun ve cevabını samimiyetle alırsanız ne ala..
Ama alamazsanız,o zaman arkadaşınızla ilişkinize mesafe koyarsınız..
ve dedikleri doğruysa o kişiyle de görüşüp görüşmemek de size kalmış tabi ama hepsini hayatınızdan çıkarırmak en mantıklısı olur..

belki çocukda senden hoşlanmamıştır.akrabası olan senin en yakın arkadaşına söylemiştir. sende üzülme diye direk söyleyemiyolardır. belki o yüzden kendi akrabasını kötüleyerek seni soğutmak istiyorlar olamazmı?

Arkadaşının neden böyle davrandığını müneccim olmadığın için bilemezsin.
Ben senin yerinde olsam çıkar karşısına "arkadaşım senin amacın nedir?" diye sorardım.
Eğer ailemde aile kabul edilen ve ailesinde aile kabul olarak kabul gördüğüm biriyse,
böyle bir soru sormaya da hakkım vardır.
Dediğin gibi "eh madem iyiliğimi düşünüyorsun ve bu çocuğun kötü olduğunu söylüyorsun,
2 sene önce aklın neredeydi? Şimdi niye birden fikirlerin çark etti" diye sorardım.
Ki sor!

Çocuğa gelince, zaman isteyen sorular bunlar.
Tabii ki direk kendisine "sen içkici misin, çalışmayı sevmiyor musun, kötü huyların mı var senin" diye soramazsın.
Fakat ufak ufak ağzını aramanda sakınca yok.
Bir gün buluştuğunuzda alkolden açarsın muhabbeti, nabız yoklarsın.
Bir başka zaman çalışma konusuna değinirsin, muhabbet edersiniz o konuda.
Zaten zamanla herkes kendisini belli eder.
Ama muhakkak bu konuları iyi gözlemle, sonrası için eğer seni de rahatsız edecek durumlarsa bunlar, sana ters şeyler ise, yeri geldiğinde tavrını koyarsın zaten.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah...
En yakınındaki arkadaşına bile o kadar güvenmeyeceksin.
Malesef insanlar bir tuhaf artık, bir dedikleri diğerini tutmuyor böyle işte...

:)) vallahi olmayacak şey değil bu hayat belli olmaz :) ama yok canım öyle bir durum yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…