arkadaşımın hatası !!!

arkadaşının suçu yok mu :53:

beğenmiyorsa kocasını boşasın bu kadar basit hem kocamdan olmayayım hemde gönlümün başkası hoş tutsun olur mu canım

başka erkeklere yakınlaşmaya gerek yok

o zaman sizde kocanıza ilgisiz davranırsanız sizi aldatsın hoş mu karşılayacaksınız

derler ya hatayı kendinde ara diye ,eşi aldatan kadınlar kendilerine dönüp bakmazlar çoğu zaman ,ben naptım acaba demezler ,ne kadınlar tanırım bütün gün sokakta gezip adam eve gelince yemek olmayan ,temizlikten bi haber ,bütün gün günlerde ,sokaklarda ,alışverişlerde gezen ,eşine ilgi sevgi vermeyen ,e adam napsın o da dışarda gördümü azcık güler yüz ,onunda gönlü kayar .sonrada vay efendim kocam beni aldattı .varmı böyle bir dünya ,kör ölür badem gözlü olur ,sonra anlarlar koca kıymetini ..iş işten geçer ..evlilikte saygı da sevgide eşit orantıda olacak ..

derler ya hatayı kendinde ara diye ,eşi aldatan kadınlar kendilerine dönüp bakmazlar çoğu zaman ,ben naptım acaba demezler ,ne kadınlar tanırım bütün gün sokakta gezip adam eve gelince yemek olmayan ,temizlikten bi haber ,bütün gün günlerde ,sokaklarda ,alışverişlerde gezen ,eşine ilgi sevgi vermeyen ,e adam napsın o da dışarda gördümü azcık güler yüz ,onunda gönlü kayar .sonrada vay efendim kocam beni aldattı .varmı böyle bir dünya ,kör ölür badem gözlü olur ,sonra anlarlar koca kıymetini ..iş işten geçer ..evlilikte saygı da sevgide eşit orantıda olacak ..

Kusura bakma ama arkadaşını savunmak için sunduğun argümanlar çok saçma.

Ne demek, kadın sabahtan akşama kadar geziyorsa bu aldatılabilir anlamına mı geliyor.Madem karısından memnun değil niye boşanmıyor.Böyle saçmalık olur mu.

Koyu Katolik misiniz siz boşanmayı niye düşünmüyorsunuz.

arkadaşının suçu yok mu :53:

beğenmiyorsa kocasını boşasın bu kadar basit hem kocamdan olmayayım hemde gönlümün başkası hoş tutsun olur mu canım

başka erkeklere yakınlaşmaya gerek yok

o zaman sizde kocanıza ilgisiz davranırsanız sizi aldatsın hoş mu karşılayacaksınız

evet tabi ki de kızın suçu yok. Öyle bir adam evdeyken kendine iyi davranan nazik birine gönlünü kaptırmanın nesi garip ben anlayamadım ? Burada bir aldatma söz konusu değil ki sadece gönlünün kayması hoşlanma söz konusuymuş . İnsan psikolojisi acıdan kaçar ve kendine huzur verecek ortamlar kişiler arar.

ve son sorunuza cevap veriyorum..

evet ben de eğer o kocama o şekilde davranırsam,ilgisizliğimi sürdürürsem,onu umursamazsam , onun tüm arayı düzeltme çabalarına karşılık vermezsem , gitsin aldatsın! ben bunu haketmişimdir ve zaten de artık bu umurumda değildir ki böyle davranmışımdır.

Böyle bir mantık var mı arkadaş.Ben boşansam adamın boşanmaz diyor.Sen boşanmak için niye karşı tarafın boşanmasını bekliyorsun.

Sen mutsuzsan boşansana.Hem mutsuzum hem boşanmam hem de aşk yaşayayım ulan ne ala memleket.

Bu arada adam da çok tutkun bir gülüşüne dünyayı serer ama karısından boşanmaya maçası yemez.

Tam bir riyarkarlar buluşması.

Hem karnım doysun hem pastam dursun :)

Evliliğinde mutsuz olmak, ihanete gerekçe olamaz.
Yapılabilecek tek şey, sürdürebilir bir evlilik kalmamışsa boşanmaktır.

ben arkadaşıma hiç suçu yok diyemem ,madem öyle boşansın tabi ama bunu da söyleyemiyorum ,içinden ne geçiyo diyorum ne yapmayı düşünüyorsun ,onu unutmak istiyorum ama olmuyo diyor..evimi yuvamı yoluna koymak istiyorum ,kocam düzelsin istiyorum ondan gelecek huzur kocamdan gelsin istiyorum ..ama yok diyor yok yok ..bende herkes gibi eşi çocuğu mutlu bir aile olayım diyorum dior..çok zor ya ..

arkadaşının hatası yok bence.. zaten kendinden uzaklaştırmış o adamı..
eğer o adamda gerçek anlamda adam olsaydı eşinden boşanıp arkadaşının karşısına gelirdi..
ama arkadaşınızın evliliğini sürdürmesi etik değil bu durumda çünkü hem mutsuz hemde başkasına karşı hisleri var.. o kişiyle ister olsun ister olmasın bu koşulda evlilik sürmemeli..

ben arkadaşıma hiç suçu yok diyemem ,madem öyle boşansın tabi ama bunu da söyleyemiyorum ,içinden ne geçiyo diyorum ne yapmayı düşünüyorsun ,onu unutmak istiyorum ama olmuyo diyor..evimi yuvamı yoluna koymak istiyorum ,kocam düzelsin istiyorum ondan gelecek huzur kocamdan gelsin istiyorum ..ama yok diyor yok yok ..bende herkes gibi eşi çocuğu mutlu bir aile olayım diyorum dior..çok zor ya ..

Arkadaşınızla tüm bu detayları konuşurken ona boşanma niye diyemiyorsunuz ki?
Evini ev, yuvasını yuva, eşini eş gibi görmüyor arkadaşınız.
Eşiyle düzeltmek isteseydi bu yönde çabaları olurdu.
Ha eğer tüm çabalarına rağmen adam düzelmediyse, o zaman boşanmaktan başka çare var mı?

evet tabi ki de kızın suçu yok. Öyle bir adam evdeyken kendine iyi davranan nazik birine gönlünü kaptırmanın nesi garip ben anlayamadım ? Burada bir aldatma söz konusu değil ki sadece gönlünün kayması hoşlanma söz konusuymuş . İnsan psikolojisi acıdan kaçar ve kendine huzur verecek ortamlar kişiler arar.

ve son sorunuza cevap veriyorum..

evet ben de eğer o kocama o şekilde davranırsam,ilgisizliğimi sürdürürsem,onu umursamazsam , onun tüm arayı düzeltme çabalarına karşılık vermezsem , gitsin aldatsın! ben bunu haketmişimdir ve zaten de artık bu umurumda değildir ki böyle davranmışımdır.

aldatma illa bedensel mi olmalı onun dışındakiler aldatma sayılmıyor mu

valla ne olursa olsun ben kendime aldatılmayı layık göremem

memnun değilse gitsin boşasın beni

aldatılmak kadar acı birşey yok bence

evet gönlü kayabilir ama bunu devam ettirmek yerine gider boşanma davasını açar

hem kendi evli hem karşıda ki adam ne kadar kötü ve saygısızca bi durum

hem kocam olsun hemde beni hoş tutan adam olsun ohh ne güzel valla

düşüncelerimiz o kadar farklı ki

Bu nasıl bir çelişkiler yumağıdır anlamadım.

Sen demiyor musun arkadaşımın evliliğinde sevgi, saygı hiçbir şey yok diye peki neden boşan diyemem diyorsun.

Bu arada arkadaşın o adamı seninle ne diye tanıştırdı orası da ayrı bir muamma, size adamı ne olarak tanıttı.

Ne dedi mesela yeni bir adamla tanıştım ona da evliliğim hakkında bahsettim o da bana aşık mı oldu dedi.

Bahanelerde çok güzel sıralanmış maşallah ama iş boşanmaya gelince yok.

Bence bunlar hiç iyi niyetli davranışlar değil.

Son düzenleme:

pardon da o adamın karısından size ne

ister gezer ister evden dışarı çıkmaz

aldatamayı ne kadar da normal görüyorsunuz aklım almıyor

adam yürekliyse boşasın karısını o da yemiyor

insan arkadaşını da sevmiyor

buldu kocası ilgisiz bi kadın yararlanmak istiyor

baktı yüz vermiyor inat etti bu kadar basit

neymiş aldatan değil de aldatılan suçluymuş pes artık

adam karısına saygı duyuyor çünkü ,evi ayrı seni ayrı yaşıyorum diyomuş kıza ...

e pes artık! bu nasıl saygı anlayışı bu nasıl adam böyle? hem arkadaşına hem de o adamın eşine üzüldüm.bir kadının üzgün ve zayıf halinden faydalanıp kullanmaya çalışan çok tecrübeli bir çakalla karşı karşıya arkadaşın! aman uzak dursun!

adam karısına saygı duyuyor çünkü ,evi ayrı seni ayrı yaşıyorum diyomuş kıza ...

e pes artık! bu nasıl saygı anlayışı bu nasıl adam böyle? hem arkadaşına hem de o adamın eşine üzüldüm.bir kadının üzgün ve zayıf halinden faydalanıp kullanmaya çalışan çok tecrübeli bir çakalla karşı karşıya arkadaşın! aman uzak dursun!

aa niye üzülüyorsun arkadaşım onlar haketmiş aldatılmayı öyleymiş aldatan değil aldatılanda suç bulunuyormuş artık biz bilmiyoruz

Aynı şekilde arkadaşınız eşine karşı hatalıysa.
Ve eşi de ondan şikayetçiyse.
Eşi aldatsaydı, ya da yumuşatarak söyleyeyim gönlü birine kaysaydı da aynı toleranslı tavrınızı gösterebilir miydiniz?

kadının yasadıkları zor boyle bir erkek ne sevgi ne aşk bırakır insanda ama bosanmalı adam bekar olsa tamam diycem bosandıktan sonra birlikte olsunlar ama adam da evli bosanmayada yanasmıyorsa gorusmesin adamın niyeti bozuk demekki

Bu nasıl bir çelişkiler yumağıdır anlamadım.

Sen demiyor musun arkadaşımın evliliğinde sevgi, saygı hiçbir şey yok diye peki neden boşan diyemem diyorsun.

Bu arada arkadaşın o adamı seninle ne diye tanıştırdı orası da ayrı bir muamma, size adamı ne olarak tanıttı.

Ne dedi mesela yeni bir adamla tanıştım ona da evliliğim hakkında bahsettim o da bana aşık mı oldu dedi.

Bahanelerde çok güzel sıralanmış maşallah ama iş boşanmaya gelince yok.

Bence bunlar hiç iyi niyetli davranışlar değil.

dedim ya önce arkadaşlardı ,geçen yıl bu sıralar dışardaydım arkadaşımı aradım işte şurdayım dedi gittim yanında o adam ,birde işyerinden bir kız arkadaşları daha var gayet normal sohbet ediliyor ,tanıştık oturduk sohbet filan ,sonra bir daha görmedim ,aradan 1-2 ay geçti söyledi işte böyle böyle diye ..

Arkadaşınız kendisi için değil çocuğu için hem kocasını hemde o evli olan adamı bir an önce terk etsin. Ne olursa olsun kimin ne hatası olursa olsun aldatmak bana göre en kalleşçe şeydir.

ne yalan söyliyim aynı şeyi düşünüyorum ,en son adam demişki tamam sevgilim olma ,senden hiçbir beklentim yok ,ama hayatımda bi yerlerde ol ,varlığını bileyim ,arada sırada aradığımda en azından tatlı bir söz duyayım senden v.s v.s işte adamında ne yapmaya çalıştığını anlamadım aslına bakarsanız..

canım arkadaşına söyle sakın birdaha o adamla görüşmesin kendini o adamın karısının yerine koysun o acıyı düşünsün yuva yıkan kadın olmasın eşinden ayrılabilir ama başkası bekar biri olsun bende eşimden boşandım 3 yaşında bir kızım var senin arkadaşın gibi biri yüzünden yani bir kadın yüzünden bebeğim 4 aylıkken bizi bıraktı gitti ne acılar ne zorluklar çektim 1 sene boşanmadım o kadar çok seviyordum ki ne zaman kadının hamile olduğunu öğrendim boşandım şimdi çok pişman ikiside çekiyor neye yarar affetmedim ve bekar biri ile evlendim şükür çok mutluyum ikinci bebeğime hamileyim ama hergece o kadına yuvamı yıkan kadına beddua ediyorum ah ediyorum ahlarım çıkıyor o günleri o acıyı unutmadım o yüzden allah etmesin evli insanlarla birlikte olan kadınlardan erkeklarden de nefret ediyorum yazık günahtır, ayrılmak olur ayrıldıktan sonra ne halt yersen yee yoksa vijdan azabı çekersin yarın birgün onun çocukları senin çocukların hesap sorar, çok acı birşey inan tarif edemiyorum ya şuandaki hayatına katlanıcak yada boşanıcak ama kendi için o adam için değil bir süre kimseyle görüşmeyecek kendini toplayacak çünkü ne kadar kötü olursa olsun kocası bir alışkanlık var sevgisi de var zamanla düzelir bunları aynen ona söyle o adamı hayatından çıkarsın adı çıkacağına canı çıksın :50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50:

bazı arkadaslar çok sert yaklasımda bulunmuşlar ama bence bu kadar tartışmaya gerek yok ki zaten siz her şekilde aklınızda herşeyi bütünleştirmişsiniz.. bence arkadasınız eşinden bu kadar eziyet çeker hale geldiyse boşansın yapılacak bişey yok yada devam edecek..
o adama da gelince ondan ne köy olur ne de kasaba..zaten boşanmaya da yanaşmıyor.ki zaten eşini istemiyor ve sizin dediğiniz gibi arkadasınıza deli divane olduysa eşini sevmiyor anlamına gelirdi ama adamda boşancak yürek yok..demek ki macera arıyor.
arkadsınız o adamdan tamamen bagını koparsın eşiyle de boşanma yoluna yada her seyi kabullenme yoluna gidecek..

Back
X