aldatma illa bedensel mi olmalı onun dışındakiler aldatma sayılmıyor mu
valla ne olursa olsun ben kendime aldatılmayı layık göremem
memnun değilse gitsin boşasın beni
aldatılmak kadar acı birşey yok bence
evet gönlü kayabilir ama bunu devam ettirmek yerine gider boşanma davasını açar
hem kendi evli hem karşıda ki adam ne kadar kötü ve saygısızca bi durum
hem kocam olsun hemde beni hoş tutan adam olsun ohh ne güzel valla
düşüncelerimiz o kadar farklı ki
evet sizinle düşüncelerimiz gerçekten farklı. Ancak burada söz konusu olan kadının kocasının umrunda değil karısı. Sen hem kadına bir sürü hakaretler sırala , ona insanlık dışı muamele yap hem de aldatmıcak , başkasına yan gözle bile bakmıcak de ? emin olun o adam karısının o adamla olan görüşmesine bizim kadar kafasını yoracak bi adam değil ki kadına öyle davranmış. Bakın hiç bir kişi kadın ya da erkek olsun sevdiğini kaybetmek istemiyorsa,ona tabiri caizse hayvan gibi davranmaz. Zaten bu kadıncağızı gözden çıkarmış bu adam. Hen bu kadın da ikisini birden elinde tutmamış ki. Sadece kendine iyi davranan adamla konuşmuş ve onun da evli olduğunu öğrendiğinde bu ilişkiyi bitirmiş..
Ben aldatmayı savunmuyorum. Ancak herkesin de bir sınırı , karşısındakinden beklentileri vardır. Kimse kendine acı çektireni sevmez tabi mazoşist değilse..
Boşanma konusuna gelince .. Elbetteki arzu edilen o kadının kocasından boşanmasıdır. Ancak ortada çocuklar varken bu karar hemen alınacak bir karar olmamış olabilir.yılların alışkanlığı vardır, ya da hala içinde ufacık da olsa bir umut taşıyordur düzelmeye dair.Ancak karşısına nazik bir
adam çıktığında da kayıtsız kalınamamış olunaiblir. ama siz o kadından biyonik olmasını bekliyorsunuz. Yaşamayacak, nefes almayacak, düşünmeyecek,etkilenmeyecek , tüm algılarını kapatacak.. Hem de yaralı bir kadın yapacak bunu.. Peki neden ?? Çünkü o daha boşanmadı...Kime karşı
peki bu büyük yücelik , bu tutum ? ona eziyetler içinde hayatı zehreden kocasına mı ? o adam haketmiş mi bunu ? Kendisine ya da Allah'a karşı diyeceksiniz cevap olarak belki. Allah'a karşı sorumluluklarımız zaten bellidir ve bu sadce Allah ile kul arasındadır ve Allah bile işlenen günah ya da
sevapları nedenlerine göre değerlendireceğini Kuran-ı Kerimde bize bildirmiştir.
Peki şimdide kocası yönünden olaya bakalım. adam neden boşanma davası açmamış sorusuna gelecek olursak. Çünkü malumunuz o kadar kötü davrandğı birini ahlaki çerçevelerde boşaması gerekirdi , etik olanı buydu size göre.
a) nafaka ödemek istemeyebilir
b) evinde hizmetçi gibi kullancağı başka birini bulamama korkusu
c) çocukların büyük ihtimalle anneye verilmesi
gördüğünüz üzere bu boşanmadan adamın kaybedeceği daha fazla şey mevcut. Neden boşanmamış olduğunun açıklması muhemelen bunlar. Bu adam etik mi davranmış ki siz o kadından mükemmel bir ahlak anlayışı çerçevesinde dört dörtlük davranışlar ve hareketler bekliyorsunuz?? Ya da son bir ihtimal geliyor aklıma.. siz insani taştan ya da robot falan zannediyorsunuz !